Posted in Evangelista Bintang Tiga

Apa lagi Cina mahu? Cina mahukan Kuala Lumpur

Asakan demi asakan dikenakan oleh DAP.

Setiausaha organisasi DAP Selangor Lau Weng San menuntut kerajaan persekutuan supaya menyerah balik pentadbiran Kuala Lumpur kepada kerajaan negeri Selangor yang dikuasai Pakatan.

http://dapmalaysia.org/english/2013/may13/bul/bul5377.php
http://dapmalaysia.org/english/2013/may13/bul/bul5377.php

Boleh baca juga ‘DAP rep: Return KL to Selangor‘ (FMT, 20 Mei 2013)

Pengerusi DAP Karpal Singh pula mahu menghapuskan senat – ‘Mansuh Dewan Negara, usaha DAP untuk ubah model Malaysia‘ (Utusan, 19 Mei 2013).

The Star, suratkhabar suara evangelis DAP, semalam menuntut ditubuhkan sekolah Inggeris.

Dan puak Kristian meneruskan usaha licik mereka menuntut kalimah Allah.

http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/for-confused-and-ignorant-christians-an-allah-fact-sheet/
http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/for-confused-and-ignorant-christians-an-allah-fact-sheet/
http://www.themalaysianinsider.com/rencana/article/bila-mengapa-dan-bagaimana-kristian-menggunakan-kata-allah-persekutuan-kristian-malaysia
http://www.themalaysianinsider.com/rencana/article/bila-mengapa-dan-bagaimana-kristian-menggunakan-kata-allah-persekutuan-kristian-malaysia

Untuk mengetahui sebab yang sebenar evangelis mahu gunakan kalimah Allah, sila baca di laman AIDC.

Gereja-gereja evangelis semakin berkembang di Subang Jaya, Damansara Utama dan lain-lain kawasan di bawah kuasa DAP. Terlalu ramai wakil-wakil Kristian DAP adalah berfahaman evangelis.

Gereja-gereja tersebut didaftarkan sebagai syarikat — contohnya Kingdom Christian Fellowship Bhd di Subang Jaya, Subang Jaya Assembly of God, Evangelical Free Church Gospel Centre (yang disenaraikan sebagai pusat menyediakan “perkhidmatan profesional”).

Gereja evangelis adalah diiktiraf sebagai sebuah perniagaan di sisi undang-undang dan dengan itu maka ia harus tertakluk kepada undang-undang pencukaian juga. Gereja yang berdaftar sebagai syarikat patut dikenakan cukai keuntungan.

Kariah gereja evangelis digalakkan/terpaksa membayar ‘zakat’ sebanyak 10 peratus (pada lazimnya) daripada pendapatan mereka kepada gereja.

Dengan bertambahnya kejayaan politikus evangelis di persada nasional, maka bertambahlah populariti kultus evangelis seiring dan bertambah juga bilangan orang baru dan orang muda yang menyertai gereja-gereja tersebut.

Baca ‘Jerusubang churches, the millionaires club‘.

Dengan bertambahnya kutipan wang sumbangsih dan keuntungan, dana gereja-gereja evangelis ini menjadi cukup besar. Dan dengan bertambah besarnya modal gereja evangelis, maka meningkatlah kuasa dan pengaruh mereka.

Sudah banyak laporan yang pernah kita baca tentang paderi evangelis bermain politik.

DUMC2013
Matlamat Gereja Methodist Damansara Utama
YeoBeeYinDUMC
Adun baru DAP di Damansara Utama – YB Yeo Bee Yin

Kristian evangelis DAP kian hari kian masyuk mengecapi kuasa.

Perhimpunan Subang Rally sebelum ini menuntut “Rise up its time to take Subang for Jesus”.

Adun baru DAP di Damansara Utama Yeo Bee Yin ialah seorang klon Hannah Yeoh.

Baru-baru ini Facebook Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) melontarkan soalan: “How do we win our city for Jesus?”

SRtake4Jesus2009

WinKLforJesus2

WinKLforJesus

Hasrat DUMC

DUMC bertanya bagaimana kita boleh tawan kota kita bagi Yesus?

Nampaknya ia disahut oleh DAP yang hari ini mahu KL dipulangkan kepada Selangor.

Tingkahlaku pemimpin DAP dan penyokong-penyokong mereka semakin menampakkan kesan kemaruk kuasa.

http://www.malaysiakini.com/news/230614
http://www.malaysiakini.com/news/230614

Author:

I have no Faceook or Twitter.

53 thoughts on “Apa lagi Cina mahu? Cina mahukan Kuala Lumpur

  1. serah balik kl kepada selangor dan serah balik pulau pinang kepada kedah. apa macam? kira fair la kan?

    1. Tak boleh dah camtu, ayahpin.

      dengan depa la ni, dah takbleh bagi satu abuk dah lagi. Pe kata, serah balik PP pada Kedah dan depa dok sengap2, pi settle dulu pembahagian kerusi exco kat Selangor?

      :-)

      1. Yes, Penang pays rent to Kedah, and then Kedah pays rent to Siam (Thailand)!

        1. Datuk Bendahara.

          No. Thailand”s nominal sovereignty over kedah ended when it recognised British “influence” on the Malay stars of kedah in 1909. And that too in exchange of British recognising Thauland annexation of Malay territory in Segenting Kra.

          But on the subject of Pulau Pinang, it was only lease by then sultan of Kedah. only British behaved as it is the outright owner. Until today, Pulau Pinang pays a nominal annual sum to Kedah.

  2. Serah balik Pulau Pinang dan Tanah Seberang Perai kepada ke bawah DYMM Sultan Kedah!!!!!!

  3. The Jerusubang Jesus is not Jesus but all these greedy businessmen clergy personified. I am so angry I wanna start my own church.

    Modern Christian Association (MCA)
    and we are all Modern Independent Christians (MIC)
    we are Blessed Neverending (BN)

    Come join. Ours is the true Jesus. Not 10% money come Jesus of Jerusubang and Darul Sampah.

  4. la…lagu tu ka. hemmm… besar sungguh ketamakan mereka. makin banyak duit makin tamak. peminta sedekah zaman ni datang dalam bentuk pastorita.

  5. This is harsh but need to be said. If all of this request need to be granted, please return your nationality as a malaysian to malaysian goverment coz you has been granted your nationality post malayan independant. Because by returning KL to selangor means what ever agreement prior to independent incuding establishment of KL considered voit. Sorry but by following their logic this need to be said.

    :| sarah

    ps : sorry helen they need to hear this

    1. KL was made a federal territory in 1974. Probably to dilute the Chinese control and power in S’gor.

      1. This is one of the reasons. To make Selangor a Chinese majority government. Right now it is still a Malay majority. Dap wants more Exco but Khalid gives Pas more. We will see what happen. And Selangor is the richest state in Malaysia.

      2. Yes it true but if you follow their logic, after everything said and done, the conclusion was there. Sometimes I wonder, where all these fellow studies their art of spinning.

        :( sarah

    2. Betul tu Sarah…buat status quo before kemerdekaan….and serah balik mereka untuk dihantar pulang keTanah Jajahan Besar negeri China…kalau semua dah nak buat tuntutan……

      1. Tanah Besar Asal mereka pun tak mahu terima mereka lagi, cuba belajar dengan rakan senegara mereka di Indonesia, Thailand dan Filipina, Cuba tengok rakan asal mereka di US atau Eropah, mereka bergaul bersama dengan yang rakyat asal, why only Malaysian Chinese like this, minta itu minta ini and wants everything for themselves, please assimilate.

  6. setuju!.. guan eng, sila serah balik penang kpd kedah.. ini la yg dikatakan bagi betis nk peha.. baru menang sikit dh mcm2 nk dibuatnya… klu dpt memerintah???…

    1. Suruh bayar harga air baru pun dah gelabah, inikan pula pulangkan PP kepada Kedah. Hmmm. Pasni pasti ada bangang yang cakap, Kedah kena pulangkan kepada Thailand. Tunggu la…Kalau dah buta sejarah, tak faham BM pula tu memang susah.

      Macam Zahid kata, pergi masuk sekolah semula!

  7. Kenapa dia tak minta balik Putrajaya? Ikut LIFO lah. Lepas tu serah balik Labuan. Lepas tu tarik balik KL. Lepas tu ambil balik Singapore. Lepas tu ambil balik kerakyatan, kemudiannya serah balik Pulau Pinang.

    Letih, kalau dilayan kerenah DAPsters ini. Lebih teruk dari melayan kanak-kanak. Agaknya kalau tak dapat mereka akan guling-guling kat jalan.

    Saya sarankan kepada mereka jagalah apa yang ada sekarang dengan amanah, ikhlas dan sebaik-baiknya. Kalau DAPsters buat dengan sebaiknya mungkin Putrajaya dan KL akan datang bergolek.

  8. I’m confused & I’m ignorant. Almighty was unable to reach out to me spiritually. So now Elohim sent Hannah & her posse of (self) righteous evangelical fanatics to brainwash me. Failing that, they’ll bestow me with Allah’s blessings for I’m made in God’s image.

    Life as a Christian is so difficult nowadays. It is easier for Hannah et al to enter the kingdom of heaven than for a camel to pass through the needle’s eye it seems. More so now that the Father up high is a card carrying, flag waving DAP cheerleader. Sigh…

    1. An ex-preacher, now residing in Sarawak,revealed that only certain high ranking preachers – bishops,archbishop,etc – can forgive sins – regionally demarcated. For example, an archbishop for Sarawak is authorized to forgive sins among his flock in Sarawak only. He has no such authority for Penang, for instant.

      Can anyone clarify? Cuma ingin tahu saja.

      1. Mana ada manusia, sewarak mana pun dia, boleh forgive sin. Tuhan yang esa sahaja yang boleh forgive sins. Habis tu, bishop tu kalau dia sendiri punya dosa, takkan dia ampunkan dosa dia sendiri? Most important of all, dari mana datangnya paderi boleh ampunkan dosa ni? Can you look in the bible and quote a verse for that?

        1. Ada – dalam tradisi Roman Katholik, pengampunan diberi semasa sessi Pengakuan (Confession) oleh Paderi kepada penganut-penganut mereka

  9. Kalau dapat memerintah? First thing they do is ammend the constitution.

    I will not be surprised if they have already prepared a draft. No, I am not talking just about NEP. I am talking about abolishing the sultanate, turning Malaysia into a republic and make Christian the official religion.

    Geesh..these PAS people dah kena minum air jampi agaknya.

  10. Dear Helen.. can u propose to the dapsters to return penang to kedah than we start talking about returning kl to selangor.. I bet they want both..

  11. tq mr dap s’gor, That’s a brilliant idea. Serah balik KL to Sgor. Next serah balik Sgor to BN and to Sultan Sgor since they were administering the state earlier than you. Then we come to Penang which of course goes back to BN. Since we are on the subject, why not include Singapore in the package deal back into Msia. All in all, give Msia to the Malays and you all can take the bus from wherever you come from.

  12. beginilah sifat manusia yang sudah di beri betis, dimintanya paha, diberi sebidang tanah, dimintanya sebuah negeri.

    sifat ketamakan sebeginilah yang akhirnya menghancurkan sesebuah negara.

    sifat inilah yang secara jelas dinamakan ‘Dajjal’…..

  13. Yang saya faham..!! Please do correct me….if I’m wrong !

    Federated Malay States….Persekutuan Negeri(Tanah) Melayu dan Straits Settlements…serta rentetan sejarah berikut nya…bla..bla2!

    Pendek cerita maka …muncul lah MALAYsia…selepas beberapa peristiwa lain2 nya.

    Muncul pula pasal tertubuhnya Wilayah Persekutuan..!

    Apa yang ingin diperkatakan ialah tentang Kedaulatan KeRAJAAN Selangor …yang diterajui oleh Sultan Selangor.

    Ada kah permintaan DAP mendapat restu Sultan Selangor..!! Negeri Selangor adalah negeri Ber-RAJA..!
    Negeri Selangor di antara berberapa negeri lain menanda tangani tertubuhnya Kerajaan Persekutuan ..serta Pelembagan lain2nya ..tertubuh nya ..MALAYsia..!!

    1. Nami Deboq,

      Sebelum Feb 1, 1974, Kuala Lumpur adalah dibawah pemerintahan Selangor. Perjanjian antara Kerajaan persekutuan dan Kerajaan selangor ditandatangani di istana Negara . Yang diPertuan agung ketika itu adalah tuanku abdul Halim mewakili Kerajaan persekutuan. Mewakili Selangor adalah sultan Salahuddin.

      Hak perubahan sempadan adalah MUTLAK milik Raja yang memerintah. Sultan Salahudin ketika itu sebak dan menitiskan air mata ketika menandatangani penyerahan Kuala Lumpur.

      Mengenai DAP, perangainya tak memeranjatkan. DAP adalah yahudi. Jika ingin merasakan kezaliman hidup dibawah Yahudi, Melayu sokonglah DAP.

      Yang pertama akan dibuang jiika DAP berkuasa adalah raja Raja Melayu.

    2. Setuju sebenarnya puak-puak ini sudah mengkhianat Istana Selangor. Putrajaya sekalipun dijadikan WP dengan mendapat perkenan Sultan Selangor. Di sana pun terdapat salah satu daripada Istana Sultan Selangor.

      Derhaka!!!

  14. Sebenarnya SAudari Helen Ang ni Cina Betoi kah. Kalau betul kenalah saya tambah dalam minda saya ada lagi rakyat Malaysia berketurunan Cina yang perlu dihormati selain Saudara Ridhuan Tee Abdullah. Tahniah kerana berpijak nyata di Bumi Malaysia yang tercinta. Orang Melayu Islam telah lama maju dengan tamadun moden dunia sejagat yang berpaksi kepada tanpa sempadan, warna kulit mahupun bangsa. Yang pasti keharmonian sejagat seiring dengan tuntutan agama Islam yang Suci.

  15. from my research, the relinquishment of KL from being part of Selangor was done on 1st Feb 1974.

    It was not in any way to dilute the chinese population or power but to attract more of them actually plus, newly formed Malaysia was in need of a capital and with Sultan Selangor’s consent and agreement, KL was born.

    Well, fastforward .. Now we have a very smart salesman who is questioning an agreement of the past without mentioning the full back story details. To the historically blind & ignorant Msians (no specific race as the question raised is to confuse the ignoramus), this question is valid and sparks curiosity on why it can’t be done: as you can see the salesman & his party is trying

    (a) either to rewrite or (b) erasing the most important part of ‘penubuhan wilayah persekutuan’. It is also another way for the second phase of rewrites – which is questioning the formation of putrajaya and the agreement between Selangor & the government.

    I must say that the salesman & the party is quite cunning as they know, quite a number of the KL voters are behind them. The questioning of DBKL not doing their job is just for side show: between DBKL and Majlis Perbandaran in Selangor, we all know which is more incompetent.

    The DBKL issue is just an add-on to fuel the feeling of delusional ‘victimisition, detachment and animosity the KLites are having towards the government.

    1. If you look at the chronology of events, you can see where the formation of the FT lies in the timeline (between the formation and formal registration of the BN) and it precedes the 1974 general election only by a few months.

      History is, among other things, a continuity of cause and effect.

      Timeline

      16 Sept 1963: Formation of Malaysia

      25 April 1964: General election in Malaysia

      July/Sept 1964: Race riots in Singapore

      9 Aug 1965: Expulsion of Singapore

      14 Sept 1966: Emergency in Sarawak

      24 Nov 1967: Race riots in Penang

      13 May 1969: Race riots in Kuala Lumpur

      17 May 1969: National Operations Council (NOC) formed

      31 Aug 1970: Rukunegara proclaimed

      22 Sept 1970: Tunku Abdul Rahman steps down

      21 Feb 1971: NOC dissolved, Parliament reconvened

      3 March 1971: Constitution (Amendment) Bill which placed beyond challenge the sensitive issues of the Malay special position, sovereignty of the rulers, citizenship, national language is approved by Parliament

      Feb/Apr/Sept 1972: Penang/Perak/Kelantan which were ruled by the opposition parties Gerakan/PPP/PAS formed coalition state governments with the Alliance

      2 Aug 1973: Tun Dr Ismail dies

      19 Dec 1973: Dr Lim Keng Yaik (later to become Gerakan president) joins Gerakan. He was sacked from MCA in June the same year

      1 Feb 1974: KL becomes Federal Territory
      and Shah Alam becomes the capital of Selangor

      1 June 1974: Barisan Nasional, which was formed in 1973, is formally registered

      24 Aug – 14 Sept 1974: General election in Malaysia

        1. Thanks. Can you home in on the particular pages which you think might be of interest to me?

          1. sorry for the late reply, had some job to prepare & do for some gomen agencies.. anyway, i forgot abt the pages but the population data and intermigration in Selangor was the pages i was referring to. The surge of chinese population in Selangor was quite high for the year.

  16. Dap will be Christian version of Pas.
    Makin ramai akan mendapat gelaran ala ustaz – father, brother, etc

  17. DAP is treading on very dangerous ground by stirring on sensitive matters, perhaps enboldened by their GE13 success.

    I would caution DAP on demanding KL back. If you want to rectify historical error, then the Malays might demand the Chinese to be sent back to China.

    1. Setuju, why check on Bangladeshi’s only, why not those from mainland china or Taiwanese or even our nearest neighbor? So that’s why huge majority? SPR please check.

  18. Gotta problem there Calvin , even China would not want these ingrate Chinese back there. Even if they would be a given a free pass to go back to China doubt that they would. Sugar and spice and everything will always be in Malaysia

    1. These people bila balik Cina will go and convert China. Nanti itu Komunis Party jatuh and replaced by the church. China would NOT want such subversive elements. (Remember China is the only country that does not allow the Pope to run the Catholic Church).

  19. top of my head….serah balik kerakyatan…bole tak…..he…he….
    please dont go to the street and report to OBAMA..OK….joke only ma….

  20. Paling kelakar, agama kristian kena rujuk Quran untuk tahu nama tuhan dia. Hahahahaha. Banyak lagi depa kena belajar dari Al Quran tentang agama mereka sebenarnya. Contohnya, Allah itu satu, bukan satu daripada 3.

    Nama tuhan depa pulak bertukar2. Masa zaman Jesus,, dipanggil oleh Jesus tuhan dalam bahasa yahudi. lepas tu tukar ke bahasa greek bila bible ti translate dalam bahasa greek. Lepas tu ke bahasa inggeris, jadilah father, lord, etc. la ni kat Msia nak pakai Allah pulak. Kalu dalam 200 tahun nanti ada agama baru yg dominant, tuhan dalam agama tu nama dia Gigi, akan tukar lah nama tuhan ke tuhan Gigi pulak. Apa sebenarnya nama Tuhan kau ni??

  21. orang kristian mana boleh makan babi, google lah chapter Leviticus, dan goole lah tentang daging babi dalam bible. perempuan kristian tak boleh dedah rambut, kalau tak mau tutup rambut, kepala hendaklah di cukur botak, (kata Paul dlm new tastement).

    Jesus sembahyang di dalam bible sujud kepala ke lantai, macam orang islam sembahyang. Orang kristian sekarang sembahyg macam orang hindu dan buddha, dua tangan rapat dekat dada, duduk atas kerusi dan menyanyi.

    Jesus cakap dalam bible, bila di confront oleh puak yahudi melampau, mukjizat (sign) yang dia akan beri adalah mukjizat yang berlaku kepada Jonah, (nabi Yunus), so was Jonah in the belly of the whale for 3 days and 3 nights, so will the son of man (iaitu Jesus) will be 3 days and 3 nights in the belly of earth. Maksudnya, mukjizat Nabi Yunus ialah dia tidak mati, so Jesus juga tidak akan mati. Itulah mukjizatnya. Tapi orang kristian kata dia mati dan hidup semula?!

  22. Ini yang kami islam marah. These chinese group minus u :)… Diaorg ni selalu ada udang sebalik batu. Sama mcm kalimah Allah.. Nk guna sebab nak trick islam masuk christian or nk kasi christian sabah sarawak marah kerajaan. Ini this kl claim.. Semestinya nk control kuala lumpur dan buat apa2 yg patut untuk ‘ubah’ apa yg patut. Mayb buka lebih byk disco ka atau rumah urut ka atau malay clensing like penang and selangor.. ‘On going’ project lor…

Comments are closed.