Sekarang DAP berpusing kata Zairil sebenarnya telah ‘menang’ kerusi CEC

January 4, 2013 at 1:15 am 25 comments

Lawak pagi (1)

Laporan Roketkini, ‘Kesilapan teknikal di pemilihan parti, DAP akui kesalahan

Zairil sekarang dikhabarkan sebagai ahli terpilih (bukannya dilantik Bos) ke jawatankuasa eksekutif pusat (CEC).

Vincent Wu Him Ven – seorang yang amat setia kepada Kit Siang – ditendang keluar umpama Cina buta untuk beri jalan bagi Zairil. Kah-kah-kah.

Roketkini.com Kesilapan teknikal di pemilihan parti DAP akui kesalahan

Berita tentang Zairil boleh juga dibaca di ‘Official: Technical glitch caused error in DAP election results‘ (updated The Star, 4 Jan 2012)

Lawak pagi (2)

Lagi berita lucu di Roketkini sehari dua yang lepas.

Saya nak beritahu Chua Soi Lek, DAP tak terima anda” (kata) Lim Guan Eng.

Kesian Dr Chua, dan cemas juga sehingga dia terpaksa memanggil mesyuarat tergempar dengan leftenan-leftenan orang rapatnya pada malam Rabu gara-gara bidasan Guan Eng tersebut.

Kita tunggu perkembangan

Roketkini.com Saya nak beritahu Chua Soi Lek, DAP tak terima anda

Lawak pagi (3)

Blogger upahan MCA sekarang ini terpaksa beriya-iya menegaskan The Star memang pro-BN dan tidak pernah sesekali condong kepada pembangkang.

Syarikat media The Star mendakwa ia mempunyai 1.8 juta pembaca akhbar. Empat stesen radio milik kumpulan The Star mempunyai 5.63 juta pendengar dewasa (“adults”). Portal Star Online berjaya menarik 5.41 juta orang pelayar Internet (“unique visitors”).

Mengikut blogger upahan MCA tersebut, The Star merupakan jentera media MCA yang ikhlas dan tulus. Begitu bersungguh-sungguh blogger upahan MCA itu menafikan bahawa The Star berkiblatkan evangelis DAP 2.0 ataupun ia kurang setia kepada BN.

Maka kesemua 1.8 juta pembaca suratkhabar The Star + 5.41 juta pelayar Portal Star Online + 5.63 juta pendengar radio The Star ini boleh dikira sebagai undi simpanan tetap BN lah, bukan?

Sebab syarikat media The Star itu pro-BN maka kebanyakan pembacanya pasti sahaja berminat dengan BN (sepertimana pembaca Harakah berminat dengan PAS) sebab sudah lama diasuh untuk memahami perjuangan dan mesej BN – dan kerana kenal BN maka sayang BN, kan?

1.8 juta pembaca suratkhabar + 5.41 juta pelayar portal Star Online + 5.63 juta pendengar radio Star = 13 juta orang dewasa di bawah bidang pengaruh The Star, beb. No play-play, ramainya.

Maka dengan undi 13 juta orang pelanggan Star menjadi simpanan tetap BN bercampur undi 1.1 juta orang ahli MCA sendiri, maka gerenti parti itu akan menang hampir semua kerusi PRU yang ditandinginya nanti.

Kah-kah-kah-kah-kah.

About these ads

Entry filed under: Gunting Dalam Lipatan. Tags: , , , , , , .

Wajib baca! Lagi penipuan Kristian atas isu kalimah Allah Undi calon Melayu DAP untuk CEC di-Ubah?

25 Comments Add your own

  • 1. Lim Tat  |  January 4, 2013 at 2:01 am

    LAWAK PAGI 1 – LOL..Tak sia-sia saya berjaga pagi menunggu nak baca lawak pak Aji sesumpah naik roket ke syurga

    LAWAK PAGI 2 – DAP cakap CSL hidung tak mancung pipi tersorong-sorong

    MCA cakap rumah kata pergi kubur kata mari

    LAWAK PAGI 3 – jumlah pembaca depa tu include makcik kantin,sekolah,makcik pasar yang guna paper Star buat bungkus nasi lemak untuk pekerja-pekerja kontrak skali termasuk sekali jumlah dekat pusat kitar semula.

    Reply
    • 2. Helen Ang  |  January 4, 2013 at 2:12 am

      Takpe lah. Waktu makcik bungkus nasi lemak tu pun boleh tengok gambar.

      Dan inilah contoh gambar-gambar politikus mesra rakyat Umno (oops, tersilap saya pula, dia Nik Nazmi PKR) yang dipaparkan di suratkhabar MCA itu (url sini).

      null
      Postscript (saya tambah sikit)

      Gambar #1: Personaliti PKR metrosexual sayang kanak-kanak
      Gambar #2: Sayang bini
      Gambar #3: Sayang pokok
      Gambar #4: Sayang binatang

      Now how can you not vote for him, says The Star?

      Reply
      • 3. Lim Tat  |  January 4, 2013 at 2:27 am

        Kan peminat2 The Star kata..paper ni utamakan bisnes dari politik hehehe..tapi pic no 3 tu cam nak gali kubur la..tapi tak tau kubur siapa.

        Reply
        • 4. Helen Ang  |  January 4, 2013 at 2:33 am

          ROTFL @ penggali kubur.

          “Inilah barisan kita, yang ikhlas berjuang …”

          Muhyiddin kata BN sedia berperang. CSL kata MCA juga sedia berperang. Tengok pada laman MCA yang pasang kad Krismas di bawah ini (gambar No.2 ialah close-up) selama lebih 3 minggu.

          Begitu macho dan gaya pahlawan MCA ni, kan?

          null

          Reply
  • 5. atas pagar  |  January 4, 2013 at 2:51 am

    Apa Guan Eng ingat Dap boleh beri kerusi pak menteri kepada pelompat Mca ke?

    Daripada pelompat Mca melompat ke dalam kolam Dap bukankah lebih bijak kalau mereka gunakan galah panjang untuk melompat ke dalam kolam ‘Pas for all’?

    Ini kerana, di situ ada lebih banyak can untuk pelompat Mca duduk di kerusi MB atau kalau bulan jatuh di riba…dapat pulak duduk di kerusi PM, wow! pastinya menjeleskan Dap!

    Seperkara harus disedari ialah, sebanyak mana undi kiasu dapat kat Dap…ia tidak mengubah posisi Dap dalam rumah ogos. Sebaliknya kiasu secara simboliknya telah melayangkan placard merah ‘balik kampung tanam jagung’ pada Mca.

    Satu undi kiasu untuk parti islamis, bukan saja ‘allah’ berkemungkinan, is for all, malah sistem teokrasi juga is for all…win-win situation, gitu.

    Setelah ambil kira kerusi Parti Melayu tidak akan berkurangan malah akan bertambah…kejayaan Dapster akan dinilai dari sudut berapa banyak kerusi Mca yang dapat mereka borong.

    Akhir sekali, apabila Dap dijulang ke langit tetapi Mca ditolak ke longkang…bererti putrbelit Dapster (tolak teokrasi sederhana tetapi mengidam teokrasi ekstrem) akan jadi kenyataan apabila Parti Islam muncul lebih dominan dari PKR…satu yang hampir pasti.

    Namun, perlu diingat Dap bukanlah mewakili suara Sikh, Baba/Nyonya, Buddhists dan Hindus dalam soal teokrasi. Ibarat ‘ada ubi ada batas, ada hari ada balas’…sampai masanya Dapster akan dilayangkan kad merah jua.

    Reply
  • 6. Waris Malaya  |  January 4, 2013 at 2:57 am

    #DAPsterCancer with such elaborate fiddling to replace Vincnt Wu with Khir Johari’s stepson. Their top leadership still selling the notion that Chinese boy is a Malay… not Bangsa Malaysia?

    Am surprised Ambiga or Chin Huat have yet to reprimand DAP for such poorly conducted internal elections…

    #DAPbebal

    Reply
  • 7. alberto  |  January 4, 2013 at 8:07 am

    Dear Mr Vincent Wu,

    Congratulations in being rewarded the new piece of land. Should you need assistamce in developing said land, do not hesitate to contact the following email.

    kelantanlandforkelantaneseonlymyass@ymail.com

    Thank you.

    Reply
  • 8. tebing tinggi  |  January 4, 2013 at 10:14 am

    Lawak 1
    DAP bolih buat kesilapan yang begitu bodoh (menakjubkan).

    Lawak 2

    Secara tidak langsong Lim G E membayangkan yang Chua S L berusha untok kemenangan DAP ( blood is ticker then water) tetapi untok tidak mengakuai Lim G E buat-buat Tak sudi.

    Melayu yang berfikir dan menilai sudah lama menghidu kerjasama MCA dan DAP ,yang lain tu tak tahulah Den .

    Lawak 3

    Blogger upahan MCA mengatakan pembacha the Star dan rakyat Malaysia semua bodoh tidak bolih menilai.

    Reply
    • 9. atas pagar  |  January 4, 2013 at 11:20 am

      Lawak 4:

      Kalau Pah adalah pengedar tunggal tiket ke ‘syurga'; Dap nampaknya adalah pengedar tunggal sijil sah Melayu.

      Reply
  • 10. Ahmad Ibrahim  |  January 4, 2013 at 10:47 am

    dah sampai kena upah blogger kata The Star bukan pro pembangkang. lawak betul. kalau tak pro pembangkang, perlu ke upah blogger kata The Star bukan pro pembangkang.?

    mereka ni tak sedar secara tidak langsung, dengan tindakan mereka upah blogger mereka telah membuat pengakuan yang mereka ni memang pro pembangkang. baru saja minggu pertama bulan Januari 2013 dah muncul lawak yang begitu………alahai

    Reply
  • 11. m8  |  January 4, 2013 at 11:59 am

    macam mana diorang kira 5 juta yg melayari thestar online, kalau dah browse 4,5 x sehari, patut 5 juta/4.5 = 1.11+- juta je

    Reply
    • 12. Helen Ang  |  January 4, 2013 at 1:30 pm

      The Star claims that the 5 million are unique visitors. Take my blog for example. If I have 4,000 page views, the unique visitors would be roughly under 2,500 daily.

      Reply
  • 13. I.D.A  |  January 4, 2013 at 12:09 pm

    kah kah kah, aku rasa CSL bacalah semua artikel ttg sigunting yg aku tweet kat dia… sungguh menginspirasikanlah CSL ni. kah kah kah

    Reply
  • 14. kiasu  |  January 4, 2013 at 4:06 pm

    I thought PKR party election was the worst, cheating left right top bottom on one hand without a drop of guilt, and screaming Bersih on the other.

    But DAP party election turned out to be more terrible than worst. To change electronic election results after 2 weeks, and to blame Microsoft for the cheat, w.t.f. these hypocrite munafiks! holy mackerels!

    No wonder DAP Lim Kit Siang and Ambiga are singing that PRU13 would be the dirtiest ever election. Not only are these kiasus gonna blame SPRM for their ultimate loss, they will also blame Bill Gates

    So Mr Bil Pintu-Pintu, be prepared!

    Reply
    • 15. Helen Ang  |  January 4, 2013 at 4:16 pm

      LOL.

      This is DAP’s test run. PRU nanti diorang akan tuntut agar keputusan pilihanraya di-UBAH kerana Microsoft yang buat silap. Sudah ada precedent.

      Reply
      • 16. Lim Tat  |  January 4, 2013 at 4:36 pm

        No la, their server was hacked previously by gov or SPR during party election :P

        Reply
      • 17. kiasu  |  January 4, 2013 at 4:52 pm

        Tokong must sue Bil Pintu-Pintu, otherwise blaming Microsoft is a bluff.

        this is something Tokong will never dare. if Bil Pintu-Pintu counter-sue, Tokong will be left running helter-skelter in underwear.

        so, I sue, sue, sue…is not applicable to Bil

        Reply
    • 18. I.D.A  |  January 4, 2013 at 7:21 pm

      poodahhh! election sendiri silap, nak blame sprm, bodo punya dap.

      Reply
  • 19. marhaeman  |  January 4, 2013 at 4:26 pm

    General election kenalah bersih dan tidak tercemar, kalau tidak, Dapster akan minta SPR letak jawatan.

    Tetapi kalau internal errection Dap dicemari kekotoran dan kehanyiran kerana para pengira yang dilantik adalah terdiri dari clowns and morons…

    …Dapster tak pulak mintak Goon Eng letak jawatan sebaliknya clowns dan morons pulak dileteri dan dimarahi. Ish, ish

    Memang kesian kat bruder sume tu – Dap’s clowns dan morons – kerana sewenang-wenangnya dijadikan scapegoat.

    Reply
  • 20. beastofburden  |  January 4, 2013 at 8:08 pm

    Got phantom voters lar in Dumb Ass Chinese party ha ha ha or another term would apply internal SABOTAGE

    Reply
  • 21. Aidil Yunus  |  January 5, 2013 at 10:48 am

    Hello Helen, happy new year..

    Haven’t been commenting for a while since I realized my name is being use in so many blogs to criticize the government in a wrong way.

    Anyway let us examine this so called election process in DAP (always remember CAT and Bersih, they champion these two)

    1- someone told me the voting process is via ballot paper, counting of ballot is done by few people and is oversee by a few too. They calculated it first than only put it in report. So how come the discre[pancy].

    _____________________________________________________________________________________________________________________________________

    Welcome back & happy new year. — Helen

    Reply
    • 22. Aidil Yunus  |  January 5, 2013 at 10:51 am

      Discrepancies when putting into excell no one is aware? Something fishy or just pure incompetencies?

      2- if they already aware of this earlier when the delagates still there why not do another round of vote??

      DAP always think we Malaysian are stupid …
      _________________________________________________________________________________________________________________________________

      Diorang guna Excel versi cetak rompak, hahaha (I read this joke on Twitter). — Helen

      Reply
    • 23. The International Jew  |  January 5, 2013 at 12:43 pm

      the Dapsters are getting desperate. they use other people’s names to attack the BN government. even Calvin Sankaran’s name is being abused. read this link if you don’t believe me. I was shocked. someone should inform the real Calvin Sankaran about this travesty. http://stopthelies.my/?p=2281#comments

      Reply
      • 24. calvinsankaran  |  January 5, 2013 at 10:35 pm

        Thanks! Yeap, I am aware my name is be abused by these Dapters. Well I take that as a mark of respect because unless these morons are sacred of me, they wouldn’t want to abuse my name and try make it look as though I am supporting DAP…..Well, they have a surprise when they read FMT today in the Opinion column.

        Reply
  • 25. Rashid  |  January 8, 2013 at 9:44 am

    ‘Failed Accountant’ kata audit dalaman dan luaran telah dilakukan setelah kesilapan diketahui.

    Jadi ceritanya boleh percaya?

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Smell the flowers

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

Look who got TS Muhyiddin's autograph

'Apo Kono ei Jang' in Sarah's blog

'5 Maps that will help you understand the MH17 crash' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,879,381 hits

Kalender

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 342 other followers

%d bloggers like this: