Hannah Yeoh pun boleh buat silap mata ‘Excel’ !!

Januari 29, 2013 at 5:08 am 22 comments

Untuk cerita bagaimana Adun DAP Subang Jaya berjaya dilondehkan, sila ke blog Youth’s 1ntellectual Mind — Gambar Mama DAPster @hannahyeoh Menipu Tersebar‘.

Cerita secara ringkasnya, terdapat satu tuduhan dibuat oleh @jasmeenz terhadap Hannah Yeoh tetapi politikus itu beriya-iya menafikan dakwaan tersebut. (Isu tentang pertangguhan sehinggalah PRU selesai dijalankan nanti.)

Namun dengan bukti-bukti yang dikemukakan (termasuk oleh blogger Sea Demon, sini), akhirnya evangelista Jerusubang itu kantoi juga.

Hannah Yeoh kemudiannya bertindak mem’block’ Twitter individu yang disebut di atas apabila mereka mendedahkannya.

Bukan kali pertama, malah sudah berkali-kali

Bagi pengetahuan blogger Dhanyaraam, bukan sahaja tweet yang saudara sebutkan itu telah dipadamkan oleh Hannah Yeoh.

Di bawah ialah satu lagi contoh tweet Hannah Yeoh yang ‘hilang’ dari timelinenya.

Timestamp tweetnya di bawah ialah 7.42pm, 23 Nov 2012.

Dia mendakwa sepanduk-sepanduknya “mysteriously removed” dan kemudiannya membayangkan benda itu dicuri.

HannahComplainThief

Ini semua salah Twitter!

Di bawah ialah screenshot aliran timeline bagi suapan Twitter Hannah Yeoh (23 Nov). Tweet yang di atas sudah dipadamkannya.

Komen oleh @mengoyee pada pukul 11.46 malam sebenarnya adalah tweet balas kepada tweet ‘hilang’ yang dibuat Hannah beberapa jam awal pada hari tersebut.

Kalau dulu Yang Berhormat “Righteousness exalts a nation” (cogankata blognya) itu pernah menyalahkan Najib waktu dia dirakam CCTV sedang sibuk mengFacebook ketika DUN bersidang, kita boleh menjangka kali ini dia mungkin akan salahkan “kesilapan teknikal” Twitter pula.

Sama sepertilah yang telah berlaku dalam pengiraan undi pilihan CEC partinya.

Eh, eh, “mysteriously removed” juga kah?

HannahTimeline23Nov

Hannah701pm

Hannah951pm

MengoYee

Syor tulis surat kepada pengarang

Saya mengesyorkan agar rakan blogger blogger Dhanyaraam menulis sepucuk surat kepada pengarang The Star mengenai perkara yang dihuraikan dalam blog saudara.

Ini langkah yang wajar memandangkan akhbar itu memang terbukti menaruh minat yang begitu mendalam terhadap Subang Jaya serta aktiviti-aktiviti si Adun kawasan tersebut.

About these ads

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , , .

Gambar Guan Eng lebih besar dewa Hindu Pot calling the kettle “metallic black”

22 Komen Add your own

  • 1. alibaba  |  Januari 29, 2013 at 5:44 am

    Memalukan.

    Balas
    • 2. faith  |  Januari 29, 2013 at 8:21 am

      memang memalukan tapi hannah yeop ada kemaluankah??

      Balas
      • 3. kinasuki  |  Januari 29, 2013 at 3:38 pm

        Adoi.. gelak gulling guling..

        Balas
      • 4. I.D.A.  |  Januari 29, 2013 at 3:57 pm

        oittt… agak-agak ah…:)

        Balas
  • 5. marhaeman  |  Januari 29, 2013 at 8:59 am

    Terlajak perahu boleh diundur terlajak tweet malu sendirilah

    Balas
    • 6. I.D.A.  |  Januari 29, 2013 at 3:58 pm

      kulit tebai bro. takde nak malunya.

      Balas
  • 7. marhaeman  |  Januari 29, 2013 at 9:08 am

    Siapa yang YSM maksudkan sebagai “somebody” dan “scared” dalam isu kehilangan bendera?

    Apakah pihak yang dimaksudkan adalah mantan YB Jerusubang yang mendakwa memiliki terjemahan al-Kitab yang berusia ratusan tahun?

    Balas
  • 8. The International Jew  |  Januari 29, 2013 at 10:06 am

    now we know why PR refused to let the Malaysian Anti Corruption Commission to vet their candidates for the upcoming GE13. they sure have a lot of skeletons in their closets.

    Balas
  • 9. I.D.A.  |  Januari 29, 2013 at 12:25 pm

    takde class!

    Balas
    • 10. Servant of God  |  Januari 29, 2013 at 3:30 pm

      I.D.A., hang tau tak ada Pakatoon dah guna nama hang lak kat STL? So far aku baru nampak sekali laa. Tapi, satu kali pun, memang buat aku hilang respek kat dorang sama sekali laa..

      Balas
      • 11. I.D.A.  |  Januari 29, 2013 at 3:54 pm

        OIC, lagu tu ka? aku dah berenti masuk STL sejak hari tu aku buat statement tak nak masuk STL dah. biaq pilah kat depa. aku tak ambik port kpd bangsa(t) takde class. neway tkasih sbb bagitau. :)

        Balas
  • 12. beastofburden  |  Januari 29, 2013 at 12:58 pm

    Like their famous word “low Class and no Class”

    Balas
  • 13. Dhanyaraam  |  Januari 29, 2013 at 1:49 pm

    haha..will write up to The Star…I am sure they are interested. LOL

    Balas
    • 14. Helen Ang  |  Januari 29, 2013 at 1:55 pm

      Sure thing, bro. And if they’re not interested, pls give a shout-out to us bloggers.

      We will publicize in blogosphere that the paper is – for some strange reason – not interested. Just as it was similarly uninterested in the RM5 million money laundering alleged to a Subang Jaya evangelical church as well as uninterested when the YB Subang Jaya was questioned by police on the charge of fitnah (event given coverage by NST and Malay Mail tho’).

      The MCA paper’s coverage of Subang Jaya sure is strangely selective! Must be some holy water they drinking.

      Balas
      • 15. Sharifah  |  Januari 29, 2013 at 2:49 pm

        Helen, ini DAPster adik beradik PAP suka minum recycled water from Spore… you know air minuman recycled from waste. Itu sebab perangai pun serupa wasted juga. That said, saya percaya DAP yang dapster cuma mereka yang ghairah menyebarkan fahaman songsang.

        Balas
        • 16. Helen Ang  |  Januari 29, 2013 at 3:19 pm

          Agree with you 101%. They are Dapster Youth.

          Balas
  • 17. Atas Pagar  |  Januari 29, 2013 at 2:06 pm

    Like father like son. Papa Dapster only knows how to churn the news of a missing child out into a finger-pointing polemics, here we have Moma Dapster who only knows how to take advantage of twittrr medium to politicize almost everything under the sun.

    This type of character probably run in the blood and even for the life of Dapsters the evolutionary process would still not be able to change those characters. In the end it is the non Dapsters who have to learn to live with it!

    Balas
  • 18. I.D.A.  |  Januari 29, 2013 at 3:28 pm

    Pe’el (sikap) dapsters memang selalu licik macamni. sama macam semua sekutu mereka. konar baring, u-turn, pusing 360 darjah dah biasa dengar. terbaru padam twitter demi menegak benang basah. kalau terlepas selamat, kalau tak terlepas salahkan twitterlah. banyak tinggi diorang punya kelas. http://catatanseni.blogspot.com/2013/01/berubah-suara.html
    kita pun boleh juga buat macam tu, melalui undi. #saveSelangor #savePenang #TolakPakatoons

    Balas
    • 19. marhaeman  |  Januari 29, 2013 at 6:49 pm

      Sir Francis Light buka Pulau Penang ratusan tahun yang lalu tetapi sampai lar ni tak dapat jadi KM malah IC biru pun tak merasa. BN bangunkan Pulau Pinang tetapi Umno tak merasa jadi KM. Suku sakat LGE tak buka PP dan tak bangunkan PP tetapi merasa juga jadi KM. Itulah bezanya antara LGE/Dap, Francis Light dan Umno.

      Balas
  • 20. Maharaja Hipokrit  |  Januari 30, 2013 at 11:27 pm

    Kak Helen,

    I tak percaya dengan you. Sebab habis I baca semua akhbar The Star sejak dua-tiga hari sudah. Tidak ada langsung cerita pasal Hannah Yeoh menipu!!!! Tak mungkin!! Sebab The Star tak mungkin tidak melaporkan cerita-cerita menarik pasal Hannah Yeoh!

    Balas
    • 21. Helen Ang  |  Januari 30, 2013 at 11:45 pm

      LOL.

      Semua 27 orang wartawan meja Star Metro mengambil cuti serentak, kot.

      Kan tiga hari sudah itu sambutan Thaipusam?

      Anak Bangsar Malaysia mestilah maksudnya semua penduduk Jerusubang, termasuk pemberita yang lazimnya ditugaskan untuk membuat liputan kawasan Jerusubang, yang pelbagai kaum akan sama-sama memeriahkan Thaipusam kerana setiap perayaan agama itu wajar dikongsi atas prinsip kekitaan dan perpaduan bangsa.

      Balas
  • 22. Rashid  |  Mac 13, 2013 at 9:24 am

    Contoh baik seorang ahli politik yang gemar Twitter…

    http://www.nbcnews.com/technology/technolog/5-twitter-tips-super-mayor-cory-booker-1C8780231

    Balas

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


The Lion Sleeps Tonight

KARPAL SINGH

Petty Tyranny of Madame Speaker

They always call Utusan

the “Umno mouthpiece”

Dear readers,

If you like my writing, please introduce my blog to 3 of your friends. Thank you.

Helen Ang

CLICK ON IMAGE TO READ

'Condolence' in Oik's blog

'Mereka perlu disekolahkan' in Sarah's blog

'10 alleged ghost sightings' in Alizul's blog

'The Calovinia' in Anisah Afifah's blog

Kiriman Terbaru

Pengunjung

  • 3,765,373 hits

Kalender

Arkib

Suapan


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 302 other followers

%d bloggers like this: