Anak lelaki Guan Eng, anak perempuan Najib

November 3, 2011 at 6:20 pm 10 comments

Aliran ialah sebuah NGO masyhur yang berperanan ‘social watchdog’.

Pada Okt 25, dalam lidah pengarang bertajuk ‘Perverse logic, baffling statement‘ tentang “anak lelaki ketua menteri Pulau Pinang yang dengan secara tidak adilnya terpalit dengan tuduhan palsu mencabul”, presiden Aliran P. Ramakrishnan berkata:

“Ask anyone and you will be told that these words [by Lim Guan Eng] are uttered with disgust and they convey a terrible outrage of a person overcome with grief and anger. These are certainly strong words that show utter contempt for these lies.”

Kenyataan Ramakrishnan membayangkan kepercayaannya bahawa berita yang disebarkan melalui blog-blog pro-Umno adalah tidak berasas serta berniat jahat.

Bukan sahaja kenyataan akhbar di atas, Ramakrishnan juga melahirkan rasa jijiknya dalam sebuah lagi kenyataan akhbar mengecam dengan sekeras-kerasnya ‘politik longkang’.

Screenshot laman Aliran -- klik untuk baca

Kutukan presiden Aliran itu:

“Resorting to utter gutter politics is akin to swimming in the cesspool without a care. That’s how those faceless pro-Umno bloggers who spun a lie regarding an innocent son to get at the father came across – filthy and smelly.”

Namun Ramakrishnan sendiri tidak bikin serupa cakap. Dia boleh nampak kuman di tanah besar seberang Pulau Pinang tempat kediamannya tetapi gajah depan mata tidak diendahkan.

Pada hari Selasa, Konsul-jeneral Malaysia di Perth menafi dakwaan bahawa anak perempuan perdana menteri telah membelanjakan A$60,000 membeli-belah sewaktu Najib Razak menghadiri CHOGM.

Malah anak Najib tidak pun berada di Australia.

Apabila ianya membabitkan anak Guan Eng, pihak pembangkang melalak bahawa ahli keluarga tidak harus diseret ke kancah politik.

Apabila anak perdana menteri menjadi mangsa, mereka diam seribu bahasa.

Di dalam lidah pengarang Aliran pada Okt 20, Ramakrishnan melolong:

Not to be out-done, the Umno Youth chief gets into the act with his silly comments. He comes across as no better than the half-baked politicians who are incapable of being logical.

Khairy Jamaluddin dikritik kerana tweet seloroh “Kampung Buah Dada”nya.

Namun apabila Anwar Ibrahim men-tweet seperti di atas, Ramakrishnan tidak pula menyalurkan kritikan: “Not to be out-done, the PKR de facto chief gets into the act with his silly comments”.

Seterusnya Aliran dalam kenyataan akhbar telah berkata:

“What is disturbing and worrying is the fact that these so-called know-all cheap politicians had picked a fight with a 16-year old teenager who is not capable of defending himself or explaining himself. This is their crude and cowardly way of waging a political battle to disgrace and denigrate the Chief Minister of Penang.”

Aliran tidak mengamok perihal “politikus murahan” [di sini saya mencerminkan ungkapan-ungkapan Ramakrishnan tadi] puak Pakatan yang sanggup “mengertak remaja” supaya kena tempias bapanya yang akan dimalukan dan dicemarkan nama baiknya.

Ramakrishnan menggambarkan mereka-mereka yang membuat komen kes anak Guan Eng sebagai “politikus keji” dan “sampah masyarakat” yang menghalalkan “perangai pengecut” membuli budak kecil.

Akan tetapi berkomen tentang anak Najib tidak mengundang apa-apa teguran.

Sungguhpun Aliran membisu apabila anak-isteri Chua Soi Lek serta ahli keluarga para menteri Umno dicemuh dan difitnah sebelum ini, Ramakrishnan meradang bukan kepalang apabila diungkit – kononnya – hal anak Guan Eng:

“To traumatise a teenager with blatant lies is doing irreparable damage to someone who is just growing up. This is the period that a teenager can be easily crushed and shaken psychologically to the extent that he may lose all his self-confidence and may not even recover from this trauma.

“He may be forced to withdraw into a shell and become an introvert. Worse, he may even view society as an unreasonable, uncaring one hell of a big bully and turn into an anti-social individual. The possibilities are tremendous – all because certain unethical politicians chose to be unscrupulous in wanting to grab power.”

Nampaknya Aliran tidak khuatir akan kemungkinan anak gadis Najib sedang membesar itu akan mengalami trauma dan seksa batin yang sukar diatasi kelak.

This is the period that a young girl can be easily crushed and shaken psychologically to the extent that she may lose all her self-confidence and may not even recover from this harrowing experience.

The possibilities are tremendous, and all because of the gutter politics that extends to young family members, Najib’s daughter may just turn into an anti-social individual too scared to ever go shopping again.

Aliran dan presidennya Ramakrishan tak prihatin ke? Janganlah mengamalkan dwi-standard manakala meminta orang lain supaya mesti konsisten.

Seterusnya:

Dikatakan mereka Najib bayar suratkhabar Australia itu

About these ads

Entry filed under: HIPOKRIT. Tags: , , , , , , , .

Pakatan ‘agree to disagree’ (again?) this time on PPSMI Dikatakan mereka Najib bayar suratkhabar Australia itu

10 Comments Add your own

  • 1. FC  |  November 3, 2011 at 8:07 pm

    well said

    Reply
  • 2. arizmaya  |  November 3, 2011 at 8:34 pm

    as far as the pembangkang and their stooges are concerned.. there are alway two set of rule.
    One set for them, the other for BN (read UMNO). And theirs, as always.. is the holier than thoue set..
    LGE’s son vs Najib’ daughter are case in point

    Reply
  • 3. Cruel  |  November 4, 2011 at 10:17 am

    That’s why the so called independent social watchdog NGOs are never to be trusted as clearly exposed here they are just another NGOtroop of PR especially non-Malay led DAP.

    Reply
  • 4. rudy  |  November 4, 2011 at 11:22 am

    Spot on, Helen

    Reply
  • 5. drMpower  |  November 4, 2011 at 11:36 am

    the guan eng kid case, none of the earlier reports mentioned any name whatsoever. the childs name. or any related to CM or whoever. all it mentioned was VVIP son. opposition VVIP. thats it. then people dig dig, push and push, then came betty super hilarious respond – ASK CM. then only merah muka episode came. but still he didnt say it wasnt his child. he continued politics. i didnt hear he said it wasnt his child. maybe i miss it but sorry i didnt hear anything he denying it was his child.
    he said to file suit oso till now no news. at all. again maybe i miss it. but didnt hear a thing.

    but in this najib’s daughter case, it was clearly written that it was PM najib’s daughter.

    but i sense something amiss. just read again the news cut mentioning his daughter.
    first weird thing is, they wrote the news with the word ‘ believed ‘ so they wrote the news based on hearsay. are they small time gossip newspapers? even though if they are, as (foreign) mainstream media who always worshiped by these oppositions, i guess if this is the SOP then the journalism level they practice is kinda the lowest of the lowest in the field.

    the second weird thing is, its like carefully positioned the ‘first lady’ word mentioned in the same para. while they didnt mention specific who is the first lady in statement, maybe this is another journalism trick just like old 60s 70s camera trick.

    maybe someone trying to paint someone else black using someone else’s ink? hurrmmm….. i am just saying man….

    Reply
  • 6. chewal  |  November 4, 2011 at 11:55 am

    spot on… but actually, you are stating the obvious.

    Reply
  • 7. Dave Avran  |  November 4, 2011 at 1:59 pm

    Well said, Helen.
    LGE’s emotional fighter-cock response and the PM’s composure in rebutting the misinformation speaks volumes of their respective political upbringing.

    Reply
  • 8. IN  |  November 4, 2011 at 3:57 pm

    Adakalanya yg melenting tu lah yg ada something nak cover. Berani kerana benar, takut kerana salah.

    Reply
  • 9. Manggis  |  November 4, 2011 at 7:31 pm

    Cara LGE dan Najib menangani tohmahan yang melibatkan ahli keluarga masing-masing seperti langit dan bumi. Tidak pernah kita lihat Najib emosional atau hilang sabar. Sentiasa beradab dan rasional walaupun berhadapan dengan fitnah jahat. Tetapi seorang lagi tu macam monyet terkena belacan. Emosional, melenting, melolong dan menerjah dan menyalahi semua pihak. Dirinya saja betul. Dan amat memalukan apabila dia suka masuk bakul angkat sendiri. Selalu sangat dilondeh oleh blog SatD. Hikhikhik.

    Reply
    • 10. rudy  |  January 7, 2012 at 4:47 am

      pengamatan yang amat tepat? tidak pula saya pernah melihat PM Najib melenting

      Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Smell the flowers

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

Look who got TS Muhyiddin's autograph

'Apo Kono ei Jang' in Sarah's blog

'5 Maps that will help you understand the MH17 crash' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,699,464 hits

Kalender

November 2011
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 341 other followers

%d bloggers like this: