Posted in Media

Kabinet bayangan orang Pakatan panjat dinding

Mendengar bahawa PKR juga mahu mencalonkan 20 wakil mereka untuk menjadi Pak Menteri, blogger Syed Akbar Ali berseloroh:

“Anyway, if DAP and PAS are also to have equal numbers of Ministers, the Pakatan will have a 60-member Cabinet (20 PKR, 20 DAP and 20 PAS). […] They can have their Cabinet meetings at the Shah Alam Stadium.”

.
Kabinet bayangan Pakatan kini tersiar – boleh rujuk blog Mymassa atau di banyak blog-blog lain – dan senarai ahli-ahlinya hampir kembar seiras dengan nama-nama yang pernah didedahkan oleh seorang kolumnis Free Malaysia Today bernama Selena Tay.

Mengulas tentang senarai tersebut sebelum ini, Syed Akbar telah berkata:

“There is NO allocation for any Minister from Sabah in this shadowy Pakatan Rakyat Cabinet. Not even one. And there is only one Dayak Baru Bian from Sarawak. And they call this an inclusive all Malaysian Cabinet?  They must be kidding.”

Menjawab kepincangan ini, FMT membalas:

“Responding to comments to her disclosure, Tay wrote: “I never forget Sabah and Sarawak but as mentioned above, this list is from the previous GE when the Sabahans and Sarawakians only gave one or two miserable seats to the opposition.

“If they vote Pakatan more, then their representation will be increased.”

Senarai kabinet bayangan yang dicadangkan PKR masih lagi menyisihkan wakil-wakil Sabah dan Sarawak. Ulasan saya (26 Jun) di sini.

Sendiri obses tapi salahkan Najib

Biodata kolumnis FMT yang mendedahkan kabinet bayangan itu mencatat: “Selena Tay is a firm supporter of Pakatan Rakyat”. Malah rencananya pada 25 Feb 2012 bertajuk, ‘Wake up, vote Pakatan‘.

Selena ini dekat tiap-tiap minggu membuat telahan tarikh pilihanraya umum.

Rencana-rencananya di FMT asyik sahaja merengek serta mendesak PM mengadakan PRU. Lepas tu, dia marah-marah pula kerana PRU masih belum dipanggil Najib lagi.

Sila layan singkapan rencana-rencana Selena (sedutan di bawah) dengan sabar. Ia amat menghibur hati dan mengingatkan saya kepada laman sesawang ‘Kim Jong Il Looking at Things’.

Selena Tay menilik tarikh pilihanraya

3 Okt 2012, Polls in December?
“… political analysts are again speculating on the date of the 13th general election … this columnist thinks it can still be held this year, the latest by Dec 15 (after the Umno general assembly which ends on Dec 1)”, tulis Selena.
26 Sept 2012,Another round of fun and games?
“Do we want another round of fun and games pertaining to the polls date? Certainly not this columnist! Another round of this silly game will truly drive a lot of businessmen and investors up the wall”, tulis Selena.
22 Sept 2012,Just plain afraid of losing
“… the bullying of the rakyat by Prime Minister Najib Tun Razak in regard to the date of the 13th general election. Not too long ago he has strongly hinted that the polls will be held in November, but only recently he has said, “Let them speculate. I like them to speculate.” This is a very irresponsible conduct coming from the leader of the nation”, tulis Selena.
19 Sept 2012, There’s something about Selangor
“Assuming that the polls are planned for November, the latest strategy by the Selangor government [holding separate polls] has put BN in a fix as the prime minister has vowed to regain Selangor in the 13th general election. This means that he will have failed in his mission if he were to hold the polls in November. […] And postponing the polls to March next year is too risky,” tulis Selena.
8 Sept 2012,Double standard, one-sided, 7.25%
“With regard to the polls, Prime Minister Najib Tun Razak has strongly hinted that it may be held in November. This is good. He should not later backtrack by saying that the polls will be held in October due to the SPM and STPM examinations in November”, tulis Selena.
29 Ogos 2012, ‘Weary nation keeps guessing’
“… why is the prime minister still toying with the polls date if he is so popular judging by the large numbers who attend his official functions? Why is he still dragging his feet over the election date?” tulis Selena.
22 Ogos 2012, ‘Najib and his fake carrot
“This shows that Umno wants to hold the 13th general election in September, but is not prepared to do so unless there is a big rift between PAS and DAP”, tulis Selena.
15 Ogos 2012, ‘13th GE in September?
“Actually, September is the only avenue opened for Prime Minister Najib Tun Razak to call for the polls. In the field of detective work, it has been said that when all the possibilities have been eliminated, then that which remains is the one that clinches it”, tulis Selena.
28  Julai 2012, ‘National Day or BN Day?
“a PAS political observer had just opined that the PM may even dissolve Parliament on the night he delivers the Aidil Fitri message so that the Aidil Fitri Open Houses can also double up for the election campaign”, tulis Selena.
21 Julai 2012, ‘Is the captain still in charge?’
“And it is all due to Najib’s fickleness in regard to the polls date. Najib’s indecisiveness made him fail to call for the polls fast“, tulis Selena.
18 Julai 2012, ‘BN will recapture Selangor
(with phantom voters)
“Instead of calling for elections in March or June this year, the polls date is still a source of uncertainty and this has angered local businessmen and investors but Najib Tun Razak is only thinking of his own polls strategy”, tulis Selena.
11 Julai 2012, ‘Stop rambling, bring on the polls!
“It is high time for him to match words with deed by calling for the polls this very instant instead of exhibiting empty bravado”, tulis Selena.
7 Julai 2012, ‘1Malaysia concept an empty slogan
“A local businessman whom this columnist spoke to, opined that Prime Minister Najib Tun Razak cannot afford to delay the polls any longer and perhaps BN’s onslaught on Penang and Selangor is an indication that the polls will be held before the Budget is tabled on Sept 28“, tulis Selena.
30 Jun 2012, ‘The doctor decides …?
“But the big news is that the doctor [Mahathir] is planning to have the polls held in September. This is because it seems that the doctor has got tired of Prime Minister Najib Tun Razak’s feet-dragging and lack of confidence”, tulis Selena.
27 Jun 2012, ‘Najib the last BN premier?
“The Najib administration has been riddled with … all-round uncertainty caused by the general election date game. It was Najib who first started the ball rolling with regard to this game by saying that the guessing of the polls date can be a ‘favourite national past-time’,” tulis Selena.
20 Jun 2012, ‘Lost and going downhill?
“Again there are rumours that Prime Minister Najib Tun Razak may dissolve Parliament this month, to be precise on June 22, in order for the 13th general election to be held in July”, tulis Selena.
13 Jun 2012, ‘Of race politics and the numbers game
“The only thing for him to do now is to call for the election in September. This is after he is sufficiently sure that the majority of the Malays are going to vote for BN”, tulis Selena.
6 Jun 2012, ‘Are clean elections an impossible reality?
“One DAP MP, who spoke on condition of anonymity, thinks that the prime minister is still thinking of calling for the polls in July but is afraid that he will not be able to win big”, tulis Selena.
26 Mei 2012, ‘The world’s craziest game continues…
“The latest news or rumour going around is that the 13th General Election may very well be held in September. This is the umpteenth time that this annoying game is still continuing. In fact this game was started by Prime Minister Najib Tun Razak who views the guessing of the polls date as a favourite national past-time”, tulis Selena.
16 Mei 2012, ‘GE13: Can we make history?
“It looks quite certain that Prime Minister Najib Tun Razak will be calling for the 13th general election (GE13) without the voter rolls being cleaned up“, tulis Selena.
5 Mei 2012, ‘Selling utopia on shoestring budget
Still, whether the 13th general election is to be held next month is food for thought. We, the rakyat, are held hostage by the date of the polls and this is certainly a great insult for the rakyat to bear.
4 Apr 2012, ‘GE: Najib talking Coke
“Till to-date the date of the 13th general election is still a secret although going by the way Prime Minister Najib Tun Razak has been going on the ground campaigning and bad-mouthing Pakatan Rakyat, rumours are rife that the polls will be held in early June“, tulis Selena.
28 Mac 2012,Is Najib a statesman?
“And worst of all is his [Najib’s] stand with regard to the general election date which he has said would only be held if there is a ‘feel good factor’ about it. […] It is very unbecoming and unacceptable for a PM to talk in this manner. Have you ever heard of the American president or the British prime minister talking like this about their nation’s polls?”, tulis Selena.
1 Feb 2012, Remember Perak
“There has been widespread rumours that Parliament will be dissolved anytime in February with Feb 6 being bandied about as one of the likely dates to pave the way for polling on March 11 (there seems to be a general consensus on this March date for the polls from various sources)”, tulis Selena.
16 Jan 2012,Polls date: Is Najib dancing in the dark?
“Now the general election date seems to be like the Holy Grail and this is all due to his own doing. There is a Chinese proverb which says “don’t do stupid things to inconvenience oneself” and this applies perfectly to Najib”, tulis Selena.
17 Dec, 2011,Najib, Father of Spin
“… the 13th general election will be held between two and four weeks after Chinese New Year to lessen the Chinese vote. This is because once the Chinese have taken long leave to go back to their hometown for the Chinese New Year, it will be difficult for them to take leave again to go back to vote. In 2012, Chinese New Year falls on Jan 23 and thus polling will be between Feb 11 and 26,” tulis Selena.
21 Okt, 2011,Najib keeps ‘em guessing
“But now it is almost coming to year-end and so far Parliament has yet to be dissolved. Be that as it may, it is still possible for the polls to be held this year …”, tulis Selena.
7 Okt, 2011,Najib, wake up!
“… the 13th general election widely tipped to be held by March next year“, tulis Selena.

.
Kolumnis kesayangan puak Pakatan Selena Tay ini umpama Ong Kian Ming, juru strategi kempen pilihanraya DAP yang ramalan-ramalannya yang melambak-lambak (cedokan di atas) tentang keputusan pilihanraya-pilihanraya kecil sering tersasar.

“So now, when will the 13th general election be held? It is anyone’s guess but one thing is for sure: this matter is certainly going to deprive Najib of a great deal of sleep,” tulis Selena Tay.

Bukan Najib yang tidur tak lena memikirkan tarikh PRU. Sebenarnya orang Pakatan seperti Selena yang mandi tak basah bermain teka-teki bila pilihanraya akan diadakan.

Takpe lah. At some point, she must eventually get the date right if she keeps up this guessing game. But whatever it is, by March 8 next year latest, she can – God willing – finally be put out of her nail-biting misery.

But you know what? I actually wish that Najib would string it out right to the very end. Just for the fun of it lah.

***   ***   ***

Nota sampingan: Dalam posting saya ‘Every seat counts but MCA dragging BN down‘ dua hari lepas, saya menyebut:

“Why is it that we had to read the following factoid – “in the Budget 2013 BN had allocated RM100 million to all the Chinese school(s) in entire Malaysia compared to Pakatan Rakyat ZERO in the 2013 budget” – in The Mole and not in The Star?”

Hari ini, The Star dalam kupasannya yang memetik akhbar-akhbar lain (yakni bahasa Cina, Tamil dan Melayu) turut memuatkan rencana The Mole yang disebutkan saya.

Rasa-rasanya inilah kali pertama The Star ada memetik The Mole yang berupa media talian dan bukan media cetak. Ia mungkin juga kali pertama suratkhabar tersebut memetik bahan dari sumber tempatan dalam bahasa Inggeris … kalau ada pun jarang ia berlaku.

Jadi bolehkah saya rumuskan bahawa The Star telah menerima arahan daripada MCA dalam hal ini?

Author:

I have no Faceook or Twitter.

25 thoughts on “Kabinet bayangan orang Pakatan panjat dinding

  1. Macam kabinet Bapa Emak Dan Anak. Kerajaan Sadam Hussein pun tak ada isteri dalam kabinet.

    moya

    1. Ya tak ya lah juga.

      Ada pernah dalam sejarah negara si bapa dan si anak kedua-duanya jadi menteri kabinet sekaligus?

    2. kalau letak, kit siang, guano eng & mrs dia lagi sempoi. jadi negara paling demokrasi. paling telus, paling segala paling.

  2. Semalam saya berjumpa dgn bekas YB MCA yang dijangka bertanding semula, perkara RM100 juta dan The Star milik MCA dalam blog Helen telah saya ajukan kepada beliau dan nampak beliau mengambil nota.
    Terima Kasih Helen.

    1. orait Rempahman. aku dah lama tunggu jawapan dari geng MCA pasai The Star, at least ada juga yg ambik port…

  3. Hehe.. minta maaf Helen, baru nak baca sisipan ke 10 saya dah terlangkau, kiranya saya ni kurang penyabar orangnya.. kiki

    Obsesinya dia dengan tarikh PRU nih.. ke itu sahaja kepakarannya?

  4. Wah selena tay btl2 mcm nujum la. Haha. Mmg x kena tekaan 2. Sy ambil tarikh2 2 jdkan satu no ekor. Hahaha kalau kena, selena x payah la jd penganalisis politik. Penganalisis no ekor lebih sesuai. Hahah.
    Pst.. Selena kalau kena. I bg u 20% ye. Hahaha

  5. Selena Tay is part of #Pakatoons brigade who are pro #Bebalisme. And the shadow cabinet truly reveals the extent of #Bebalisme practised by #Pakatoons.

  6. Helen,

    Kata Selena Tay, kabinet bayangan ini adalah sementara, iaitu tak tetap atau akan berubah-ubah berdasarkan pencapaian di Sarawak dan Sabah.

    Bolehlah disimpulkan iaitu kalau pencapaian PR di sana adalah zero makanya kabinet bayangan sekarang akan digunapakai dan muka-muka dari Sabah dan Sarawak akan dipinggir.

    Sebaliknya, kalau PR Sabah dan Sarawak menunjukkan prestasi baik, ada kemungkinan muka2 yang sekarang ini tersenarai, akan dikeluarkan untuk beri laluan pada yb dari Sabah dan Sarawak.

    Justeru, untuk mengelak kefrustan, meskipun nama yb-yb telah naik tetapi jangan tempah baju melulu! Manalah tahu kalau-kalau kerusi yang dicadangkan buat yb akan jadi milik orang lain.

    Kalau bayang-bayang jadi kenyataan, PR nampaknya akan berdepan situasi keterpaksaan menarik rambut dalam tepung, rambut jangan putus dan tepung tidak berserak.

  7. Cuba bayangkan senario ini, selepas PRU13 PKR tidak memenangi walau satu pun kerusi parlimen makanya tiadalah muka-muka PKR di dalam kabinet (dapur) berkenaan?

    Parah.. :-D

    1. Selepas PRU13 jika PKR tidak memenangi satu kerusi pun (guaretee kalah punya) mereka yang berada dalam kabinet bayangan tu diketuaii oleh PM bayangan semua akan jadi GILA BAYANG he.! he!.

  8. The dapsters will justify that the lim family = lee family in singapore and heap evangelistic divine qualities on the lims to justify their blatant nepotisme in fictional DAP dictatorship in a south east asian banana republic.

  9. Helen.

    Sia-sialah si Baru Bian dan rakan-rakan dari Sarawak berhempas pulas mengikut bontot Nuar. Pun tentu si Lajim frust tersungkur.

    1. Thanks, read oredi. Liked the contorted face masks.

      P.S. For another good laugh, click on the Kim Jong Il site I linked.

  10. To save Salena from her perpetual headache, why not we adopt the JPJ vehicle registration bidding procedure to determine election dates? The country could, at the same time, earn a few billion ringgit, maybe from Soros’ loose change or from Israel, or both!

  11. mereka kata malaysia dengan penduduk 28 juta mempunyai paling ramai menteri …tapi mereka buat benda yang sama juga …aduhhh ..macam ne nak cakap puak2 ni ….

  12. tak perlu pun kabinet bayangan. kan kerajaan Pakatan ni kerajaan Family Private Limited. lihat saja parti-parti komponen Pakatan. Kat PKR ada Anwar & Family Sdn Bhd, kat DAP ada Lim and Son Limited, Perak Cousins Limited, Karpal Singh and Sons Pvt dan macam-macam lagi.

    PAS ni pulak, tak payah cakap lagi. lihat saja Nikki Aziz. tak payah calon-calon dari Sabah dan Sarawak. lantik saja ahli keluarga jadi menteri. kalau nak tahu apa rupa kabinet Pakatan, rujuk kerajaan Kim kat Korea Utara. jawatan-jawatan penting dalam kerajaan, dalam tentera, semua adalah dari keluarga Kim dan golongan elit yang ada family ties dengan keluarga Kim.

  13. Pemimpin adalah amanah, dan tidak banyak orang beriman yang sanggup memikul tanggungjawab ini, tapi politik masa kini, selamba jer suka suka isi nama ikut sesedap rasa?

    tak pulak ada spesifikasi jawatan dan keperluan kelayakan/pengalaman untuk menjawat jawatan tersebut, maka tunggulah kehancuran apabila sesuatu urusan diberikan kepada meraka yang bukan ahli…..catatan ini juga untuk kabinet BN………

Comments are closed.