Posted in Evangelis

Jerusubang (yang lelaki)

Untuk membaca sorotan Cucu Tok Selampit hari ini tentang Yang Berhormat DAP evangelis Serdang, sila klik (sini) untuk ke blog beliau.

TeoNieChingmasjid

Lokek berbelanja untuk baju Melayu

Gambar-gambar Ahli Parlimen Serdang yang lain ini menampakkan alih-alih dia pakai baju kurung warna kuning yang sama itu juga walaupun tudungnya ada ditukar-tukar.

TeoNieChingBow2

Nie Ching diberi tunjuk ajar oleh Nik Aziz

TeoNieChing

NnieChingofficialportrait

TNClambai

nieChingyellow

nieChingyellow3

Teo-Nie-Ching-400x234

nieChingyellow2

Teo Nie Ching bukan lah tak mampu membeli pakaian lawa.

Dia seorang yang pandai berfesyen.

Cuma dia kedekut untuk jahit baju kurung.

Ini sebenarnya petanda perangai DAP berhubungan dengan masyarakat Melayu.

nieChingwhite2

TeoNieChing

nieChingwhite

Adun Pending Violet Yong, Ahli Parlimen Selayang Teo Nie Ching, Adun Teratai Jenice Lee, Liow Cai Tung

LeongPeiKoe

Pemuda yang menunjuk isyarat tangan lucah kepada Raja Permaisuri Agong agaknya mampu membeli baju kerana dia mampu membayar RM8,000 yang dikenakan oleh mahkamah sebagai hukuman denda kesalahannya.

Namun dia tidak berbaju mungkin kerana dia jenis memang suka bertelanjang.

Juga dia seorang pengundi yang berdaftar di Subang Jaya. Are you the least bit surprised? I’m not.

sprLeongPeiKoe

Mengikut blog The Unspinners, “Subang Jaya antara tempat yang punyai rekod kadar jenayah tertinggi” beserta “tempat pusat hiburan dan maksiat terbesar”.

Tapi orang Jerusubang boleh berlagak alim-alim sekali. Dan begitu sombong mahu mencerca dan mengajar orang.

Author:

I have no Faceook or Twitter.

17 thoughts on “Jerusubang (yang lelaki)

  1. Harap-harap wang denda itu datang dari poket pemuda bertatu itu sendiri agar ia jadi pengajaran yang berguna. Pengajaran paling penting dalam kes ini adalah perbuatan pemuda ini bukan saja memalukan diri sendiri, keluarga, masyarakat waima memalukan semua pihak BN dan PR.

    Tidak ada maknanya slogan CHANGE yang laung-laungkan oleh pihak tertentu di Subang Jaya kalau perbuatan sebegini adalah sebahagian dari slogan yang dimaksudkan. Sesungguhnya slogan saja tidak mampu mengubah apa-apa kalau ia sekadar gimik politik.

    Kalau dilihat dari sudut betapa Dapster begitu obses jadi pembela kepada golongan yang suka mencetuskan provokasi, besar kemungkinan wang denda berkenaan keluar dari poket warlord Dapster di Jerusubang. Kalau benar telahan ini maka ini satu lagi bukti bahawa Dapster tidak mampu mendidik rakyat untuk menghormati Rukun Negara.

    Kalau ini berterusan, jangan hairan kalau Pas akan turut tercalit dengan persepsi negatif rakyat iaitu kalau pembangkang tidak mampu menyemai nilai-nilai positif, bagaimana mereka akan mampu mewujudkan pemerintahan berlandaskan agama sepenuhnya?

    Ingat saudara/i bahawa cabaran terbesar untuk memimpin sebuah negara majmuk adalah mewujudkan suasana aman dan harmoni tetapi mampukah keamanan dan keharmonian diujudkan kalau ada dalam kalangan kita yang sengaja tidak mahu menghayati Rukun Negara?

  2. Lokek berbelanja untuk baju Melayu

    LOL, good observation there. But I think she still have another piece of baju kurung, blue color with white flowers (as shown in the photo on the head of her blog).

  3. Memanglah nak CHANGE. I think yang lagi patut di CHANGE ialah kita patut CHANGE parti pembangkang. Kalau PR betul betul sayangkan Malaysia dan rakyat Malaysia, mereka patut semua berhenti dan biarkan orang yang tak ada kaitan langsung dengan PKR,DAP,PAS bentuk satu parti baru untuk PRU13.

    Memang kita perlukan pembangkang, tapi not the PR lot, politics banyak sangat sampai tak buat kerja dan dividing the nation apart. Malaysia has never been as polarised as it is now. The country will never go forward if you have 3 parties all having different dreams.

  4. Helen

    It only proves “DAP ganti PAS.”

    That is Teo Nie Ching abusing the surau for tazkirah and ceramah politik. Hannah Yeoh already zakat bags to kids. Theresa Kok can wake up early enough to perform subuh azan.

    Only the part on bereavement services, any of the DAP evangelical politicians can replace PAS to pretend to bath and perform prayers for the deceased.

  5. OMG! He looks like a Nazi!

    Jerusubang resident? Another religious freak? Hemm ..will Hanna Banana’s congregation out-crazy PAS worshippers soon?

    I hate anybody that use God’s name to bad-mouth others.. be it Hanna Banana or any holier-than-thou people. If you wish to bad-mouth others.. just bad-mouth them.. DON’T drag God into it!

  6. baju kurung banyak kain kene jahit. mungkin ambil yg rm400 semeter kot? kalau kena guna 4 meter? Sudah berapa. logik la tu kak… rm1600 utk satu baju, kene la berkira. bukan kedekut, tapi berjimat cermat.

    byk kene duit utk kempen dan turunkan kadar jenayah

  7. Malay votes must be dirt cheap that TNC just need to show up with one baju kurung for all occasions.

    As for Hannah, what is so great being a born again Christian when the home she stays in Subang Jaya is surrounded by illegal massage parlours/brothels, gaming cafes, illegal internet cafes etc which have mushroomed unabated since the last 4 years.

  8. Do you have anything else besides your big mouth to back up the claim about subang with crime and sleaze? Anything at all?

    1. Yes I have you scumbag, get out of that armchair, stop being an arm chair critic, go round the “WHOLE OF THE CONSTITUENCY OF SUBANG” and open yours eyes wide, dunggu.!

      Moral decay does not only relates to muslims, even christians have certain religious ethics, otherwise they wont term the word sinners , bahlol.! Even the worshippers of other religions have code of ethics to not propagating moral decay.. What are you talking, Lesbiasnism, gay, bi sexual is acceptable, then why on earth does the story of SODDOM AND GOMMORRAH appear in the bible, for fun and joke kah wei.

      Get out everyday, spend whatever monies you have , do some surveying works for that born again dead again hannah yeoh tread every lorongs, every pubs, every massage parlors, rumah urut, kaki uruts, hotels, pubs, bars, coleges, shopping complexes, then you tell me of the moral acceptance that is accepted by the bible. If everything is fine, then you do not have to reach out to those ” losts flocks” is it.?

      Apa cerita lah lu, tutup mata, tutup telinga, tutup mulut, then pretends every thing is fine and ok, bodoh. Even the mat salleh’s in their countries pun jelik pada kelakauan dan kejatuhan moral sebegini.

      FYI, even the “motherland” China is clamping on vices in their country especially being perpetrated by the political politburos, and the corruptions unveiled. And they are not even muslim a country country. SHEESH.! DO NOT TRY TO POTRAY THAT STUPID IMAGE OF HOLIER THAN THO here , it does not work.

      1. Man on da street – what the flying fuck crawled up your arse and died? who the fuck gave you moral authority to judge? Helen claims subang has one of the highest crime and sleaze rates.. relative to the country.. you have anything to back that up? or as i guessed.. you’re one the assholes who have completely blinded by umno’s bullshit propaganda to remain in power… Now, for the last time, fuck off…

  9. Kempen kebersihan alam sekitar ala-ala Dapsters

    Reduce
    – hakis kepercayaan orang Cina terhadap kerajaan
    – hakis kepercayaan orang Islam terhadap penggunaan kalimah Allah & Badan-badan Agama
    – penghapusan etnik di P.Pinang
    – kurang ajar/adab terhadap Intitusi Raja

    Reuse
    – slogan/manifesto
    – modal politik bersifat sentimen
    – Ideologi komunis

    Recycle
    – air di Selangor dari loji kumbahan ikut style Singapore
    – uniform pergi ceramah
    – sampah-sarap di Selangor dari sampah berbalik ke sampah reput sampai bermingu-mingu

    ReTweet
    makanan wajib dari celik mata sampai nak tidur. Skrip sama tiap-tiap hari. Pergi church, buka puasa, lawat masjid, label orang lain low-class, tinggal nak masuk tandas je tak tweet.

    Regime change
    – Ubah kepada parti anak-beranak, cucu, cicit, piut 7 keturunan pegang jawatan dalam parti.
    – Lahirkan generasi baru yang lebih kurang ajar, anarkis, rasis dan songsang.

  10. You don’t seriously expect the wolf in sheep’s clothing to have more than one set of sheep clothing, do you?
    One is enough for these PAS people.

    And they just need one Karpal to keep PAS in line.
    Well, at least until he dies and somebody actually crosses over his dead body.

    1. Thank You to Karpal Singh. Because of him the whole of the Pas grassroots and the Pas Cawangans nationwide begins to realise that , hes just trying to steamroll his party (DAP’S) own agendas, thus exposing the Pas leaderships weakness and the anwarinas theory. Thank you, terima kasih,

      Another peronality that contributes to this ” pas supporters awakening Tsunami” is the tokong reverend LGE, a big thank you too, terima kasih. In humility, the muslims have this sayings, “manusia merancang, Allah menentukan” or in english, “human proposes, god’s will to decide”.

      So I guess, to LGE’s and Karpal’s god, their gods has already decided whats best for the nation. I guess we need more of the Karpal’s and the reverend LGE or aka “the tokong”, to create more blunders.

  11. This is like a ‘uniform’ for her to address her melayu supporters when she does her rounds. The fact that she refuse to spend money on the ‘melayu’ style dress shows she doesnt like owning or wearing it unless she has to. Malay culture or the spirit of true muhibbah is not in her heart.

Comments are closed.