(Updated) Koleksi gambar #KL112 / Jom berpesta! tweet Hannah

January 12, 2013 at 3:05 pm 15 comments

Siapa yang menyertai pesta KL112?

LetPartyBegin

“Let the party begin!!” kata twit Hannah Yeoh.

Kasthuri Patto ialah naib pengerusi Wanita DAP Selangor.

Juga turut menjayakan Himpunan Kebangkitan Rakyat ialah:

Wanita DAP

DAPkl112

Peserta anti-Lynas

xDAPkl112

Himpunan Hijau

kl112HimpunanHijau

Wan Azizah pun hijau

WanAzizahHijau

Nik Aziz

MMailKL112

Gambar Tok Guru nampak pelik sikit perspektifnya tapi apapun, ini url lokasi asal http://www.mmail.com.my/sites/default/files/imagecache/large/MM1201MA027.JPG

Kumpulan Mama Bersih

MamaBersih

Kumpulan Papa Hebat & Rainbow Coalition

Selain kuning, ada peserta berkemeja biru muda (pengikut parti Papa Hebat), merah tua (Unit Amal PAS), merah saga (royalti minyak Kelantan), jingga (kumpulan Anak Felda), hijau beserta juga ungu

KL112Ungu

KL112roketkini

KL112palestine

#kl112resmi

HKRkuning

Nih gambar sedara-sedara Zairil

yDAPkl112

Terima kasih diucapkan kepada rakan-rakan blogger Kelab Greenboc, RBF Online, Siemens-melayumaju, PAS Beruk dan Naim Nikmat yang mana saya telah mengebas gambar-gambar di atas dari blog mereka. Gambar-gambar selainnya dicekup dari Malaysiakini, Roketkini dan Malay Mail.

Di bawah ialah satu gambar Blast from the Past:

LynasMutant

Updated 4.35pm with pictures

About these ads

Entry filed under: PRU13. Tags: , .

#KL112: Irony of Kit Siang’s speeches on dangerous rallies Ucapan Guan Eng @ #KL112

15 Comments Add your own

  • 1. m8  |  January 12, 2013 at 3:24 pm

    banyaknya color, akhirnya Sex bebas juga yang menang

    Reply
  • 2. nk  |  January 12, 2013 at 3:34 pm

    mcm pesta badut pulak. best! The circus is coming to town

    Reply
  • 3. beastofburden  |  January 12, 2013 at 3:34 pm

    lookS like a clown convention in kuala lumpur or is it DUMPSTER CONVENTION

    Reply
  • 4. I'm A  |  January 12, 2013 at 3:39 pm

    http://www.biblewheel.com/GR/GR_112.php the number 112….

    Reply
  • 5. fedupMalaysian  |  January 12, 2013 at 3:47 pm

    saya akui saya pemalas – lebih2 lagi tang nak ambik tau ‘tuntutan’ sempena KL112 ni, so terima kasih kerana meletakkan poster kuning tu.. tapi saya tak faham tang ‘memartabat bahasa ibunda’ dan ‘selamatkan kg. warisan & tradisi’.. seingatan saya dan mengikut kefahaman saya, Kg, Buah Pala dulu pun status warisan.. tapi dah kena jual kan siap jadi Condo lagi?

    Tang bahasa ibunda..leh kasik pencerahan – bahasa ibunda yang mana satu? Bahasa omputih ka yang skang kena diselamatkan? Tradisi tu pun sama.. yang mana satu? Ikut tradisi Allah tu nama tuhan orang Islam.. so depa ni tak setuju la Allah digunapakai orang kristian kat Malaysia ni ker?

    Tang selamatkan Felda pun sama.. kita nak selamatkan dia dari apa? se lagi, malaysia ada loji nuklear mcm Chernobyl ka? kalau cengginih, saya nak gak buat perhimpunan – ‘selamatkan Malaysia dari kebodohan dan orang2 bodoh’.

    Reply
    • 6. Helen Ang  |  January 12, 2013 at 5:26 pm

      For the record, the 10 motherhood demands of the Himpunan Kebangkitan Rakyat are:

      1. Free and fair elections
      2. Save Felda
      3. Restore Sabah and Sarawak rights
      4. 20% oil royalty for petroleum export states
      5. Safeguard the future of civil servants included teachers and security force
      6. A clean and healthy environment
      7. Strengthen the national language as well as mother tongue
      8. Free all the political detainees
      9. Save heritage and traditional kampung
      10. Better living standard for women

      Reply
      • 7. anakjamil  |  January 12, 2013 at 6:05 pm

        Helen,

        Both of us live in Selangor, how clean and healthy the environment has become since 08? As for strengthening the national language, didn’t Najib urged for this and the response was unsavoury, as most Malaysian (the Jerusubangites & Shahlehemites) thought THEIR national language is English. Even Banana Yeoh, profess she has no knowledge of other language apart from her mother tongue which is English and her secondary language which is Malay.

        As for better living standard for women .. what exactly is their definition of better living standards? I apologise, I know you’re a woman and I am not about to offend you but hey, want a better life.. work hard, instead of protesting and make generic demands.

        Reply
        • 8. Helen Ang  |  January 12, 2013 at 6:31 pm

          As a resident of the Selangor Pakatan state, I’m upset about:

          (1) The bad service in rubbish collection and the Ronnie-Liu(?)-China-import garbage trucks that sound like they’re excavating rubble from the 911 New York towers collapse (ground Zero) site when these truck chug around my neighbourhood

          (2) Roads not properly swept and playground not kept clean

          (3) Cost of living multiplied dunno how many times since 2008, i.e. essentials like food so expensive and prices of stuff at supermarket going up and up like the jackpot (one-arm bandit machine) counters

          (4) Aggressive drivers on the road who give the impression they want to kill other road users

          (5) Selangor Times the Pakatan propaganda ragsheet which is many times worse than Star-Utusan combined (which according to opposition supporters are BN propaganda tools)

          (6) The local councils charging fees for services that used to be free before and raising rates

          (7) All the self-aggrandizing self-promotion that surrounds Khalid Ibrahim’s coterie (i.e. Eli Wong, Hannah Yeoh and some of the rest)

          (8) When I think of more irritants, I’ll let you know

          Reply
          • 9. Cucu Tulang Padang  |  January 13, 2013 at 5:31 am

            Macam nilah Sdri Helen,

            TS Khalid Ibrahim orang kuat PR dah cakap – “Manifesto are not promises”. sedangkan PR mendapat mandat memerintah adalah berdasarkan Manifestonya. Bukan disebab oleh Trek Rekod. Ideologi jauh sekali.

            Kali ini depa ulang lagi. Malah lebih hebat…..

            Ingat rakyat senang nak percaya lagi ke…… Bak kata Nabir – lu pikirlah sendiri… Hu..Hu…

            Reply
      • 10. Aidil Yunus  |  January 12, 2013 at 8:36 pm

        1- Free and Fair Elections, yes that includes parties election as well, damn suddenly teringat the disaster for PKR and DAP election, BN jangan politik wang okay….

        2 – Save Felda – Debatable since 90% of what comes out of the opposition are lies

        3 – Restore Sabah and Sarawak rights – Agreed must give them more development, national unity is important, that’s also mean when Sabahan parties say PR stay away.. stay away la and DAP jangan gaduh gaduh dengan Sarawak punya parties..

        4 – 20% oil royalty – I am not sure how to comment not enough info but better keep my mouth shut on this one rather spewing out lies like the opposition with Felda issues…

        5 – Safeguard the future of civil servants included teachers and security force – Oh baru hari ini saya tahu teachers and security force not civil servants.. ok ok mesti jaga betul betul so those DAP yang sibuk dok kata nak kurangkan civil servant tu kena paham ya, senator ariffin hah stop mengata civil servants

        6 – A clean and healthy environment – thats mean air kat kelantan kena bersih, pembalakan melampau dekat kedah kena jaga and make sure the hills are alive in Penang ya, BN please take note, sila pastikan sampah sarap dikutip selalu ehhh sowwwyyy itu selangor sampah tak dikutip

        7 – Strengthen the national language as well as mother tongue – kira balik berapa ramai so called pemimpin NGO hari ni cakap ompoteh kata bangsa Malaysia

        8 – Free all the political detainees – WTF??? ishhh it is shortform to Why The Fuss!!!

        9 – Save heritage and traditional kampung – Always remember Kampung Buah Pala, always remember hasutan Nurul Izzah yang menyebabkan ramai hilang rumah ya

        10 – Better Living Standard for Women – Jangan lupa janji nak beri elaun kepada single mother dekat Selangor tu

        Yes our BN is not perfect, far from it, we are aware the hanky panky and we don’t like. However ‘the devil we know’ is easier to control than far worse PR – Tak suka tak apa bukan semua BN supporters….

        Reply
  • 11. mohd khir  |  January 12, 2013 at 4:25 pm

    Pas terperangkap diantara dap dgn Anwar Ibrahim. Welcome to hell (NWO satanism).

    Reply
  • 12. I.D.A  |  January 12, 2013 at 5:01 pm

    salah satu cara untuk lari drp masalah dan ‘shit’ yg dilakukan pakatoons – alih tumpuan dengan pesta.

    baca ni, mungkin bagi setengah orang ia bukan sekadar segmen mimpi: http://catatanseni.blogspot.com/2013/01/segmen-mimpi-3.html

    Reply
  • 13. Adriany  |  January 12, 2013 at 5:03 pm

    Bising di ruangan ulasan blog, kecoh di jalan, kecoh dalam stadium tak guna Penyatarahman, buat temujanji dengan PM dan cakap pada dia, dia pun Melayu juga, bukan bangsa lain. Tak de duit nak ke Putra Jaya ke? Parking berapa ringgit sangat pun.

    Cakap terus pada PM, TERJERIT TERLOLONG kat tempat lain buat haper? Aku dulu terus je jumpa PM, setelah buat temujanji, PM sedia jumpa, walaupun cuma 30minit, dan beliau sudi mendengar cadangan dan pandangan serta aduan kami.

    Lepas jumpa PM, dia ajak kami minum teh, lepas tu kami ke Taman Botanikal Putra Jaya untuk sessi bergambar dan seterusnya kami ke tasik Putra Jaya untuk Naik Cruise dan bersholat di Masjid Sultan Mizan ( Masjid Besi) , cantik betul pemandangan di Putra Jaya.

    Hujung minggu pun kami selalu ke Putra Jaya untuk main kapal layar RC, Seawind dan Kyosho, dan di sediakan juga padang untuk terbangkan kapal terbang RC. di Puchong pun ada tanah lapang tapi pemain RC ramai sangat. Kadang-kadAng PM pun turun padang menjenguk kami. Ada sesiapa yang nak sertai kami, sangat dialu-alukan, RC1Malaysia, semua kaum ada, semua jenis dan tahap orang ada, semua bersatu dan saling membantu dalam sukan RC ni.

    Komplek membeli belah pun ada, iaitu Alamanda, anda boleh bershopping sakan. Ada air pancut, ada aircon dan banyak restoran. panggung wayang pun ada, dengan filem filem terkini dan anda boleh membayar harga tiket murah pada hari Rabu waktu Pejabat.

    Saya suka Putra Jaya sebab saya tidak pernah pun dihalang dari ke Putra Jaya, sesiapa pun boleh ke Putra Jaya. Jalan tidak sesak, pemandangan cantik, banyak masjid, makanan dan minuman boleh didapati dengan senang, terutama makanan halal dan makanan arab.

    Walaupun agak mahal. Tapi Putra Jaya memang terbaik.

    Jom ke Putra Jaya, bawa keluarga atau teman lelaki/wanita anda. Bangak sudut dan pemandangan yang sesuai untuk ambil gambar. Pada hari biasa ramai bakal pemgantin samada Melayu, Cina atau India atau lain lain kaum datang ke Putra Jaya untuk penggambaran buat album gambar Perkahwinan atau video perkahwinan.

    Kami tidak berniaga tukang gambar perkahwinan, tapi kami memang suka dengan Putra Jaya seba banyak ‘angle dan background’ yang cantik. Satu daripada tempat yang cantik ialah Taman Botani. Ala -ala tanah Arab gitu. Tempatnya tidak jauh dari Pejabat Perdana Menteri.

    Jika anda sudah memang banyak duit dan memang kaya, bolehlah makan di Hotel Pullman atau ke Marriot Putra Jaya, makanannya memang sedap belaka dan puas serta mengenyangkan. Layanan dari para pekerja hotel memang tahap diraja, tapi jangan terkejut bila mendapat billnya. Tepuk poket tanya selera. Kami pernah ke hotel hotel ini bersama keluarga baru baru ini, untuk majlis makan malam sekeluarga.

    Jambatan jambatan di Putra Jaya juga adalah tempat yang sangat sesuai dan cantik untuk ambil gambar (photo shoot). Waktu pagi matahari terbit atau waktu senja. Lepas shoot waktu senja, cepat cepatlah ke Masjid ye, nanti waktu Maghrib tamat.

    Kawasan riadah juga di sediakan untuk pengunjung yang suka beriadah. Anda boleh buat senam dagu, larian kecil, lompat palang dan sebangainya.

    Di Precint 16 ada kolam renang awam, terletak di bahagian belakang Aamanda. Dengan bayaran RM2.00 seorang, anda boleh berenang dan main air sepuas hati bersama keluarga. Lepas berenang dan main air, mesti laparkan? Anda boleh terus ke gerai makanan yang terletak di kompleks Masyarakat Precint 16 itu, dan harga makanan jauh lebih murah dari di mana mana tempat di Ibukota KL.

    tak puas hati dengan apa yang saya paparkan? Jom ke Putra Jaya, beramal sambil menikmati pemandangan dan keindahan keagungan Allah Subhanawata’ala.

    Sekian.

    Sorry lari tajuk.

    Reply
  • 14. orangkampung  |  January 12, 2013 at 8:36 pm

    Yang tuntutan bebaskan tahanan ISA tu, apa cerita? Did I miss something or is ISA back? Didn’t the PM get rid of that act? Kalau masih berkuatkuasa, boleh saya cadangkan tahan saja semua ketua melolong ni dan hantar ke Kamunting. Biar mereka berdemonstarasi dengan jiran terdekat. Rasanya ramai ahli keluarga duduk bersebelahan tu.

    Reply
  • 15. heukseuk  |  January 13, 2013 at 1:32 am

    pengiraan anggaran peserta HKR KL112… between 37K – 45K

    http://chewal.blogspot.kr/2013/01/anggaran-sebenar-jumlah-peserta-hkr.html

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Smell the flowers

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

Look who got TS Muhyiddin's autograph

'Apo Kono ei Jang' in Sarah's blog

'5 Maps that will help you understand the MH17 crash' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,786,291 hits

Kalender

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 340 other followers

%d bloggers like this: