Selangor Darul Sarap: Nah, di sini lah letaknya Sampah Sentral

December 8, 2012 at 2:56 pm 15 comments

Regim Khalid Ibrahim tidak menjaga kebersihan Selangor.

Barisan exconya tidur; poster menggambarkan YB Xavier Jayakumar.

XavierJayakumarTidur

Kawasan SS15 adalah nadi Subang Jaya, iaitu ‘ibu negeri’ alternatif Selangor di kacamata Selangor Times dan The Star.

Ia sebuah bandar yang begitu kotor sekali.

Sampah berselerak di merata-rata.

TABLUE

STAR

Menjengkelkan tapi bagi orang Pakatan ok bah

Kawasan-kawasan lain di Subang Jaya pun penuh sampah sarap.

Selangor bertimbun-timbun dengan sampah yang tidak dikutip. Jalanraya tidak disapu. Taman kanak-kanak semak dan tidak terurus. Nanti anak kena denggi pula.

Sejak Khalid Ibrahim dan barisan exco evangelis kesayangannya mengambil alih pentadbiran, boleh nampak negeri induk (flagship) pemerintahan Pakatan ini makin hari makin kotor.

SubangJayaSampah4

SubangJayaSampah3

SubangJayaSampah2

Tikus janji boleh baiki labu

Malah bukan sekadar penghuni Subang Jaya yang mengadu tentang keadaan persekitaran tetapi budak-budak kolej pun rimas juga.

Tiga keping gambar (atas) dicedok daripada YouTube rakaman seorang penuntut Monash (rujuk pautan di kaki halaman).

Seorang lagi penuntut yang ditemuramah dalam video berkata beliau sudah lali dengan kehadiran tikus yang saiz hampir sehasta (ditunjukkannya betapa besar tikus baka Subang Jaya — gambar bawah).

Di samping itu, banyak lipas dan lain-lain serangga pembawa wabak penyakit berkeliaran.

RatThisBiginSubangJaya

The rats are this big! And plenty roaches too

SubangJayaSampah6

Inilah tatakerja wartawan Si Gunting

Video temuramah dengan penuntut kolej tersebut dimuatnaik ke You Tube pada bulan Oktober 2012.

Dalam bulan yang sama, The Star telah berkali-kali mewawancara Adun Subang Jaya.

Okt 3: The Star memetik Hannah Yeoh sebagai berkata: “Residents … in Subang Jaya can enjoy better parking facilities with the upgrading of the road …”

Okt 15: “More than 500 residents came to witness the PPUSJ6 launch and unveiling of the PPUSJ6 logo by Subang Jaya assemblyman Hannah Yeoh.”

Okt 17: “Meanwhile Subang Jaya assemblyman Hannah Yeoh said she had checked with state exco for local government Ronnie Liu …”

Okt 18: “Subang Jaya assemblyman Hannah Yeoh said she had informed Selangor JKR to check …”

Okt 19: “Subang Jaya assemblyman Hannah Yeoh said she had received complaints from concerned motorists …”

Okt 29: ““The residents also face illegal dumping issues and are clueless about how to solve the problem,” she [Hannah Yeoh] said …”

Photo: 19 June 2012

Kalau penduduk “clueless about how to solve the problem”, bukankah wakil-wakil DAP – yang selalu dilaporkan dalam The Star dan Selangor Times sebagai begitu cekap dan tekun menangani masalah – ada sedia membantu?

Dah tahu masalah sampah meruncing di Subang Jaya tetapi pemberita The Star (yang berjumpa Hannah Yeoh 2-3 kali seminggu untuk minum teh) tidak pula bertanya kepada YB itu tentang apakah langkah-langkah penyelesaian yang boleh diambil.

Cara buat kerja pemberita The Star - mereka yang bertugas di Subang Jaya – tiada beza dengan gaya Tukang Bodek pegawai-pegawai khas Lim Guan Eng (boleh baca sini).

Pemberita The Star yang menyahut panggilan setiap kali Hannah Yeoh mahu mengadakan sidang akhbar adalah sebenarnya berfungsi hanya sebagai jurucatat peribadi — “Hannah said this”, “Hannah added that” blah, blah, blah.

Our Lady of Subang

Apabila Ibu Maryam mula-mula menjelma di Subang Jaya, baju yang dipakainya kelihatan putih kelabu.

Selepas duduk sahaja sehari dua di kawasan kotor itu, pakaiannya pun menjadi comot dah (lihat gambar).

Jadi ada hikmah di sebalik keputusan untuk memindahkan Ibu Maryam supaya menetap di Klang.

Virgin-Mary-SDMC

MotherMaryPolkaDot

About these ads

Entry filed under: Mama DAPster. Tags: , .

Kristianisasi: Adakah MCA musuh dalam selimut? You know your party has a leeeetel problem when …

15 Comments Add your own

  • 1. Waris Malaya  |  December 8, 2012 at 3:18 pm

    Makcik Gemok @ ADUN Subang Jaya feels more at home when surrounded with rubbish.

    Reply
    • 2. I.D.A  |  December 8, 2012 at 9:23 pm

      adoyai!

      Reply
  • 3. JT  |  December 8, 2012 at 3:46 pm

    My backlane in USJ1 looks worse than some of those photos. Sometimes feel like I am living in a slum area.

    Reply
    • 4. Helen Ang  |  December 8, 2012 at 3:56 pm

      I live in another part of S’gor and the neighbourhood upkeep (rubbish collection, sweeping roads, cleaning up the playgrounds) is bad.

      It was better before Alam Flora was discontinued.

      And they (the Pakatan luminaries) call themselves “high class”.

      Reply
  • 5. beastofburden  |  December 8, 2012 at 5:50 pm

    Ahh residents are clueless….well i guess the wakil rakyat from Dap should take the clue then ……what i would suggest is…
    1. Get 1 rubbish dapster or sorry dumpster lorry…get the one which was bought from China mind you.

    2.Get the MB to who owns the bus to to be the driver .

    3.Get the Taiko Tai …of the state goverment ( i think we all know who right? sit as the passenger .

    4.Wakil rakyat from Subang and Seputeh to hang on the back….go round Subang buat collection.

    Reply
    • 6. Helen Ang  |  December 8, 2012 at 5:59 pm

      LOL.

      Reply
    • 7. I.D.A  |  December 8, 2012 at 9:25 pm

      mak ai, lawak tahap gaban + ayah pin
      aku like sampai pengsan

      Reply
  • 8. Ellese  |  December 8, 2012 at 5:55 pm

    Memang Selangor dah jadi negeri sampah. Very upset of this. Please stop politicizing everything and concentrate on delivery. Every time people complain about delivery you give one thousand and one excuses. Please shut up and deliver. Tired of hearing excuses. If you can’t manage the sampah, don’t dream of managing more. Rubbish governance.

    Ps. Please lah be transparent. You cancel Alam and replace with rubbish cronies contractor ke? How and who you gave these contracts to? At least deliver lah. How can we live in this rubbish environment?

    Reply
    • 9. Aaron  |  December 8, 2012 at 11:20 pm

      In shah alam is no better. Only now, aftr 4 years of their rule, do i c workers sprucing up the place a little too late. Just take a drive in shah alam. Your vehicle will need to b sent to the wshop for allignment. The roads have not been resurfaced for the past 4 years. Full of potholes. All they do is talk n talk n talk n boasting about how good n clean they are. At this point in time after 4 lousy years, i dont care. Just do what u r paid to do. If people still vote for the current gov in selangor, smetthing is really wrong with them. I x care about politics. I just wanna live in a clean City. U got it, Pakatan n gang. U hve failed to govern. Period.

      Reply
  • 10. rambulan  |  December 8, 2012 at 6:42 pm

    Apa yang rakyat boleh dapatkan dari pihak media sampah yang menggajikan k/tangan sampah adalah pengabaian hak rakyat terhadap persekitaran bebas sampah.

    Reply
  • 11. forrrestcat  |  December 8, 2012 at 9:25 pm

    SS15 is ah long territory, dodgy shops sell cheap iphone5 and galaxy note 2 at low price and you wonder if they are fronts for theft and drug syndicates. My friens’s car was also broken into near the Asia Cafe food centre, just shows how terrible things are and the DAPster keep blaming UMNO?

    Reply
  • 12. I.D.A  |  December 8, 2012 at 9:28 pm

    Darul Sampah lebih baik namanya; sedap. Nasib baik aku tak dok di S’gor Darul Sampah. betullah kata pengomen bijak tadi, kalau sampah pun tak leh manage camna na manage kerajaan. sampah lah resultnya. Undilah #pakatoons untuk lebih sampah.

    Reply
    • 13. Helen Ang  |  December 8, 2012 at 9:30 pm

      Yes, methinks you’re right.

      Darul Sampah has the right ring to it. Switch the words around? Sarap Sentral?

      Reply
      • 14. I.D.A  |  December 8, 2012 at 9:34 pm

        Sarap Sentral, ya, ngam!

        Reply
  • 15. bzz  |  December 10, 2012 at 10:21 pm

    mentaliti seseorang boleh dilihat daripada macam mana dia menjaga kebersihan…

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Facing death

Slim chance of life in dog pound

Pls click on image above to read

Asleep in Buddha’s arms

Animal lovers can complain to the Prime Minister's Office, Public Complaints Bureau. Bombard Putrajaya!

http://www.pcb.gov.my

My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

'The Malay getting restless now' in Sarah's blog

Bubur lambuk in Anisah Afifah's blog

'10 scandals that rocked the Vatican' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,365,010 hits

Kalender

December 2012
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 326 other followers

%d bloggers like this: