Author Archive

Nafsu serakah orang Cina

Our FirstLady Speaker cirit-birit pun J-Star jadikan tajuk berita.

Porky Fries betui!

The Star Hannah food poisoning

The Star Hannah food poisoning2

Craving for this food, thinking of that food

Our FirstLady Speaker asyik sahaja terfikir-fikir apa lah dia nak makan … and at all time of day. Pada pukul 5.30 pagi pun dia boleh mengidam nasi lemak ayam goreng.

Kejap craving untuk ni lah, kejap craving untuk tu lah.

Lagi-lagi thinking nak makan ni, makan tu pula.

Hannah nasi lemak ayam goreng

HannahCharKuewTeow

HannahNasiPaprik

Parti DAP memang gelojoh makan

Sikap Our FirstLday Speaker saling tak tumpah dengan rakan-rakan partinya.

Kalau dapat makan free, lagi diorang seronok.

“Great food at DAP dinner!!” wor (screenshot bawah)

Kata Adun DAP Kampung Tunku: “just focus on food, leave after finish”

hannahyeoh great food DAP dinner

steven sim hannahyeoh food

LauWengSan hannahyeoh lobster

Mencari hidangan kegemaran sampai lah ke Pulau Pinang

Kalau ahli pujangga menggalakkan umatnya menuntut ilmu sampailah ke negeri Cina, ini orang DAP Selangor sanggup bawa kereta ke Pulau Pinang untuk menjamu selera makanan Penang yang authentic (si Ketua Menteri sudahpun mengharamkan pekerja asing daripada memasak).

‘Penang to ban foreign cooks at hawker outlets from January’ (Sin Chew, 24 Okt 2014)

hannahyeoh penang food JasonLee

TH Teoh hannahyeoh Penang food

Kerja Adun Jerusubang ialah pakai media sosial 24/7 tweet-tweet-tweet tentang apa yang dimakannya

Pelbagai jenis makanan yang dia lantak.

Bukan sekadar Bak Kut Teh (BKT) Cina tetapi makanan orang India, makanan orang Itali, makanan orang Jepun semua dia baham.

mrgreedy

Di antara bertimbun-timbun tweet yang pernah dikeluarkan oleh @hannahyeoh (screenshots semua di sini), Adun evangelis DAP itu ada berkata:

“eating sushi with my indian family for chinese new year lunch!” (nampaknya ikut suka hati Hannah saja, kekadang there are “no Indians, zero Chinese” tapi bila sampai bab makan … fuyoh!)

“brinjal masala and butter chicken are my 2 favourite dishes”

“i enjoy their roasted tomato pasta & their breakfast platter”

“Tq for introducing the chocolate peanut butter cake fr Just Heavenly”

“thinking of aglio olio from @thevanillaplace”

“they got me pizza instead”

porkyfriess

“Today’s menu: fried chicken, baked chicken & roast chicken” / “chicken wine”

  “so craving for the real Penang char kuew teow”

“thinking of nasi paprik”

“cangkuk manis!! yum yum yum yum”

“craving for nasi lemak ayam goreng with a lot of sambal”

Orang cuti Raya pun Our FirstLady Speaker mahu cari nasi lemak.

Hannah Yeoh Where can I find good nasi lemak

Rakus

.
Seorang pembaca bergelar Suria membuat komen 2014/10/31 at 7:58 am,

“Ada yang beritahu orang cina makan segala yang ada baik 4 kaki atau 2 kaki atau tiada kaki kecuali kerusi dan meja. Kebetulan atau satu culture mereka saja? Ada betul ke???

“Kekejaman terhadap haiwan tak terhenti untuk haiwan itu, tapi ikan dan makanan laut yang dimasak semasa masih hidup tak terlepas dari kekejaman mereka ini.

“Harap ada pencerahan tentang nafsu makan apa saja orang cina yang terlampau ini…”

Untuk pengetahuan Suria, makanan laut yang dimasak semasa masih hidup dipanggil “Drunken Prawn”. Ia sejenis masakan udang yang direndam arak supaya udang itu mabuk.

Pertanyaan Suria membuat saya teringat kepada sifat tamak haloba Our FirstLady Speaker yang begitu rakus makan sehinggakan cirit-birit musim Krismas. Penganut Kristian yang lain bertakwa kepada Tuhan, Hannah Yeoh terpaksa masuk keluar jamban.

Nota: Boxing Day ialah 26hb Disember

Hannah Yeoh food poisoning on Boxing Day

Disemak: 11.42 pagi

October 31, 2014 at 10:45 am 44 comments

PAS mungkin tolak jawatan Timb. Speaker Selangor

Baguslah tu. Amar makruf nahi mungkar. (more…)

October 30, 2014 at 11:46 pm 14 comments

Pakatan menguasai 88 peratus kerusi bandar

Penolong ketua pengarang Utusan Zaini Hassan hari ini mendedahkan bahawa parti pembangkang sedang menjalankan kerja-kerja sulit untuk menawan Putrajaya pada pilihan raya umum akan datang.

DAP secara agresif sekali mengalihkan pengundi tegar mereka dari satu kawasan yang majoriti besar ke satu kawasan lain bagi membolehkan mereka menang di situ, tulis beliau dalam rencana kolumnnya bertajuk ‘Misi rampas Malaysia‘. (more…)

October 29, 2014 at 9:07 pm 94 comments

Anwar’s legacy: Empowering the evangelistas

If Anwar Ibrahim is sent to Kajang prison, will his wife finally begin to visit her Kajang constituency more often?

Wan Azizah has been Kajang Adun for 7 months, 5 days already. What has she done for the area? 

Are the Pakatan voters happy with having a representative who does not concentrate on serving the PKR ward but is instead distracted by her husband’s many problems? (more…)

October 28, 2014 at 4:54 pm 37 comments

Sekolah Demokrasi DAP

Ada cara untuk membetulkan bendera kebangsaan kita yang diterbalikkan oleh bebudak berambut warna perang ini.

Mereka-mereka ini lulusan Sekolah Demokrasi DAP, kot. (more…)

October 28, 2014 at 11:06 am 8 comments

Porky Fries method of resolving Chinese school dispute

<QUOTE>

“Who cares if they can speak Malay or not?? As long as they are smarter than the Malay students and teachers in sekolah kebangsaan!! And please get the Malays to learn English. Their English is worse than the Bangladeshis!!”

<UNQUOTE> (more…)

October 27, 2014 at 2:46 pm 27 comments

Tun janji akan bagi ucapan berapi meletup

Perkasa dijadual untuk mengadakan perhimpunan pada Nov 23 ini bersama 1,000 NGO-NGO Melayu-Islam, kata Ibrahim Ali.

Jemputan kehormat di acara tersebut ialah Tun Mahathir. (more…)

October 27, 2014 at 6:21 am 12 comments

Older Posts


My blog, my like

Helen Ang

Smell the flowers

Recent Posts

CLICK ON IMAGE TO READ

Look who got TS Muhyiddin's autograph

'Apo Kono ei Jang' in Sarah's blog

'5 Maps that will help you understand the MH17 crash' in Alizul's blog

Pengunjung

  • 4,910,542 hits

Kalender

October 2014
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archives

Feeds


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 341 other followers