Posted in Gunting Dalam Lipatan

Pasangan selebriti seks bebas tolak nasihat Nik Aziz

Kata Tuan Guru Nik Aziz “mata ada hubung kaitan dengan anggota kemaluan. Anggota kemaluan ada hubung kait dengan mata. Dengan sebab itu bila kita kempen tutup aurat, ertinya kempen untuk mengurangkan zina.”

TGNA juga bertanya suratkhabar “Sibuk buat apa?” walhal (5:11) “Kamu sendiri yang memberi peluang pada rakyat, buka aurat.”

5:20 — “Dia jual murah-murah. Dia dok jual murah-murah. Betis dia, muka dia, peha dia. Rogol lah! Peduli apa? Jual murah-murah. Rogol lah!”

— klip video bertajuk ‘Nik Aziz – Padan Muka Kena Rogol
dimuatnaik ke YouTube dalam tahun 2008

Berkaitan isu wanita diharuskan berpakaian tertib, TGNA bercakap dalam peranannya sebagai mursyidul PAS, iaitu parti sekutu DAP. Namun penyokong-penyokong muda yang terikut-ikut DAP tidak mengendahkan nasihat TGNA.

Pelik bagaimana dua buah parti yang jauh berbeza falsafah hidup masih boleh kekal tidur sebantal.

Bintang baru Star 

Vivian Lee pada masa ini diberikan perhatian tahap Hannah Yeoh oleh The Star.

Bersama pasangannya Alvin Tan, graduan dalam bidang pemasaran (marketing) ini nampaknya bergaya umpama bintang baru. Gambar glamer mereka yang dirakam memakai headphone depan mic di studio Red FM, iaitu stesen radio milik The Star Media dipampang pada muka depan sebagai tajuk utama.

Bukan sekadar Red FM malah dua lagi stesen radio kumpulan The Star, iaitu Capital FM dan 988 FM, telah mewawancara awek itu bersama pakwenya. Hanya Suria FM, iaitu stesen bahasa Melayu Star, yang keberatan untuk menjalankan temuramah.

Sebagaimana politikus evangelis dicanangkan oleh The Star sebagai ikon personality cult maka begitu jugalah “sex bloggers” (jolokan yang diberikan oleh media) tersebut diketengahkan Si Gunting sebagai selebriti segera.

“We are learning to love the limelight,” Alvin memberitahu wartawan Star. Tambahnya lagi: “… now that I’m famous, there are a lot of opportunities for us.”

Menurut The Star, kedua-dua Alvin dan Vivian mahu menjadi artis terkenal (“want to break into show business”).

The Star sendiri pun banyak memaparkan cerita-cerita hiburan.

Penari ‘hot’ (pole dancer) memberi pertunjukan semasa acara pelancaran Daily Chilli iaitu sisipan seksyen hiburan The Star

Syok menjadi tumpuan umum

Vivian mengingatkan saya kepada seorang politikus evangelis yang pernah bekerja dalam bidang “event management” yang pun juga begitu pandai “memasarkan” diri.

Kalau si Vivian ini ada akaun Twitter, saya yakin The Star pasti menjadi ‘pengikut’ setianya kerana akhbar tersebut memang teruja dengan Vivian yang mirip seorang politikus evangelis gila publisiti gaban.

The Star mempunyai 202,217 pengikut manakala akhbar itu ‘mengikut’ 62 agensi media dan politikus termasuk Najib Razak, Mukhriz Mahathir dan Hannah Yeoh

Taktik Star memenangkan DAP

Strategi The Star menyiarkan cerita-cerita sensasi seks yang melambak-lambak sebenarnya merugikan MCA.

Yang setia kepada MCA tinggal dinosaur-dinosaur tua sahaja. Kesetiaan golongan muda-mudi Cina sudah habis dibolot DAP.

Isi kandungan suratkhabar itu yang bersandarkan budaya kuning adalah mengikut selera golongan muda.

Pasukan tari Gereja City Harvest Church Subang Jaya

Pengarang kumpulan The Star Wong Chun Wai menulis hari ini, “a large section of the younger ones, those who use social media platforms like Twitter and Facebook, seem unperturbed and are wondering about the fuss over the couple”.

Maksud Chun Wai, perbuatan Alvin dan Vivian tidak ditentang atau dianggap kurang sopan oleh generasi muda yang digelar wartawan berumur 51 tahun itu sebagai “the Facebook generation”.

Seperti yang kita sedia maklum, media sosial sama ada ia dalam bahasa Cina atau bahasa Inggeris adalah dikuasai sepenuhnya oleh DAP. Forum-forum dalam talian yang popular di kalangan orang muda seperti Lowyat pula sarat dengan Baby DAPsters.

Kesimpulannya, tindakan The Star mempopularkan Vivian dan Alvin sebagai idola akan mendekatkan generasi muda kepada DAP yang mampu mencorak rentak semasa.

Ketinggalan zaman
Evangelis DAP merakam lagu dan muzik video

Baca juga:

Lagu kontroversi dengan mesej “Malaysia belongs to Jesus”

Link between City Harvest Church and DUMC’s Dream Center

Author:

I have no Faceook or Twitter.

27 thoughts on “Pasangan selebriti seks bebas tolak nasihat Nik Aziz

 1. inilah hasilnya tusukan jarum halus untuk melemahkan pegangan akidah dan mempromosikan seks bebas dan hiburan tanpa batas. dulu komunikasi tanpa batas, sekarang hiburan tanpa batas aka seks tanpa batas.

  dulunya kita tahu usaha zionis untuk melemahkan umat manusia lain dengan hiburan tanpa batas… adakah politikus envangelis DAPster sekutu zionis? kalau PKR dah confirm dah menerima sumbangan soros.

  inilah taktik zionis, lemahkan umat dengan hiburan melekakan kemudian… galakkan pemuda sertai demonstrasi jalanan demi hak asasi, hak LBGT, hak seks bebas. umpan duit kpd pembangkang via NGO… KEMUDIAN REGIM CHANGE! adakah politikus envangelis DAPster sekutu zionis?

  jika mereka ni memegang tampuk pemerintahan, maka semuanya jadi mudah untuk merealisasikan negara kristian acuan mereka. adakah politikus envangelis DAPster sekutu zionis?

 2. The point is hear how those porn couple speak and wonder how the heck Singapore can give scholarship to one of them,,,O_o.

 3. As recipent of the Asean scholarship and law student of Singapore National University that is something to be proud of . To be in the limelight for as SEX CELEBRITIES food for thought……certainlly not for the old school. Whats happening nowadays to some youngsters …thats the price of so called FREEDOM…..HAK ASASI MANUSIA.

 4. Klaulah bukan sebab Pas dan DAP tu ada musuh sma iaitu Umno dan msg2 terdesak gilakan kuasa, mmg mustahil lah mereka blh mnjadi satu Pakatan. Puak Islamist berpakat dgn puak Evangelis/Secular untuk mnubuhkan kerajaan..Naik bulu kening org2 luar negara lihat..

  Kalaulah pasangan tak tahu malu ni Muslim, sudah tentu mereka akan dipulau dan dihina oleh masyarakat Muslim sehingga terasa tekanan yg amat berat memaksa mereka utk bertaubat serta meminta maaf.

  Tapi malangnya, sebab mereka bukan/belum Islam, apa yg boleh kita katakan? Pulau pun mereka tak peduli, inilah sebabnya kita Muslim perlu giatkan berdakwah kepada bukan Islam, bukan hanya kepada Muslim. Diharapkan pula, masyarakat belum Islam tidaklah memberi ruang utk mereka mraih lg publisiti dgn mnjemput ke radio, hormatlah skit sensitiviti msyrkat

 5. Menari dlm rumah ‘YESUS’ dlm keadaan menghairahkan? Wow, hebat agama evengelis. Kalau ‘YESUS’ ada zaman skg ni mungkin dia sendiri terkejut tgk ragam evengelis DAPster tersebut.

  1. You have a simple mind indeed. Helen “bad-hair” Ang is trying her level best to associated politics and religion. Idiots like you…..fall for it.

   1. I also deduce that you’re either bald or you have a severely receding hairline. Otherwise, I can’t think why you’re so obsessed with my hair.

 6. DAPster telah menguasai seluruh media kecuali yg berbahasa Melayu aliran mainstream. Adakah mustahil jika yg dikatakan oleh Mujahid Yusof PAS yakni 9.9% mampu menguasai negara melalui proksi mereka dan akhirnya menukarkan perlembagaan dan agama negara ini?

  1. Saudara/i antihipokrit, tiada apa yang salah jika sesebuah parti politik ingin meminda perlembagaan termasuklah menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Islam/Kristian/Buddha/Hindu jika pindaan diluluskan mengikut teras perlembagaan itu sendiri iaitu mendapat sokongan 2/3 dan persetujuan Majlis Raja-Raja.

   Perlembagaan itu sendiri membenarkan pindaan dilakukan. Cuma terdapat sesetengah ‘basic structure’ dalam perlembagaan yang tidak boleh dipinda walaupun memenuhi syarat pindaan. Contoh seperti tempoh pilihan raya diubah dari 5 tahun kepada 15 tahun atau demokarsi diganti dengan kuku besi kerana ini bertentangan dengan semangat demokrasi dan tujuan asal perlembagaan digubal. Persoalan sekarang adalah sama ada peruntukan mengenai agama persekutuan dalam Perkara 3 perlembagaan itu tergolong sebagai ‘basic structure’.

 7. Helen,

  Semua agama (termasuk kristian) adalah penentang seksualiti merdeka dan hiburan terlampau. Mempromosikan seks bebas dan hiburan terlampau dalam kalangan penganut beragama adalah satu penghinaan terhadap agama mereka sendiri.

  Sememangnya masyarakat, agama dan waima pemerintah tidak perlu masuk campur dalam hal yang membabitkan seks bebas dan hiburan terlampau kalau ianya membabitkan individu dan dunianya tersendiri. Privasi itu tidak akan dilanggar.

  Tetapi, kalau seks bebas dan hiburan terlampau cuba diketengahkan kepada umum dan/atau dianjurkan secara terbuka, makanya masyarakat, agama dan pemerintah ada hak untuk menegur dan seterusnya gunakan kuasa yang ada untuk memastikan seks bebas dan hiburan terlampau tidak melanggar batas yang telah ditetapkan.

  1. Dalam konteks politik, bila pihak Poster ambil pendekatan agama untuk mengawal kerosakan susulan dari amalan seksualiti bebas dalam masyarakat, pendekatan Poster itu dilihat mengundur ke belakang dan bakal memberikan impak negatif kepada imej dan seterusnya sokongan terhadap pembangkang.

   Di satu pihak yang lain dalam pembangkang (Dopster), sikap liberal yang ditunjukkan terhadap pengamal seks bebas dan hiburan terlampau, adalah jelas kaitannya dengan ‘satu undi adalah faktor penentu kuasa’, iaitu Dapster akan berikan restu asalkan dapat pulangan politik.

   Soalannya ialah, apakah penentangan Dopster terhadap saranan Poster bersabit isu menutup aurat dan keakuran Poster untuk mendengar bangkangan Dopster dibuat demi kebaikan masyarakat atau demi masa depan politik?

   Sememangnya kegagalan Poster merealisasikan pendekatan agama dalam isu ini dan kejayaan Dopster merealisasikan impian sesksualiti merdeka tidak akan menjadikan sesebuah negara terjerumus dalam amalan seks bebas dan hiburan terlampau, tetapi signal yang dapat dibaca adalah:

   Pembangkang akan tunduk pada apa saja kemahuan/tuntutan dengan syarat berikan depa undi (kuasa) pada mereka.

   Kalau itulah caranya, dan kalau ditakdirkan pembangkang dapat kuasa menerusi pendekatan sebegitu, sudah dapat dibayangkan apakah jenis tamadun yang akan di bina oleh mereka. Yahoo! Seronok tu, Helen — boleh buat apa saja.

 8. Kak Helen,

  selling sex services for monetary gain is a very very old profession. when a print media offers its readers X-rated photos and tales, without doubt the intention is also for making money.

  if a print media would go to that extend to extract money from its readers, is there any difference between the above media and the prostitution industry?

 9. i can see this story being spinned into
  (a) failure of the education system to instill good moral values etc
  (b) failure to implement the infamous HUDUD
  (c) how weak the govt is in curbing social ills
  (d) how weak our legal systems in pornography
  Then, if the govt do a rebuttal, they go to town with violation of free speech, being dictatorial, infringing of human rights, etc..
  I give this 2 days before the vultures come sweeping in.
  Malaysians – they want the truth but they can’t handle the truth!

  1. Point (a)

   Alvin Tan attended Raffles Junior College – here.

   It’s the alma mater of DAP wunderkinder Tony Pua (wiki) and Ong Kian Ming (bio)

   Therefore Alvin Tan has DAPster potential and DAPsters are likely to have Alvin’s exhibitionist streak.

    1. I deduce that the first thing you log on to the Net in the morning, you visit my blog. I deduce that the last thing you do before you go to bed, you open my blog again (your comment is time-stamped 2.11 am).

     In between and throughout the day, you also pop in at my blog. Sometimes you’re the first to leave a comment and other times, my posting is barely up a few minutes before your comment appears.

     I deduce that you’re stalking me.

   1. Helen,

    Even Alvin the chipmunk has a better self-restraint, appropriate calibration and inhibition as compared to Alvin the “sexcapade”.

 10. Helen,

  Helen sendiri lebih maklum. Jika Ketiga2 radio yg memberi publisiti kepada dua remaja lucah ini milik akhbar star dengan saham majoritinya dimiliki pula oleh MCA yang diketuai oleh presidennya bapak porn Chua Soi Lek maka…

  Apa yang nak dipelikkan. ……

  Utk kes ni, tiada kena mengena dgn gunting dalam lipatan. Itulah nilai pegangan moral MCA….. :(

  Setuju sangat dgn anak bukit gantang. JOM BOIKOT The STAR.

  1. CTP,

   Bapak porn ini tiada cita-cita pun nak jadi PM, makanya tiada apa yang nak dikisahkan. Tak gitu?

 11. Note by blog admin:

  Comment held in moderation.

  This commenter using the fake e-mail addresses – AhLiangko at yahoo.com, Ahliankoko at yahoo, Daimacai at yahoo, damacaicai at yahoo – has been spamming my blog with profanities and vulgarities ever since I wrote up on the bullying of Simon Thong by the Taman Kaya residents.

  To date, this person has left at least a hundred comments here in transliterated Cantonese and English – all cursing, swearing and slandering me and Cikgu Simon as well as directing slurs at a few other commenters. (Search under keyword ‘Liangko’ in this blog to see dozens of samples of his nasty handiwork.)

  Such verbal harassment is reflective of DAPster cyber thuggery.

  If they (the DApsters) are not averse to behaving like samseng online, imagine what Cikgu Simon is having to go through offline in their midst.

  Cikgu Simon has apologized to me for this bully now coming to my blog, explaining that Liangko is “chasing [him Simon Thong] all over the place” and because he [Simon] won’t let his [the bully’s] vulgarities appear on his [Simon’s] blog.

  Helen

  Ref. Senior citizen bullied but The Star badmouths victim instead

  null

Comments are closed.