Posted in Lidah bercabang

Hahahahaha cacamerba jadinya (mutakhir)

Sebangsa Senegara Sejiwa cuma tak Sepakat jer …

Kedah hok memberontak doh. Mutakhir, 6.10pm: Kelantan juga! (lagi hahahahaha)

Kemaskini (Ogos 8, 11am): Sekarang Kelantan pula nak pakai dua tema. Terikut-ikut DAP asyik “Jom Ubah” aje ni.

Baca seterusnya di blog Din Turtle (1), Din Turtle (2) dan Din Turtle (3)

  • ‘Sebangsa Sejiwa Senegara’ di Selangor dan Pulau Pinang
  • Menerajui Perubahan’ di Kedah
  • ‘Terus Berbakti’ di Kelantan
  • ‘Budaya Bersih, Merdekakan Rakyat’ di Pulau Pinang

Kemaskini (Ogos 10): Pulau Pinang akan menggunakan tema ‘Budaya Bersih, Merdekakan Rakyat‘.

MP Lembah Pantai dulu bukan main kutuk Kedai 1Malaysia.

Tapi sekarang barangannya dibeli juga untuk beri sumbangan raya bagi pengundi di kawasan.

Eh, tu gambar Nurul ke yang ada pada beg?

Bayangkan kalau ia gambar Rosmah yang lekat pada beg sumbangan dan diedar di Pekan …

Blog Aboudiabydoo yang buat ‘scoop’ berita ni semalam.

Gambar minggu ini (bawah). Nanti boleh Pembantu Khas Hannah Yeoh minta kat Pembantu Khas Nurul Izzah petua beli barangan murah.

Inilah yang dikatakan kebebasan akhbar mengikut kerangka Dear Leader. Dan inilah caranya pejabat Khalid membelanjakan peruntukan negeri — untuk propaganda DAP.

Kalu sekali takde gambar Hannah, ia bukan lagi Selangor Times.

Tiap-tiap minggu wajib diwartakan kerana Hannah adalah MB (Mem Besar) Selangor.

Untuk melihat kebesaran Mem, boleh jenguk kat blog Shuzheng.

Author:

I have no Faceook or Twitter.

13 thoughts on “Hahahahaha cacamerba jadinya (mutakhir)

  1. bukan blog helen kalau tak kutuk hannah… hahahaha…
    good job helen. bila nak belanja kitaorg buka puasa?

    1. Selamat berbuka (tinggal 11 hari lagi ada pasar Ramadan & bubur lambuk).

      Blog saya Sdn Bhd. Saya buat yang saya suka ler ,)

      Tapi S’gor Times tu ‘perbadanan awam’. Buat yang dia suka sebab pengarang masyuk.

    2. camera… roll.. action..

      Hannah (smiling): {cakap dalam hati} … esok masuk Star, glamour aku…harap-harap dapat dipilih jadi calon lagi..dah banyak kebajikan dah saya buat untuk orang Melayu, takkan tak dapat undi kot…

      Mak Cik Limah (senyum terpaksa): {cakap dalam hati}… apa ni ambik gambar pulak… aku disuruh buat posing aja.. kalau ambik gambar dah tentu aku tak datang..ini perangkap ni..

  2. masa kecik dulu org kampung selalu cakap jaga jaga lintah bila ke sawah. sebab dia hisap darah. dah kenyang dia hilang. tapi keje dia (lintah) ni duduk kat sawah. cari makan tempat manusia cari makan. sekarang lintah dah tak ke sawah. lintah dah pegi darat. jadi lintah 1malaysia. manusia buat, dia tunggu hisap darah.

    mamca dia punya ayah.

    tapi itu bukan lintah lagi. itu vampire. mungkin satu hari lintah jadi pontianak.

    1. kan dia tu anak anwar. tengok anwar……..perangai tak senonoh….sekejap intimate dengan kaum lelaki, sekejap intimate dengan kaum wanita.

  3. Izzah and her mom are victims…they have to go by crook or hook with anwar because anwar is their maruah or whatever is left of it…..like the wife of slain saidina ali who out vindictiveness spread lies across arabia via the fake fatimiyyide surahs and led to the birth of shiite islam…loyal to one man but willing to split the people in the process….kerana sebatang pokok..habis satu hutan sanggup bakar

    1. are you saying sayyidatina fatimah spread lies? i believe you know that she was the Rasullulah favourite daughter. Careful here bro..you are threading on a dangerous ground

  4. Pakatoons are a case study for the saying “kecik-kecik tak nak mampus, bila dah besar menyusahkan orang”.

    1. Pok Cik dah umur tujuh puluh tahun. Baru ini pertama kali dengar pepatah ini. Namun ianya best juga. Menggambarkan realiti kini.

Comments are closed.