Posted in DAPster

Gadis-pijak-gambar-Najib berlakon dalam video DAP lagu Gangnam

Gadis ini memijak gambar perdana menteri ketika tunjuk perasaan Bersih 3.0 di Dataran Merdeka beberapa bulan lepas.

Withdraw punishment against picture-stomping teens, Pakatan tells PM‘ (The Malaysian Insider, 8 Sep 2012)

OngSingYee1
Poster yang diedarkan di Internet
Ong-Sing-Yee
Gambar ‘Wanted’ yang diedarkan polis kepada media

Klip yang meniru video lagu Korea berjudul ‘Oppa Gangnam Style’ itu mendapat sambutan hebat di kalangan penyokong parti serta diberi tepukan gemuruh ketika ia ditayangkan kepada hadirin di dewan semasa kongres DAP di Pulau Pinang dua hari lalu.

Ia telah menjadi viral hit di YouTube semenjak dimuatnaik pada 15 Dis. Dalam tempoh dua hari sahaja, rakaman nyanyian dan tarian ahli-ahli politikus DAP – termasuk Lim Guan Eng – ini sudah mencecah lebih 130,000 kali tontonan (pautan video di kaki halaman).

Di bawah ialah screengrab daripada video ciplak DAP bertajuk ‘Ubah Rocket Style’.

GangnamDAP1
Satu adegan dalam video Ubah Rocket Style
DAPgangnam2
Ubah, maskot burung kenyalang DAP, beraksi dalam video satira Ubah Rocket Style

DAP mengatur sidang akhbar bagi pihak gadis ini – yang dikatakan seorang pragawati sambilan – selepas beliau ditahan polis kerana memijak gambar PM.

Di depan pemberita, Ong Sing Yee memohon maaf kepada Najib Razak serta menyatakan kekesalan atas perbuatannya yang dilakukan sewaktu sambutan malam Hari Kebangsaan.

Namun kali ini ianya mungkin isteri perdana menteri, Rosmah Mansor, yang terkilan dengan video Gangnam DAP itu.

OngSingYee2
Semasa sidang akhbar pada bulan September

Apa jenis?

Dalam posting ‘Baby Boomers‘ saya semalam, saya telah bertanya:

(1) Apa jenis parti sebenarnya DAP itu?

(2) Apa jenis pemimpin yang berkuasa dalam DAP?

(3) Apa jenis pengikut yang ada di DAP?

(4) Apa jenis penyokong yang tertarik kepada DAP 2.0?

(5) Apa jenis perangai yang ditunjukkan ahli-ahli DAP?

(6) Apa jenis dungu yang disangkakan DAP boleh terus ditipu tak putus-putus?

(7) Apa jenis manusia si Lim Guan Eng itu?

Gunting dalam Lipatan

DAPgangnamRingR

Twitterhannahyeohenghockteh which big mama

HannahHuHuHuRosmah

StarSokongDAP

Teh Eng Hock yang balas-membalas tweet dengan Hannah Yeoh tentang “Big Mama” pada waktu itu adalah pengerusi NUJ (National Union of Journalists) akhbar The Star.

Insiden tweet tentang Rosmah itu berlaku bulan Jun. Sejak itu Teh Eng Hock sudah dinaikkan pangkat oleh The Star. 

Maksudnya balun Rosmah, suratkhabar MCA bagi naik pangkat.– dikemaskini 2.30 petang

Baca ‘Baby boomers and Humpty Dumpty DAP

Penyokong-penyokong yang taksub kepada DAP ialah golongan orang muda.

Pemimpin-pemimpin DAP 2.0 yang media savvy pun muda-muda belaka (carta lingkungan umur ahli jawatankuasa eksekutif pusat DAP yang baru dilantik, sini)

Jiwa generasi ‘baby boomers’ adalah milik DAP ekoran sifat dinosaur MCA dan gara-gara ketekunan jentera media MCA yang kuat berusaha untuk mempopularkan politikus evangelis.

Author:

I have no Faceook or Twitter.

78 thoughts on “Gadis-pijak-gambar-Najib berlakon dalam video DAP lagu Gangnam

 1. Kak Helen,

  Bagi Melayu, sifat ikhlas yang ditunjukkan seseorang mampu membawa seseorang itu pergi lebih jauh dalam memenangi hati mereka (hati orang Melayu).

  Namun sikap munafik yang ditunjukkan oleh Dap hanya mampu menarik Melayu hipokrit untuk menyokong parti yang berstailkan Gangsterisme tetapi berselindung di sebalik populariti GangNam style.

   1. TK Tasuuk atas sokongan anda. Selanjutnya apa kata kita cabar diri sendiri agar berusaha untuk mengembalikan hab evangelis PJ kepangkuan asal…pangkuan Tanah Melayu?

     1. If PJ is still a part of Msia, there is no reason to take PJ for Yesu unless the evengelis has been thinking otherwise…PJ is not part of Msia. Are you with them or with whom?

     2. if pj is not part of malaysia as u insist, then why nobody is asked to show passport everytime they drive down federal highway?

      kelakar sungguh orang bn ni : )

 2. Burung kenyalang adalah burung yang menjadi lambang kemegahan Bumi Kenyalang iaitu sama seperti Bald Eagle jadi lambang kemegahan Bumi Uncle Sam.

  Kalau logo roket (logo Dap) boleh diletakkan di dada burung kenyalang sebagai sebahagian dari kempen politik tanpa memikirkan perasaan rakyat Sarawak, bayangkan apa perasaan rakyat Amerika kalau logo bulan milik Parti Islami di letakkan di dada burung Bald Eagle?

  Bukankah ini satu lagi bukti bahawa Dap mahu menetapkan standard betul atau salah menurut kefahaman mereka saja; dan demi mendapat sokongan dari golongan belia, Dap bukan saja tidak kisah malah menggalakkan gadis punk memijak gambar pemimpin Islam?

  1. Evangelikalisme Amerika (EA) masih signifikan setakat di era Bush tetapi pada era selepas itu EA memasuki fasa menurun dan terkini mereka hanya mewakili 7% populasi di sana. Namun di luar Amerika eangeliklisme (E) berada pada tahap yang menaik.

   Penurunan kadar EA ada kaitan dengan gerakan menyokong kebebasan itu dan ini (kebebasan bertentangan dengan kehendak yesus). Dan kerana gerakan ini lebih berpihak pada Demokrat makanya tidak hairanlah kalau evangeliklisme Amerika tidak mendapat sambutan seperti dulu-dulu.

   Tetapi di luar Amerika perkembangan E tidaklah seburuk EA. Di luar Amerika, E memilih untuk mendekatkan diri dengan gerakan-gerakan yang menuntuk hak itu dan ini meskipun hak berkenaan bertentangan kemahuan agama. Jadinya, dapatlah E terus berkembang di luar Amerika meskipun EA semakin merosot di laman sendiri.

   Persoalannya, apakah kita (parti Melayu/Islam/atas pagar) juga segamak E, yakni tergamak memberikan hak kepada tuntutan itu dan ini (yang bertentangan dengan agama) semata-mata untuk mencerahkan peluang untuk dapat bertapak dan seterusnya menguasai PutraJaya? Tepuk dada tanyalah iman!

 3. DAP adalah opportunist dan bijak menawan hati pemuda-pemudi. Mereka juga bijak memaksimakan sumber, yakni teknologi ICT; media sosial, youtube dsb. Mereka tahu bagaimana hendak memasukkan jarum halus ke dalam pemikiran pemuda-pemudi dan mereka melakukannya dengan bijak dan dengan jayanya. betul atau tidak?

  UMNO kalau masih nak tunjuk keris dan menangis muntah darah baca sajak, syair gurindam dalam dewan – akhirnya akan jadi dinasour sama macam MCA. orang beri susu balas susu, orang beri tuba, balaslah cyanide. macam tulah cara berpolitik di malaysia. jangan malas, bawak keluar semua IT sawvy – jom perang siber!

  1. The Star bagi naik pangkat wartawan yang balun Rosmah, CSL dan menteri-menteri MCA di Twitter.

   1. tentulah, The Star kan telah ditunggangi roket; makanya saya sudah bilang awal dulu, twitter dan fb kan besar jemaahnya. ayolah kita, bapak2 dan ibu2 ikut perang siber. :)

    1. Saya rasa kerja-kerja menggunting Star ini patut dihebahkan di Twitter.

     Audien blog adalah kecil dan amat terhad berbanding Twitter dan media sosial.

     1. jangan takut helen, kami twit siap dgn hashtag sekali. makanya bapak2 menteri juga bisa baca. hehe
      ______________________________________________________________________________________________________________________________________________

      TQ. Tolong bagi tahu hashtag nanti, saya akan post juga. — Helen

      1. you guys on Twitter (I don’t have any Twitter a/c and don’t want one or else the DAPsters will be harassing me 24/7)

       might wanna consider a hashtag specifically for #sigunting

    2. out of topic:

     Promo Event,
     Peluncuran Buku Kumpulan Sajak Siber IDA, berjudul Hingga Ke Negeri Abadi akan diadakan pada 22-12-2012 di Auditorium JKKN Negeri Kedah, Pumpong, Alor Setar. Jam 8:30pm onwards. Semua dijemput hadir.:)

     1. SOG,
      hahaha… jauh nun selatan ke utara. lenkali kalau dekat bolehlah mai. :) Tun Zaki Azmi orang ASetar tapi kampung dia tak pasti lah.

      event ni ada promo dalam BH dan Sinar Harian hari ni. tergezut gak sbb nama IDA diletak sebaris ngan pemenang SEA write award…

  2. melatah latah takkan mengembalikan sokongan pengundi muda kpda bn

   bn pula telah berbelanja ratus jutaan wang untuk promosi dlm media sosial fb/twitter, merekut blog cybertroopers, email, sms, astro, internet, suratkabar, lagu janji capati, dll. tapi respons dari muda-mudi amat hambar. ia masih perlu mengatasi persepsi orang muda bahawa bn ialah koleksi dinosaur politik

   1. Tetapi semalam adalah sejarah di mana seorang PM mendapat sambutan memberangsangkan dalam majlis bersama muda-mudi IPT. Golongan inilah yang harus disandarkan harapan untuk mengemudi negara di masa depan tetapi bukan gadis si gadis sadis itu.

    1. macamlah pesta 1belia malaysia di putrajaya… kih kih kih

     “semua pelajar diwajibkan hadir”. kih kih kih

     1. I remember that UNISEL students were also forced to attend some PKR function a while back.

      So how is PR different from BN in that sense?

 4. DAP bermain dengan api utk memusnahkan org Cina sendiri, secara tidak mereka sedari. Sekarang mereka senang hati kononnya mereka mendapat sokongan Melayu Pas dan PKR, tapi apa bezanya Melayu ini dgn Melayu Umno?

  Kebolehan dan kemampuan mereka hampir sama saja dan saya tidak yakin mereka boleh bersaing dan bernafas dgn lebih baik bila Pakatan memerntah dgn di DAP sebagai penerajunya. Ketika itu Melayu PKR dan Melayu Pas inilah yang akan melenting keras. So apa akan jadi? 13 Mei? Arab spring? Entahlah, carilah jawapannya sendiri.

  DAP kena ingat, Melayu Pas sanggup mengkafirkan Melayu Umno pun, bila tidak sehaluan dan sepandangan dgn mereka, apakah nasib Cina DAP lebih baik dari Melayu Umno di mata Melayu Pas dan PKR ketika itu nanti?

  Bila segalanya sudah tidak terkawal, keamanan negara terancam, ekonomi merudum, seperti yg terhasil dari ‘Arab Spring’. Siapa yg akan rugi? Jawabnya yg paling rugi adalah populasi Cina di bandar yg memiliki harta benda serta perniagaan dimana-mana. Nilainya akan jatuh teruk malahan mungkin musnah sama sekali.

  Orang Melayu? Mejoriti mereka mempunyai kampung halaman yg sukar utk di guguat dimana makan, pakai dan tempat tinggal mereka akan tetap terjamin. Hanya orang Cina yg terpaksa mengambil puluhan tahun pula utk membena semula kemusnahan yg mereka alami sekiranya sesuatu yg tidak diingini berlaku hasil dari rasa kebencian.

  1. The Star memberi mancis kepada DAP, misalnya Twitter balun Rosmah yang disambut hu-hu-hu oleh Hannah Yeoh.

   Apabila MCA cuba memberi amaran tentang politik benci, politikus parti itu tidak diberi ruang langsung dalam akhbar tersebut.

 5. Gangnam style?

  Come on la make your own songlah, slogan dah ciplak Obama, lagu ciplak Korea, nak ubah konon, pilihan DAP baru ni pun masih mengekalkan orang tua yang dah berpuluh tahun mengalahkan Kim Jong Il.

  Anak boleh ikut Kim Jong Un.

 6. an interesting observation is the response. 170,000 views in 2 days.

  the janji ditepati song also got many views, but the response was overwhelmingly negatif.

  perhaps pakatan has been seeing more success attracting support from the young folks, even though they operate on a significantly lower budget than bn.

  demonising minority groups, race, n religion does not work nowadays with the younger voters. it will even alienate minorities away from supporting you.

  1. Thanks for the update on the Ubah-Gangnam YouTube stats counter.

   Btw, Psy’s original version was one of the horrible-est videos I’ve ever had to cringe through and even that I only ever watched it once, in snatches.

   Re: “demonising minority groups, race, n religion does not work nowadays with the younger voters. it will even alienate minorities away from supporting you”

   There is really very little that BN can do which will win over the Chinese votes.

   Take for example this clueless girl. As far as I’m aware, there was no further action taken against her. In my earlier posting (Sept 8), I said I hoped that she’d be let off the hook so that she (and other Chinese her generation) will not harbour a grudge against the govt.

   The Pakatan supporters had cheered her on. None considered what she did to be rude.

   I don’t think she has the slightest realisation that what she did gravely offended some pro-establishment people and made other non-Chinese people angry.

   If hordes of youngsters are like her and continue living in a non-BM speaking bubble totally insulated from any inkling about how other people think, then …

   1. It’s not just the young chinese, the young pro pr malays are kurang ajar as well.

    Unlike the chinese kurang ajar they get diajar real good.

    The chinese ones don’t get anything, they just get more besar kepala like usual.

    DAP forces their own kind of reality to their followers, that’s why we always get them claiming there won’t be another May 13 while some chinese woman hold a sign saying to Balik Kampung Tanam Jagung.
    https://helenang.wordpress.com/2012/11/27/perarakan-himpunan-hijau-di-kl-berbaur-pengaruh-politik-dap/

    1. So true that the DAP and their NGO-civil society cronies have fostered an alternate reality in their BangsarMalaysia parallel universe.

     However, I’m at a loss as to how the 1960s holdover ‘Tanam Jagung’ signage came about and WHY in the world those women were waving that placard with those particular words.

     Nonetheless, the Chinese bloggers and commenters go berserk when that ‘Balik kampung’ message is questioned. With such an attitude, they (the Chinese bloggers and commenters) are making the middle ground impossible. Their Bangsar-muhibbah chest-thumping is only syok sendiri (with help from The Scissors to amplify the navel-gazing).

   2. considering how the loons in umno has been going into a perpetual hysteria about ‘non malays taking over malaysia’, ‘next may 13’, ‘ungrateful chinese’,calling them names, n trying to turn everything into a malay vs. chinese issue, its no surprise they are now having trouble winning them back.

    anonymous 5:25, if you are equalling ‘kurang ajar’ as criticising bn, then you are right. a lot of the young malay folks are not siding with bn. and i am not talking about the urban professionals gang who speak good english n shop in pavillion.

    this generational disconnect/gap is still not seen by many in bn, and certainly not in this blog who still sticks to the dinosaur tactics of race vs race/religion vs religion.

    1. Actions speak louder than words: Talk Bangsar Malaysia all you want but it is the act that is telling, like the DAP election results.

     But needless to say, the DAP supporters cannot get away from spin, like the reader comment in Malaysiakini (screenshot below).

     null

     Hullo, Ahmad Ton has been in DAP 36 years! and was in the previous CEC but this time, since the party membership has tripled from 2008, there are naturally a lot more new delegates who voted differently from the old cohort who gave AT his seat.

     Someone like the anti-“Dumno” commenter ‘prmaju’ is obviously ignorant to claim that “Except Zaril, all those Malay who were not elected were unknowned”.

     Ahmad Ton stood for election on the DAP ticket in for the Parliamentary seat of Tanjung Piai in Johor in 2008 and before that the state seat of Bekok (Johor, 2004).

     And this ignoramus PR supporter dares to claim that Ahmad Ton is unknown (?!) Like I wrote, AT has been in DAP since before even Teo Nie Ching was born.

     Unfortunately, many Pakatan supporters who behave like DAPsters suffer the same fact-deficit as ‘prmaju’ who commented that the rest of the 7 Malay candidates with the exception of Zairil are unknown.

     In fact, the ignorance of ‘prmaju’ knows no bounds as Ariffin Omar is DAP’s own senator who stepped into Tunku Aziz’s shoes (vacancy).

     So as you see Dave, your guys are really living in an alternate reality in your own parallel universe. And what you guys comment online fully reflect this black hole.

     Postscript: To clarify, AT could have been appointed rather than elected to the previous CEC. Which it is needs to be fact-checked.

     1. Obviously showing your back side is a prerequisite to criticizing BN in Malaysia.

      http://amenoworld.blogspot.com/2012/09/mahasiswa-tunjuk-bontot-dibuang-kolej.html

      Too bad what happened to him, though. Still don’t expect anyone from some so called multi racial Malaysian Malaysia party to defend him though. Totally worlds apart in treatment compared to that mascot girl.

      The way chinese are behaving under DAP you wonder why people remember May 13? Are you as clueless as that woman in that Lynas demo?

      1. If I’m that clueless, why are you reading my blog?

       I’m can understand why Shahrizat and Ibrahim Ali brought up the topic of May 13.

       But I still don’t get how a woman who looks to be 20-something in age can dig up a slogan dating back to 1969 for her placard.

       Some expressions do become outdated, e.g. the meaning of “gay” today compared with during the Roaring Twenties, say.

       So I don’t understand how the phrase ‘Balik kampung tanam jagung’ can cross the gulf of 40-odd years to be recycled particularly as it is in BM, a language which the non-Malay opposition supporters rarely use.

      2. If I’m that clueless, why are you reading my blog?

       I can understand why Shahrizat and Ibrahim Ali brought up the topic of May 13.

       But I still don’t get how a woman who looks to be 20-something in age can dig up a slogan dating back to 1969 for her placard.

       Some expressions do become outdated, e.g. the meaning of “gay” today compared with during the Roaring Twenties, say.

       So I don’t understand how the phrase ‘Balik kampung tanam jagung’ can cross the gulf of 40-odd years to be recycled particularly as it is in BM, a language which the non-Malay opposition supporters rarely use.

     2. quote: “But I still don’t get how a woman who looks to be 20-something in age can dig up a slogan dating back to 1969 for her placard.”

      lets see, did the slogan go all the way back to 69?
      was it only used once in 1969, then never again, only to be dug up for the lynas protest…?

      https://www.google.com.my/search?q=balik+kampung+tanam+jagung

      shucks, maybe all those malay, chinese, indian using it above are secretly provoking each other!

      http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2012/2/16/central/10682744&sec=central

      quote: “He said to continue competing in the international market, they needed to concentrate on producing good quality products that other markets did not have and Kwok’s advice to the younger generation of entrepreneurs was to go back to farming.

      “Balik kampung, tanam jagung, (popular Malay phrase literally meaning back to the village and grow corn),” said Kwok with a laugh.”
      ———————————–

      its from the star, maybe another idea for a conspiracy theory.

      so u see, thats the result of living in a bubble where the goal is to racailise everything n find a ethno-religeous scapegoat. one turns paranoid n full of… ahem, perpetual hysteria.

      anonymous, the only people yowling for race riot is people like sharizat, backed into a corner after ‘lembugate’, n right wing nutters like ibrahim ali who is trying too hard to attract najibs attention so he can run for a seat next ge. people who live in a bubble where minorities either have to play a secondary role or are a threat, it seems.

     3. GE Lim said over here that Ahmad Ton got a memento(?) for being a member of DAP for more than 35 years. Wonder what sort of memento(?). GE Lim looked tired though, probably not feeling well, partly due to Helen’s blog :)

     1. Ha-ha-ha that Dave guy is a pest.

      But my question still stands.

      PS: I mean my Q. on why the wording of her placard.

     2. Who knows, maybe the same guy who’s been in DAP from 1969 until now told his lackeys to write those words, maybe?

    2. Don’t act like the DAP totally innocent and free from provoking, don’t talk about others being trapped in some bubble when DAP people don’t give a damn about insensitivities and instead throw a fit when reminded that their actions mirror the things they do before Mei 13, don’t be stupid and naive and act like Malaysia is free from racial and religious politics when their chinese majority party vote out all malays and keep one just for show, and pretend that the other is somehow a malay, and thsi same party is in cahoots with some religious fanatic party that had no qualms declaring the other side infidels for years and never bother retracting it back.

     On second thought, why bother telling you people all this.
     Keep thinking along the same lines forever and don’t be surprised when people reject the PR totally come next election.
     Never change, PR supporters.

   3. Helen wrote Btw, Psy’s original version was one of the horrible-est videos I’ve ever had to cringe through and even that I only ever watched it once, in snatches.

    Wait till you watch the other animation version of Gangnam parody that takes the aim on CSL (that one has over 700k views).

   1. The most accessed vid by Malaysiakini Citizen Journalist is 150,836 views (like I said in my posting)

    see http://www.youtube.com/results?search_query=ubah+rocket+style&oq=uba&gs_l=youtube.1.2.35i39l2j0i3j0l7.3459.4127.0.5935.3.3.0.0.0.0.71.156.3.3.0…0.0…1ac.1.fTQr1_AWC-0

    however adding the supplementary vids, e.g. uploaded by Sinchew (9,416 views) & Penang Channel (5,060 views), we can easily get the 170,000 figure you mention

    by tomorrow, at the very least a quarter of a million

    1. Politik sepatutnya mencantikkan budaya tetapi apa yang dibuat oleh Dap dalam konteks Gang Nam style ialah merosakkan budaya K-Pop semata-mata untuk kepentingan politik yang sempit.

     Cuba bayangkan apa perasaan belia Korea apabila khazanah K-Pop mereka disalahgunakan untuk tujuan mencaci dan menghina sesama manusia walhal musik sepatutnya merapatkan hubungan sesama manusia?

     Kalau anda layari Youtube, anda akan terjumpa banyak klip video Gang Nam yang ditarikan oleh kanak-kanak tadika pelbagai kaum (Cina/India/Melayu) yang menjadikan tarian kuda sebagai platform untuk memupuk perpaduan.

     Kalau kanak-kanak pelbagai kaum boleh menunjukkan bakat dan kerjasama yang erat bagi menjayakan tarian kuda Gang Nam, makanya apa yang dipaparkan oleh Klip Video Dap boleh membuatkan Dap diketawakan oleh kanak-kanak tadika tadi.

     1. It is the post Arab Spring opportunistic politician that is killing off the momentum of the Arab Spring; and similarly it is the religious party expediency that is killing off religion when they couldn’t keep pace with its dynamique. And similarly it is the evangelist Dapster’s lust for power that they have no qualm about killing off the music as long as it fills them up.

 7. Multi racial party my foot. Chinese will always be chinese …they will close ranks among themselves. No matter who you are or what you are….as long as you a chinese your the special ones. I pity all the so called Indian and Malay followers in DUMB ASS PARTY …if only they can smell the shit thats being served to them, ahh but as long as they are given some aroma therapy here and there they are a happy lot. At the end of the day all well that ends well in the Chinese DUMB ASS PARTY.

  1. While I am no fan of Rosmah , what if LGE n LKS is protray as a couple ‘apek tong taik’. Trying to sell their ‘shit’ , and one wiff of their shit will put their ‘Customers’ in a fenzy ala Kangkang style.

   I wonder how many ‘hits’ I will get?, But better still wihat will the Dapsters fenzy reaction? , I can only imagine

 8. Oh by the way……just to mention , i would not be surprised if Little Miss Muppet in the video will be in contention to run for a seats in PRU 13 under DUMB ASS PARTY. There always viable constituencies like Kelana Jaya, Subang Seputeh or Puchong where people there would look to her as Icon cum hero. Even if she cant speak English or Bahasa Malaysia hmmmmm i wonder if she knows what the rukunnegara is …..

 9. Salam,

  We like your posting here. Also we’ve credited your link at http://youtu.be/G6BUa7wSTjU Ubah Rocket ‘Komen’ style.

  We are Malaysian

  we are human

  we do not practice komen (Bahasa Malaysia) / comment (English) ‘style’

  lead the younger generation to the ‘positive style’

  NOT ‘GANGNAM komen’ style and STOP Gangnam style

  be mindful when you comment, be your ‘owned’ style.

  Support Newskaki.com by…………………wish for silent, wish for peace to the younger generation in the country, not used the younger generation for the country.

  Think wise, vote wise, like wise, comment wise!

 10. that girl, she thinks she’s smart by getting into bed with the DAP. we’ll see where she’s going to end up after the DAP is finished with her. maybe she can go to Anwar. I m sure Anwar would be very interested in her. hey look, she’s young, only 19, smooth, fresh.

  1. The most common punditry is that DAP will get, at the very least, 80% Chinese support next GE. The 20% non-opposition are the much older Chinese rural folks, so don’t be surprised if among the young urban Chinese, DAP is getting 90-95% support.

   The little moppet probably just thinks that it’s cool to appear in the Gangnam video, esp. now that the vid is a viral hit plus it’s hugely popular with the Chinese and the opposition viewers. At 19 and judging from the blur-blur antics that got her into trouble, I doubt that she has any political motives or savvy ambitions vis-a-vis Pakatan.

   A bigger worry is the cleavage arising from the overwhelmingly young Chinese support for DAP and the inability of BN to talk their lingo (music videos/rap, manga, soundbites, etc). The slogan recently introduced by MCA – “Stability above Chaos” – will cut no ice with youngsters who are naturally rebellious.

   1. your take on the young Chinese, the music videos, rap, manga, soundbites etc, that says a lot of the state of mind of those young Chinese rather than the ability of the DAP to garner Chinese votes.

    if those young Chinese, as you say, are so obsessed with those things you mentioned, then there’s no hope for the Chinese community.

    the Malays, the Indians, the rest in Sabah and Sarawak, we’re not that obsessed with those stuff you mentioned, so the effect is not that strong. we’ll get on.

    an ethnic community whose youth’s so obsessed with pop culture, the Chinese have no hope of getting ahead in society. but obviously there are Chinese out there that think that they still dominate the economy and therefore such distractions will not affect the future well being of their community that much.

    we’ll see where these youths end up years later. but I bet the outcome is not going to be pretty for them.

    1. DAP’s young Malaysian First-est supporters are K-Pop fans who wouldn’t be able to name one single traditional Malay (Nusantara) musical instrument.

     But the pop culture aside, they do have some political awareness. Unfortunately this consciousness is shaped by DAP and buta sejarah wrt to some of the topics that we’ve been discussing here like the FedCon, citizenship by operation of law, the election series balance of power, (non)-secular state etc.

    2. quote: “if those young Chinese, as you say, are so obsessed with those things you mentioned, then there’s no hope for the Chinese community.

     the Malays, the Indians, the rest in Sabah and Sarawak, we’re not that obsessed with those stuff you mentioned, so the effect is not that strong. we’ll get on.”

     ———–

     you certainly dont have your fingers on the pulse of malaysian youth culture : )

 11. It’s quite apparent that DAP has a strong marketing arm. I wouldn’t be surprised if their public relations people are academically and professional trained in commercial marketing, which they use to great effect in the political arena .

  The use of ‘gangnam style’ is a case of bandwagon marketing. They ‘jump on the bandwagon’ that is the PSY phenomenon, and they use it to promote their video. So many youtubers use this technique to gain prominence. And it coincides with PSY’s video recently becoming the all time most viewed video.

  You also have to consider the fact that youtube (through google) gives this “DAP” version of gangnam style top billing.
  The link is situated at the front page when I type in the site http://www.youtube.com.my, and I am accessing the site from overseas.

  Google is very much involved in helping the opposition attain greater visibility. I can understand why the Chinese govt doesn’t trust them. So much for the motto of their founders ‘Do no evil’.

  I just bought a Windows phone as a mark of protest. It’s better to use the devil you know.

  1. YouTube has installed a Psy animation beside its icon. Gangnam is such an unfathomable global phenomenon.

   null

   170,594 views of Ubah Rocket Style

  2. the amount of $$ n effort put in by dap/pas/pkr pales in comparison to barisan nasional’s. bn has hired top international consultancy firms like apco worldwide, saatchi & saatchi to aid in promotion n propaganda. this doesnt include the newspapers like star/bh/utusan it controls, tv3, rtm.

   we have to ask why despite this massive amount of $$$ by bn, it has not been well received, especially by youth

   1. Newspapers like The Bipolar Star helping in the propaganda and promotion of BN, you said?

    And then you ask why despite this propaganda and promotion, BN has not been well received, especially by the youth.

    I think you yourself have stated the answer already lah, Dave. With ‘friends’ like The Star, BN doesn’t need enemies.

    1. with due respect, the only time(s) i heard about the star being closeted pro opposition with a secret xtian agenda is from an ex-employee who runs this blog.

     everybody else knows its blatantly pro mca/bn looking at its articles.

      1. Gelagat Anwar is the blog that brought down a Deputy Chief Minister with its leak of the “Cocky Arrogant Tokong” meeting minutes. The blogger was proven correct after Mansor buckled.

       The expose on the “hundreds of thousands (ringgit)” being spent to promote certain DAP politicians was not an expose on DAP per se but a revelation from the PKR angle.

       Previous PKR insider info published by Gelagat Anwar has also proven accurate. Given GA’s track record, his latest allegation about “hundreds of thousands” spent to raise the profile of Hannah Yeoh (and other DAPsy pollies acceptable to the Anwar clique) should not be dismissed lightly.

       Although GA is anonymous, as a writer he has stronger credentials than a Star-Take Subang4Jesus reporter endlessly transcribing “the YB said this, the YB said that”.

       And as for The Star‘s pro-DAP bias, you insinuate as if I’ve been the only individual to say this as well as made another insinuation that I’m saying this b’cos I’m an ex-employee (typical ‘high-class’ DAPster style of comment).

       Ask anyone old enough in the media industry, and they will tell you the same. The fact that you’re so ignorant about the newspapers and yet still keep shooting your mouth off truly puts you among the ignoramai.

       null

     1. its simple n clear, the article you posted doesn’t even mention the star in their claims of lots of $$$ being spent on hannah. no need to go on a long winded post about it.

      anyone today reading the articles will know it has pro bn slant.

      http://hartalmsm.wordpress.com/2010/05/24/dim-future-for-umno-fearing-star/

      http://uppercaise.wordpress.com/2012/09/28/blackest-days-of-the-press/

      btw, i have friends in media industry… they know that star is obviously pro bn. any suggestion the star is pro pakatan will be laughed off by them.

      1. I’ve never denied that The Star is pro-BN when it is forced to be.

       That’s why I’ve described the paper’s dual nature variously as bipolar, split personality and Dr Jekyll & Mr Hyde.

       When the MCA top brass crack the whip, the pro-BN articles will appear.

       When left to their own devices, the reporters will run the evangelist cult agenda.

       This is what makes The Star so freaky.

       There’s nothing unusual in any newspaper taking sides. I’ve previously pointed out that the New York Times in its editorial has without fail endorsed every single presidential candidate from the Democratic Party since the time of John F Kennedy.

       Newspapers around the world are willing to openly tilt to one side or the other when it comes election time.

       The Star
       is problematic because the paper inclines in the opposite direction to its owners, which makes it schizophrenic unlike other papers which do not possess this internal contradiction. The NYT staff, for example, are themselves liberal (reflected in the writings) which is consistent with the paper’s own liberal bent.

       As for how the hundreds of thousands are spent, it’s true that GA did not specifically name The Star. However it makes sense to connect the dots as we can see which media promote her endlessly and which do not. The budget certainly wasn’t given to BH or Utusan.

       Whereas if you take the Selangor Times, they carried her photo AGAIN this week. It’s a hattrick. Every week ST must have her photo. This lends credence to GA’s allegation.

     2. while nyt will endorse democrat candidate, it will run articles, commentary, letters critical of the democrat leadership or president obama.

      imagine if the star did the same. we will be hearing more endless yelling of ‘si gunting’ from your blog. not to mention calls from some readers to purge the editorial board n journalist rolls. perhaps theres a chance to get your old job back, maybe even at higher rank, no?

      unlikely dap members who will be voting for youth/wanita posts read the star. for the few that do, unlikely they will be infleunce by kecil news about hannah inspecting a pasar malam/visiting line dancing community club/urban planning meeting/etc.

      1. The Star bias is not just in its daily dose of Hannah Yeoh.

       See here. The paper gave a Twitter listing. All the names are Pakatan politicians and not a single BN politician in The Star list.

       I’ve given countless other examples of how lopsided the paper’s reporting is in exposure given to Pakatan pollies versus BN pollies, and countless data charts featured.

     3. ^ hence my statement “if the star did the same. we will be hearing more endless yelling of ‘si gunting’ from your blog”

      to be precise, the star just gives a little mention about some pakatan politicos (which pales in comparison to the massive positive coverage given to bn)… n you are already yelling ‘si gunting’.

 12. DAPsters and #Pakatoons are a form of social cancer. There are abundant examples of its symptoms in this blog post and related comments.

  #RejectPakatoons

 13. Dear Dave (Disember 20, 2012 at 12:24 pm),

  “the star just gives a little mention about some pakatan politicos (which pales in comparison to the massive positive coverage given to bn)”

  Look at The Star Twitter list. Is it just a “little mention” of the Pakatan pollies? All the names are Pakatan.

  Where is the “massive” coverage of BN in the one-sided Star story? There are zero BN names listed by The Star.

  null

  1. lets look up some peices in star just recently:

   – DAP does not represent ‘middle Malaysia’, says Najib
   – PAS should accept public rejection of its puritanism – The Star Says
   – MCA steadily gaining ground – Jocelyn Tan
   – For Selangor DAP, the fight is also within – Jocelyn Tan
   – Karpal in ‘lonely battle’ – Nation | The Star Online
   – Pakatan’s minimum wage plan will backfire, says Soi Lek

   and these are just few favorable bn or anti pakatan news n op-ed that i find in a matter of minutes.

   for you, you have to dig back to 3 years ago to find a article on the use of social media (the gist was not about politicos who tweet btw), or a mundane entry about hannah yeoh in a town planning meeting, as “evidence” that star is closetly pro pakatan.

   certainly you miss the forest for a tiny tree.

   1. You cite this article, ‘MCA steadily gaining ground’ – Jocelyn Tan

    I had noticed it too b’cos its positive tone is so unusual and going against the current.

    But it falls back to Joceline, Joceline, Joceline, always Joceline … admittedly she writes some BN-MCA positive stories

    and that is why the lynch mob in cyberspace constantly want to burn her at the stake incl. our own Ravin who called her the most nasty names (his comment moderated with asterisks, here)

    I’ve mentioned before that Joceline is a renegade in the Star office.

    The paper has thousands of editorial staff but only one Joceline who wrote the MCA-positive story you cited. With thousands of reporters, columnists, special writers, feature writers, political correspondents, bureau chiefs and the various editors (deputy editors, assistant editors, managing editors, associate editors) …

    don’t you think the paper should have at least a few dozens of Jocelines?

    1. surely you miss out wong chun wai n baraddan kuppusamy who has written pro bn articles before

     like i said, jocelyn’s commentery was an example of pieces in the star wt pro bn alignment. there are more if you bother to check

Comments are closed.