Sambutan Krismas Khalid ala City Harvest

January 6, 2013 at 5:30 pm 21 comments

Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim mengadakan majlis rasmi Hari Natal peringkat negeri di Sunway Resort, Subang Jaya beberapa minggu lepas.

KhalidKrismas

KhalidKrismas6

KhalidKrismas1

Ho ho ho

KhalidKrismas11

KhalidKrismas9

KhalidKrismas7

KhalidKrismas8

KhalidKrismas12

KhalidKrismas10

KhalidKrismasSelangorku

KhalidKrismas12

Disclaimer: Poster ini dicipta pemilik blog Helen Ang

KhalidKrismas12

KhalidKrismas2

Gambar-gambar dicedok daripada siri video Jimmy Tan, seorang Citizen Journalist.

Taking Jerusubang

KhalidXmasParty2012

KhalidKrismas4

KhalidKrismas3

Nyanyian dan tarian yang digambarkan di atas adalah di antara acara-acara sambutan rasmi Krismas negeri Selangor yang dihadiri Khalid Ibrahim dan ahli-ahli exco Kristiannya.

(Tentang ratusan ribu ringgit yang dibelanjakan Pakatan untuk menaikkan imej sesetengah politikus evangelis tertentu — baca sini.)

Dikemaskini: 9.05 malam

About these ads

Entry filed under: Evangelis. Tags: , .

Aktivis Taman Kaya bergiat di Jerusubang ‘Guan Eng went to jail for a Malay girl’ — oh puhleez lah

21 Comments Add your own

  • 1. forrrestcat  |  January 6, 2013 at 5:51 pm

    I wonder how Amanat Hadi will categorize Khalid Samad…Ulamak (ular dalam semak) or kafir.

    Reply
  • 2. Antihipokrit  |  January 6, 2013 at 10:10 pm

    Ada upacara keagamaan di dalam majlis tersebut. HARAM bagi umat Islam menyambutnya. Tidak ada sensitiviti langsung MB bodoh tu.

    Reply
    • 3. Helen Ang  |  January 6, 2013 at 10:21 pm

      Perihal: “Tidak ada sensitiviti langsung MB bodoh tu”,

      Khalid yang memandai itu sebaliknya menuduh Muhyiddin sebagai mengamalkan “low class” politics (screenshot laporan Malaysiakini bawah).

      null

      http://www.malaysiakini.com/news/218144

      Reply
      • 4. Atas Pagar  |  January 6, 2013 at 11:01 pm

        The result of GE 13 for Selangor will tell us who actually the low class polie and who has been fooled by whom. Just be patient, kay..

        Reply
    • 5. xyz  |  January 6, 2013 at 11:43 pm

      Antihipokrit,

      Adakah dengan berada di perkarangan bangunan itu, maka Khalid dikira telah ‘menyambutnya’? Adakah Khalid telah ‘merayakan’ Kristmas dengan menghadiri open house itu?

      Reply
      • 6. Antihipokrit  |  January 7, 2013 at 1:57 pm

        Yes.. bila dia berada di situ dan menyaksikan upacara keagamaan dgn nyanyian koir yg memuji Jesus.. maka dia terpalit sama. Dia berada di situ dan menyaksikan. Itu yg penting.

        Reply
        • 7. Helen Ang  |  January 7, 2013 at 2:07 pm

          Bergantung kepada apa itu dikira ‘upacara keagamaan’.

          perihal “nyanyian koir yg memuji Jesus”:

          Adakah ‘berzikir’ (dalam ertikata Kristian) boleh ditakrif sebagai mempunyai unsur ‘upacara’?

          Bagaimana pula dengan lagu-lagu yang dimainkan di kompleks membeli-belah tatkala musim Krismas?

          (Saya tidak merujuk kepada lagu-lagu komersial seperti ‘Rudolph the Red-Nosed Reindeer’ ataupun ‘I saw Mommy Kissing Santa Claus’ tetapi lagu-lagu yang menyambut ‘kedatangan’ Kristus seperti ‘Joy to the World’ dan “Hark the Herald Angels Sing’.)

          Kalau kita berada di shopping mall pada bulan Disember, ia perkara yang tak dapat dielakkan.

          Reply
          • 8. jonnymalaya  |  January 7, 2013 at 6:32 pm

            Wah, kalau macam itu, orang bukan Kristian pergi Pavillion atau MidValley masa Disember boleh dikatakan menyambut Xmas. :P

            Hmm, saya telah menghadiri majlis kahwin rakan Muslim saya, dimana doa Islam dilahfazkan. Tak jadi isu pun bagi saya

            Reply
          • 9. Antihipokrit  |  January 7, 2013 at 8:20 pm

            Jangan guna logik akal. lagu yg dimainkan di pavillion ke apa ke itu lain cerita dan bukan di dalam majlis kamu org kristian. Ini adalah spesifik di dalam satu majlis. Johnny, kamu pergi majlis org Islam itu lain cerita, agama kamu tak melarang . Islam ada panduannya tersendiri. Jgn samakan agama kami dgn kamu.

            Reply
        • 10. I.D.A  |  January 7, 2013 at 9:26 pm

          hukumnya haram dalam Islam menyambut perayaan keagamaan lain. jangan konpius antara perayaan keagamaan dan perayaan lain. kalau tak tau pasal Islam tambahlah konpiusnya kalau berlagak pandai macam anjing sekor tu.

          helen sila rujuk: http://darululumonline.wordpress.com/2011/12/16/hukum-menyambut-krismas-oleh-ummat-islam/

          http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/isu-tuntutan-penganut-kristian-terhadap-penggunaan-kalimah-allah

          Reply
      • 11. xyz  |  January 7, 2013 at 9:03 pm

        antihipokrit,

        Kalau macam itu, boleh kongsi apakah panduan agama Islam dalam konteks perayaan agama lain? Mungkin kita boleh bincang bersama?

        Reply
  • 12. Atas Pagar  |  January 6, 2013 at 10:55 pm

    If they call themselves thief just because the premise where they use to worship God is a mere shop lot, what about Mullah who has no hesitation what so ever to worship God at just under a tree? Looter?

    Reply
  • 13. forrrestcat  |  January 7, 2013 at 2:22 am

    While we may be bewildered by the hyped christmas hysteria rap by the Yeopies, be reminded PAS is no less freaky, wearing sack like Mullah clothes, calling each other anta and referring to themselves as ana and condemning illusionary enemies to hell or apostacy and parroting Koranic verses to justify their injustice acts, the only thing missing is PASster shooting Kalashnikov and some martyr wannabes strapping their chests with toy dynamites.

    Reply
    • 14. random  |  January 7, 2013 at 4:57 am

      This is the thing that makes me think it’s all an act, or they’re lying hypocrites.
      Here we have a party of Islamic radicals who have no problem condemning other muslims as infidels and on the other side a party of Christians who love showing off how Christian they are and yet they are sitting in one so called Pakatan. The word Pakatan starts to take a sinister meaning.
      Come to think of it is this Pakatan entity a registered one or just in name only?

      Reply
  • 15. Adriany Chong Faisal Chong  |  January 7, 2013 at 10:39 am

    Sambutan Krismas, reti pulak tulisan dalam bahasa Melayu, tapi kalau hal lain kenapa penuh dengan tulisan Cina? (Untuk pengetahuan, Kami sekeluarga memang boleh membaca tulisan Cina dan Jawi dan Rumi ye…) Tulisan dalam Bahasa Melayu sebab nak ‘berdakwah’ kepada orang Melayu ke?

    Reply
    • 16. Antihipokrit  |  January 7, 2013 at 1:59 pm

      Automatik Khalid Ibrahim terdakwah sekali. Welcome tu Jerusubang

      Reply
  • 17. I.D.A  |  January 7, 2013 at 2:14 pm

    biasalah, agama rasmi subang jaya ialah kristian mazhab jerusubang. tak lama lagi (kalau pakatoons menang selangor lagi sekali) khalid akan istihar ia agama rasmi selangor….

    Reply
  • 18. Lim Tat  |  January 8, 2013 at 7:20 pm

    seperti yang ditweet oleh drMAZA 5 jam yang lalu..saya copy paste ..

    [ realDrMAZA Bnyk lagu negeri2 ada klimah Allah trmasuk S'ngor. Jk mrk haram sama sekali pnggil Tuhan ALLAH, mk versi khas dperlukn. ]

    baru perasan ada lirik dia berbunyi..”Allah lanjukan usia Tuanku rakyat mohon restu…..”. That means, selama hari ini non muslim praise to Allah juga..hmmm

    Reply
  • 19. Hanana Bt Abdulla  |  January 20, 2014 at 4:24 am

    #

    City Harvest Church tuh mungkin merupakan

    satu franchise bik bisnis yang beribu pejabat di

    Singapura. Lihatlah laporan berikut tentang

    skandal gereja City Harvest yang merupakan

    satu bisnis jutaan ringgit yang diusahakan olih

    seorang individu.

    Fraud Trial Puts Megachurch In Unholy Spotlight

    http://www.cnbc.com/id/101330221

    Seperti yang diamalkan dek Cavalry Church, gereja

    memiliki ratusan juta ringgit bila pengikut gereja

    membuat caruman 10 peratus pendapatan mereka

    kepada gereja. Di dalam kes City Harvest di Singapura

    tuan punya gereja telah dituduh melesapkan duit gereja

    untuk biaya pengajian muzik isterinya, Si isteri juga

    di dapati mempunyai beberapa butik berjenama. Perhatian

    pembaca di bawa kepada usaha Cavalry Church yang kononya

    sedang membina gereja terbesar di Asia di Bukit Jalil.

    Laporan lanjut:

    http://kroll101.blogspot.com/2011/03/gereja-kristian-terbesar-di-asia-bukit.html

    Reply
  • 21. hanana bt abdulla  |  January 20, 2014 at 4:29 am

    ~

    Lim Tat

    Yang menjadi isu ialah penggunaan kalimah

    Allah di dalam bible bahasa malaysia. Penggunaan

    kalimah Allah tidak kena mengena dengan isu yang

    dilarang!

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Smell the flowers

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

Look who got TS Muhyiddin's autograph

'Apo Kono ei Jang' in Sarah's blog

'5 Maps that will help you understand the MH17 crash' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,563,471 hits

Kalender

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 327 other followers

%d bloggers like this: