Adakah undang-undang mewajibkan gambar Guan Eng dipamer?

January 31, 2012 at 11:13 pm 18 comments

Screenshot di bawah ialah rencana bertajuk ‘Jangan kurang ajar’, where is Guan Eng’s picture: Police must be more professional‘ diterbitkan di Malaysia Chronicle pada Jumaat lepas.

Ia nukilan Jackson Ng, seorang wartawan yang lepas bersara. [Bekas wartawan yang menjadi ‘perunding media’ Lim Guan Eng ialah Thomas Lee, seorang pendakwah evangelis — baca SINI.]

Klik 2x untuk besarkan

Jackson ini seorang yang teramat-amat meminati Guan Eng. Rencana-rencananya yang memuji-muji DAP dan setiausaha agung parti tersebut kerap disiarkan di media alternatif pro-pembangkang. (Baca SINI.)

Jackson melenting apabila dia mendapati balai polis Datuk Keramat di Pulau Pinang tidak menggantung gambar ketua menteri negeri itu pada dinding.

Dia memberi amaran kepada polis dan Ketua Polis Negara: “Behave appropriately and jangan kurang ajar sama rakyat dan undang-undang”.

Dia menyuruh polis supaya jangan berperangai seperti “anjing suruhan” BN dengan senjaga tidak menghormati Guan Eng, dan mengingatkan polis bahawa gaji mereka diperolehi daripada pembayar cukai.

Dia juga mendakwa sebelum tahun 2008, gambar [bekas] ketua menteri kerajaan negeri BN ada tergantung di dinding balai itu. (Senang je, Koh Tsu Koon lebih kacak kot).

Jackson berhujah:

“Is this a deliberate show of disrespect for the duly elected Chief Minister or a blatant disregard for the laws of the country and the people’s democratic rights.”

Yakah? Saya pun tak pasti sama ada betul-betul wujud “undang-undang negara” yang mewajibkan gambar seseorang ketua menteri diletakkan di balai polis.

Adakah sesiapa yang mengetahui tentang perkara ini?

Entry filed under: Evangelis. Tags: , , .

Hoi MCA! Tunjuk jantan sikit, boleh tak Kesian Najib terpaksa pikul tanggungjawab seorang-seorang

18 Comments Add your own

  • 1. Me  |  January 31, 2012 at 11:48 pm

    go to hell lah jackson. sebab bahasa kamu pun kurang ajar, i reciprocate.

    Reply
  • 2. Jackson Pukimak  |  February 1, 2012 at 12:43 am

    Time ini tau pulak nak ungkit pasal undang2. Yang selama ni DAPigs dok langgar undang2 tak pe pulak.

    Reply
  • 3. subra  |  February 1, 2012 at 12:48 am

    kenapa kaum cina menetang kuat kedai rakyat 1 Malaysia ?

    Reply
  • 4. THE LAZY DRAGON  |  February 1, 2012 at 1:21 am

    our flen speech almost sound like it is taken from the communist culutral revolution of 60’s .
    Where the local communist committe head reads it out on the soon to be condem person of his sin.

    Besar punya kaki bodek , oh if forgot he is a paid mercenry and professional kaki Hampu Bodek.

    If its is so important, than he should have LGE picture at his home prayer altar , so he can give LGE the proper respect , even before LGE pass on.
    IF he prays hard enough , he may get his wishes.

    That’s when at least 20% of malaysian homes will have LGE picture on their prayer Altar , to offer prayer for his departed as sole.

    It not not about what you say, its the way he say it that piss people off.,a real prick calling people “anjing suruhan” typical chauvnist/ communist vocabulary.

    Helen, Can you check under who’s budget ,and who is oblige to supply the STATE MB pictures to the police station.( i already know, just to Triple confirm).:)
    __________________________________________________________________________

    Aiyah, if you already know tell us lah. Yeah, the Lims remind me of the Kims of North Korea. I wouldn’t be surprised if Penangites hang pictures of him in their homes like the Thais do King Bhumibol. Next Pg can print calendar poster in the mould of Eli Wong’s project. — Helen

    Reply
    • 5. THE LAZY DRAGON  |  February 1, 2012 at 11:31 am

      helen you must research la, kan yu professional researcher. let see how this story ends.

      As for Jackson, i propose the photo below for the police station.


      _____________________________________________________________________________

      I malas, you jahat (hahaha). — Helen

      Reply
      • 6. THE LAZY DRAGON  |  February 1, 2012 at 12:40 pm

        Jahat ke nakal?, i see the lazyness spreads……….

        Reply
  • 7. penyokongketuanan  |  February 1, 2012 at 7:24 am

    Kesetiaan PDRM adalah kepada Yang Dipertuan Agung. Sepatutnya hanya gambar YDA semasa sahaja yang tergantung di mana-mana balai polis. PDRM tidak boleh memihak kepada mana-mana parti politik. Tak ada anggota PDRM yang menjadi ahli parti politik. This is basic Perlembagaan. Atau ada niat lain yang tak baik kut? Nak gunakan PDRM untuk kepentingan parti?

    Ya Allah, lindungi kami dari kepimpinan mereka yang jahil.

    Reply
  • 8. Darlyn Azlinda  |  February 1, 2012 at 8:21 am

    I read the article and comments. I say, whatever. Bukan nak cakap, tapi dulu kt Balai Polis Bukit Besi, tak turunkan gambar Tun Dr. M dekat setahun. Pastu baru dorang letak gmabr PakLah.It’s not because boycott or etc, tapi alasan dia belum sempat frame. Macam kelakar je baca komen2 pada artikel tersebut. Tiba2 sahaja kaitkan dengan UMNO yg bagi arahan. and drag Agong in this matter. Agong tu entiti berkecuali ok. Kalau tayar diorang pancit pun diorang akan cakap kerajaan UMNO BN yg warning suruh tayar pancit. And asik2 ckp bayar gaji dorang dengan taxpayers money. Come on la. Entah2 yg komen tu tak penah bayar tax pun. Kalau ada pun berapa sen je. Mungkin pelabur or kroni2 BN yang dapat projek lebih byk bayar tax daripada diorang. PR berapa banyak tarik pelabur utk melabur? Kalau betul tu taxpayers from PR supporters, baguslah. Ckp biar ada bukti. Kalau tak itu namanya fitnah. Itulah kalau dah asik kena brainwash.

    Reply
  • 9. Mike  |  February 1, 2012 at 8:43 am

    Bodoh punya Jackson.

    Dia dengan secara tak langsung mendedahkan kelemahan pemerentahan kerajaan P. Pinang tu sendiri.

    Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang kenalah hantar gambar baru Ketua Menteri. Bukan tugas balai polis untuk membelinya atau mencarinya untuk digantung ke dinding. Nanti kalau terbeli gambar LGE yang tak elok,atau tak sesuai bagaimana?

    Sekali lagilah Jackson ni BODOH dan BANGANG!

    Reply
  • 10. Hussin Rahman  |  February 1, 2012 at 10:01 am

    I am a keen photographer and to me, Lim Guan Eng does not have a photogenic face to be used on posters or hung as pictures. Anybody who cannot see that must be blind.

    Reply
  • 11. Catty  |  February 1, 2012 at 11:01 am

    Ha ha ha…of all the issues to be brought up, THIS is it? LOL….

    Reply
  • 12. jazzjpj  |  February 1, 2012 at 11:08 am

    sifat kuku besi dah mula ditunjukkan di sini, tak pun kita buatkan patung besar mcm saddam , lenin …

    Reply
  • 13. Calvin Sankaran  |  February 1, 2012 at 4:49 pm

    Helen

    This story definitely shows that DAP and its leaders love the North Korean style of governance with its strong penchant for dynastic regime, idol-worship and cultivation of the cult of leadership.

    In the post-Political Tsunami Penang, one is constantly reminded of the life at Pyongyang with non stop hero worship of the Great Leader LGE. Everywhere you go in Penang, you see the photoshopped images of boysih,smiling Great Caliph of Penang.

    When you arrive at Penang airport, LGE welcomes you. When you approach the city,he welcomes you in huge posters and cutouts. Every time I travel and return home,I feel there are more and more posters of LGE. One of my friends mentioned that during Gerakan times,the images of KTK hardly to be found but now LGE seems to be everywhere.

    If LGE is into publicity, then his fan boys and gals are worse, You can hardly say anything negative about their idol, otherwise you will be bashed verbally or even physically by these cultists. There are people who think it is LGE who single handedly brought Penang to this level of development, sort like LKY of Penang. They seemed to think Penang was like Kelantan back in 2008 and LGE through some divine power transformed Penang with a wave of a wand.

    Sometimes it is scary to talk to these cultists as they simply refused to listen to logic or reason. They think it is blasphemous to criticize him. Some of these people even have posters of him in the work cubicle.

    As such I am not surprised by such requests by Jackson. I have personally experienced such demands from DAP supporters for a talk I had organised in a 5-star hotel recently. Mind you it was not a political function but a company technical seminar.

    I shudder what will happen if DAP controls the Fed govt. Most likely that everyone will be required to pledge allegiance to DAP and their leaders and have their photos at all homes.School kids would be made to sing the songs of praise and glory to LGE and LKS, I guess.

    Long Live the Great Leader LGE !

    Reply
  • 14. faith  |  February 4, 2012 at 1:37 am

    Apa jackson tak tau kw masa solat jumaat dipenang khatib ada doakan kesejahteraan beliau sebagai khalifah umar??

    Reply
  • 16. Hussin Rahman  |  February 4, 2012 at 3:56 am

    The way DAP die-hards worship and idolise LGE, reminds me of the nazis and Hitler. And what about the PKR people? They love their Caligula (Anwar) so much.

    Reply
  • 17. rahim  |  February 5, 2012 at 6:29 pm

    senang cakap polis macai bn tanpa di sedari…mari jatuhkan bn dan talqinkan terus dari bumi msia.

    Reply
  • 18. Julian Lee  |  March 6, 2012 at 3:37 pm

    for all that Jackson Ng kee Seng is — did you know that about two years ago, he joined the NST as news editor!!!??? Yes, he did. But stayed for a month or so. MAKAN GAJI NST-lah….

    Jangan cakap banyak-lah, Kee Seng…

    Minta kerja NST, NST ambil kamu….sudah-lah….

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Recent Posts

My blog, my like

Helen Ang

RSS Cucu Tok Selampit

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Abu Leman

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Celah Gelegar

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Info Watan

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Archives

Pengunjung

  • 8,455,042 hits

Kalender

January 2012
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggers like this: