Posted in Evangelis

Ong Kian Ming [ “3.3 juta pengundi hantu” ] beraksi di iPidato

Sejurus sebelum berlangsungnya Bersih 3.0, penganalisa politik Ong Kian Ming telah mendakwa bahawa ada lebih tiga juta kes melibatkan pengundi meragukan dalam daftar pemilih.

Dakwaan Ong Kian Ming disiarkan dengan meluas oleh media, termasuk juga dalam The Herald – 3.3 juta pengundi ‘hantu’ wujud pada daftar pemilih! – iaitu terbitan gereja Katolik yang sedang menantikan keputusan Mahkamah Rayuan berhubung penggunaan kalimah ‘Allah’.

Ong Kian Ming juga rakan akrab Kristian media sosial Hannah Yeoh yang pernah terbabit dalam suatu kontroversi di Twitterjaya tidak lama dahulu. Sekali bersama YB Subang Jaya itu, dia telah dituduh sebagai “DAP SuperCyber Bully” oleh bendahari Beliawanis MCA Jessica Lai (screenshot tweet, bawah).

Berbanding dengan Hannah Yeoh yang diberitakan sebanyak 84 kali di akhbar milik MCA The Star dalam jangkamasa setahun lepas ini, Jessica Lai tiada apa-apa rencana mengenainya dalam suratkhabar tersebut (hasil carian Google adalah sifar).

Namun Jessica menyandang jawatan bendahari Beliawanis dan ada ura-ura beliau menyimpan hasrat untuk bertanding di kerusi DUN Subang Jaya tetapi The Star masih keberatan untuk memberi ruang kepadanya.

[Ataupun mungkin atas sebab Jessica adalah pesaing Hannah, maka keengganan Gunting Dalam Lipatan itu disengajakan?]

(Nama akaun Twitter Ong Kian Ming ialah ‘imokman’.)

Baru-baru ini Tan Keng Liang, iaitu ketua Pemuda Gerakan Kedah, telah mentweet tentang perbahasannya dalam talian bersama Ong Kian Ming di pentas iPidato.

Keng Liang menggelar Kian Ming sebagai “orang DAP”. Perbahasan TKL-OKM pun dipromosikan di Facebook DAP yang menyeru kepada para peminat parti tersebut supaya memberi sokongan padu bagi orang mereka dalam acara tersebut (screenshot bawah).

Tidak seperti laman sesawang rasmi MCA yang kurang pembaca, Facebook dan lain-lain jentera propaganda DAP sebaliknya amat giat dan popular. Seramai 125 pengguna Facebook DAP telah menandakan ‘Like’ pada pengumuman iPidato TKL-OKM yang disebutkan tadi.

Ahli-ahli Facebook DAP yang memberi sambutan juga mengibaratkan Gerakan sebuah parti yang sudah ditelan zaman (“irrelevant”) serta menggelar Tan Keng Liang sebagai “such idiots”; perangai ‘Dominic Loh’ (lihat screenshot) di laman Facebook DAP yang menyerang lawan adalah lazim di kalangan DAPster.

‘Be careful what you wish for’

Tajuk perbahasan di antara Keng Liang dan Kian Ming ialah ‘Ubah – will we be changing for the better or for the worse and what are the implications’?

“Ubah is the latest slogan from DAP (accompanied by a theme song) but what are the scenarios if it hypothetically happens? Is it a case of ‘be careful what you wish for’ especially for the Chinese community?”.

.
Ketua Pemuda Gerakan Kedah itu berhujah:

“Why should Malaysian trust ‘Ubah’ when Pakatan/DAP can’t even handle a state like Kedah? ‘Ubah’ ultimately wants a change of leadership to fulfill the political ambition/career of certain leaders in DAP but the policies may become worse like what seen in Pakatan states.”

.
dan

“DAP preach ‘Ubah’ but changes in Kedah under PR are towards the worst. If DAP can’t even resolve the issues in single state like Kedah under Pakatan, how can Malaysian trust them with their country?”

.
dan juga

“All BN state reps voted against the amendment. The law would not have been passed if DAP (1) & PKR (3) state rep voted against it. Issue is they didn’t!
[tentang pindaan kepada Enakmen Mufti dan Fatwa (Kedah Darul Aman) 2008]
.
“Worse is DAP refuse to take any step to rectify the undemocratic law.
That’s the ‘Ubah’ we seen in Kedah.”
.
“Umno state rep in Kedah objected the amendment. They even stood up to question it in the State Assembly. I was there. Were you there?
On the contrary, DAP state assemblyman didn’t oppose it.
.

Baca juga ‘Umno dan MCA ditikam belakang

Keng Liang juga membincangkan projek WiFi* yang dilaksanakan oleh pentadbiran Kim Guan Eng untuk menyediakan Internet jalur lebar secara percuma serata pulau di negerinya.

(*Kemudahan ini demi menggalakkan belia-belia Cina Pulau Pinang supaya aktif dalam jaringan media sosial di mana ramai Petugas-Petugas Khas jabatan media DAP sering membuat rondaan.)

Seterusnya Keng Liang, seorang peguam, mengemukakan olahannya tentang calon-calon Melayu yang diletakkan DAP hanya untuk hiasan (“non-winnable seats”) tatkala PRU.

Beliau juga menghuraikan tentang jualan loteri diharamkan di Kelantan pada tahun 2011, pelbagai projek bernilai berjuta-juta yang diluluskan kerajaan DAP Pulau Pinang tanpa tawaran terbuka (open tender), juga projek RM330 juta tanpa tawaran terbuka untuk membina kampus KUIN oleh kerajaan negeri Kedah.

Ong Kian Ming pula berhujah:

“One thing which DAP and PR will do which BN can’t do it to support Bersih’s demand to clean up the electoral roll. As it stands, the EC even denies that Mimos findings of more than 100 voters in over 500 addresses is not valid. If the EC can’t even take action on such a small item, how can it be sincere in cleaning up the entire electoral roll? This is one clear example of where ‘Ubah’ will make a difference.”

Seterusnya Kian Ming, pensyarah di sebuah universiti-kolej swasta, berkata Ketua Audit Negara sudah berkali-kali memuji kerajaan Pakatan Pulau Pinang yang berjimat-cermat dalam perbelanjaan negeri serta berjaya meningkatkan pendapatan dan simpanan tunai.

Kian Ming juga melemparkan soalan rhetorika sama ada hukum hudud ada dilaksanakan di Pulau Pinang dan Selangor di mana DAP mengganggotai exco negeri.

Perbahasan TKL-OKM berlangsung dari Mei 20-29 dan menduduki tangga teratas sebagai Top Debates of All Time di iPidato.

Tan Keng Liang menang perbahasan dengan kutipan 421 markah berbanding 25 markah yang diperolehi Ong Kian Ming.

iPidato dilancarkan pada pertengahan bulan April lepas. Pembuka tirainya mengenengahkan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berdepan dengan Ketua DAPSY Anthony Loke. Perbahasan mereka bertajuk, ‘Adakah proses pilihan raya Malaysia adil?’

iPidato minggu ini membahaskan topik ‘Sekolah Satu Aliran Di Malaysia‘.

___________________________________________________________________________________________

.
Anda mungkin juga meminati:

Tentang “DAP SuperCyber Bully”:

Advertisement

Author:

I have no Faceook or Twitter.

22 thoughts on “Ong Kian Ming [ “3.3 juta pengundi hantu” ] beraksi di iPidato

 1. DAPsters getting out-liked on the internet? What is the world coming to…

  Penang folks must be using their free wi-fi to surf for pr0n.

 2. Sebagai seorang pengkaji akademik, data yang disebut Dr OKM itu tidak wujud sama sekali. Dr OKM gagal menjelaskan bagaimana migrasi penduduk mempengaruhi electoral roll – itu saja yang boleh dibahas oleh Dr OKM . Maka kenyataan Dr OKM hanyalah eksesais adedemik dan hanya rakan2 akademik yang boleh menilai kajian beliau sama ada mempunyai ‘ scientific rigour ‘ atau tidak.

  Saya kecewa kalau rakyt Malaysia menerima kajian ini secara total, sedangkan Jarang sekali Dr OKM menyampaikan penemuan kajian di arena akademik di dalam negeri, tapi kalau dia bentang di luar negara itu saya kurang pasti. mungkin kalau dibentang dalam negeri mungkin antara rakan2 terpilih sahaja ataupun terus ke Malaysiakini. Dari satu segi Dr OKM agak bias dan terikat dengan political agenda tertentu – seorang akademik tidak mahu berada dalam keadaan seperti ini sebab ilmu untuk semua orang dan bukan untuk ‘ political masters’ .

  1. Puan / saudari,

   Boleh saya tambah sedikit pandangan saya?

   Sehubungan dengan perkara ikatan kepada ‘political masters’ itu, saya hanya nak kata para DAPsters buta meleruh dek gajah depan mata langsung tak nampak.

   OKM kan ada syarikat perundingnya sendiri sekarang dan dia sering menjadi ‘pakar’ untuk pihak parti-parti Pakatan.

   Yang projek mengkaji daftar pemilih dibuat OKM itu – yang dinamakan Malaysian Electoral Roll Analysis Project (Merap) – dibiayai siapa? Cuba si DAPster tanya.

   Sebelum ini pun dia banyak buat projek dengan DAP, terutamanya dengan Tony Pua.

   Sekitar tahun 2001-2, OKM bersama Institute of Strategic Analysis and Policy Research. Insap ialah think-tank MCA.

   Kemudian dia pindah ke Socio Economics Development and Research Institute, dan lekat di Sedar (think-tank Gerakan) selama lebih kurang setahun setengah.

   Akan tetapi si DAPster-DAPster kita yang lantang mencarut lebih ghairah memfitnah sesesiapa (termasuk juga ordinary reader-commenters) yang tidak sealiran pendapat dengan mereka sebagai “anjing suruhan” yang dibela oleh political masters, kononnya MCA lah, Umno lah, MIC lah.

   Otak [DAPsters] hangpa memang letaknya di kepala lulut!

   ________________________________________________________________

   TQ kerana berkongsi ruang ini. Salam.

 3. Helen, we should have more of such debates, public debates between both sides of the political divide. Best of all, such debates should be telecast live on public and free to air television.

  These frauds, people like Ong Kian Ming, they should be exposed for what they are, frauds, charlatan, people that only know how to cook up stories but when confronted, they can’t substantiate what they are talking about.
  __________________________________________________________________________________________________________________________________

  AI,

  Just out of curiosity I googled OKM in Star to see how much positive coverage the Gunting Dalam Lipatan accorded him. Answer: More than many MCA politicians, esp. Wanita (Beliawanis is almost non-existent to the paper) and most certainly more than what Umno pollies get.

  It’s the Christian networking. The editor favouring Mama D is one ‘Brian Martin’ (Indian guy).

  Helen

  1. Well, Helen, this morning’s The Star has a story of Wong Chin Huat being assaulted by a group of people. I m sure you know who this Wong Chin Huat is.

   I’m just curious though. So many of MCA’s people, especially the women, were and still are, subjected to constant and vicious “assault” by the online Mob and yet The Star is not reporting on any of them.

   This only goes to show that The Star is, sorry to say this, worst than the Fifth Column. They are Trojan Horses.
   ____________________________________________________________________________________________________________________________________

   Yup, AI.

   Senator Chew Lee Giok, the Wanita MCA sec-gen mentioned in my posting yesterday ‘Umno dan MCA ditikam belakang was – like her MCA compatriots – victim of lewd doctored photos in that infamous blog. Total silence in The Scissors.

   Helen

  2. Perchance did Kian Ming get his doctorate degree from the same institution as that Dong Zong fellow?

   1. PhD Political science Duke University USA 2004-2010
    M Phil Economics University of Cambridge UK 1998-1999
    B Sc Economics London School of Economics UK 1995-1998
    A Levels Raffles College Singapore 1993-1994
    O Levels Raffles Institution Singapore 1991-1992
    S M K La Salle PJ Malaysia 1988-1990
    Err……….Ong Kian Ming, someone should conduct a thorough investigation on his “qualifications”. We simply can’t take a man’s words just because he said so. Better conduct a thorough investigation.
    _________________________________________________________________________________________________________________________________________

    “La Salle” (?) Aren’t they all … — Helen

   2. Yes Helen, they’re all from La Salle……….and then there’s the Chinese educated DAP addicts who think they belong to the same “clique”, who craved acceptance into this “club”.

    Oh well, 2 Euro 2012 matches coming up later this morning, better get ready. France vs England. I don’t support France, but I sure hope the French beat the hell out of the Anglophiles later. It will really make a good Monday for many people.

    Najib, why do you support England ? The Anglophiles are baying for your blood and you still support “their masters” ?

   3. From Cambridge to Duke is like turun pangkat… and I always thought doctorate supervisors shutdown their candidates after 36 months.

    Najib support England to usha some Olympic tickets. Kelmarin punya Queen’s Jubilee dia sudah miss royal banquet… :D

   4. Sorry guys. I made a terrible mistake on the France vs England match. The match is scheduled for Tuesday morning 12.01am Malaysia time. Sorry about the mistake. But nevertheless, I still hope the French beat the English, and beat them badly.

    The English Team, just like the Deranged Anglophile Party’s Crooked Politicians, are vastly overrated. Every time at a big tournament, they flattered to deceived, their press telling their people and the people around the world how great they are going to perform.

    As with the Crooked Politicians of the Deranged Anglophile Party, their mouthpieces (I don’t have to mentioned them, you guys know who/what I m talking about), will praise them to the heavens on how great these politicians are, how “clean” these people are, how “noble” they are in discharging their duties etc. Now after 4 years, what have they to show ? Bersih ? Himpunan Hijau ?

    Oh by the way, Duke is not an Ivy League university, ouch ! Just don’t mentioned it to The Doctor, Dr.Ong that is.

   5. I will be fair to him and his credentials, but his education pathways would offer us some insights to his experience from KL to Singapore to UK and to the US.

 4. Saya mengucapkan tahniah kepada Saudara Tan Keng Liang atas kejayaanya mengulingkan usul perbahasan dan mengatasi cabaran dari saudara Ong Kian Ming.
  Ia menunjukkan bahawa kunci untuk mengatasi pihak Pakatan dalam pilihanraya akan datang bergantung kepada kebolehan Barisan untuk mendedahkan kepincangan dalaman Pakatan itu sendiri dan bahawa gabungan yang mereka dirikan sekadar bersandar pada matlamat untuk mengulingkan lawan sesama.

  Barisan, terutamanya Gerakan dan MCA, perlu mengkisarkan kepada pengundi Cina bahawa Pakatan langsung tiada kemuafakatan politik, mahupun ideologi, selain daripada niat mengalahkan Barisan. Sehingga kini, Pakatan banyak menenggelamkan perkara-perkara yang membahagikan mereka, agar tidak mencemaskan pengundi. Bila ada kesengketaan yang timbul sesama PAS, DAP dan Keadilan, tampuk pimpinan Pakatan akan mengeluarkan perintah larangan untuk bersuara.

  Pada hemah saya, inilah sebab utama Saudara Tan menang tempoh hari, menyuarakan kecelaruan diantara partai komponen Pakatan berkenaan perkara-perkara dasar yang tidak dapat diselaraskan sesama mereka. Tidak ubah dari kecelaruan yang dihadapi partai Lib Dem di UK, yang terpaksa tunduk dan mengadai dasar perjuangan mereka, demi menganggotai partai perikatan kerajaan diterajui Conservative.

  Gerakan dan MCA perlu meninggikan suara di kalangan pengundi Cina dan mencabar DAP atas dasar-dasarnya berkenaan sosialisma, Malaysian Malaysia, sekolah satu aliran, dinasti politik, keahlian majmuk, perlembagaan dan kedudukan agama Islam. Pengundi harus mula bertanya, adakah semua dalam Pakatan sependapat, atau adakah hakikatnya mereka mengaburi pengundi dan hanya bersandiwara untuk mendapat kuasa. Bukan mudah bagi mereka menjelaskan kedudukan, kerana kefahaman politik mereka adalah “diametrically opposed”.

  Misalnya di Perak, DAP perlu membuat pendirian samada mereka menerima perlembagaan negeri yang memestikan jawatan MB dipegang oleh seorang Melayu, atau adakah mereka berhasrat menukar perlembagaan negeri untuk menyesuaikan kepada laungan Malaysian Malaysia.

  I would also like to turn to your previous article “Politicians need to win votes”. The premise laid out there was the need to win over a broad spectrum of the electorates. I feel this is inaccurate, does not address the cause of the defeats in the last election and does little by way of a solution to the malaise that Barisan is currently stricken with.

  By my reckoning, the real issue is about regaining Chinese votes not the broad spectrum as propositioned by you. Thus, my earlier exhortation for Gerakan and MCA to raise their voice within the Chinese electorate is the panacea, I believe.
  This is because, except for in Kelantan, BN does not seek the Malay vote, it already has it! UMNO by and large, was able to deliver the seats it contested, even in Kedah and Selangor. It was the capitulation of Gerakan and MCA in Selangor, Penang and Kedah that principally lost it for Barisan. An introspective reading of the electoral balance sheet betrays this fact.

  The election also needs to be treated according to the manner in which it is being contested, which is at the state and federal level, and has to be tackled separately. Barisan is failing to distinguish between the two and are therefore ill prepared to mitigate its significance. For one, in the event that Parliament is dissolved, what would the attitude of Barisan politicians be if the State legislature is not dissolved in tandem, and Pakatan decides to conduct state elections post the General Election in order to garner sympathy votes given the likelihood that Barisan will win the GE.

  In the event the state elections are conducted separately, I prophesize Pakatan will comfortably retain those states.

  This is where I see the main weakness of Barisan. There is too much concentration in the centre and hardly any empowerment at the state level. Sure Najib has nominated the head of Barisan in Penang, and I applaud him for standing by Gerakan, but there hasn’t been any anointed in Selangor or in Kedah. It is always a case of parachuting someone from federal to the state. This dissipates the attention that those states deserve in order to reclaim those Governments and to take on the incumbent head-on. Lets face it, the strongest challenge that Tan Sri Khalid has had to field thus far came from Azmin Ali and Datuk Hassan Ali and in Kedah, thank god for the likes of Saudara Tan, otherwise Kedah Barisan is but a pipsqueak.

  Wilayah is rabidly DAP and Barisan’s electoral machinery is better served elsewhere, in states which actually have a state government to be won. This is especially true if we were to examine the history of its creation. WP was really created after 1969 to neutralise the wins of the opposition and change the balance of seats in the Selangor state legislature in order to render it less Chinese by devolving it out of Selangor, effectively reducing the number of opposition in Selangor.

  In the 1969 elections, 28 seats were contested, and Harun Idris could only command 14 state seats and was tied with the opposition. Only due to the special intervention of the Sultan was the deadlock broken and Harun was able to form a BN government after MEGRAN was disbanded and the Selangor state assembly was reconstituted. It is important to note that those discretionary powers of the Sultan have since been removed with the legislative reform brought about by the Royalty crisis.

  The Selangor constituencies were re-delineated creating 33 that were contested in the 1974 election, of which BN won 30 seats, the DAP 1 seat and Independents 2 seats. Only Parliamentary seats were contested in the new WP.

  So why did Gerakan and Barisan loose the Chinese electorate in the last General Election?

  I posit it is due to the imbecile Abdullah Badawi. He and ministers of his ilk is responsible for losing the 2004 electoral win that is effectively an endowment from Mahathir. The unrecognized truth is that there was nothing fundamental by way of policy that Abdullah introduced post-Mahathir. It was all Level 4 rhetoric that he was regurgitating.

  Abdullah disenfranchised the Malays with his corruption and nepotism. He emasculated the Malay youth with his stance on the wielding of the Keris, resulting in Hishamuddin suffering from recessed gonads. He has radicalized the liberals, giving them a disproportionate voice considering their minority sway. He made infidels of Muslims with his new Hadari religion. Appointed a “gunting dalam selimut” Justice Minister.

  He was nocturnal during meetings. He is grossly lazy as exemplified by offloading MSC to another ministry, offloading the oversight of KL to the reestablished WP Ministry. Mahathir had all of that under his portfolio and at a more advanced age.
  It is no wonder that Pakatan lamented his retirement, they were on a roll when he was in power, or was it that he was in the illusion of power. I greeted his abdication with a salute of good riddance.

  _________________________________________________________________________________________________________________________________

  Khairul,

  Thanks for the informative analysis, particularly on GE-1969. About winning back the Chinese vote, I don’t reckon it can happen this round. It feels to me like the Chinese are obdurately hell-bent.

  Agree with your prognosis that the Pakatan states will be recalcitrant about holding simultaneous elections. Delaying the dissolution of Parliament until the last possible moment might be a good idea for BN but in the interim, I wonder which coalition faces a greater likelihood of bombs (e.g. NFC) going off in their faces.

  Helen

  1. Speaking of the 4th Floor boys, there are still some of them in the current administration, although their identities are not known. Khairy J is still here, so some of them could have survived the demise of the A Badawi administration. We’ll see.

   The likelihood of separate state elections is very high. The opposition’s current strength does not allow them to contest both Federal and State elections simultaneously, so the holding out strategy will be employed. Lim Guan Eng and his ilk had said on numerous occasions that they have no intention of following BN’s tempo, and his colleagues agreed with him. So we can expect separate Federal and State elections.

   As for bombs, the likelihood of Pakatan getting them is higher. After all, BN’s closet is relatively well exposed, so what more can you uncover ? Pakatan on the other hand, has plenty of skeletons. Just look at Lim Guan Eng’s Penang i.e property development, his hacks’ shenanigans (i.e Ng Wei Aik being overzealous in carrying out “raid” and offending people) to name just a few.

   1. In any event both Federal and State processes need to complete by March 2013, no? That’s less than a year away – call it less than six months if GE declared after Raya.

    Agreed on your last point. What is left to expose kalau sudah telanjang bulat? Although some people seem able to be telanjang and still have their supporters say doppelganger lah, conspiracy lah, et cetera hail mary…

  2. I think it is a good idea for BN to delay the election nothwithstanding what bombs may erupt as long it is not something between themselves that provides the ammunition for PR.

   You see corruption, bribery, nepotism has been there and still evolves with the PR segment as well now. What is needed is what action being taken to address these issues. However saying that, I think UMNO needs to clean its own house first. The latest PTPTN is nothing but an infight between UMNO A & UMNO B. I am sure we can figure out who is UMNO A & UMNO B.

   The opposition uses this to their advantage. UMNO needs to buck up and tackle issues not being another brickbat like PR and for them to do it, they need to engage more constructively with their alliances as well as dark horse groups who actually can contribute genuinely. In order for UMNO to do this, they need to get out of their blinkered attitude that they are supreme (like how PR are these days) as oppose to issues that matters the community as a whole.

  3. Helen,

   Chinese in dilemma. To continue with current establishment atau show political superiority. If Malay vote swing to UMNO than majority of Chinese will lost face but I don’t think extremist Malay will be too powerful in UMNO. History of UMNO inclined towards moderation.

   MCA akan dapat mepertahankan jumlah undi seperti PRU12 ,without any major issues in BN, PKR will be major casualties. DAP increase their seats via Sarawak (isu kristian). When middle Malays swing their vote to UMNO, Pas will suffer marginal lost. PAS has loyal members but not PKR and PKR don’t have special issue for Malay.
   ___________________________________________________________________________________________________________________________________

   There’s the new (first-time/young) voters. CSL is flogging a dead horse — article by former head of MCA’s think-tank, here) — Helen

 5. Malaysian in New york?

  PTPTN is fight between UMNO a and UMNO B? Hmmmnnn.

  The issue is nothing about UMNO. The issue is a useless politician championing his own waning star by manipulating ego bloated university students.

  It has nothing to do with team A or team B. In the first place teams that you mentioned are unheard of.

  Basic decency dictates that we pay what we owe. It is as simple as that. It is wonderful if a country can subsides 100% the cost of education.

  But i am afraid that is not possible. So, if you do not agree with PTPTN, just do not take the offer.

  As for the supreme position of UMNO that really riles you, I never heard UMNO boasts about it. But it acquires the supreme position due to its having the largest share of the biggest group, the Malays.

  Acquiring te supreme position is not a sign of arrogance or weakness. At least, despite its unchallenged position especially among Malay community, it still cares for other races.

  The same unfortunately is not the case in PR. DAP is a parti “sendirian berhad” where the dynasty Lim reigns supreme. It responds to criticism by accusing those who criticize as UMNO lackey.

  PAS appoints itself as a guardian of islam and morality. Woe betides any Malays who dare to be different . Automatically the “gate of Heaven” will be eternally closed to them. They are the modern version of Medieval pope who can condemn european Kings for being intransigent.

  And PKR exists to bring into Anwar’s dream of becoming Prime minister to reality.

  I am not glorifyig UMNO or BN. UMNO to be fair also has quite a number of weaknesses. But saying PTPTN issue is about Team A and Team B is a little bit far fetched. sound paranoid.

  1. Shamsul, seriously you don’t know there is two camp in UMNO? It has been there awhile.Dr Mahathir leads Umno B with his 3M, along with PERKASA, PEKIDA & 3 Line. Team A is the ones with the baggage that Team B holds ransom

 6. “We finally have our first deputy chief minister (in Penang) who is an Indian. You must understand that even if the MIC won big, its leaders will not be made DCM” – M Kulasegaran on The Malay Mail, today’s edition.

  Ha ha ha ! At the height of the Karpal-Ramasamy spat, it was revealed that Ramasamy had to beg Karpal for the DCM’s post. So you had to beg to finally have an Indian as DCM ?

  Accusing the BN of being racist i.e UMNO for Malays, MCA for the Chinese, MIC for the Indians, but now you’re bragging that an Indian is DCM of Penang because of the DAP’s efforts. Where’s your Malaysian First ?

 7. Malaysian in New York,

  Get real Mr . the BERSIH carnage has nothing to do with UMNO.

  And for your theory, well that is your assumption only

Comments are closed.