Posted in PRU13

DAP melangkah ke Johor

DAP mencaturkan Johor sebagai negeri barisan depan (frontline state) yang strategik dalam perancangan Pakatan untuk menawan Putrajaya.

MCA baru-baru ini telah memberi responsnya kepada desas-desus yang mengatakan Lim Kit Siang akan bertanding di Johor dalam pilihanraya umum akan datang.

Khabar ini sebenarnya tidak menghairankan umum kerana Kit Siang, yang kini berumur 71 tahun, umpama seekor belalang dalam kerjaya politiknya — melompat dari satu kawasan ke satu kawasan ke satu kawasan.

Rekod servis Kit Siang

Pada PRU 1969, Kit Siang menang kerusi Parlimen di Bandar Melaka.

Ekoran itu, beliau menang kerusi Parlimen di

1974: Kota Melaka

1978: Petaling Jaya

1982: Kota Melaka

1986: Tanjong

1990: Tanjong

1995: Tanjong

1999: Kalah di Bukit Bendera*

2004: Ipoh Timur

2008: Ipoh Timur

* Salah satu sebab Kit Siang kalah dalam 1999 kerana pemilih Cina takutkan Negara Islam serta mencurigai kerjasama DAP dengan PAS dalam Barisan Alternatif

Pasukan gerak khas DAP

Tan Chin Meng, setiausaha MCA Perak, mengulas sebuah berita diterbitkan Sin Chew beberapa hari lepas yang melaporkan bahawa selain Kit Siang, ahli-ahli parlimen wanita parti itu – Fong Po Kuan (Batu Gajah) dan Teo Nie Ching (Serdang) – turut memutuskan untuk bertanding di Johor.

Suami Po Kuan adalah setiausaha DAP Johor manakala Nie Ching bukan sahaja berasal dari Batu Pahat tetapi suaminya juga seorang doktor hospital yang bertugas di bandar tersebut.

Tan Chin Meng berpendapat langkah DAP memindahkan wakil-wakilnya merentas negeri menunjukkan sikap angkuh DAP yang  tidak menitik beratkan faktor wakil tempatan dan kesinambungan dalam perkhidmatan.

Lim Mun Fah, pengarang eksekutif Sin Chew dalam komentarnya berkata antara satu perkembangan masa kini yang memihak kepada DAP di Johor ialah sentimen politik di negara jiran.

Dalam pilihanraya kali ini di Singapura, parti pemerintah PAP tidak memperolehi kemenangan yang meyakinkan berbanding dengan lumrah sapu bersihnya dulu.

Mun Fah merumuskan bahawa sentimen Cina Johor tidak boleh lari daripada pengaruh aliran semenanjung. Perubahan dalam cita rasa kaum Cina, ulasnya, mewujudkan keadaan di mana penyandang jawatan (incumbents, iaitu MCA) tidak harus terlalu selesa duduk.

Baca juga analisa Harakah Daily bertajuk, ‘BN resah pemimpin utama Pakatan tanding di Johor‘ mengesahkan keputusan naib presiden PAS Salahuddin Ayub untuk bertanding di Johor.

Taktik perang masuk akal 

Perhitungan DAP untuk mempertaruhkan Kit Siang, Po Kuan dan Nie Ching memang munasabah.

Ketiga-tiganya telah menang besar pada PRU12: Kit Siang meraih 37,364 undi dan mendapat majoriti 21,942; Po Kuan 39,922 undi / majoriti 24,627 dan Nie Ching 47,444 / 21,025.

Majoriti masing-masing dalam lingkungan dua puluh ribu lebih undi menandakan kawasan yang bakal ditinggalkan mereka itu – Ipoh Barat, Batu Gajah dan Serdang – adalah pro-DAP pada tahap amat selamat.

Lantaran itu, barang sesiapapun yang dicalonkan sebagai pengganti kepada wakil bertiga itu bagi PRU13 tentu terjamin nasib mereka.

Asakan DAP ke atas Johor adalah serangan yang logik untuk sekaligus menghancurkan musuh sementara pihak diri kukuh.

[Namun perlu kita ingat, sewaktu MCA kuat, parti itu tidaklah begitu buas atau bongkak sehingga mahu membinasakan DAP tujuh keturunan padang jarak padang tekukur. Ini bezanya MCA dan DAP.)

Merebut undi Cina

MCA sekarang memegang 15 kerusi Parlimen dan 32 kerusi negeri. Separuh kerusi Parlimen MCA (7 kerusi daripada 15) dan satu pertiga kerusi DUN parti tersebut (12 kerusi  / 36) terletak di Johor.

Sejarah persaingan sengit MCA dengan DAP menunjukkan adakala kedua-dua parti tersebut sama-sama kuat dan ada masanya mereka berjongkang-jongkit — yakni bila MCA gagah, DAP lemah dan sebaliknya.

Pada tahun 1959, kaum Cina adalah 36 peratus jumlah penduduk Malaya manakala kerusi Parlimen yang majoriti pemilih Cina ialah 36.5 peratus. Nisbah ini menampakkan kadar yang seimbang.

Sampai ke tahun 1984 apabila sempadan kawasan pemilih sudah berkali-kali digariskan semula, kerusi Parlimen yang majoriti pemilihnya Melayu mencapai 70 peratus [Sumber: Kertas ISEAS]

Malah ada kerusi bandar (kebanyakan pemilih Cina) yang saiznya tiga kali ganda kerusi luar bandar (kebanyakan pemilih Melayu). Ini melebihi had maksima differential 15 peratus yang dibenarkan, iaitu amalan sengaja memberikan nilai tinggi (weightage) lagi menguntungkan kepada undi pemilih luar bandar.

MCA pernah keras ditolak pemilih Cina dalam piliharaya 1969 di mana ia kalah 20 kerusi dengan hanya mendapat 13.5 peratus undi popular. Lihat jadual atas: MCA-DAP berada pada paras yang sama, masing-masing 13 kerusi.

Contoh DAP mendapat sokongan padu masyarakat Cina dibayangkan kerusi Bangsar dalam PRU tahun 1969 di mana calonnya meraih sejumlah 46,698 undi.

[Fakta menarik: Devan Nair, ahli Parlimen Bangsar atas tiket PAP dalam PRU tahun 1964 telah mendaftarkan (pembentukan) DAP selepas perpisahan Singapura dengan Malaysia dalam 1965. DAP ialah waris kepada PAP.]

Pada tahun 1969, Umno pula telah kalah 17 kerusi Parlimen kepada Parti Islam (PMIP) yang kemudiannya bertukar nama kepada PAS di zaman presidennya Dr Asri Muda.

Resam menang kalah

Pada 1986, DAP berjaya mengatasi MCA buat pertama kalinya dari segi jumlah kerusi. Melalui Projek Tanjong untuk menakluki Pulau Pinang, DAP telah menang 6 kerusi Parlimen – daripada sejumlah 11 kerusi – di negeri tersebut.

Dengan 24 kerusi Parlimen kesemuanya (lihat jadual atas), DAP berjaya mendapat 20.3 peratus undi popular dalam PRU7 ataupun bersamaan dua-pertiga jumlah undi Cina. Sokongan mantap ini ada kaitannya dengan kemelesetan ekonomi yang dialami negara tatkala pertengahan dekad 1980-an.

Dalam PRU tahun 1986 juga, DAP meraih 147,641 undi pemilih peringkat Parlimen di Pulau Pinang berbanding MCA 54,179, Gerakan 62,799 dan Umno 66,746. DAP memaparkan prestasi cemerlang kerana orang Cina Pulau Pinang sering berkecenderongan anti-establishment.

DAP kalah paling teruk dalam tahun 1995 di mana ia keluar meninggalkan Gagasan Rakyat pada Januari – tiga bulan sebelum berlangsungnya PRU – gara-gara masyarakat Cina kurang menyenangi dasar hukum hudud dan dasar-dasar Islamisasi PAS.

Sejak kebelakangan ini, berita hangat kononnya DAP berhasrat meletakkan calon di Kulai dan Labis — kerusi MCA Johor milik mantan presiden parti Ong Ka Ting (yang mungkin tidak akan mempertahankan kerusinya) serta kerusi Chua Tee Yong (anak lelaki Dr Chua Soi Lek).

Lain-lain kerusi yang diidamkan DAP ialah Gelang Patah dan Batu Pahat, tempat lahir Lim Kit Siang.

Kedengaran ura-ura bahawa Kit Siang sendiri akan melangkah ke Johor diiringi Nie Ching, seorang evangelis yang juga timbalan kepada Tony Pua ketua biro penerangan DAP.

Maka timbul persoalan apakah Dr Boo Cheng Hau (pengerusi DAP Johor) dan Norman Fernandez (naib pengerusi DAP Johor) bakal dikesampingkan kerana mereka berdua bukan satu kem serta tidak sebulu dengan Guan Eng?

Apapun gelanggang Johor ialah medan pertarungan di mana DAP has nothing to lose and everything to gain.

Berkaitan:

901 & 916: Anwar tak pandai matematik

Gara-gara DAP takbur, BN menang S’gor

Ketua menteri Melayu di P.Pinang kalau DAP kalah

DAP punca PAS hilang undi Melayu?

Author:

I have no Faceook or Twitter.

38 thoughts on “DAP melangkah ke Johor

 1. look’s like are not hedging their bets , they feel they a sure winner . we just have to wait and see , who have the last laugh………..
  ______________________________________________________________________________________________________________________________

  Melantak, going for the kill. — Helen

  1. To my observation, DAP should start pissing in their pants or skirts now as their comrades PAS and PKR are going to lose some of the seats they won in 2008. That means DAP will be left in the lurch in parliament. Further more, Pakatan is likely to lose Selangor and see their majority badly reduced in several seats in Penang.

 2. Helen voted for DAP in PRU12 as per her reply to my previous comment. Will Helen opt to vote the same in PRU13 or abstain? But based on her continuous DAP/PR bashing and stinging criticism it is highly likely that she will abstain. Voting DAP/PR is therefore not an option. Otherwise, what value all of her previous writings.

 3. Helen,

  I suspect this could be a part of DAP’s psychwar campaign. If I am LKS, I would be more worried about retaining Selangor or regaining Perak than attacking Johor. Even if DAP can win a few more seats, there is no way they can form the state government. They are just trying to distract BN from attacking Selangor, Perak and other PR seats.

  I don’t think LKS would want to take the risk of standing in a seat in Johor. If these DAPsters indeed move to Johor,they will be savaged not only in Johor but also in Selangor and elsewhere as politicians who put their party interests above the rakyat.

  1. Calvin being in johor , DAP Will put in chinese majority area. where they have more than even chance to get voted.

   You should not spook them from coming . ;)

   1. Is being Malaysian First about contesting only in Chinese Majority seats ? Where’s Malaysian First if you only want/can contest only in Chinese majority seats ? Is this yet again a form of double speak as mentioned by Calvin Sankaran ?

 4. BTW Lim Mun Fah is talking nonsense. He doesn’t understand Singapore politics so he should keep his mouth shut. It is the Singaporean who looked at Malaysians as inspiration in voting against the incumbant in their last GE. And the reason why they went against PAP is due to the massive infusion of foreigners, declining quality of life, inflation, unaffordable housing and PAP’s arrogance. If there is a parallel, I would say it would be in Penang where the Dear Leader behaves in the same manner as PAP (minus PAP’s brain-power, efficiency and integrity).

 5. Hai Helen,

  Saya berbendapat bahawa di Johor, umumnya rakyat masih menerima Bn. Umno lahir di Istana Bukit Serene. Dalam keadaan Pimpinan Tertinggi yang lemah pun, Umno masih bertahan di Jphpr. Saya akui majoriti merosot teruk. Tapi saya berpendapat itu adalah undi protes orang Umno sendiri yang tak sukakan orang tingkat 4. Dalam pemilihan Pemuda pun dia kalah dari segi perwakilan, tapi menang juga masa pemilihan. Orang Umno pun tahu marah juga. Calon bebas seperti Dato Shahril pun mereka pangkah satu masa dulu. Mujurlah Tun Ghafar cepat memulihkan keadaan.

  Sekarang dah berbeza. Kita ada pemimpin yang nampak ada usaha untuk menang. Kita ada pemimpin berkaliber yang menyusun sokongan sejak dari awal lagi. Tengoklah nanti. Saya fikir LKS akan dikuburkan oleh orang Johor. Calon Dap,khidmatnya bukan sahaja perlu baik, malah cemerlang kepada semua pengundi tempatan, tak kiira kaum dan perlu menang atas personaliti sendiri. mengatasi sentimen ahli parti Bn. Perlu orang tempatan, bukan orang luar yang tak pernah ada jasa bakti di Johor.

  Semoga kita dapat hidup aman di bumi bertuah ini

 6. Helen, why don’t you stand for elections? You seem, very convinced in your thoughts against DAP. Sadly though all you ever do is attempt to ridicule with no constructive criticism. So go for it, and use Calvin as your manager. I’m sure you’d at least get 2 votes. How?
  _________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Sshsn,

  Instead of spewing bile each time, why don’t you share your own “constructive criticisms” since (A) you think I’m in Umno and/or MCA’s pay, and therefore the “political masters” to whom I’m “a running / lapdog” must be keeping tabs & will thus read your beneficial comments, or alternatively (B) your “constructive criticisms” can be usefully heard by the Komtarwatch monitoring me here. How?

  Helen

  1. Ssshn , why don’t you take y our own advice,tell me where in this blog have you given any constructive criticisms?.

   “Sadly though all you ever do is attempt to ridicule with no constructive criticism.”this your own words.

   here some free advice,ook into a mirror………………, look closely ,look as close as possible…………………………..look harder…………………………………………………………….and when you can see the asshole in the mirror ………………….repeat the the above again…………again……..again…… again ……….until you understand the words you are saying or until they find a place in Tanjong Rambutan. not worry there will be special ward for you LGE willl make sure.

  2. Sshsn, I want to sponsor you to stand for election at any seat you choose but you must promise me you can get more than 100 votes. Your face alone would put off any voter, whatmore your brain.

 7. Heard latest rumour that Tony Pua will also go back to fight in Johor.
  With the Chinese votes swinging hard to PR, some mixed seats will also fall to PKR & PAS.

  Up to 15 Parliament & 30 DUN seats in Johor in danger.
  With PKR/PAS having their own hardcore supporters, the calculations are like Helen said, PR has everything to gain with no downside in this strategy…

  1. Ai yah, Kevinesh, yes with the ” hard swing of the Chinese votes to PR” only then the DAP gang found their ‘marbles’ to fight for votes.

   Even then , they very small ‘marbles’,daring only where the chinese are majority , Ai cakap tak serupa binkin ,”multi racia appeal” konon.( see kevin, even you acknowldge DAp racial tactic)

   Don’t count all your eggs yet, Don’t be cock sure, wait your eggs crack, don’t cry rigged polls la.

   It seem blame and hate is all DAP got to offer, if the Chinese in Johor is in the market for above, buy la ,it’s your vote.

  2. Guten Morgen Herr “Freedie”,

   Hahahahaha…For a member of KOMTAR Gestapo, you are a funny guy with a great sense of humour. I think your joke about “mixed seat falling to PKR & PAS” joke is hillarious…

   I think BN will be very happy to welcome Tony Pua, LKS, Hajjah Norhana Yop or even the Dear Leader himself to Johor. You can pass this message to them personally.

   Heil Guan Eng !!

   1. When the Johor seats fall to PR, we’ll ask the Star to say thanks to Calvin Sankaran vision and encouragement… Haha

    Hope your business proposals get better chance in under-performing UMNO states like Melaka & Perlis yeah…
    What to do? Penang cannot let you earn “untung atas angin” for the badly-written proposal you were peddling previously. Next time don’t cut-and-paste someone else work la. Not nice one…

   2. Reply to Herr ” Freddie Kevinesh” #18

    I am sure I will be writing to the MKini and MI to express my sincere condolences for LKS and his gang when they get kicked out at Johor, that is, if they dared to contest there.

    Now, I see you are moving on to the second most used strategy of DAPsters – personal attacks and baseless accusations.

    My “badly-written business proposals” ? Well, let me see what you trying to imply. You are saying if I am against the Dear Leader then it is because I was denied business opportunities under the super clean government under LGE ? I get it. If you vote DAP then you must be anti-corruption, pro-democracy and pro-people but if you don’t then you must be corrupt, racist and an opportunist.

    Well,we all know what it takes to get “business proposals” accepted under the Dear Leader’s CAT govt. All one need to do is to hand out some sub contracts to DAP leaders and cronies as well as donate generously to DAP’s coffers.

    Well, as for the cut and paste accusation, I trust you have evidence to back up ? I am sure the readers here would love to see such evidence too.

   3. Dear Calvin Sankaran,

    Since you posted previously that you were not successful in your business proposals to Penang state, why don’t you let the public judge by attaching the proposal files here to see how “well-written” and not “cut-and-paste” job it was? Simple la.

    Anyway, have you peddle your business proposals to Melaka or Perlis? Your chances to make money there should be easier since you mentioned Penang is most corrupted state in Malaysia… Haha

    1. Herr Freddie Kruger,.

     Care to explain when and where did I mention that I had presented “business proposals” to Penang state ?

     Now that I had caught you with your lies and baseless accusations,you are emulating your Dear Leader by evading the issue and putting the blame on me….I see the Gestapa agency has taught you well.

     Heil Guan Eng !!

   4. Dear Calvin Sankaran,

    In your previous thread on Aril 5th 3.40pm, you mentioned,
    “In the first case, the business community had approached the LGE admin for some discussion since we were hoping for a real improvement in the way the state will be managed. I wouldn’t want to go into details…”

    Please la, why so shy to admit that you were peddling some business proposals since you grandly associate yourself as part of “the business community” in your own posting… Haha

    Also, in a previous posting you claimed to be an employee who pushed your company HR management to ban soft toys and deleting your colleagues desktop’s screensavers to spite them because of their different political preferences in the office to you.

    But funnily you have been posting political, non-work related comments in the Internet during work hours. So i suppose you think one set of rules apply to you and another set of rules to everyone else…Some people call that hypocrisy. What do you think?
    Not nice one la Calvin boy…

   5. Freddie , some free advice dont assume about calvin , because when you ASSume. You only show to the rest of us, who the ASS in in the ASSumption is .

    Get facts, dont ASS u me…………..maca

   6. Dear macha Kpanjang, KTP, KPee

    We all no need to assume anything.
    All postings and comments made by Calvin are here in Helen’s blog threads.
    Just have to scroll thru and read them la.

    Just repost abit here Calvin’s own words in his own postings.
    Do you own search la. Helen’s blog here is available for everyone what rite…

   7. In reply to Herr Freddie Krueger’s post # 23.

    Dear KOMTAR Gestapo agent,

    Can you please point out to me and the rest here where in the post that you had pointed out, I had “presented business proposals to the state government” ? This is yet another example of DAPsters’ way of twisting and in Orwellian term it is called “blackwhite”.

    In my previous post, I had merely mentioned that I had taken part in a business community’s approach to the new state govt to improve the business environment and NOT to present business proposals. I am sure that you and the KOMTAR Gestapo knows I am in the Penang’s electronic industry and not a part of the developer mafia that runs the state with the cooperation fo the Dear Leader. I am sure that the likes of the Dear Leader and Jeff know that I know more about the electronic industry not just in Penang but the region than all the Penang DAP team put together, That’s why I had written numerous letters on the subject rather than on the construction or other industries. And if you think I am a businessman who had actually presented some proposals to the state govt, I welcome the Gestapo to provide the evidence so the readers and Penangites will be enlightened and know the truth.

    As for Ubah soft-toys and DAP screensavers, well, these might well be allowed or even encouraged at KOMTAR but in most MNCs there are rules against such practices since the PCs/notebooks and cubicles are company properties.

    FYI too, the company does not think personal use of internet is an abuse as long as it is within reason and not something unethical or unlawful like downloading porn. Incidently you might be interested to know that a manager who is also an ardent DAPster was caught downloading and watching porn during working hours. I guess this BERSIH supporter was not so Bersih after all.

   8. Aiya Calvin boy,

    Why still so shy to admit that you were peddling business proposals as part of the “business community” meeting up with the Penang state government.

    Most average citizens don’t make appointments with CM/MB/PM in their offices to talk about football or hawker food… Haha

    Since you mentioned in your previous postings that PCs/notebooks and cubicles are company properties, then why the need to screw your colleagues over by telling your friend the VP in the HR Dept? Just HR manager will be enough to enforce such rules without you pulling your strings with the management rite…

    Anyway, did you also disclose to your company management that you have been using company time for political, non-work related activities? Since you tend to write long-winded political articles to newspapers too, ada guna ke company printers and papers for your non-work items?

    The last thing that almost made me laugh is your claim to have more knowledge of the semicon industry than all so-called Penang DAP people in the state. Does that include all your DAPster colleagues too? Next time please post your award-winning research papers here yeah. Haha

    If you are unsuccessful in Penang because the state is most corrupted in Malaysia, then i’m sure over in Melaka supreme leader Ali Rustam will give you a blank cheque to transform the semicon industry there…

    Just don’t screw your new colleagues in Melaka too ok.

    Not nice one Calvin boy.

   9. Herr Freddie,

    You been a good student of cyber warfare and surely deserve a A+ for the mindless application of the cyber terrorism as taught in DAP’s the Art of Cyber War 101. I am sure the Dear Leader himself is proud of you and your loyalty.

    BTW, if you have doubts about my industry knowledge and background, you can just walk over from your office in KOMTAR to Jeffrey Chew’s office to check on my credentials.

    Heil Guan Eng !!

   10. Macha freedie , you assume to much from so little info, so i think your presumption is flawed .

    But this if you still want to draw your conclusion, base on what you ‘feel ‘ as facts , go ahead.

    P.S. i have gone thru Calvin comments , yes he don’t like LGE that is very clear, but like i said earlier ,your presumption is very flimsy. Your logic remind me of my wife ‘logic’. hemmm………. are you really a girl ?.

   11. Dear macha koteypanjang,

    Again we all no need to assume anything, just scroll thru Calvin boy’s previous comments in previous threads & postings it’s all there.

    Since you don’t believe that Calvin can be such person, which presumptions are you talking about?
    Then i’ll scroll thru for you and attach Calvin boy’s words in his own postings with dates also la.

    Anyway, koteypanjang you seem honest and genuine so far. So why you so defensive of Calvin boy’s bad office behaviours.
    Screwing colleagues over to the management is not nice one…

 8. Calvin,

  I believe that is the tactic DAP will use:hit BN at UMNO’s so called fortress.

  However, some developments taking place may forestall DAP’s ambition. The most significant factor is Malay swing in massive scale in favour of UMNO. The biggest loser is PAS as it loses its traditional supporters. No thanks to its unholy alliance( or rather perceived as submitting to ) DAP.

  As for PKR, despite Anwar’s spin and all out attack on Shahrizat, it is still unable to upstage UMNO. for a very simple reason. Anwar failed to accept the challenge to swear which was seen as he hides something. Non muslims may underestimate the impact of swearing in Allah’s name but for Muslims, that is the ultimate act of declaring one’s honesty.

  No muslim( if one is slandered) will hesitate the take up the challenge. Actually the sign is there for everyone to see. Anwar’s ceramah nowadays fail to attract people the way it were several years ago.

  As for DAP, despite trying hard to penetrate Malay areas, it remains to be seen as “hostile” to Malays. Guan eng made a blunder by debating in Mandarin, effectively making UMNO’s claim that it is all about the Chinese sound logical.

  And another interesting fact that surfaced recently. Criticism on Guan Eng and its traditional snobbish attitude come from Chinese. Many Chinese are also uncomfortable with Guan Eng. His economic model in Penang is driving Penangites( who are not rich) out of penang.

  I am happy the new president of MCA has guts to face Chinese community and said” look, vote MCA out and Chinese will have no representative in Cabinet”.

  1. Sham,
   most Chinese will vote MCA out because, hmmmm……….how should I say it……dia orang dah makan ubat ‘snake oil’ DAP. Hai apa boleh buat ? Boleh Kak Helen beri cadangan ?

   1. the chinese trust umno more than mca, it is better to let the umno malay representing us, at least we can enjoy a fair share and not the mca leftover, so don’t worry too much unless umno malay are racist, are they?

 9. Adam,

  No big deal then. If that is the case, Najib will hve a Cabinet that does not have Chinese mInister. As goes the saying, it takes two to tango.

  1. Before Sarawak state elections, the Rajah Taib Mahmud also threatened the Chinese with no representation in cabinet.
   After the Chinese screwed him over, Taib also have to swallow his own words by appointing Chinese into cabinet la.

   Now, Mr U-turn Najib & Porno star Soi Lek want to threatened Chinese also. If supreme leader Taib have to U-turn within a week how long do you think UMNO will take?
   Days? Haha

   1. I don’t think so,

    Soi Lek is man of integrity. He immediately owned up to what he did when the porn video came out, and resigned from his post. There might be Chinese representation, but it won’t be from Mca, if they are terminated by the Chinese. More so if Pkr and Pas are also terminated by the Malays.

    Soi Lek is a man of integrity, unlike one Malay we all know, I think the Malays will punish him for it. Grassroot Malays don’t have the kind of tolerance like the Chinese for these kinds of shennanigans. He will pay dearly, and will drag Pakatan along with him when he falls.

    Pakatan voice might be loud in the internet, but loud does not mean strong. We’ll see how it goes.

    Semoga kita dapat hidup aman di bumi bertuah ini

 10. Freddie kevinesh,

  Contrary to what DAP wants all of us to think that it is invincible, the opposite is the truth. Criticism begin to appear in penang even by the Chinese. They are not that happy Guan eng seems to think more of rich Chinese including that of from other countries.

  Dr chua soi lek penetrates the defence although much more need to be done. It requires paradigm shift. Meaning taking bull by its horn. In crude language, no need to be apologetic in criticizing DAP.

  DAP all the while position itself as the only defender of Chinese. it impresses Chinese that criticizing DAP tantamount to betrayal of Chines aspiration.

  That tactic is so familiar. Just like PAS that likes Malay to think that rejecting PAS is tantamount to rejecting Islam and the Prophet.

 11. In Penang, the anti-UMNO sentiments is still strong among the islanders till at least GE14. I’m sure your SB-JASA contacts will confirm that already.

  Aiya, you also know just like the Kelantan UMNO warlords need to trumped up the possibilities of winning back the state come every elections to suck-in money and funding from HQ. Why since 1990 UMNO warlords are wealthy and fat from all that resources despite losing Kelantan since 1990.

  In Penang, a hopeless situation doesn’t mean state BN cannot also suck-in money and funding to feed the state BN/UMNO warlords. Biasalah… Why should UMNO divisions in Perak, Selangor, Terengganu, Johor enjoy all that elections funding rite?

Comments are closed.