“MCA penuh dengan dinosaur tua”, kata tweet oleh The Star

September 12, 2012 at 7:22 pm 23 comments

MCA terlalu akrab dengan tauke, menjadi “intellectually flabby” sewaktu di bawah kepimpinan Ling Liong Sik dan dipenuhi terlampau banyak ekor dinosaur tua — inilah yang diretweet The Star iPad memetik pandangan Ong Kian Ming, pengarah kempen pilihanraya DAP.

Sebab itulah agaknya Muhyiddin Yassin berkata ianya merupakan “cabaran luarbiasa” untuk menangani pengaruh media sosial.

Saluran-saluran Facebook, Twitter, YouTube dan sebagainya menjadi wadah yang berkesan untuk menghentam BN.

Bayangkan jentera media MCA, iaitu The Star versi iPad, boleh begitu seronok di Twitter memperlekehkan 1Malaysia yang mahu diganti dengan cogankata lain, menyergah suratkhabar Utusan (“print outrageous lies”) dan memburuk-burukkan polis (“beats up journalists at public rallies”).

Screenshot bawah: Retweeted by The Star iPad

Timbalan Perdana Menteri berkata BN berhadapan dengan situasi dunia baru alam maya di mana media sosial mempunyai pengaruh yang lebih kuat daripada media tradisional.

(BN juga berhadapan dengan situasi ditikam belakang oleh Gunting dalam Lipatan.)

Inilah yang dikatakan oleh TPM (ruj. komen kesat di atas tercatat dalam YouTube sebagai respons kepada ucapan Muhyiddin) — budaya mencarut yang menular di media sosial.

Selain maki-hamun, ada sekelompok Facebooker telah memuatkan gambar Najib Razak yang memaparkan kesan tapak kasut pada wajahnya.

Politik benci amat ketara di media sosial yang rata-rata dikuasai jentera Pakatan beserta jentera MCA yang sedap-sedap mempromosi personality cult DAP.

Sebab itulah DAP baru-baru ini melantik juru strategi media sosial, Yeo Bee Yin, untuk mempergiatkan lagi asakan bala tentera siber parti mereka. Saya tidak akan hairan pun sekiranya The Star mencanang-canangkan nama Bee Yin nanti atas sebab dia Kristian (evangelis) — elemen yang menepati minat dan citarasa suratkhabar tersebut.

Manakala itu, Chua Soi Lek pula mendedahkan:

“Because the Opposition is so successful in inciting hatred against Barisan Nasional leaders, many of those who attend political functions do not want to even shake our hands.”

Dr Chua harus sedar bahawa suratkhabar milik partinya turut memupuk anasir-anasir media sosial yang menghasut orangramai untuk membenci kerajaan dan mempersendakan orang BN. (Tan Keng Liang yang dicerca dalam talian Twitter The Star ialah ketua pemuda Gerakan Kedah.)

The Star mengelolakan rancangan ‘On the Spot’ pada iPad untuk mempromosi ‘personaliti’ Twitter.

Pilihan-pilihan akhbar itu nyata condong kepada politikus pembangkang dan penggiat politik pro-Pakatan termasuk juga seorang yang telah menggelar Chua Soi Lek sebagai “penzina” dan sibertrooper BN sebagai khusyuk kepada topik seks songsang dan lucah (“porn”), baca sini.

The Star iPad merupakan lapangan syok sendiri bagi orang pembangkang. Yang ‘best’nya ia dibiayai MCA.

MCA penuh dengan “dinosaur tua”, mengikut tweet oleh akhbar miliknya. Perlu diingati bahawa dinosaur telah pupus dari muka bumi.

Kalau MCA berasa terdorong untuk menjadi spesi yang pupus, itu hal dia. Jangan membebankan parti-parti rakan dan membiarkan kakitangan media Star untuk menyerang BN dengan sewenang-wenangnya sudah.

About these ads

Entry filed under: Gunting Dalam Lipatan. Tags: , , .

Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (Mamak) Filem hina nabi, duta Amerika di Libya dan paderi gereja merpati

23 Comments Add your own

  • 1. forrrestcat  |  September 12, 2012 at 8:02 pm

    Seriously MCA is hopeless… do they even know the treachery of the star or is the star stance really what the MCA… anti BN all along… i will not be surprised.

    Reply
    • 2. Sshsn  |  September 13, 2012 at 2:01 am

      Dude, do you finance the paper? Did Helen fucking ang? If not, under what basis should it perform for your boss? Unless you’re saying that a political party owns a public paper and should print it’s rubbish? Don’t you see how stupid you and Helen are? Cue Helens bitches…..

      Reply
      • 3. forrrestcat  |  September 13, 2012 at 6:34 am

        Another shameless dapster and their gutter language.

        Reply
      • 4. MalaysianinNewYork  |  September 13, 2012 at 9:25 am

        Sshsn, don’t you ever learn. I know you are thick skin, I guess you have no choice but to be one as you are at someone else’s mercy. In public forum it would be advisable for you to refrain from using your daily usage of language. Stick to the issue on hand and not blabbering on a personal note.

        Naturally if you want to continue to bark like a dog, please do, I am just doing my bit as a fellow Malaysian to advise you as eventually even your masters will discard you when you become a liability for their political agenda.

        Reply
  • 5. I.D.A  |  September 12, 2012 at 9:20 pm

    jika MCA penuh dengan dinasour tua tentu mereka tidak relevan lagi dengan zaman media baru ini. mereka oversized dan tidak boleh bergerak ke mana-mana. mereka pasti merosakkan benda di keliling mereka. tahukah mereka cara-cara untuk memblog atau bermedia sosial ?

    pasal tu lah mereka tak sedar the star telah dibalacikan sebagai medium politik DAP. kesian kan?

    pemain politik tidak boleh kalah dalam bermedia sosial, itu sudah jadi makanan ruji. ini zaman media sosial dan alternatif, bukan lagi zaman bergantung harap kepada media perdana dan tradisi.

    kalau masih berada di zaman dinasour pasti ketinggalan berjuta tahun.

    The Social Networks Headache

    Get your privacy tighter
    Beware of identity hacker
    You may end up bankrupt
    When volcanic debts’ erupt

    One day, you will be in agony
    Wondering when you dine in Tuscany?
    Bite your nails, unpleasantly surprise
    When E-bay and Amazon bills arrive

    Sharing photos and contacts to no ends
    With friends of friends of friends of friends
    One day you will have to surrender
    To serial killer or copycat murderer

    The networks owned by no man
    Some men masquerade as woman
    The intention is in question;
    Be careful, whatever the reason

    Let me be frank o brother and sister
    Can’t live without facebook and twitter
    But don’t just leave it open forever
    To the hackers and internet pranksters

    19-01-2011

    Reply
  • 6. anak jamil  |  September 12, 2012 at 9:53 pm

    if MCA is filled wih dinosaurs, DAP contains piece of #Genesis (see Bible). I seriously think Lim Kit Siang and even Nik Aziz was around when God created the world!

    Reply
    • 7. Helen Ang  |  September 12, 2012 at 10:07 pm

      Hahaha, funny.

      Pls make some MCA jokes too.

      Reply
    • 8. Helen Ang  |  September 12, 2012 at 11:46 pm

      null

      Other theories for the mass extinction of dinosaurs, besides their pea brain, include huge fireball-meteor impact (read here), volcano activity triggering carbon cycle changes (read here), Ice Age (read here), and pandemic disease called evangelistis (last theory may apply to MCA dinosaurs).

      Reply
      • 9. I.D.A.  |  September 13, 2012 at 10:24 am

        hahaha lawaklah. desease called evangelist.

        Reply
  • 10. grandmarquis  |  September 13, 2012 at 12:00 am

    In my opinion, MCA is not filled with dinosaur. It is filled with seasoned politician. Most of them are busy people looking after the welfare of chinese community.

    But these dapsters, they are those half-cook youngsters who got nothing to do beside inciting hate in the social media.

    Reply
    • 11. Khairul  |  September 13, 2012 at 10:08 am

      Saya berkongsi pendapat dengan anda, cuma adalah lebih baik ‘seasoned politician’ terbabit patut menggunakan social media dengan lebih agresif. Jika Tun Dr. Mahathir (80+ years old) boleh dan selalu menggunakan blognya, facebooknya dan sebagainya takkan mereka tak boleh ‘join the band wagon’ kot??

      Reply
  • 12. Gostan  |  September 13, 2012 at 12:03 am

    Using the media to spread hatred is action without any good intention.

    Hence it follows that their politics’ stance and pillar is also devoid of good intentions.

    That’s why its happening what’s happening in the states controlled by them.

    Reply
  • 13. atas pagar  |  September 13, 2012 at 4:09 am

    Helen,

    Menurut Spielberg, dinasour sememangnya masih ada yakni tidak pupus. Saki baki dinosaur masih terdapat di lautan, hutan belantara dan di kawasan gurun terpencil iaitu terpisah jauh dari tamadun manusia.

    Dalam konteks dinosaur yang ditwitkan itu, spesis tertua bukanlah yang terdapat di pantai barat tetapi di sebelah timur semenanjung. Meskipun paling tua, dinosaur ini masih mampu membuktikan bahawa tidak semua dinosaur akan pupus.

    Rahsianya bukanlah rahsia. Semua dinosaur, baik muda atau tua tahu rahsia tersebut tetapi tak semua dinosaur muda mampu lakukannya apatah lagi yang tua.

    Nah, keistimewaan dinosaur tertua dalam menguasai dua alam iaitu nyata dan maya, sukar ditandingi oleh dinosaur yang sezaman dengannya. Paling istimewa ialah bilamana usia bukan halangan untuk dinosaur dara, janda dan andalusia mendapat bimbingan dan panduan.

    Reply
  • 14. forrrestcat  |  September 13, 2012 at 6:40 am

    Dinosaurs are usually people stuck in past mentality and unable to change, hence in private sector, dinosaurs refer to old timer managers or directors who just come to work, refuse to implement new ideas and just wait for retirement, it seems MCA leaderships or most of it are in the comfort zone of pragmatism where they think their fortune will always favour them whether be it bn or pakatan, in the end, they can all go to church and stretch their hands to the lim dynasty anytime when bn falls.

    Reply
  • 15. Hatihitam  |  September 13, 2012 at 7:26 am

    Helen,

    What MCA has done for the Chinese community is incomparable to the DAPsters; DAPsters offer hell a lot of peanuts, holier-than thou talks and propagate hatred against the govt of the day and whoever pro-BN. They can’t even do 1/8 of what MCA has done for Malaysia and the Chinese and yet the Chinese (youngster) simply couldn’t put-on their thinking hats and start real thinking…

    Reply
    • 16. Pakatan Parody  |  September 13, 2012 at 10:47 am

      most of these youngsters cannot think. look at it this way. these youngsters have had it easy. their parents give them what they want. money, entertainment etc. they never worked for anything, everything is handed to them by their doting parents.

      with this kind of upbringing, what do you expect from them ? these people, when they need help, they go to MCA. come election day, they vote DAP. so that tells you a lot about the character of these people.

      Reply
  • 17. moimoi  |  September 13, 2012 at 10:47 am

    Who cares about the Chinese anymore? Even if 99.99% of Chinese vote DAP, the Maths just doesn’t add up. Everyone knows that this time around the Malay votes are the game changer and Malays will vote UMNO and BN en mass.

    The silent Malay wave will strike really hard on PAS and PKR candidates. PAS can’t even sack Nasha, [or] the “adulterer”, that said enough of PAS’ desperation right now. Poor Chinese voters, marah tak bertempat, ingat kan pandai, rupanya mabuk juga macam Melayu.

    So start planning for things to do post-GE13 with Najib as PM.

    Reply
    • 18. Pakatan Parody  |  September 13, 2012 at 11:31 am

      you’re spot on. but the thing is, there is a believe, a misplaced believe among the Chinese that the Malays will vote for the opposition. from my conversation with the Chinese, they seemed, and they are convinced that the Malays will vote for the opposition because they think that the Malays too have had enough of the ruling coalition and that they too want change.

      as you said, they are drunk. after the GE, they may have to check in for rehab. but then again, we have to ask really, can rehab fix their looming problem of being sidelined, marginalized by the rest of Malaysia politically, economically ?

      Reply
      • 19. shamshul anuar  |  September 14, 2012 at 10:05 am

        Pakatan Parody,

        Yes sir. Chinese based their assumptions after reading STAR, Malaysiakini. Their view on Malays mirror what Malaysiakini, STAR said all along about Malays.

        They do not realise that vast majority of Malays think differently. They do not understand the importance of Anwar accepting the challenge to “bersumpah”. Which is actually seen by Muslims around the world as ultimate act of honesty. Which is why UMNO gains higher moral ground here. Whatever you said about Najib, he swore by Quran, a big act that tells a lot. My advice to Anwar if you want to defeat UMNO, go swear before Friday Prayers in Masjid Negara. Invite all reporters from around the world. Swear weekly if you can. I guarantee that the ground will desert UMNO. BUT ARE YOU ANWAR IS WILLING TO DO THAT? WHAT ARE YOU HIDING FROM US?

        They (the Chinese) do not realise that in many by-elections between UMNO and PAS, Malay shares of votes is leaning towards UMNO. In Bukit Gantang even when PAS wins, the share of Malay votes for UMNO increases. In Manik Urai in the heart of PAS bastion, Kelantan, UMNO loses just with 45 votes.

        In Bagan Pinang, UMNO trounces PAS with significant majority.

        These Chinese people refuse to realise that PAS looks bad from Malays’ view. PAS seems to obey Ambiga more than Yang diPertuan Agong. Finally BERSIH 3 came along. And many were upset to see how rude these protesters can be.

        My point is that Chinese must realise that they ALONE cant dictate the election result. Continuing to reject UMNO overtures again and again may backfire. Already Malays have been warning all these Ketua Bahagian UMNO not to field non-Malay candidates in Malay majority areas.

        Exactly that happened in Behrang. The goodwill has been stretched to far.

        It is time for Chinese to show willingness to accept alliance with UMNO. No big deal if they wont. They can vote themselves out of govt. Should Chinese in next election backs DAP again, Najib will be forced to exclude MCA totally from Cabinet JUST TO PLEASE MALAYS who support him. They will say “padan muka. bAgi macam-macam pada Cina. Tapi mereka tak bersyukur”.

        But of course, you will not hear UMNO says like that before MCA. The message however is clear. It takes two to tango. Just as UMNO needs Chinese votes, let us not forget the more crucial issue which is that the reverse is much more the truth.

        Reply
  • 20. I.D.A.  |  September 13, 2012 at 11:18 am

    perkara mistik/tahyul kalau diulang cakap (spin) akhirnya akan jadi betul kepada orang2 yg dangkal. sebab tulah banyak pantang-larang dan benda pelik2 yg dipercayai oleh orang malaysia (tak kira keturunan).

    peluang ini diambil oleh DAPster dengan memaksimakan penggunaan media baru dan media sosial untuk kepentingan politik mereka. nampaknya mereka berjaya juga pada PRU lepas. macam mana pula PRU depan? nak bagi undi lagi ka?

    jangan jadi dangkal.

    Reply
  • 21. binhamsin1 (@binhamsin1)  |  September 13, 2012 at 12:15 pm

    Helen, why the chinese aka Mkini, Minsider readers are so rude?

    Reply
    • 22. Helen Ang  |  September 13, 2012 at 12:25 pm

      Please note that they are writing in English, not in hanzi (Chinese script).

      ‘Insider’ is the most pro-Christian news publication in Malaysia; the portal does not have a Chinese language section, but is in the main English and complemented by BM.

      Reply
      • 23. Pakatan Parody  |  September 13, 2012 at 12:33 pm

        why they are rude ? kerana mereka tidak diberi tunjuk ajar so memang lah begitu.

        Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Smell the flowers

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

Look who got TS Muhyiddin's autograph

'Apo Kono ei Jang' in Sarah's blog

'5 Maps that will help you understand the MH17 crash' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,870,884 hits

Kalender

September 2012
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 342 other followers

%d bloggers like this: