Posted in Papa DAPster

Peruntukan berjuta-juta untuk skuad ‘DAPster Streetfighter’

Nama rasmi ialah Pasukan Peronda Sukarela Negeri Pulau Pinang (PPS).

Tokong berasa gentar. Mendakwa dirinya telah dikasari.

Tokong tidak percaya polis boleh menjamin keselamatannya. Sebelum itu, pada 28 Feb 2012, Tokong pernah mengeluarkan kenyataan akhbar berkata:

“Following violent threats by their members, (I hold) Umno and Perkasa personally responsible if anything happens to me”.

Lepas itu pada 1 Julai 2012, Tokong mengeluarkan satu lagi kenyataan akhbar berbunyi:

“Kegagalan polis untuk memberi perlindungan yang sewajarnya telah diikuti pula dengan kegagalan polis untuk segera menahan ahli Perkasa yang terbabit (merujuk kepada ‘serangan’ ke atasnya satu hari awal)”.

Lihat laporan ‘FMT’, bawah

Untuk melaksanakan tugas menjaga keselamatan Ketua Menteri Pulau Pinang itu, Pasukan Peronda Sukarela dinaik taraf.

PPS sebenarnya sudah ditubuhkan pada Mac 2009 atas inisiatif Ng Wei Aik, konco Tokong yang nombor satu.

Pasukan yang mempunyai kira-kira 4,000 ahli itu menerima peruntukan tahunan kerajaan negeri berjumlah RM1 juta setiap tahun.

Pengerusi PPS ialah Adun DAP merangkap exco negeri Phee Boon Poh — ucapannya tentang perkembangan terkini PPS boleh dibaca di portal rasmi kerajaan Pulau Pinang (screenshot di kaki halaman).

Timbul ura-ura skuad tersebut baru-baru ini diberikan ‘galakan’ oleh sektor swasta setelah rakyat marhaen semakin gusar dengan sikap Cocky dan Arrogant Tokong.

Dari blog A.P.A (Aku Peduli Apa):

“From information gathered, the PPS is being funded by Guan Eng’s main corporate crony who is also known to be associated with the underworld in Penang. Guess who?”

Dikhabarkan juga Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) dan Majlis Perbandaran Seberang Prai (MPSP) telah diarah untuk memberi kelulusan bagi kegiatan-kegiatan ahli skuad itu.

Sejak kebelakangan ini, Tokong terpaksa berhadapan dengan pihak-pihak yang tidak berpuashati yang cuba mengganggunya ketika dia berada di khalayak umum.

Sewaktu tunjuk perasaan anti-Lynas, ‘rantaian manusia’ (human chain) terpaksa dibuat untuk melindungi Tokong.

Anil Netto – juga bendahari Aliran – melaporkan “samseng pro-Umno”lah yang bertanggungjawab atas ‘keganasan’ terhadap Tokong pada hari itu.

Anil merujuk kepada kejadian di Padang Kota tatkala kumpulan Himpunan Hijau anti-Lynas bertembung dengan (kononnya) “samseng-samseng pro-Umno” itu (screenshot posting blognya, bawah).

Adakah Pasukan Peronda Sukarela mula berfungsi sebagai pengawal-pengawal peribadi Tokong ketika ketua menteri itu terpaksa berdepan dengan orangramai di kawasan-kawasan Melayu Pulau Pinang?

Sila ke blog A.P.A untuk butir-butir selanjutnya tentang Skuad DAP ini.

Author:

I have no Faceook or Twitter.

40 thoughts on “Peruntukan berjuta-juta untuk skuad ‘DAPster Streetfighter’

    1. Dia cara “streetfighter”. Kalau tengok pada taiko-taiko kongsi gelap, mereka ada konco-konco (minders) mereka juga.

      Anwar ada si Zimbo.

  1. Need not fear Safety….The Best Defence is not to engage Streetfighters but Do Not Create Enemies. Dia ada street fighters, Anwar ada Zimbo but above all we have ALLAH the Almighty to protect us.

  2. Memang la Helen, DAP dah terikut PAS, kalau dalam PAS dah lama ada unit amal (what ever that mean), sekarang DAP dah ada pasukan sukarela PP!

    Nampaknya berjaya juga PAS tarbiah DAP..

    1. Unit Amal itu satu agensi parti.

      PPS pula diberi peruntukan wang kerajaan negeri P.Pinang tetapi apakah fungsinya? [Diktator-diktator pada lazim mempunyai militia peribadi, bukan?)

      Serta maklumat yang diterima oleh blogger A.P.A juga harus dipertimbangkan dan kalau boleh blogger-blogger Penang mungkin harus pantau.

      1. Teringat masa bers** 3, unit amal lah yang bertindak tanpa berfikir bila merempuh halangan Polis.

        Apa agaknya unit DAP ini akan lakukan dengan peruntukkan disediakan??

        Bibit2 keganasan makin hebat..

  3. Bapa bapa kemerdekaan mengenalkan cara berpolitik tersendiri yang berhemah dan bertolak ansur, tetapi politikus masa kini berpolitik dengan cara yang entah apa apa, perkara sampingan menjadi keutamaan, dan keutamaan rakyat akan terkemudian……apa nak jadi…

  4. Kak Helen,

    Ura-ura Dap nak kurangkan k/tangan awam sudah tentu ada kaitan dengan pengurangan kos penggajian.

    Melihat kepada penubuhan unit anal PP, dapatlah disimpulkan bahawa kos penggajian bukanlah isu sebenar. Malah, 1 juta pula yang ditambah.

    Rupa-rupanya di sebalik ura-ura pengurangan k/tanan awam semacam ada usaha tersirat untuk memberikan laluan pada kli-klik kroni ‘sekau’ fulus khazanah negeri secara ‘halal’.

    Cumanya, apa pandangan mereka kalau pihak federasi tubuhkan PKF (Pihak Keselamatan Federal) dan peruntukannya ialah 100 juta?

  5. Nak tiru sultan johor yg ada JMT ke? Bagaimana kalau PPS Tokong ini digunakan sbg ‘askar’ kalau ada yg menentang Tokong atau untuk menakutkan ‘umno’ (melayu)?…Bau-bau bacang dejavu 13 mei…..

  6. He has his own little army to protect him? What next? Minta lesen pistol for his little army to carry arms? Then what? Will another Zimbo-like incident terjadi? This is insane!!!

    Can the DAPster not see that they are creating a monster dictator? Jangan bila nasi dah menjadi bubur baru nak regret. Org yang gila power and muka tak malu macam Anwar and LGE should not EVER be given power.

    1. Aku bercadang nak tubuhkan pasukan askar mercenary. Kalau ada mana-mana diktator dari mana-mana negara atau negeri atau little napoleons yang nak berperang bolehlah berhubung dengan aku untuk supply askar terlatih. Untuk diktator-diktator tempatan, aku beri 50% diskaun..

  7. duit rakyat, duit rakyat, duit rakyat Pulau Pinang. 1 juta tu banyak oooo… penakut… itulah sikap anjing yg kuat menyalak. lagi kuat menyalak lagi penakut anjing tu…takutkan nyamuk rupanya… konon dahsyat sangat. haparaaa!

    Uncovered

    although …
    they are the iron nails
    the greatest and most powerful
    apparently only
    some weirdo and
    shadow-phobias
    afraid of the black tiny
    harmless mosquitoes,
    that sound in ear
    sing songs:
    “Your robe is uncovered
    your carpet is uncovered
    your mask is uncovered
    …uncovered… ”

    27-04-2012

  8. insecurity breeds paranoia; misery loves company.. LOL! The road to hell is paved with good intentions…

  9. Helen,

    Have you tried spaying your cat? Spayed cats are normally more docile & domesticated

    – I lost 2 kittens recently; kidnapped while I was @ work. Tragic actually as I’ve just spend almost RM500 for her operation (she got run over by god knows what and was semi paralyzed). Now, just send another visiting stray to the vet due to bad flu; 3 days hospitalisation should costs me around almost 200.. I seriously need to enrol to be the national guard of guan eng. Hello DAPpy duck – ya guys hiring?

    1. So sorry to hear about the loss of your kittens.

      Hospitalization can cost a bomb. My cat was once warded for “jaundice” (so said the expensive vet) and put on the (IV) drip.

      While waiting to pay at the pet shop counter, I once heard someone tell about her cat that needed emergency Caesarian on a public holiday and how the little adventure cost the owner 1k.

  10. Just vote them out the coming election.
    Bosan tengok perangai tak elok
    No service to the real rakyat

  11. Cik Helen Ang,

    Law 27: Play on People’s Need to Believe to Create a Cultlike Following

    People have an overwhelming desire to believe in something. Become the focal point of such desire by offering them a cause, a new faith to follow. Keep your words vague but full of promise; emphasize enthusiasm over rationality and clear thinking. Give your new disciples rituals to perform, ask them to make sacrifices on your behalf. In the absence of organized religion and grand causes, your new belief system will bring you untold power.

    LGE, Nik Aziz & Anwar Ibrahim are “The parties on the other side are guided by the “fastabiqul fasad” that is they will not hesitate to do bad.” for the sake of the throne at Putrajaya.

  12. Cik Helen Ang,

    “A 20-year old permanent resident from Malaysia, Yu Han, has brazenly written a letter and copied it to more than 300 Sentosa Cove residents, begging them to give him the sports car of his dreams.

    The typed letter is short and simply written. It says, “I like cars and my favourites are Audi R8 Coupe, Mercedes-Benz SLS AMG, Honda CR-Z and etc. May I have the courage to ask for a car as a gift from you?”

    http://www.tremeritus.com/2012/09/30/20-year-old-pr-asks-sentosa-cove-residents-for-sports-car/

    1 of the reponse from a reader really supprise me.

    PARTY AGAINST PEOPLE:
    September 30, 2012 at 10:18 am (Quote)

    Bottom line he is a foreigner. In my experiences with Malaysians, they are not only bold, sometimes arrogant, and you can see them driving their Malaysian registered cars and motorbikes, breaking local road traffic rules because our mobile squad is no where to be seen. In offices, they hate the Malaysian Govt because it is a Muslim govt. They work here mint money and return to Malaysia with currency exchange rate of 2.5x. In Singapore, we have a Malaysian born MP who escaped NS ( the highest call of duty for any male Singaporean) and yet PAP dare place the bloke to work for the Govt and people, all in the name of ’saving babies”. We will see how many this Malaysian pariah saves and how many dies. Damn these so called FTs.

    What is your opinion of this line “In offices, they hate the Malaysian Govt because it is a Muslim govt.”?

    Is LGE action in creating of PPS because they hate the Malaysian Govt,/PDRM/Army because it is dominantly governs by Malay/Muslim?

    1. Your Q.: ” “In offices, they hate the Malaysian Govt because it is a Muslim govt.”?

      Then we should make the govt. – the face interacting with the public would be the civil service, i.e. counter staff, clerks processing applications, etc of the various govt. departments, the police, customs and other law enforcement agencies, the diplomatic corps like embassy staff – more multi-racial and also not over-emphasize the role of religion in the public sphere.

      What do you think of my suggestion?

      Who do you think is hated? After all, “the M’sian govt” is not a dead tree trunk. It’s made up of people. And why do you think “the M’sian govt” is hated?

      1. It was the Rear Admiral, when he was in Government, who changed the Malaysian psyche and facade into what it is today. The ustaz and ustazahs run schools, not the school principles; the turbaned weirdos terrorize government (and GLC) offices and stamp their foreboding subculture with impunity

        Its high time we revert back to pre-Rear Admiral ways in conducting government business. The whole beautiful world is out there for us all to embrace.

  13. Watch out folks, this may be the first pakatan state that is building its armory in preparation for Malaysian Spring,or maybe for Singapore North project, or both. Even the Tokong needs an army.

    1. KDN has to investigate. put deep undercover agent in there and follow-up with nececessary law enforcement if the PPS threating national security.

  14. Ini macam politik Taiwan, penuh dengan samseng. Adakah Pakatan ingin mengikuti jejak langkah orang Taiwan ?

  15. Sudah ramai pemimpin pembangkang yang takut dengan bayang-bayang sendiri. I’d love to bump into LGE, me and him alone, one of these dark, stormy nights.

  16. Hi Helen,

    I had highlighted this issue sometime back in your blog how DAP is forming their own army and police ala Nazi Brown Shirts. I was told by some police officers that these thugs even dare to set up road blocks and arrest people with no respect to the law of the land. It is not just Phee but Ng Wei Aik also a major figure behind this thuggish army.

    The police officers were seething as they did not even respect the police and behave as though they own Penang (probably they are in fact). With the God (ie Tokong) on their side, I suppose they feel they are untouchable since they are doing god’s work.

    The problems with these DAP’s Brown Shirts is that they are not merely focused on usual community policing but taking law in their hands and usurp the power of the law enforcement. Secondly this group is being very selective in recruitment, only the hard-core DAP supporting Chinese are allowed to join. And the applicants needed to be supported by DAP leaders to be accepted.

    Soon they will be swell to tens of thousands. And if and when DAP loses the state, I suppose these thugs will take the streets.

    1. Yup, Calvin, I do remember that you had highlighted this some time ago and back then, I was still inclined to give DAP Penang the benefit of the doubt.

      They intensified the recruitment after Dear Leader was accosted in a couple of incidents (anti-Lynas, the walkabaout in Teluk Bahang market).

      But the strategy makes perfect sense given the attitude of the DAP people against the police.

      Btw, the squads are not only in Penang. Subang Jaya also got.

      1. You got a good memory Helen!

        I heard that the “incidents” were staged and meant to provoke the Perkasa / UMNO guys to create the impression that the Dear Leader is under attack by BN.

        BTW, note that the application form is only in BM and Chinese. Perhaps there are no Indians in Penang kot ?

        1. Yup, photographic memory. Maybe it comes with the territory of journalism ‘cos we collect and collate info. A story doesn’t happen in a vacuum — there’s continuity, cause and effect, implications and future consequences.

          1. Calvin, what do you think of this [YouTube]? I know it is the despise Indians but can you blame them when humanity is their course.

        2. calvinsankaran,

          the borang itself demonstrate racist sentiment… remember harith iskandar jokes on [YouTube]? tengok minit 09:13

          accident…, melayu, cina? india tak accident ke?

          1. To the benefit of others, the first few lines of that song translates,” not all intelligent people become successful, not all successful people are intelligent”. Somehow it does relates to many successful politicians.

          2. Calvin, actually the relevance is not for the Dear Leader but the people whether $$$, politics or humanity dictates the path. Anyway it is good if you can just enjoy it. Did you know yesterday was the execution date of Che Guevara. Guess what!!!! Bangladeshi newspaper carries his eulogy on his 45 death anniversary. http://www.thedailystar.net/newDesign/story-details.php?nid=777. What an irony when humanity has a chance.

Comments are closed.