Posted in Evangelista Bintang Tiga

Secara kebetulan atau ia disengajakan?

Rajah di bawah ialah bendera Republik Rakyat Cina. Ia mempunyai lima biji bintang.

flagChina

Ingat tak? Baru-baru ini sahaja saya memberitakan bahawa ia telah dikhabarkan The Star akan membelanja di antara RM20 juta hingga RM30 juta untuk mengembangkan produk dalam taliannya.

Nampaknya wajah baru Evangelista Bintang Lima yang ini – lihat screenshot bawah – adalah hasil usaha ‘makeover’ kepada suratkhabar tersebut.

Cuba tengok pada logo baru bintang lima The Star Online.

http://beta.thestar.com.my/

Baca juga ‘Dial M for self murder

The Star Online Malaysia, Business, Sports, Lifestyle and Video News 2013-05-29 22-04-45

Author:

I have no Faceook or Twitter.

23 thoughts on “Secara kebetulan atau ia disengajakan?

  1. Coincidence? I guess not. Helen, the odds are too minuscule. If they really worship that red flag, why not just go and join them?! That would save Malaysia a lot of resources, time and money.

      1. Since the rocket has already gone the moon, why not reach the stars. Yup.
        Star new tag line.
        Why not reach for the stars when you have already conquered the moon?

  2. Bukanlah Helen…yang di Star online itu adalah melambangkan 5 rukun Negara Malaysia. The Star bukankah diusahakan dan dijalankan oleh rakyat Malaysia yang tak mengira bangsa. Janji cina sudahlah.

    Jangan marahkan Star ini Helen, mereka cari makan dengan cina, Melayu dan India mana mampu beri ads to the star. Chinese businessmen yang kayakan mereka, sebab itu, yang di Star seperti gunting lipatan ke musuh dalam selimut ke, Chua Soi Lek tak mampu buat apa-apa.

    Kalau Presiden MCA berani FIRE 3-4 Editors dalam Star, barulah orang Melayu percaya yang MCA yang control the star. Kalau tidak, menghabiskan beras sahaja bercakap.

    Kalau 500,000 ahli MCA sokong BN, tsunami cina tak akan berlaku. Sedihlah tengok kawan-kawan dalan BN ini, semangat “menumpang” UMNO terlalu kuat.

  3. Bukankah Dr Sun Yat-Sen yg menyatakan hanya orang cina yg mengenal hati budi kaumnya bila diminta pendapat beliau tentang komen yg di buat Yuan Shikai?

  4. Errmm, what happened to Joceline Tan?? Her latest article was in 12th May 2013. Do you have any idea?

  5. nanti akan ada explanation penafian tentang hubungkait dengan bendera PRC dari the star. apapun memang seronok kalau goncang bahu talibarut DAP ni. kamonlah (come on) the star boleh menegakkan benang basah tentang tsunami cina pru13 takkan taknak jawab tajuk ni kot?

  6. 5 star tu bukan apa apa. cuma sekadar hiasan. lagi pun najib akan berusaha utk memastikan kaum cina dpt pembelaan serta bantuan kemanusiaan. ingat, tanpa kaum cina PRU14 nanti BN pasti kalah. editor the star pula perlu di layan oleh MCA kerana utk menang PRU14 kekuatan apatah lagi populariti the star sebagai tonggak rasmi media MCA semenjak azali lagi akan membuat kan MCA lebih kuat.

    saya berdoa semoga najib terus memberi makan dan minum percuma kepada kaum cina sebagai menunjukan national reconciliation dan ini sudah pasti dpt menang kan undi kaum cina utk PRU14 sepertimana PRU13.

    The star elok di pupuk lagi. biar kan org UMNO dan melayu amnya. mereka ini bukan pun nak mengundi utk BN. lagipun buang je Utusan kerana utusan la melayu benci najib.

    1. Saya yakin itulah yang akan dan sedang di dendangkan di telinga PM najib oleh sang penasihat yang dicadangkan oleh Tun daim untuk dipecat.

      Kita tunggu apa tindakan selanjutnya oleh najib. Pada GE 14, kuasa memecat najib terletak pada kaum melayu. Cina confirm DAP.

  7. Dear Helen, good one and you’ve got a really good eye. I am so proud of you that you can see their mistakes. Please do some research on the Red Bean Army. Translated to Mandarin, it sounds eerily similar to the Red Army under Mao, China.

  8. The heavens & the Star rejoice now that their Subang Jaya idol is to be known as Madam Speaker. Wonder if she’ll indulge in Facebook & Twitter during sittings henceforth. She might even institute “Take Your Malaysian Malaysia Kids To Work Day” soon.

    Self righteous motormouth ain’t gonna be quiet now that the Star is obligated to give her acres of news real estate. God help us all

  9. Good work Lousy Engineer and Helen Ang.

    Helen, can you comment on this “Chinese berjaya because we dont adhere to any rules, Everything goes. If we get caught by the law, still not wrong. Not ok is only when we masuk jail. But then, when we masuk jail it is deemed not ok, not because we did wrong but because some of us are stupid enough to get caught and more stupid because get jailed ..in conclusion ..never respect the law, we will be called stupid if we follow. …

      1. i thought we are talking about the value atrributes of may be The STAR :). Just a may be..

  10. Look at this sentence if we translate to BM.
    http://www.malaysiakini.com/news/231553

    •Ean Yong Hian Wah (Sri Kembangan, DAP): investment, industrialisation and trade, development of new villages and of legalisation of illegal factories

    Ean Yong Hian Wah (Sri Kembangan, DAP): pelaburan, perindustrian dan perdagangan, pembangunan kampung-kampung baru dan kilang-kilang haram dihalalkan.

    “Kilang-kilang haram dihalalkan.”

  11. the Chinese strategy is basically this. divide the Malays. yes the Malays are now divided into 3 factions. then work with one of them. pit them against one another.

    see what’s happening now ? the Malays are going after one another. and they, the Chinese are working with the other 2 factions, PKR and Pas. and their strategy is working. the Chinese know that the road to political power is through divide and rule.

    well, they are actually borrowing a leaf from the British rulers of Malaya. PR is not an alliance. its just a vehicle where the Chinese, through the DAP, are telling everyone that, “if you want to govern this country, if you want to form the government, you have to deal with us. and we have the right to determine who we are going to work with”.

    this is very unlike the formula of the old Alliance or the BN where once everyone gets together, all act in unison. the Malays, whether they are from Umno, PKR or Pas, they better wake up, and wake up fast. otherwise they will get played off one another by the Chinese through the DAP.

    by the looks of thing, not only are Malays “mudah lupa”, they also fail to learn anything from history. no wonder the Chinese are getting so confident. they know GE14 will mark their ascendant to power.

    1. to add to that machiavellian strategy, it doesnt help when the BN at the same time have consultants after consultants and put aside the civil service in the thinking department as if the civil service are brainless and cannot think. When the mind are idle, it breeds what?..We cant fully blame the PR strategist since they strategize to win at all cost. They want power. No to way about that. Its not about the rakyat.

      1. re: “to win at all cost”

        And they stop at nothing. Evangelista Bintang Tiga is a most apt name.

        And now we have a new Bintang Lima corps.

  12. Dear Helen,

    I repeat here what i’ve asked previously. Why has MCA done nothing to correct the Star, if the editors are clearly now helping out the Christian-DAPsters?? Is still puzzles me.

    Sack Wong Chun Hai and all the editors. Is CSL too weak or are there people in MCA akin to merge with DAP?

    And Hannah Yeoh the new SS???!!!!. This is indeed part of the DAP scheme.

    Can you see how PKR and PAS are so weak. They have a poor MB elected a second time to DAP’s liking, so that they can continue scheming without any resistance from PKR/PAS. See how PKR/PAS meekly bow to the whims and fancies of DAP. No wonder Azmin Ali is so uptight..

Comments are closed.