Posted in Mama DAPster

Lima tahun ‘pembersihan’

Makin cuci makin taksub

LGEbersihkan

HannahYeoh

‘Bersihkan Malaysia’

UbahDreamMachine

Whack

 Bunuh kuman dan hapuskan kekotoran BN

HannahWhack

Poster di atas telah diedarkan oleh Hannah Yeoh sendiri. Ia menggambarkan dirinya sebagai seorang srikandi yang mengajak orangramai untuk menyertai perjuangan demi menegakkan Kebenaran. Wajah muka Hannah diphotoshop ke atas tubuh seorang heroine kungfu.

Cogankata blog Adun Subang Jaya
Cogankata blog Adun Jerusubang

“… if they [voters] do not want to change, if they continue to tolerate unrighteousness, they cannot enter the Promised Land. […] Vote for righteous leaders and play your part in ensuring that Malaysia is free from corruption and race-based politics.” — Hannah Yeoh (sumber)

DUMChannahTwitter2

“We have heard so much in the last few years about the government and economic transformation programs, and many people put their hope in such programs to uplift and exalt Malaysia. However, the Bible says that there is only one thing that can exalt Malaysia, and that is righteousness alone. Not monuments, not infrastructure, not a vibrant economy, not a nice sounding slogan, but only righteousness alone. And unless we deal with issues related to righteousness, Malaysia cannot be exalted.” — Hannah Yeoh (sumber)

Author:

I have no Faceook or Twitter.

24 thoughts on “Lima tahun ‘pembersihan’

  1. Hannah Yeoh ni, senang2 tulis saja , “masuklah Kristian EV, macam saya. Pasti masuk syurga”. Kalau nak masuk neraka ikut yang lain…

    Kalau nak kuasa politik, stick to polical agenda, people want to know what are your next 5 year plan.

    Kalau nak janji syurga, hannah yeoh sendiri tak tahu dia masuk syurga ke tidak! Kalau tak percaya tanya Tok Guru Pas, atau Anwar, hannah yeoh masuk syurga ke neraka? So sistah hannah, stick to political agenda.

  2. Power crazy Pakatoons whose main concern is not to work together for the betterment of the nation, but to take over . So much for patriotism.

  3. Hannah sedang menyeru kepada perang sabil versi SEA ye? Bersihkan Malaysia daripada siapa? Melayu & Islam? Sebab tu cakap ” .. if they [voters] do not want to change,… they cannot enter the Promised Land..” Langkah mayat saya dulu!

  4. Btw, Her Holiness Hannah spoke of entering the Promised Land. Which land is she referring to anyway? Kelantan’s prime logging land? Or Kedah’s perhaps? Or the submerged Talam land? Or, could it be the prime to be reclaimed land in Penang?

    For all we know, it is Lalaland…

  5. She is talking thru is ass sorry to say….. Hannah Yeoh ..Bersihkan Selangor dahulu dari sarang Pelacuran …Berani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dia ingat DAP .PKR &PAS bagus sangat ke……..

  6. Bersihkan dulu pemilihan CEC, nepotisme dalam parti sebelum nak membersihkan keseluruhan Malaysia. Burung kenyalang yang dijadikan mascot umpama ibu tumpang yang mengeramkan fosil dinosaur yang hanya menunggu masa untuk menetas, separuh dah menetas tapi kita tak perasan.

      1. Ianya tidaklah seketara dinasti Lim & Karpal didalam DAP dan Majlis Pimpinan Pusat PKR yang secara terang-terangan meletakkan anak.bini, emak, bapak dalam organisasi parti. Kabinet bayangan sendiri gambaran kabinet anak-beranak. Tidak pula saya lihat sepanjang pentadbiran PM yang terdahulu mereka mengangkut anak bini ke dalam kabinet sepanjang dalam tempoh pentadbiran. Sudah terang lagi bersuluh. Sudah bersuluh lagi bertongkat. Rasuah? Anda perlu tanya sendiri kepada burung maskot tu kerana saya tidak menyebut apa-apa frasa berkenaan rasuah. Kalau tak tahu macam mana nak tanya pada burung tu, guna verse lagu M.Nasir ni :

        Tanya sama itu hud-hud
        Lang mensilang
        Kui mengsikui
        Kerana dia yang terbangkan ku ke mari

        *Lang mensilang Kui mengsikui maksudnya orang bukan orang hantu bukan hantu.

        1. Mengsi lang, Mengsi kui, si chua lorrr… Teng lang ho, huan na ho, oh lang ho, PR lang kau liao si chua.

  7. hannah Yeoh says: ” the Bible says that there is only one thing that can exalt Malaysia, and that is righteousness alone…”

    what does she mean by “righteousness”? all she wants is the ‘righteousness’ based on the ‘actual (which one is actual?) Bible’ or her very own perception.

    example:do allowing consumption of liquor is righteousness?

    1. Kak Helen quoted … However, the Bible says that there is only one thing that can exalt Malaysia, and that is righteousness alone.

      “the Bible says” maksudnya ada tertulis dalam Bible lah kan ?
      Maksudnya perkataan Malaysia tu ada tercatat dalam Bible ?
      Wow, hebat nama Malaysia tu kan ?

      Minta sedikit pencerahan sebab saya berugama Islam dan tak pernah baca Bible.

  8. She struck a chord there.

    I am very afraid of politicians talking in religious terms. I mean, remember semi-value and act of god?

  9. 5 years ago today this country was set on a path. Now it’s just political parasites like Helen that stand in the way.

  10. Hun,

    5 years ago the country was set on a path to destruction when Msian was conned into believing that the oppo was better than the current govt.

    then, the unexpected happens: the oppo evolved to become parasites to/for the nation. You can dispute this all you want but in 5 years, what exactly has been achieved by the ‘terrible threes’ in Selangor, Penang & Kedah? I won’t bother asking you about Kelantan.

    What promises you gave to the people, and how many actually have been fullfilled? Don’t go twisting the subject and reroute it to the federal govt with ‘they have the final say’ crap – if you know that’s the case why promise something that you know you’re not in control with in the first place?

    Now, knowing that you can’t deliver a single shit, you use religion and a promise to heaven to gain votes; playing God now are we?

    You should be ashamed ss.. I know it’s your job being a troll but the least you could do, is be a clever troll and stick to the fucking subject.

    1. [5 years ago the country was set on a path]

      Sebelum 2008, Malaysia telah mempunyai halatuju dan bergerak mengikut landasan yang tepat sejak dari Perikatan lagi. Apa yang mendatangkan kepincangan bukanlah datangnya dari parti pemerintah tetapi dek ketamakan manusia yang berada di dalam parti itu sendiri sehingga tempiasnya merebak ke seluruh parti. Apa yang patut dan sedang dilakukan adalah penambahbaikan dan bukannya perubahan drastik secara total seperti mengubah limau bertukar menjadi epal atau menggunakan kuasa sihir.

      Pemimpin silih berganti dan bukannya memeritah mengikut dinasti. Bagi mereka yang buta hati, semua yang dikecapi sepanjang tahun terdahulu dinafikan nilai dan objektifnya. Saya melihat dasar Wawasan 2020 yang dilancarkan pada 28 Februari 1991 misalnya, ianya mempunyai objektif yang jelas tanpa berselindung diatas mana-mana kepentingan politik. Ianya bukanlah sekadar slogan atau tema Hari Kebangsaan, tetapi sebagai framework of action bagi rakyat dan pemerintah untuk melaksanakannya ke arah menjadikan Malaysia sebagai negara maju mengikut acuan sendiri. Ia bukanlah gimik politik Tun M untuk memancing undi. Mereka yang bijak pandai sepatutnya mengkaji balik PERSPEKTIF WAWASAN 2020. Saya menghormati Tun M kerana beliau pemimpin yang berpandangan jauh bukannya berpandangan untuk hari ini dan esok sahaja.

      Sekiranya PR memerintah, adakah Wawasan 2020 dibiarkan sahaja menjadi kertas kerja yang terbengkalai ataupun diubah menjadi wawasan sendiri mengikut kehendak abang-abang kawasan. Segala yang dilihat melalui slogan dan manifesto hanyah ubah, ubah dan ubah. Diri sendiri tidak mampu berubah, bagaimana hendak mengubah orang lain. Masa yang tinggal hanyalah 2489 hari sahaja lagi ke arah merealisasikan wawasan tersebut sedangkan usaha-usaha menggagalkannya telah kita nampak sejak 2008. Sehingga hari ini, kesemua 9 cabaran tersebut memang benar-benar menjadi halangan besar bahkan kita melangkah balik kebelakang ke arah tahun 1969 dimana rakyat disajikan dengan pelbagai sentimen. Jangan salahkan Tun M sekiranya wawasan ini gagal disebabkan semuanya ini kononnya adalah idea populis beliau kerana beliau sendiri tidak mengharapkan untuk berada pada waktu tersebut.
      Ianya cumalah ibarat wasiat seorang bapa kepada anaknya.

      Sekiranya pemimpin yang ada sekarang merasakan dasar wawasan tersebut tidak relevan lagi pada hari ini dan mahukan negara dan rakyatnya mengikut acuan Amerika, Australia Singapura dsb, itu adalah kesilapan mereka sendiri.

      Pemilihan pemimpin/pemerintah negara bukannya satu rancangan realiti seperti Akademi Fantasia ataupun permainan trial & error dengan konsep kita cuba ubah dulu, kalau gagal kita tengok cara mana untuk gagal kali kedua dan seterusnya.

    2. Anak Jamie,
      It is quite amazing you write so much rubbish almost as though you actually believe it. Keep it up with your delusions. And oh yes, you write rather well for someone whose head is deep up umnos arse.

      1. ss,

        the name is anakjamil..not jamie, not james, It’s Jamil! Delusions? Hun..You don’t even answer my goddamned questions instead you reroute it to ‘my head up umnos arse’..Valium much, luv?

      2. you are just only good in typing…only typing. For some others, you ARE the parasites.

Comments are closed.