Abby Abadi after

November 29, 2012 at 4:13 pm 11 comments

Happily ever after?

Abby Abadi was a pop singer and television actress. Today she is the PAS poster girl and dubbed a celebrity ‘ustazah’.

Some DAPsters are appealing for support for PAS based on the idea that the Islamist party can brought to the “middle” ground by the non-Muslim voters.

Who do you think is more likely to change? Can DAPsters influence PAS women to ubah their wardrobe?

DAP Parliamentarian Teo Nie Ching is standing “too close” to a bukan-muhrim (picture below). She must be reminded not to do this at the gender-segregated PAS functions.

Do you think DAP can influence PAS women to buka tudung?

Or has PAS managed to persuade DAP women to pakai tudung?

Kalau DAPster mahu berhujah bahawa tutup aurat itu sunnah (walau bagi yang bukan-Islam) maka benda-benda makruh dan haram pun harus dijauhi juga.

Therefore, the ‘No Beer’ ruling in Shah Alam should have been supported but instead the DAPsters created a ruckus. ‘Inconsistency’ is their middle name.

Hannah Yeoh

Other than Karpal and Norman, there is a thundering silence from the DAP with regard to PAS’s “cannot do this, cannot do that” rules imposed on non-Muslims.

Instead DAP takes the opposite tack by constantly labelling MCA as “anti-Islam” for criticizing the many PAS “ban this, ban that” policies.

DAP is always calling MCA and its BN partners “racists, all of you!”

Kononnya (according to DAPsters), MCA doesn’t like to see Chinese befriending Malays by going to the masjid/surau to socialize. And this is the accusation that comes from a Christian evangelist party which hooked up with the political Islam party in 2008 whereas MCA and Umno have been cooperating since 1952.

Which Chinese dare oppose DAP today?

Do you think 80-90 percent of Chinese being DAP supporters is a “moderate” situation? And don’t forget to count another 10 percent Chinese support for PKR.

How can there be any internal check (and balance) within the Chinese community itself when only 10 percent is left who do not agree with DAP-PKR?

Every day we see the Chinese electorate spitting in MCA’s face. And the personal attacks not only aimed at the politicians but extended to demeaning family members. It’s a case of ‘anything goes’ with the kind of insults thrown. No line of decency is drawn in the sand beyond which the combatants should not cross.

“Toleration” is only for fitnah (i.e. what is “tolerated” is slander, if it is the opponent who is the target).

Every day we see one particular media that caters to the Chinese readership featuring the personality cult of DAP evangelism.

A Google search on ‘Hannah Yeoh’ in http://www.thestar.com.my for the Past Week turns up 6 entries. That’s 6 stories over the last 7 days in The Star about Hannah Yeoh. It is the pro-Christian paper’s faithful act of daily worship.

The MCA is simply unable to put a check on its own paper’s direction and content.

DAPsters claim that through the carrot of their pro-Pakatan vote, they can ubah PAS to become more “moderate”.

Before we simply dismiss the suggestion offhand, let’s ponder a bit deeper.

If the DAP ideologue crowd actually think they can succeed in controlling PAS – they believe one, not I say one – then how are they planning to go about it?

I’m not talking about the DAP rank-and-file. I’m talking about the current crop of leaders (the Guan Eng coterie) steering the ship.

Two sides of the same religious coin

Examine those areas where the party has softened from its traditional PAS-PIS-PUS positions.

(PIS is Persatuan Islam Sa-Malaya and PUS is Persatuan Ulamak SeMalaya — the earlier names adopted by the party.)

One, PAS kicked out Hasan Ali. Two, PAS sidelined Ustaz Nasha. Three, PAS gave its backing to Nurul recently.

What is it that PAS and DAP both have in common?

Answer: It’s their abuse of religion to further the party politics. It is their willingness to bend to expediency.

Undergirding this is their canny chameleon ability to morph their ‘religious’ edicts.

Remember what PAS used to say about kafir and about DAP? Remember what DAP used to say about the Islamic state and about PAS?

Today DAP is okay with hudud as long as their march to Putrajaya is not derailed.

What is PAS okay about in its Putrajaya-first-everything-else-later ambitions?

Tidur sebantal, kiblat masing-masing

PAS was the first to come to Teo Nie Ching’s defence when she made her multiple forays into the mosques.

It similarly defended Nurul. She was speaking in Malaysia’s biggest evangelical church that day.

At the recent muktamar, the Dewan Pemuda PAS took Harakah to task. MCA is yet to take The Star to task. The parallel is not coincidental.

PAS is telling its supporters that it will tarbiyah DAP.

DAPsters are claiming they can “moderate” PAS.

That’s what each thinks. The more likely outcome is their mutual sandiwara will leave the country even more deeply mired in religious extremism.

About these ads

Entry filed under: DAP MENGKHIANATI KAUM CINA. Tags: .

Hanya orang bodoh dan tamak masih akan undi BN, kata wartawan pro-pembangkang Sakmongkol: Good chance to “kill off MCA for good”

11 Comments Add your own

  • 1. I.D.A  |  November 29, 2012 at 4:51 pm

    talking about ‘an allegory + symbol’ that represent MCA-DAP in this short short story/flash fiction:
    ————————————-
    ~Kerja Sambilan~

    Ah Chai memberhentikan motosikal. Sasarannya lelaki Cina berbaju merah. Mungkin bekas gangster atau seorang hakim. Dia tak pernah ambil peduli tentang sasaran.

    Kos sara hidup semakin menjerut lehernya. Sejak itulah dia membuat kerja sambilan. Kerjanya mudah, cuma tembak sampai mati dan akan dibayar lima ribu ringgit.

    Dari arah belakang lelaki itu Ah Chai membidik pistol ke kepala. Lima das tembakan mengenai sasaran. Ah Chai bergegas menaiki motosikal dan meninggalkan tempat itu. Belumpun sampai ke rumah, telefonnya berbunyi.

    “Hello, Ah Chai bapak lu mati, kena tembak di kedai kopi Ah Seng.”

    Ah Chai pucat lesi. Dia baru menyelesaikan tugas di situ.

    ————————————
    have you seen it?

    Reply
  • 2. marhaeman  |  November 29, 2012 at 7:09 pm

    Negara Cina berjaya bawah kepimpinan ‘berkebajikan’ meskipun tidak ada 10% golongan oposisi untuk bertindak sebagai tukang semak dan pengimbang baik untuk di depan mahupun di belakang tabir.

    Itu dulu, tetapi kini, tanpa adanya golongan “check and balance”, banyak perkara luar jangkaan yang berlaku di belakang tabir terbongkar satu demi satu – rujuk saman terhadap NYT kerana mendedah penyelewengan di Tanah Besar.

    Kalau negara berkebajikan boleh terlibat dengan gejala seumpama itu, bayangkanlah apa akan berlaku dalam negara berkebajikan yang akan ditegakkan oleh Cina Hijrah di Msia (dengan bantuan PIS of course) kalau mereka tidak di semak dan diimbangi dari dalam.

    Oh ya, mungkin kerana mereka (Dapster dan PIS) patuh pada agama makanya tak perlu ada pihak untuk memantau dan mengintip perlakuan kerana Umum otomatik percaya golongan patuh agama tidak mungkin melakukan perkara kotor dan busuk?

    Reply
    • 3. Helen Ang  |  November 29, 2012 at 7:29 pm

      Politikus yang menjaja agama secara automatis dianggap alim dan amanah oleh para penyokong taksub mereka.

      Reply
      • 4. marhaeman  |  November 30, 2012 at 10:38 am

        Kalau penganut yang mendapat kitab suci Taurat menerima kitab berkenaan sebagai satu amanah iaitu, perlulah ianya disebarkan kepada semua manusia, dan apabila semua manusia mendapat akses sama rata terhadap mesej suci dan seterusnya mesej berkenaan dihayati, dijiwai makanya lain-lain kitab (injil, itu, ini dsbnya), dilihat secara retrospektif mungkin tidak diperlukan.

        Tapi apakan daya, para penganut yang dikira bernasib baik kerana mendapat akses terhadap mesej dari kitab suci Taurat tidak mampu melaksanakan amanah yang disandarkan di bahu mereka atas sebab-sebab ciri-ciri manusia itu adalah termasuk: lemah, alpa, dengki, tidak beramanah dan bla, bla, makanya kandungan kitab Taurat gagal sampai kepada majoriti warga dunia. Dan untuk keadilan sejagat, sebuah kitab baru (injil) diperlukan agar lebih ramai warga dunia mendapat manfaat darinya.

        Namun, seperti apa yang dilakukan oleh penganut terdahulu yang mendapat keistimewaan apabila diberikan akses terhadap Taurat, begitu jugalah yang dilakukan oleh penganut yang mendapat pengetahuan dari kitab Injil iaitu: tidak berapa AMANAH terhadap kitab-kitab berkenaan. Dan nampaknya sikap negatif terhadap kitab suci tidak berhenti setakat Taurat dan Injil tetapi pastinya berterusan kerana sikap seperti lemah, alpa, cuai pentingkan diri sendiri, tamak, tidak beramanah, PENYALAHGUNAAN AGAMA dll., amat sukar dikikis.

        Reply
  • 5. Geleng Kepala  |  November 29, 2012 at 8:07 pm

    Melayu PAS tu Melayu je. Islam tu ugama orang Arab. The Malays just use it when convenient. Islam as philosophy has many angles. You can pick and choose. ITs in the quran what! or its the sunnah what!

    It s good the Malays dont take islam seriously or we would all be Taliban.

    Do you know Genting was developed for Lim goh tong by Noah who also developed syariah court for the Malays?

    Hah it is the smart guy who knows how to use psychology to kena the other fella. Just like the Pope and gang of inquistador they use fear in the Europe to make money for themselves.

    The Malays generally kesian Abadi because her handsome but poor husband actor fell for a felda settler daughter. Yes with good food, felda produce many beauty queen. In fact you can say Felda is the new Malay kampungs which produce typical kampung Malay like Mawi.

    UMNO has nothing to offer Abadi. Unlike before where many UMNO leaders were openly playboy like P Ramlee wayang nowadays they are hypocrites. The worst being AI kote of course. The ultimate Malay UMNO.and he got caught and he is also anal retentive.

    But you still have the Bung, the Shafie,or the many would be Maya admirer. But would Bung be interested in an actress like Abadi? So off she goes in search of Malay men in PAS hehe.

    Previously UMNO could have offered the Puteri Head to Abadi, UMNO always have a place for modern Malay women but the recent trend of religious hypocrisy have extended to Ketua Wanita and Puteri who both look ugly dengan kepala berbungkus.

    Thus even the traditional Malay bulwark of modern malay women has gone bungkus. [*** edited] geleng kepala

    Reply
    • 6. roy  |  November 29, 2012 at 8:39 pm

      sejak bila christian agama orang cina? cina kan agama buddha? christian ajar penganut dia tuduh muslim ker? buddha ajar penganut dia suruh kutuk muslim ker? teruk betul agama lain kan ajar penganut masing-masing hina Islam.

      Reply
      • 7. I.D.A  |  November 30, 2012 at 12:07 am

        geleng kepala kuat sangat sampai biul kepala hotak dia. tapi kalu tak geleng pun memang shallow. tak dak adab. memang perangai jenis bangsat tak mengenang budi. (helen pls allow this) tqvm.

        Reply
        • 8. abadi berhijrah  |  December 1, 2012 at 1:58 am

          Ko Ida perempuan ke lelaki? Ko kahwin je la si Abadi tu. Apa yang ko hot sangat nak pertahankan Abadi…

          Dia dah berhijrah dah. Dari Setapak ke Wangsa Maju…hehehe

          Reply
  • 9. Waris Malaya  |  November 30, 2012 at 12:04 am

    #Pakatoons and DAPsters are truly a form of social cancer.

    Reply
  • 10. temp  |  November 30, 2012 at 2:16 am

    Memangnya kenapa kalau Abby pakai tudung.

    Hannah Yeoh yang diam-diam menggalang evangelis kristian tu pun pakai tudung.
    Apa makna Kelantan bawah pemerintahan ‘islam’ PAS kalau Kelantan sampai punya jumlah penghidap HIV yang tinggi. Dapat HIV tu majoritinya dari seks dengan pelacur dan penggunaan jarum suntik untuk dadah.

    Apa yang ada dalam benak pengikut DAP dan PAS yang bawah-bawah tu agaknya? Adakah mereka memang percaya betul persepakatan diorang ataupun cuma bersabar sampai menempuh PRU, lepas tu baru tunjuk belang sebenar.

    Sejujurnya bila baca artikel-artikel di website ni tentang sikap DAP dengan gereja susah nak percaya orang PAS betul-betul percaya DAP sanggup ikut diorang. Atasan PAS tak payah kiralah, yang sanggup kritik atau menentang ditendang.

    Agaknya memang tak ada ruginya kalau Cina semua bersatu belakang DAP. Kalau menang untung. Melayu dah pecah, dalam pembangkang pun sama ada ikut PKR atau PAS. Yang masuk DAP pun ada. Kalau kalah pun, apa yang rugi? Kalu dalam politik melayu memang boleh perhati orang ni orang PAS ke, UMNO ke, PKR ke. Kalau cina tu bila DAP kalah agaknya senang-senang je tumpang MCA dan BN nanti.

    Reply
  • 11. Bujal  |  December 1, 2012 at 8:14 am

    persetujuan dap dengan gaya islamik pas sebenarnya ada makna, gaya islamik itulah yang membuatkan pas masih terkial kial sampai sekarang, bukti duniawi pun tak ada, bukti akidah pun berselerak…..dap menggunakan peribahasa melayu, biar luncai terjun dengan labu….

    Dengan kristian pula , kununnya mereka ini bangsa malaysia yang modern, ber kristian memudahkan mereka kepada access antarabangsa dan mendapat sokongan ….

    akhirnya dap yang untung, yang rugi adalah rakyat yang betul betul beragama…..

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Smell the flowers

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

Look who got TS Muhyiddin's autograph

'Apo Kono ei Jang' in Sarah's blog

'5 Maps that will help you understand the MH17 crash' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,714,794 hits

Kalender

November 2012
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 341 other followers

%d bloggers like this: