10 thoughts on “Perebutan kalimah Allah pusingan satu (2009-2010)

 1. Hati yg tidak lembut mmg tidak boleh menerima pendapat lain.

  Pelik DAPster memuji Indonesia sbg negara toleran yg membenarkan penggunaan Allah oleh mubaligh. DAPster juga lupa, indonesia begitu toleran sehingga membenarkan pogrom anti komunis sehingga sejuta org mati, membenarkan diktator suharto memerintah dgn kuku besi dan memadam heritage kaum cina, menjajah timor leste dan menyebabkan 2 juta mati, membenarkan pertelingkahan kristian islam di sulawesi, membiarkan krisis ekonomi sehingga org jawa serang kaum cina kaya. Semua ni diabaikan kerana org kristian bersengkokol bersama atau mereka jahil? Dua dua sahaja.

  Saya dukacita kerana negara yg aman ini difitnah rakyat yg tidak menghargai kebaikan negara ini.

  1. Dapster ni bukan Tionghua tulen. mereka ni cuma ada muka Tionghua dan nama Tionghua sahaja. mereka ni boleh kita ungkap sebagai pisang. luar kuning dalam putih.

   Tionghua yang tulen, yang terikut-ikut dengan gelagat Dapster belum sedar lagi mereka sedang, sudah dipermain, diperalat oleh Dapster.

   Tionghua tulen, mereka ingat mereka ni pandai sangat. rakan Tionghua tulen saya, yang sokong BN, dia sendiri kata dia kecewa dengan tindakan orang Tionghua tulen menyokong Dapster tanpa soal. dia kata, kalau orang Tionghua tulen masih lagi tak tahu, tak sedar, masa depan orang Tionghua tulen kat Malaysia pasti akan terancam. tapi dia sendiri juga kata, orang Tionghua tulen kini dah terlalu taksub, terlalu gila dengan propaganda Dapster. mereka dah tak kenal apa tu kewarasan.

 2. Saya tgk DAPster atau ekstremis cina ni berakar di alam siber, di forum pencakar langit, forum low yat.

  Segala kebencian mereka terhadap melayu dikaburkan dengan kebencian terhadap UMNO dan komen atas isu lain spt isu Palestin dan Rohingya yg dibincangkan yg diakhiri dengan membantai UMNO, melayu dan islam.

  Begitu hina melayu di mata DAPster sehingga sanggup kata org Rohingya diimport utk menjadi pengundi hantu, sampai kesusahan kaum Rohingya diabaikan demi mengapikan kebencian terhadap melayu islam. http://forum.lowyat.net/topic/2625934/all

  Saya begitu pelek, org minoriti boleh buat perangai sebegini dengan sewenang2nya di forum awam?

  1. Walaupun para ahli forum di alam maya adalah Anon tetapi di sebalik nama samaran tersebut ada orangnya (berdarah daging) yang menaip sesebuah komen dengan jari-jemari di atas keyboard atau sentuh skrin iPad atau iPhone.

   Bermaksud yang menulis komen itu bukan hantu siber tetapi orang-perseorangan yang memang pola pemikirannya tepat dicerminkan melalui buah pendapat yang diluahkan.

    1. TQ.

     Ikut stats Dashboard, blog Din Turtle terletak di antara Top 5 pautan (favourite clicks) para pembaca blog ini:

     (1) helenang.files.wordpress.com
     (2) youtube.com
     (3) freemalaysiatoday.com
     (4) dinturtle.blogspot.com
     (5) thestar.com.my

 3. Kak Helen,

  Maaf di luar topik, saya tak tahu dimana nak bertanyakan hal ini. Seorang blogger kegemaran saya sudah menghilangkan diri, saya rasa Kak helen pasti kena dia. Pemilik blog remgold.blogspot.com. Dah lama blog nya tidak boleh di akses. Adakah beliau dalam keadaan yang sihat? Apa yang terjadi pada beliau?
  ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Sorry, dunno. Nampaknya blog ditutup oleh pemilik sendiri. Kalau sesiapa ada berita, boleh tolong update kat kita orang? (TQ). — Helen

Comments are closed.