Hahahahaha cacamerba jadinya (mutakhir)

August 7, 2012 at 12:53 pm 13 comments

Sebangsa Senegara Sejiwa cuma tak Sepakat jer …

Kedah hok memberontak doh. Mutakhir, 6.10pm: Kelantan juga! (lagi hahahahaha)

Kemaskini (Ogos 8, 11am): Sekarang Kelantan pula nak pakai dua tema. Terikut-ikut DAP asyik “Jom Ubah” aje ni.

Baca seterusnya di blog Din Turtle (1), Din Turtle (2) dan Din Turtle (3)

  • ‘Sebangsa Sejiwa Senegara’ di Selangor dan Pulau Pinang
  • Menerajui Perubahan’ di Kedah
  • ‘Terus Berbakti’ di Kelantan
  • ‘Budaya Bersih, Merdekakan Rakyat’ di Pulau Pinang

Kemaskini (Ogos 10): Pulau Pinang akan menggunakan tema ‘Budaya Bersih, Merdekakan Rakyat‘.

MP Lembah Pantai dulu bukan main kutuk Kedai 1Malaysia.

Tapi sekarang barangannya dibeli juga untuk beri sumbangan raya bagi pengundi di kawasan.

Eh, tu gambar Nurul ke yang ada pada beg?

Bayangkan kalau ia gambar Rosmah yang lekat pada beg sumbangan dan diedar di Pekan …

Blog Aboudiabydoo yang buat ‘scoop’ berita ni semalam.

Gambar minggu ini (bawah). Nanti boleh Pembantu Khas Hannah Yeoh minta kat Pembantu Khas Nurul Izzah petua beli barangan murah.

Inilah yang dikatakan kebebasan akhbar mengikut kerangka Dear Leader. Dan inilah caranya pejabat Khalid membelanjakan peruntukan negeri — untuk propaganda DAP.

Kalu sekali takde gambar Hannah, ia bukan lagi Selangor Times.

Tiap-tiap minggu wajib diwartakan kerana Hannah adalah MB (Mem Besar) Selangor.

Untuk melihat kebesaran Mem, boleh jenguk kat blog Shuzheng.

About these ads

Entry filed under: Lidah bercabang. Tags: , , , .

Raja Petra says Rosmah is the problem but what’s his game plan? Dr M: Rakyat sendiri yang pilih parti perkauman

13 Comments Add your own

  • 1. bzz  |  August 7, 2012 at 2:29 pm

    bukan blog helen kalau tak kutuk hannah… hahahaha…
    good job helen. bila nak belanja kitaorg buka puasa?

    Reply
    • 2. Helen Ang  |  August 7, 2012 at 2:42 pm

      Selamat berbuka (tinggal 11 hari lagi ada pasar Ramadan & bubur lambuk).

      Blog saya Sdn Bhd. Saya buat yang saya suka ler ,)

      Tapi S’gor Times tu ‘perbadanan awam’. Buat yang dia suka sebab pengarang masyuk.

      Reply
    • 3. Goondoo  |  August 7, 2012 at 10:26 pm

      camera… roll.. action..

      Hannah (smiling): {cakap dalam hati} … esok masuk Star, glamour aku…harap-harap dapat dipilih jadi calon lagi..dah banyak kebajikan dah saya buat untuk orang Melayu, takkan tak dapat undi kot…

      Mak Cik Limah (senyum terpaksa): {cakap dalam hati}… apa ni ambik gambar pulak… aku disuruh buat posing aja.. kalau ambik gambar dah tentu aku tak datang..ini perangkap ni..

      Reply
  • 4. nk  |  August 7, 2012 at 3:45 pm

    masa kecik dulu org kampung selalu cakap jaga jaga lintah bila ke sawah. sebab dia hisap darah. dah kenyang dia hilang. tapi keje dia (lintah) ni duduk kat sawah. cari makan tempat manusia cari makan. sekarang lintah dah tak ke sawah. lintah dah pegi darat. jadi lintah 1malaysia. manusia buat, dia tunggu hisap darah.

    mamca dia punya ayah.

    tapi itu bukan lintah lagi. itu vampire. mungkin satu hari lintah jadi pontianak.

    Reply
  • 5. sharifah  |  August 7, 2012 at 5:47 pm

    Memang tak malulah si Izzah ni, ikut perangai papa ke!

    Reply
    • 6. Ahmad Ibrahim  |  August 8, 2012 at 9:53 am

      kan dia tu anak anwar. tengok anwar……..perangai tak senonoh….sekejap intimate dengan kaum lelaki, sekejap intimate dengan kaum wanita.

      Reply
  • 7. forrrestcat  |  August 7, 2012 at 7:12 pm

    Izzah and her mom are victims…they have to go by crook or hook with anwar because anwar is their maruah or whatever is left of it…..like the wife of slain saidina ali who out vindictiveness spread lies across arabia via the fake fatimiyyide surahs and led to the birth of shiite islam…loyal to one man but willing to split the people in the process….kerana sebatang pokok..habis satu hutan sanggup bakar

    Reply
    • 8. Mimuda  |  August 10, 2012 at 11:06 am

      are you saying sayyidatina fatimah spread lies? i believe you know that she was the Rasullulah favourite daughter. Careful here bro..you are threading on a dangerous ground

      Reply
  • 9. Joe  |  August 7, 2012 at 10:29 pm

    Pakatoons are a case study for the saying “kecik-kecik tak nak mampus, bila dah besar menyusahkan orang”.

    Reply
    • 10. Remy Mantin  |  August 8, 2012 at 5:40 am

      Pok Cik dah umur tujuh puluh tahun. Baru ini pertama kali dengar pepatah ini. Namun ianya best juga. Menggambarkan realiti kini.

      Reply
  • 11. Rabbit  |  August 8, 2012 at 3:56 am

    Nurul Izzah pun teringin nak jadi Mem Besar di Selangor

    Reply
    • 12. Ahmad Ibrahim  |  August 8, 2012 at 9:50 am

      Dia layak ke ?

      Reply
  • 13. Joe  |  August 10, 2012 at 9:35 am

    4 states, 4 slogans. Clearly Pakatan tak sepakat… more like Pakatoon.

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Smell the flowers

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

Look who got TS Muhyiddin's autograph

'Apo Kono ei Jang' in Sarah's blog

'5 Maps that will help you understand the MH17 crash' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,781,434 hits

Kalender

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 341 other followers

%d bloggers like this: