Posted in Evangelis

Siswazah pakai salib di bawah tudung, dakwa ustaz PAS

“Bagaimana 9.2 peratus daripada populasi, kumpulan minoriti, mahu bentuk negara Kristian? Beritahu saya macam mana hendak buat,” cabar Mujahid Yusof Rawa, seorang anggota jawatankuasa pusat PAS.

Boleh Tuan Mujahid tolong beritahu kita bagaimana 9.2 peratus daripada penduduk boleh menundukkan kumpulan majoriti untuk kebas kalimah Allah?

Menjawab soalan: Sebab tokoh-tokoh PAS lah yang menghalalkan perbuatan syirik menyekutukan Allah 3-dalam-1 dengan Yesu Anak Tuhan beserta Roh Kudus.

Juga seperkara lagi,

“Mujahid terlupakah, kalau tidak kerana undang-undang tubuh kerajaan negeri menetapkan seorang Melayu beragama Islam sahaja yang boleh dilantik menjadi Menteri Besar, bukan Nizar tapi Ngeh Koo Ham yang akan menjadi Menteri Besar di Perak?

“Dan Perak bukan dihuni majoriti orang Cina pun tapi orang Melayu!!” — boleh baca hujah Adamyan di MyKMU.net

Dunia terbalik. Ustaz Nasha yang berusaha membawa partinya kembali ke pangkal jalan pula yang dicaci. Saya betul-betul tak faham perangai pemimpin-pemimpin PAS.

Satu perkara lain ingin saya nak tanya Tuan Mujahid iaitu Ahli Parlimen Parit Buntar.

Discreenshot (bawah) ialah laman rasmi PAS kawasan Parit Buntar yang diterbitkan oleh Lajnah IT PAS. Gambar ustaz Ann Wan Seng yang dipaparkan telah dirakam semasa beliau membentang kertas kerja dalam konvensyen PAS Perak ke-13 pada 27 Julai 2012.

Adakah Tuan Mujahid juga berkeras mahu mempertahankan rakan-rakan politik DAPnya yang bersubahat dengan evangelis?

Adakah beliau menidakkan dakwaan-dakwaan yang dibuat Ann Wan Seng?

http://paritbuntar.pas.org.my/index.php?option=com_content&task=view&id=687&Itemid=36

Ustaz Ann Wan Seng pernah memberi peringatan:

“Kita (umat Islam) perlu merasakan terancam… masalahnya ialah orang kita tidak merasakan apa-apa meskipun apabila kita berhadapan dengan ancaman.

Beliau mendakwa Petaling Jaya kini berperanan sebagai pusat bagi menyebarkan agama Kristian serta memurtadkan Muslim.

Kata Ann Wan Seng:

“Pihak Kristian melakukan yang ini secara diam-diam dan juga secara terbuka, mereka menyebarkan risalah kepada pelajar Muslim kita.

“Saya ada melihat perkara ini berlaku di Universiti Malaya. Pelajar-pelajar wanita memakai tudung tetapi apabila anda mengalihkan tudung, mereka memakai salib.”

Pendedahan Ann Wan Seng dilaporkan oleh The Malaysian Insider. Tajuk laporan berita ialah NGO Islam: Kristian agresif ancam Muslim Malaysia‘.

Evangelis agresif.

Evangelis ancam akidah kelompok muda-mudi Muslim.

Bukan Utusan yang hebahkan tetapi sebuah portal pro-Kristian sakan.

Dan bukan ostad Umno yang cakap tetapi seorang ulama PAS yang namanya tidak asing lagi di kalangan penyokong-penyokong parti.

Saya rasa Tuan Mujahid – yang nampak sibuk mempertahankan evangelis DAP – harus menjawab dakwaan Ann Wan Seng sebab PAS lah yang mengaku parti Islam dan pun ianya PAS yang sering memberi tunjuk ajar dan meletakkan garis panduan melarang itu dan ini, mengharam ini dan itu.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/ngo-islam-kristian-agresif-ancam-muslim-malaysia/

Author:

I have no Faceook or Twitter.

44 thoughts on “Siswazah pakai salib di bawah tudung, dakwa ustaz PAS

  1. Orang PAS ni Melayu bebal. Tak rasional sebab itu Kelantan tak ke mana. Nasib baik majoriti melayu pintar.

   Majoriti ini perlu pertahan bahasa dan budaya Melayu secara sistematik.

   Tak boleh tutup mata dan harap events menguntungkan. sebab siswazah pakai tudung tapi pakai salib itu kenapa? Tentunya tertarik dengan Kristian. Ini bukan ugama baru, mereka pakar, merka ada sponsor ada support group.

   kalau UMNO dan NGO melayu tak ambil tindakan dan mendekati anak muda melayu mereka boleh hanyut dengan tahyul eropah.

   Tak boleh ustad2 bodoh mcm pemain gitar dan pelawak idrus dan bob jadi lambang islam. Ini memang gila.

   Jika perlu tangkap mereka. Mereka bukan mengembangkan islam ke orang Kafir cina tapi melalaikan orang melayu dengan lawak pasal melayu lain sebab dah tak laku. Jual air liur.

   Islam lawak dan islam kampung mcm bob dan pelakon pompuan yang ditinggal suami memalukan melayu dan islam.

   Berhijrah lah konon..entah apa yang dihijrahkan.. hmmmmm

 1. Sungguh tak disangka sanggahan itu datang dari orang2 yang kononnya memperjuangkan Islam, jika dahulu mereka2 inilah akan menjerit sehingga ke tahap memekak tapi tiada hasilnya.

  Mereka hanya tahu memekak dari dahulu, kini & selamanya.

 2. hujah tok garu pas : zaman nabi dulu pon ada murtad, so? lagi satu : kat mekah pon kotor, byk sampah, so? mampos lah kalu hujah mcm ni

 3. kan saya dah kata nabi PAS yang sebenarnya ialah LGE bukan TGNA. kiblat PAS telah beralih ke komtar…

  si mujahid ini mengikut saja contoh ketuanya TGNA. jika TGNA sanggup menerima bantuan ‘syaitan’ demi mendapat kuasa, tentu saja si mujahid ini angguk saja dan bukan ‘berjuang di jalan Allah’ seperti yang menjadi makna namanya. btw nama adalah doa ibubapa. nampaknya si mujahid ini telah menghampakan doa ibubapanya dengan menjadi pengecut dan tidak membela agama. demi kuasa dia akan jual semuanya, kerana bagi PAS, niat boleh menghalalkan cara.

  9% itu hanya atas kertas. yang telah terpesong mindanya berapa %? yang murtad tanpa black & white berapa%. yang murtad betul dengan kelulusan mahkamah berapa&? jika ayah pin yang tak sekolah tinggi boleh membuatkan orang2 terpelajar minum air basuh kakinya, inikan pula mubaligh yang berpendidikan tinggi…

  bila kata depa keldai, depa marah… hemmm…

   1. bujal,

    para evangelist dapster mungkin juga belajar dari israel. ada pepatah berbunyi, “seperti belanda dapat tanah” mungkin kena kemaskini menjadi, “seperti israel dapat tanah” atau boleh localized menjadi, “seperti Dinasti Lim dapat Pulau Pinang”.

 4. Brilliant!!! What a shame a so called ostad so narrow minded and this is the true face of paspispus!!

 5. Helen,

  Sebanyak mana seorang rakan diperlukan untuk menemani/membantu seorang rakan yang lain dalam perjalanan menuju PurtraJaya, janganlah sampai merelakan diri diperalatkan dan tidak kisah kalau berlaku kerugian besar dan kekal asalkan matlamat tercapai.

  Bagi pihak rakan yang di peralatkan, mungkin ianya disedari tetapi sengaja membiarkan perkara itu (pemperkakasan) berterusan ke satu tahap: PutraJaya masuk genggaman; kerugian besar/kekal dapat dielakkan. Ia satu strategi.

  Strategi berkenaan tentunya akan ditinggalkan kalau kerugian besar/kekal mula menampakkan bayang-bayangnya sebelum PutraJaya benar-benar masuk genggaman. Dan dalam misi yang berisiko pastinya ada strategi alternatif.

  Makanya terpulanglah kepada pihak yang bakal mengalami kerugian besar/kekal sama ada akan teruskan strategi yang merugikan diri sendiri atau menggunapakai strategi baru sebelum ‘nasi jadi bubur’ yakni ‘menang sorak kampung tergadai’.

  Namun, apabila naluri terlalu membuak-buak, apabila dendam kesumat terlalu tebal dan apabila terlalu kemarukkan sesuatu, pihak sebegini lebih rela meneruskan apa saja strategi apabila PutraJaya dianggap adalah segala-galanya – tak apa kalau makan bubur; tak kisah kalau kampung tergadai.

   1. beza antara politikus dan negarawan:
    politikus memikirkan tentang next election, negarawan memikirkan tentang next generation. tapi entah apa yg difikirkan Bob Lokman ni, nak jadi YB pun rasanya tak layak kut.

 6. Helen,

  Masalah dengan PAS ialah ia enggan terima hakikat bahawa PAS sekarang berperang dengan orang islam sendiri.

  Apabila ada orang Islam prihatin akan gerakan mahu murtadkan orang ISLAM, PAS pula sibuk pertikaikan mereka (seperti Hassan Ali) dan menuduh mereka agen UMNO.

  Untuk menjatuhkan UMNO, PAS memfitnah contohnya CEO Tabung haji kerana gajinya besar. Apa salahnya orang islam kaya raya. Tan Sri Bukhari, Mydin juga dicaci hanya kerana mereka kaya raya. mereka dihina seolah olah mereka tali barut UMNO. Hanya untuk tunjukkan UMNO jahat.

  Bukan PAS mahu ingatkan DAP bahawa DAP boleh lupakan undi Melayu bila DAP sibuk mahu Kristian dibenar guna nama Allah. Malangnya PAS tumpang sekaki galakkan DAP tuntut Kristian guna nama allah, satu perkara yang memudahkan umat islam murtad. DAP tak akan berani kalau PAS tak sokong.

  Sudahlah tidak membantu. Suka pula menyebarkan fitnah dan melemahkan umat Islam.

  1. Sama seperti di Kedah skg ini. DAP yg hanya minoriti di Kedah tetapi berckp samseng menekan PAS agar membenarkan iklan separuh bogel disiarkan. Dari sudut agama pun dah tak betul, prinsip rukunegara DAP tolak tepi iaitu kesopanan dan kesusilaan. Adakah Mujahid dan rakan2nya kisah? PAS nampak lebih TAGHUT dari UMNO kerana topeng mereka adalah agama.

  2. Mydin tu India, Syed Bukhari tu India, mereka di beri monopoli tidak adil dan tak masuk akal oleh Presiden UMNO Mahathir a/l Iskandar Kutty seorang anak India tanpa persetujuan Melayu.

   Jangan terperangkap mereka balik India selalu…hehe India Muslim balik India selalu…

   Ini bukan soal PAS saja, orang UMNO pun benci penindasan ke atas orang Melayu sehingga menjadi pengemis di negeri sendiri.

   Tak ada sebab kenapa semua lesen Mahahtir bagi kepada India. Ananda Krishnan tu India, Tony Fernandes India.. ada nampak?

   1. Ooo…

    Yang hidup daif di estet2, yang takde sijil lahir, takde IC, makan pun cukup2, itu semua keturunan Viking rupanya yer. Kulit cerah, rambut perang ataupun blonde, anak2 mereka semuanya mempunyai freckles.

    Baru laa aku tau niat jahat kerajaan.

 7. PARTI AJARAN SESAT. PAS merupakan parti yg bertopengkan agama untuk mencapai matlamat kuasa. – KHAWARIJ terang-terangan.

 8. Helen, mungkin kah Mujahid sendiri sudah murtad dan mungkin memakai salib dalam kemeja nya?? Kita tak tahu … mungkinkah ramai ustazinas (ustaz anwarinas dalam Pas) yang mungkin dah terpesong dan menyimpan salib dalam kemeja?

  1. Boleh jadi juga sebab tu diorg tak kisah. Walaupun minoriti, tetapi si Mujahid ni dia tak fikir ke adanya ART OF WAR… Bodoh tak boleh di ajar lebai PAS ni.

 9. Kita perlu faham keperitan yang Pas telah lalui sebelum ini. Pas sebelum ini hanya layak memenangi kurang dari 10 kurusi parlimen disekian banyak pilihan raya umum. Berbagai kaedah, polisi dan pendekatan yang telah dilakukan termasuklah mengkafirkan sesama umat, sembahyang dua iman, bergabung dengan Semangat 46 dan macam macam lagi. Tetapi inilah pertama kali mereka dapat memiliki lebih dari 20 kerusi parlimen.

  Bermakna pakataan dengan DAP ini memang berbaloi. Tetapi siapa yang mengundi mereka pada 2008. Bangsa lain .. cuma atas dasar politik semata. Kalau dianalisa berapa peratuskah undi melayu yang diperolehi oleh PAS rasanya kurang 30%. Jadi Pas didokong oleh bangsa lain atas dasar apa? MENGHANCURKAN KUASA MELAYU. Jelas

  1. Adi Ramli, in macam mana brother; [YouTube] nak main politik How is your politik relevant tak apa yang patut for the community atau apa yang you nak. Kuasa itu tak jadi masalah asalkan ada keperikamusian sesama sendiri di Malaysia tanpa mengira bangsa sesama kita ini kalau itu berpatut sesama kita ini.

  2. betul tu Adi ramli. bila kuasa melayu hancur, senanglah menukar negara ini menjadi negara beragama rasmi kristian via DAP. pas memang mangkuk bin hayun. keldai DAP paling setia.

 10. UMNO dah perintah malaysia 55 tahun.. menjadi negara islam contoh katanya. Tapi Pusat Judi dgn pusat islam, besar lagi pusat judi!

  mesjid dan surau memang banyak di bina, tapi kedai ekor dan pusat2 maksiat juga sama banyak. dan yg confirm lebih ramai manusia2 yg berbangsa melayu dan berugama islam memenuhi pusat2 maKSIAT dan tempat2 maksiat dan judi berbanding surau2 dan mesjid2.

  islam bukan hanya dgn mesjid dan surau, bukan hanya dgn jerit pekik, tapi perlaksanaan dan hati yg bersih.

  1. said…itu UMNO bagaimana paspispus & pkr? tak nampak atau pura-pura tak nampak.. mungkin saudara perlukan sedikit bantuan?

    1. apa kata pas join umno dan tutup kedai ekor dan pusat judi. Kalaulah umno mengambil tindakan tegas sekarang ini, rasanya pas yang akan mula mula menentang dengan pelbagai alasan seperti tidak adil untuk non muslim, kejam, tak faham mulit racial, memaksa Islam keatas bukan Islam, dan sebagainya.

     pastinya pas mahu nampak sebagai juara dalam isu ini. dan ini adalah pasti setelah beberapa isu yang berlaku sebelum ini, menunjukkan trend yang serupa, tidak akan ada yang baik oleh umno hatta kalau umno mengumukan perlaksanaan hudud……

  2. umno menurut sdr said gagal menangani pusat judi & maksiat. so mari kita tukar kerajaan kepada PR. bolehkah PR menangani masalah pusat judi & maksiat? mari kita lihat di selangor… mari pula lihat di kedah. jeng…jeng…jeng mari pula lihat di pulau pinang. apakah PR boleh menangani masalah judi & maksiat di sana?

   jawapan jujurnya ialah selepas PR ambil-alih negeri2 tersebut masalah judi & maksiat samada sama atau bertambah. berpijaklah di bumi nyata. di kelantan pun ada judi dan disco underground. tak percaya, tanyalah kawan-kawan cina anda… umno memang gagal, tapi PR juga gagal, malah lagi teruk gagalnya. la ni macam mana?

  3. said,

   semua orang mengimpikan sebuah gelanggang politik yang disertai dan disaingi oleh hati-hati yang bersih. cumanya realistikkah impian itu?

   realitinya, hati yang bersih tidak akan selamanya bersih. yakni, hati yang bersih akan menjadi kotor kalau hati yang bersih tadi menyimpan hasrat di mana ‘matlamat menghalalkan cara’ adalah segala-galanya.

   dan hati yang bersih dengan sendirinya akan jadi kotor kalau tidak mampu menempelak sebaliknya ‘membeli’ apa saja angan-angan kotor yang tersirat tetapi bakal diagendakan oleh pihak kawan.

  4. Hahaha ini contoh klasik. Membandingkan keburukan dgn keburukan. Jadi kalau UMNO dah busuk, kenapa PAS lebih menjadi busuk?

   1. walau pas lebih busuk, parti ini akan terus berada dalam arena politik malaysia, kerana orang kelantan dan segelintir orang semenanjung suka makan budu. jika umno ibarat belacan, pas itu budu. tak dok budu tokseh make weii.

 11. “Hampir-hampir langit pecah karena ucapan itu, dan bumi belah, dan gunung-gunung runtuh, karena mereka mendakwa Allah Yang Maha Pemurah mempunyai anak”

  Maksud al Quran Surah Maryam 90-91

 12. In late 1996 or 1997, I cannot remember the exact date, Mujahid Rawa spoke to a classroom of students in Melaka.

  He said, during that class, that it was haram to even wish a non-Muslim well for their festivities. As such it was haram to wish Merry Christmas to a Christian, or Happy Chinese New Year to a Chinese. Absolutely haram.

  See where he is now.

 13. Let’s look at the bigger picture. Sometimes before the last GE, PAS has undergone a drastic transformation. People like Mujahid and Nik Aziz were Wahabbi loving Talibans and aspired for a Malaysianistan.

  However, some political strategists have managed to turn these PAS leaders to be smooth, snake-oil salesmen.

  In private and with PAS supporters, these leaders speak their mind and support Wahabbism and Talibanism. But in the public and to the media, they appear as modernists and embrace multiculture. They issue press statements supporting causes close to the hearts of the Chinese and even the Christians.

  All these are calculated to win votes of the urban voters namely the Chinese and the new Kingmakers – the Christians. PAS know that they can depend upon the easily deceived kampung people but they can’t win at urban seats with non Muslim majorities. Today they depend upon their kafir partner DAP. But their long term goal is to take over Malaysia on their own and form Ulama-led government.

  The Chinese and the Christians are happily taking these baits and praising PAS and rewarding them with their votes. By the time they realise PAS’ real game,it will be too late. They will be living not in Malaysia but Malaysianistan
  .

 14. Calvinsankaran,

  PAS I believe will not turn Malaysia into another Afghanistan. In fact, I am confident that PAS actually does not have model to be implemented in this country.

  Religion is a potent weapon. The Popes of medieval eras knew it very well. They were able to gain power or controlling Christian Kings by invoking God’s name. People were burnt literally in religion’s name.

  Similarly, PAS self appoints itself as Goid’s envoy. Woe betide any Malay Muslim who dares to question them. Dr Mahathir must know this very well. He was literally cursed in many mosques for challenging PAS.

  And PAS finds a suitable ally with DAP. The latters creates imaginery enemy in Chinese minds that UMNO is waiting to destroy their legitimate rights. The truth is that if that is the intention, UMNO would have done that 54 years ago.

  DAP creates the perception that any Chinese based parties that allies with UMNO actually selling Chinese rights. DAP ignores the demographic reality that the Chinese just constitutes at best 33% of the population. Hence, cooperation with other races is of utmost important or plain speaking, the only viable way.

 15. Dasyat betul Sdr Ann Wan Seng membuat gempahan sensasi beliau nampak RAMAI siswazah wanita Islam memakai salib di dalam tudung.

  Pelik juga ya Yesus dan Tuhan sampai dapat memperlakukannya. Jika Yesus telah takdirkan seorang menjadi Kristian tidak ada apa-apa kuasa manusia boleh menghalang apa.

  What codswallop, are these guys speaking? If the nation raged just because of one girl Nadrah, you honestly think Malays will keep quiet.

 16. Pemimpin Pas macam anak Rawa ni menang dah gila kuasa. Sayang dunia dan takut mati. Sanggup menjahanamkan masa depan umat Islam kerana gila duit, jawatan dan nama. Jawablkah di Padang Masyhar nanti, barua-barua Pas wei.

 17. Dear Helen Ang,

  Saya hadir dua seminar itu dan dengar ucapan Ann Wan Seng di seminar ‘Islam Tergugat: Apa Tindakan Kita?’ di Pusat Islam dan ucapan Ustaz Nasha di Seminar Dakwah Nasional di PWTC dan sempat interview Uncle Nasha.

  Maybe Mujahid Yusof Rawa patut hadiri seminar-seminar yang elok dan dengar apa yang betul, apa yang salah dalam Islam dan belajar dari orang yang pandai dan pakar.

  Saya setuju apa Helen tulis.

Comments are closed.