Posted in DAP

$tar pun ada Godfather-Warlord? / Adun mana yang “tidak langsung nampak muka”? (kemaskini)

Kemaskini

Dalam posting saya semalam berjudul ‘Agenda media Cina memastikan MCA akan KO‘, saya telah mengamati bahawa The Star menyebut nama Guan Eng mendahului nama Soi Lek kerana bagi akhbar itu Guan Eng ialah nombor satu dan Soi Lek nombor dua.

Merujuk arkib Star sekejap tadi, saya hairan melihat ada dua tajuk rencana yang berbeza — versi yang satu pada hari Selasa dan yang satu lagi pada hari Rabu.

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/5/29/nation/20120529131912&sec=nation
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/5/30/nation/11378531&sec=nation

Kenapa pula pengarang The Star mahu menukar tajuk dari ‘Chua-Lim’ (versi hari Selasa) kepada ‘Lim-Chua’ (Rabu)?

Dalam perenggan pertama rencana, presiden MCA disebut terlebih dahulu sebelum setiausaha-agung DAP itu. Rencana ini syndicated (diambil sumber) dari Bernama. Screenshot menunjukkan tajuk asal yang diberikan oleh Bernama yang menyebut ‘Soi Lek’ terdahulu.

Laman parti MCA menggunakan tajuk Star hari Selasa (iaitu ‘Chua-Lim’) walaupun rencana dimuat-turunkan pada hari Rabu (‘Lim-Chua’ di Star).

Adakah tajuk berita Star yang melalang itu membayangkan di suratkhabar tersebut pun ada puak-puak ‘Warlord’ dan ‘Godfather’, dengan satu pihak dalam diam-diam pro-DAP? Adakah mereka mensabotaj Dr Chua secara halus? — 5.40pm

***   ***   ***

Posting asal

Tajuk video (bawah) menyatakan ia dirakam di bangunan Majlis Perbandaran Subang Jaya. Apa pula cerita tentang “penyelewengan” kali ini? Ada disebut developer yang “kaya raya” lagi?

Transkrip

0:42: “Ahli Parlimen tidak langsung nampak muka, Adun, ahli majlis yang kerja di zon itu …”

Kedengaran dalam video kecoh mereka bertikam lidah. Kedengaran juga bahawa kaunsilor MPSJ yang dipercakapkan itu kononnya seorang yang dilantik DAP. Tak tahulah apa butir-butir sebenar cerita. Yang setahu saya, MPSJ ini dikawal rapi oleh DAP (baca SINI).

Boleh tak suratkhabar Seks & Sensasi Star tolong buat liputan sikit tentang citer Subang Jaya nih?

Video MPSJ dimuat turun oleh Minaq Jinggo.

Blog Unspinners also got the story. Kata mereka:

“Mesti Umno punya kerja …. hehehe.

“Bodoh punya MPSJ tak tahu cakap Melayu. Siapa si bodoh yang pilih ahli MPSJ???? Hehehe”

Buat lah kerja reporter sikit, Star oi. Takkan yang ni pun tak nak follow up. Semua yang menyentuh lu punya darling-darling DAP tu lu tak mahu cover. Asyik tulis citer bodek aje.

Bukannya sebelum ini tak ada ura-ura rasuah (tuduhan terbaru dibuat oleh lelaki India dalam video). SPRM dulu pun pernah buka fail.

Opposition paper The Star ni masih dok main tutup-tutup ke?

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/7/24/nation/20090724185402&sec=nation

Author:

I have no Faceook or Twitter.

6 thoughts on “$tar pun ada Godfather-Warlord? / Adun mana yang “tidak langsung nampak muka”? (kemaskini)

  1. Sebilangan besar (lingkungan 80%) kaum Cina adalah penyokong DAP. Maka kemungkinan besar juga 80 peratus pekerja keturunan Cina di STAR juga penyokong DAP. Jadi tidak hairanlah STAR lebih condong kepada DAP.

  2. So much for Ketuanan DAP promoting CAT. Perhaps they meant pussy, eh? It will explain the booming massage parlour industry in Selangor and Penang…

  3. Boring. You can do better Dear Blogger….
    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    You’re such a sucker for punishment. You keep coming back to get yourself bored. — Helen

    1. ed, one liner assholes like you means nothing, go masturbate if you are a man or stick a cucumber into yourself if you are a woman, either way it does not bother me as it is only concerns you not the issues that Helen tries to raise. Don’t waste your time in this blog as this is for the real thingy not to satisfy your personal defects. Helen, I am sorry if sound abrupt and crude but I think you really don’t need to put up with this crap. Keep doing what you need to do for what is the truth and reality that that seems amidst for most common folks in your blog.

Comments are closed.