Exco DAP 2013-2015 / Takiyuddin: “lelaki yang disaman itu lelaki macam mana?”

December 16, 2012 at 10:41 am 12 comments

Parti buta warna kulit konon.

DAPpolitburo2013

Kesian MCA

.
Takiyuddin Hassan berpesan kepada wartawan, “Tapi saya minta press pergi check tengok lah lelaki yang disaman itu lelaki macam mana”.

Min 14:37 – “Untuk makluman, encik, saya nak maklumkan pada hari ini, kami membuat keputusan ini sampai kepada peringkat membuat keputusan ini setelah kami panggil pegawai-pegawai berkenaan yang mengeluarkan saman ini.

“Mereka mengemukakan malahan saya tengok (sambil jari telunjuk menunjukkan kearah matanya) dengan mata kepala saya sendiri video tape yang diambil kepada pasangan yang ditangkap yang disaman. Dah ada semua saya boleh produce tapi kita tak nak besarkan benda ini apabila kita dah selesaikan benda ini.”

Yang bercakap dalam sidang akhbar – rakaman KelantanTV [YouTube bawah] – ialah Takiyuddin Hassan, pengerusi jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan Kelantan.

Untuk membaca seterusnya, sila ke blog Din Turtle

Rentetan peristiwa

MCA dimalukan apabila dihebah kononnya ada video

Parti Cina itu telah membela dua orang lelaki bukan-Islam yang ditangkap oleh Majlis Perbandaran Kota Bharu atas dakwaan berkelakuan tidak senonoh dalam kereta pada waktu malam.

Tajuk berita The Star (13 Dis 2012) — ‘PAS: We have video of indecent duo

“KOTA BARU: The two men in the car were given summonses for indecent behaviour, says PAS which insists it has video evidence.

“State Local Government, Culture and Tourism committee chairman Datuk Takiyuddin Hassan said the state government would defend the Kota Baru Municipal Council (MPKB) enforcement officers who issued the summonses to the men caught near the Sultan Ismail Petra Airport last month.

“’MPKB has video footage to prove what they were doing in the car and I have seen it myself,’ he said …”

Burqa car

Takiyuddin membayangkan bahawa pasangan lelaki yang terbabit adalah ???

The Star turut melaporkan ada bukti video aksi sumbang kedua-dua lelaki tersebut.

Kesian MCA dimalukan oleh jentera medianya sendiri kerana tanggapan awam ialah kalau benar ada video maka parti itu telah membela pasangan yang sah dirakamkan terbabit dengan perbuatan tidak berakhlak.

Malah Annuar Tan, pengerusi jawatankuasa Pembangunan Usahawan, Perdagangan Dan Perpaduan Masyarakat Kelantan telah mencelah bahawa dua lelaki tersebut sampai kini “tak berani nak muncul”.

Sebenarnya mereka ada muncul kecuali ia Si Gunting yang tidak berusaha untuk mewawancara mereka. (Sebaliknya salah seorang lelaki itu telah ditemuramah oleh Sin Chew.)

StarSaman

Tak ada video lah

Tajuk berita susulan ‘Takiyuddin: No video proof of duo‘ (The Star, 15 Dis 2012)

Takiyuddin hanya buat pusing (kata ada video) dan The Star pun lapor begitu sahaja (bahawa ada video)  awal-awal.

The Star memberitakan Takiyuddin sebagai menjelaskan:

“What I said was that there was evidence (video) for certain cases but not in the case in question (the men who were issued with summonses for indecent behaviour at the Kota Baru airport).

“There are cases where we have video evidence and some are without any video evidence … I made a general statement on the issue on that day and I was not referring to the case in particular but in general,” he said.

The Star hanya menyiarkan kenyataan Takiyuddin itu bulat-bulat bahawa (kenyataan tipu) dia tidak merujuk kepada kes dua orang lelaki di kawasan lapangan terbang tersebut tapi hanya bercakap secara umum.

Akan tetapi “besi” (video) ada dan orangramai boleh mendengar sendiri apa yang sebenarnya disebut Takiyuddin.

Jadi kenapa The Star aka Gunting Dalam Lipatan tidak pula mahu menyangkal kenyataan Takiyuddin?

Kesian MCA. Selalu sahaja dikenakan jentera medianya sendiri itu.

 

About these ads

Entry filed under: Gunting Dalam Lipatan. Tags: , , , , , .

Breaking the duck on Ibrahim Ali’s “May 13″ remarks Baby boomers and Humpty Dumpty DAP

12 Comments Add your own

  • 1. Ahmad Ibrahim  |  December 16, 2012 at 11:05 am

    Deputy Chairman : Ariff Sabri
    Vice Chairman : Aspan Alias
    Assistant Organizing Secretary 2 : Ahmad Ton

    all 3 failed to get elected via part elections

    Islamic Affairs Director : Zairil Khir Johari

    this is interesting. a phony Malay as the…….Islamic Affairs Director

    Treasurer : James Ngeh, Deputy Treasurer : David Ngah

    so the requirement, qualification is Tailor Gate ?

    International Director : Teo Nie Ching

    I wonder what’s her English score for her PMR, SPM

    Food and Beverage Director : Anthony Loke.

    excuse men, this guy should be appointed the DAP-PAS liaison director. he’s so committed to the defense of PAS and recruiting people to vote for Hudud and he’s now the food and beverage director ? maybe the Islamicization of DAP should start with halal food and beverages ? pardon me, DAP women are already wearing the headscarves when mingling with PAS people, especially that fat ass from Subang Jaya.

    Reply
    • 2. Helen Ang  |  December 16, 2012 at 11:10 am

      PAS-best-friend Anthony Loke is appointed Food & Beverage director to ensure that all food served at DAP functions must be halal, pork is completely banned and no alcohol allowed.

      No entertainment to be provided by skimpily clad singers at DAP functions either. They can however entertain the top DAP leaders privately elsewhere after hours.

      Reply
      • 3. Ahmad Ibrahim  |  December 16, 2012 at 11:18 am

        Anthony Loke, actually he should be appointed Chinese for Hudud Propaganda Director. he’s been going around town for quite some time now telling the Chinese not to fear Hudud. I wonder why such a post has yet to be created within the DAP.

        Reply
        • 4. Helen Ang  |  December 16, 2012 at 11:28 am

          Biro Menyelaraskan Pelaksanaan Hudud

          Pengerusi: Anthony Loke
          Naib Pengerusi: Hasnah Yeop

          Ahli Jawatankuasa:
          Teo Nie Ching
          Ng Suee Lim
          David Nga Kor Ming

          Reply
        • 5. Anonymous  |  December 17, 2012 at 12:39 am

          No needlah man, that kind of post would only last until election.
          After election if they fare well they will tell PAS to go balik kampung tanam jagung and catch fish and appoint convicted sodomite and fornicator caught on tape as their puppet PM.

          Reply
  • 6. I.D.A  |  December 16, 2012 at 5:24 pm

    1. F & B Director kihkihkih mcm kat hotel pulak. brapa stars ni. kalau nak pastikan status halal-haram tkkan pakai cina kristian, pakai cina muslim baru betoi. kalau setakat no pork, tapi ayam kepak kepala tak guna juga. belum masuk penggunaan ‘lard’ animal shortening and byproducts, wine etc. pasni ostat2 pas semua tak leh hafal ayat lazim lg sbb termakan benda haram dlm makanan.

    2. eh eh video mana boleh buat bukti. ianya besi semata-mata. kihkihkih.

    Reply
  • 7. oviruses65@kiyaijr.com  |  December 16, 2012 at 6:06 pm

    Reblogged this on parasite desires.

    Reply
  • 8. atas pagar  |  December 16, 2012 at 7:54 pm

    Kak Helen,

    Dalam kes CSL, video diterima sebagai alat yang memaparkan aksi dan aksi yang ada di dalamnya diterima oleh Dap sebagai benar-benar ujud. Maknanya Dap terima video sebagai mempunyai nilai setara kesaksian mata manusia.

    Dalam kes video berkaitan Ketua Umum dan aksi membabitkan Cinadoll, Pas menolak ujudnya aksi Ketua Umum sepertimana terdapat di dalamnya. Maknanya Pas tidak terima video sebagai mempunyai nilai setara kesaksian mata manusia.

    Apabila ada pasangan dicekup kerana berdua-duaan di Kelantan, timbullah isu tentang bagaimana hendak membuktikan bahawa pasangan berkenaan sememangnya berdua-duaan yakni bukan berseorangan atau bertiga-tigaan? Pembuktian inilah yang memerangkap pendirian Pas dan Dap.

    Lidah resmi Dap…the Star…yang selama ini terima video sebagai setara kesaksian mata manusia secara jelas tidak mempertikaikan penangkapan pasangan yang berdua-duaan itu apabila Pas mengatakan di awalnya ada bukti video.

    Apa yang lidah rasmi Dap tidak sedar ialah macam mana dalam kes-kes tangkapan terhadap pasangan yang berdua-duan, Pas menggunakan teknologi video sedangkan Pas jelas dalam kenyataan sebbelum ini tidak terima video sebagai setara kesaksian mata manusia.

    Kesimpulannya: sama ada lidah rasmi Dap telan bulat-bulat kemunafikan Pas dalam konteks video atau the Star percaya Pas telah berubah dari pendirian menolak kepada penerimaan video sebagai setara kesaksian mata manusia.

    Cumanya, kalau Pas berubah pendirian, apakah Pas juga berubah pendirian terhadap video Ketua Umum? Kalau diperhatikan minat Pas terhadap jawatan PM maka jawapan bagi pertanyaan tersebut adalah ya.

    Kalau Pas sudah berubah, macam mana Dap? Apakah masih hipokrit…yakni terima kebenaran video CSL tetapi sengaja pejamkan terhadap video Ketua Umum kerana dipengaruhi kemampuan K.U. membawa Dap ke PutraJaya?

    Reply
  • 9. Aba Ikhwan  |  December 17, 2012 at 8:39 am

    ‘Confirmed’ DAP adalah parti anak beranak & saudara mara!!

    Tapi Zairil pegang potfolio Islam ‘how nice of them’.. Melayu2 yg lain tu apa jer fungsi mereka selain tujuan menarik komuniti mereka ke DAP?

    ‘PATHETIC LOSER’..

    Reply
    • 10. Anonymous  |  December 17, 2012 at 4:24 pm

      You didn’t know anything about this Zairil fellow I guess, since you think he’s a melayu.

      Try googling him.

      Then you see the joke there.

      Reply
    • 11. baulu  |  December 17, 2012 at 5:11 pm

      Zairil’s role buat saya gelak terguling-guling.

      F&B some more.

      Apa dia ingat ni nak tadbir negara macam buat dinner party ke?

      Are these newly created posts or was it just me never knew it has existed before?

      Reply
      • 12. Anonymous  |  December 17, 2012 at 6:01 pm

        It’s the Lims plainly saying Zairil has more merit for that post than all the other malays.

        Maybe they all secretly converted to Christianity, who knows.

        Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Smell the flowers

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

Look who got TS Muhyiddin's autograph

'Apo Kono ei Jang' in Sarah's blog

'5 Maps that will help you understand the MH17 crash' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,589,252 hits

Kalender

December 2012
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 332 other followers

%d bloggers like this: