Posted in Evangelista Bintang Tiga

The MCA billion$ to go the opposition?

Lim Kit Siang’s blog today carried an article urging MCA to leave BN and join the opposition.

This proposal is a mere formality because the majority of MCA members had already voted with their feet in GE13.

The Resolutions that MCA Needs to Debate On‘, article authored by multi-millionaire Koon Yew Yin, said that “the party has been consigned to the dustbin of Malaysian political history by our electorate”.

OKM slow death

The Star Editor tweets: “If the BN wins, n MCA doesn’t join the cabinet, it’s relevance will decrease in the eyes of the voters (esp Chinese). #SlowDeath”

It also pinpoints the main grouse of the Chinese — “But how true is this claim of a fair or equal political partnership between Umno and MCA?”

Nobody with feet planted on terra firma will put Umno and MCA on an “equal” plane since one party holds 88 seats whereas the other party holds only 7 (out of which 6 are Malay charity seats).

The lack of equality is the bone sticking in the gullet of the Chinese and hence their taunts that MCA is no better than Umno’s lapdog. Whereas in Pakatan, the DAP is top dog. Given this reality, should the Chinese allegiance being fully welded to the opposition in the next general election, be of any surprise at all?

OKMbestBNlosepower

The Star Editor tweets: “Best hope for MCA is 4 BN to lose power”

Nor should it even shock anyone that the MCA machinery would be given over to the adroit utilization of the opposition cause.

Koon writes in Kit Siang’s blog how the general consensus is that “the MCA is a chicken hearted and spineless party that has sold out the Chinese”.

Betrayal

MCA’s decision to allow its influential media to backstab the BN, for the sake of maintaining circulation and profits, is a sellout of their brothers-in-arms and a breaking of the bond of fellowship.

Dial_M_Blog

And now the scissors in the BN back is given yet another twist.

Koon Yew Yin (in Kit Siang’s blog) is confident that his suggestion for MCA to join Pakatan will have the full support of the Chinese public.

Koon asserts:

“In joining the opposition the party will bring considerable financial assets estimated to run into billions of ringgit for the use of the opposition during the next elections. The deployment of these enormous financial resources will provide the fire power that will surely ensure victory for the opposition PR. In this way the MCA can change the course of its own as well as Malaysia’s political history and remain a force in Malaysian politics.”

.
Although Koon’s suggestion is that MCA should relocate themselves lock, stock and barrel to the opposition side, the fact is that the BN Chinese component has already got one foot in the DAP.

rocket1

Koon avers: “In joining the opposition [MCA] will bring considerable financial assets estimated to run into billions of ringgit for the use of the opposition during the next elections.”

In truth, the MCA has already allowed the DAP free use of their prized assets during the recently concluded elections. Look at how much promotion has been given the DAP evangelistas over the last half dozen years by The J-Star.

StariPadOKMvote

The Star Editor tweets: “show of hands for those who’d vote for OKM [Ong Kian Ming]”

Koon also writes, “The deployment of these enormous financial resources will provide the firepower that will surely ensure victory for the opposition PR.”

Deployment of the MCA’s enormous financial resources, including those of the Star Media Group and its black ops propaganda blogs, had already provided the firepower that had ensured the unprecedented victories for the DAP.

Koon’s final prediction is that by joining the opposition, the MCA “can change the course of its own as well as Malaysia’s political history”.

StarRocket

Malaysia’s political history has already been effectively and irrevocably changed. We now have a two-race political system.

The MCA is the Malaysian ‘Chinese’ Association. In our fractious, fight-to-the-finish, two-race political system, is there really any question as to where lies the loyalty of the MCA members and Scissorati strike force?

StarOnlineBattle

Author:

I have no Faceook or Twitter.

86 thoughts on “The MCA billion$ to go the opposition?

  1. Honour is a concept most desired … Owning up to one’s belief is an honourable concept which I fear is beyond the Towkay’s ken as MCA is but a hedging tool

  2. Dap assets go to individuals and mca assets go to dap. That way dap members cannot marah.

    1. LOL. MCA truly getting punk’d by the DAP.

      Alahai! Why lah Umno still bothering to have anything to do with them?

      1. Sebab UMNO bukan rasis seperti yang diheboh2 oleh pakatan, the ultra malays etc.

          1. Kalau melayu masih tak sedar i rest my case. UMNO ni too slow mellow to bertindak and think of strategies yang bernas untuk counter puak2 oppo. Bangkitlah wahai UMNO.

  3. after billions masyuk from MCA, the new alliance need to think how to turn the kampung voters to vote them. neway, kacang only, kampung folks are so kampung. one packet rice, kalin pelikat/batik can swing vote d lah.

    good luck!

    1. Cina Penang dibagi makan hidangan babi, bir, sexy girls nyanyi lagu neneh dan Psy boleh ambil banyak-banyak dan undi DAP.

      Melayu Penang apa pun tak dapat undi BN.

      Neneh Penang ikut saja macam lalang.

  4. Helen,
    amatlah kelakar apa yang ditulis…..

    buat-buat tak tahu bahawasanya MCA itu sebenarnya adalah DAP dan DAP itu adalah MCA…..

    namun sesuatu yang menarik perhatian saya ialah apabila diperkatakan bahawa ‘sekiranya’ MCA menyertai PR maka dengan sumber duit berbilion yang ada akan memperkukuhkan PR.

    saya fikir, kenyataan berkenaan tidak semestinya benar….

    waktu ini, MCA tidak secara rasminya menyertai PR…orang Melayu tidak bertindak keterlaluan walaupun sering menahan perasaan amarah mereka kerana kerap dilabel rasis dsbnya…

    waktu akan datang, sekiranya MCA mengisytiharkan secara rasmi menyertai PR…orang Melayu tentu akan bertindakbalas. orang Melayu di dalam PR yang masih normal pemikiran mereka pasti akan mula memikirkan nasib mereka yakni orang Melayu keseluruhannya.

    saya fikir sekiranya MCA secara rasmi dan berani menyertai PR secara terbuka…natijahnya PR akan berpecah jua….dan jika benar ini berlaku, orang Cina tetap rugi juga.

    dalam politik…sekalipun ada banyak duit, duit tidak boleh beli semua orang…..!

    1. alwieabdullah,

      ini yg cina DAP tak paham ttg melayu. depa ingat semua orang boleh dibeli dengan duit.

      biarlah luncai terjun dengan labu-labunya.

      1. Sebab tu lah bila operatif Cina menyamar sebagai seorang pengomen Melayu, gaya cakapnya masih berbunyi “Ka ching, ka ching!” … tak dapat lari daripada naluri sejatinya.

        1. “Ka ching, ka ching!” bunyi macam peminta sedekah antarabangsa di bazar ramadan sedang goyang koleh. ni dah nak start puasa ramailah yg kembali ke M’sia – melancong sambil mintak sedekah.

          :)

          1. urban voters thinking. baling batu sembunyi tangan, tikam belakang type of penipu besar mentality. buat malu cina saja.

  5. re : Koon avers: “In joining the opposition [MCA] will bring considerable financial assets estimated to run into billions of ringgit for the use of the opposition during the next elections”

    They already get the riches states in Malaysia. Now they want the riches party. It show how they mind work. And when any problem arise moaning/shouting that the goverment didn’t help them out. Goverment at fault, too much corruption.

    Rather than paying taxes, they prefer to give churches 10% of their profit. Why? because if you pay taxes goverment will misuse it. Follow their logic, everytimes they pay taxes someone in goverment become very rich. Why make them richer right?

    For them, Goverment just use their magic wand and money will flow in. Than use this magic money to help them up. Easy peasy. That why they think that if opposition take over, all the corruption will be gone forever because using this magic wand goverment have just winggle it and curruption like magic will vanish from Malaysia.

    Or do they think to ask their born again christian to forgive everyone and vanish the sin from the face of Malaysia land. That can also be declare as vanishing the corruption from malaysia right. Clean slate everyone????.

    :D sarah

  6. As if we don’t know it yet. That DAP Goon YY, saja nak telling off UMNO about kekayaan MCA, so that kecut perut dengan MCA dan layan MCA macam equals, walaupun MCA (WHAT MCA?) cuma parti sampingan dengan bantuan oksigen yang diberikan Melayu macam juga Gerakan, sebelum mereka mampus pada PRU14 macam yang Helen jangkakan, macam juga yang terjadi kepada Gerakan, slow and painful death.

    MCA boleh masuk DAP sekarang, Melayu tatak kisah (Najib is another story altogether, of course). Melayu memang tau lu olang sama, dua kali lima. Tapi Melayu pun tau lul olang takmau masuk sebab mau main good guy and bad guy, untuk jaga kepentingan Cina dalam BN dan dalam pada tu baling batu sembunyi tangan dan jika ada peluang macam Jonker Walk episod, tikam belakang kaw kaw!

    MCA please owned up and join DAP!

    1. Amat setuju sekali MCA join DAP, senang nak katok bila dah tau bukan kawan lagi.

      Dalam BN sumbangan MCA memang sifar, makan subsidi pulak, jadi pengacau dan talibarut lagi. UMNO boleh ambilalih kawasan pilihanraya tu dengan senang hati.

      Tak heran kalau MCA nak join DAP. DAP pula memang dah gunakan semua resources yang MCA ada (tapi masih tak berjaya nak topple UMNO).

      Lagi pun kalau MCA (dan juga Gerakan) dah masuk DAP, senang lagi Melayu PAS, Melayu PKR dan Melayu DAP nak faham apa yang dah jadi dalam PRU13.

  7. “Lim Kit Siang’s blog today carried an article urging MCA to leave BN and join the opposition.”

    Although I applaud his statement as it is only due for MCA to do just that. At the same time he is asking for trouble. All PAS needs to do now is to get out of PAKATAN and the Malays will definitely vote them en-block. Lagi pun nak buat apa PAS duduk dalam Pakatan, kat P Pinang pun tak ada tempat dalam kerajaan, di Selangor Menang Besar dari PKR pun tak dapat jadi Menteri Besar. So masih nak tunggu lagi ke?

    For Najib muakan lagi CINA DAP ni semua. Once we hear the magic PHRASE from PAS, we will swing our vote in the next GE en block.

    1. Lol,

      No big deal. By all means, MCA is ‘welcomed” to leave BN.

      Helen is right. UMNO is the “supremo” in BN. That is the fact. There is nothing to be embarassed about it. And it is not a sin to be the “supremo”.

      As I said many times, the reason behind UMNO’s holding the dominant position in BN or even outside BN is very simple actually. It is called “demography”. Malays form the largest racial group in Malaysia. And UMNO happens to earn the lion share of Malay votes.

      MCA in crude language is reduced to ‘melukut ditepi gantang saja”. it is not in the position to issue threat or ultimatum.

      1. Shamshul Anuar and others, I totally agree with you all in all respect, tapi UMNO ni kena gertak selalu kalau tidak dia orang lupa daratan. Yang peliknya bila CINA DAP gertak cepat pulak dia melatah dan bertindak mengikut kemahuan mereka.

        But seriously, we must be in unison to be able to do that. Jangan biarkan UMNO terus mengikut telunjuk CINA DAP dan MCA seperti apa yang kita lihat sekarang. Berlembut tak kena tempat. Mujurlah MENTERI AMARAN tu dah out…

        1. lOL,

          Menteri Amaran yang tak guna itu hanya satu dari masalah. Satu lagi yang lebih serius ialah pejabat Peguam Negara. Najib mesti pastikan yang berada dalam Pejabat tu jenis beriman dan bertakwa. Atau sekurang kurangnya tak berperang pula dengan UMNO. Apa yang terjadi pada Dr khir menunjukkan begitu luar biasa kesungguhan untuk dakwa Dr Khir walaupun dia beli rumah secara sah dengan harga yang ditetapkan oleh ‘valuer” yang bertauliah.

          Masalah pemimpin UMNO ialah mereka enggan bertindak. Dan seperti mana pemimpin PAS yang “kering” jiwa Melayu (disamping tandus semangat Islam walaupun mengaku sebaliknya), begitu juga pemimpin UMNO. ada ramai juga jenis ambil mudah.

          Sikap Najib yang suka minta maaf seperti berkata UMNO mesti berubah mesti dihentikan. Yang patut diubah sikap ialah Najib.

          Langkah pertama ialah bagi pelmpang pada sesiapa di kalangan kaya raya Melayu yang suka hina Melayu, Utusan ke. Tak kira le adik ke atau kaum keluarga.

          1. re: “Dr Khir walaupun dia beli rumah secara sah dengan harga yang ditetapkan oleh ‘valuer” yang bertauliah”

            Bukankan ‘rumah’ (mahligai) Dr Khir dibina sendirinya dan bukan rumah yang siap dibina macam orang biasa beli melalui S&P?

            Yang menarik perhatian badan pencegah rasuah adalah perolehan sebidang tanah amat luas tapak ‘rumah’ (mahligai) tersebut dibina, kot?

            1. Helen,

              Rumah itu masih dalam “renovation” ketika Dr Khir membelinya. Penjual mahu letak RM6 juta Dr khir tidak setuju kerana rumah itu separuh roboh (kerana masih dalam renovation”.

              Harga RM3.5 juta disyorkan oleh Valuer yang bertauliah. Saya tidak nampak dimana silapnya Dr khir.

          2. “Langkah pertama ialah bagi pelmpang pada sesiapa di kalangan kaya raya Melayu yang suka hina Melayu, Utusan ke. Tak kira le adik ke atau kaum keluarga.”

            These kakis had too much wine on daily basis, sebab tu la acting macam tikam belakang-kacang lupakan kulit!

    2. I don’t think a lot of Malay will support PAS as long as they have Hadi as a president even if PAS leave PR. Maybe some supporter will come back.

      If by any chances that people like Hassan Ali come and take over with new Musyidul AM elected and on that time PAS leave PR, than that might happen.

      As per now, if Hadi still retain his position and NA stilll Musyidul Am PAS, I don’t think a lot of malay will joint in.

      :) sarah

      1. I will vote PAS if they can prove to me that they are better than UMNO/MIC (MCA dah keluar kan? belum? ). after reality check, nope, thank you.

        1. I will vote PAS is they declare that hudud law will be for ALL Muslims in Malaysia, royals included.

          This will show PAS is very serious and sincere to implement hudud law and not just rhetorical political mumbo jumbo talks.

          1. Setem,

            Nope. Even in front of “malaikat Maut”, I will say PAS is not sincere in wanting hudud.

            Hudud is mere a weapon for political gain. Just like Pope of medieval era controlled wayward European Kings through Christianity.

            IF PAS is so serious about Hudud, the first thing to go is stop slandering.

            1. re: “the first thing to go is stop slandering”

              I second that! Same goes for the evangelistas. STOP SLANDERING.

            2. shamsul,

              That’s why I never get an answer from PAS supporters every time I pose the same challenge to them regarding Hudud implementation.

              Like you said, Hudud is a political gimmick by PAS.

    3. Maybe
      MCA and Gerakan join DAP in Pakatan Cina

      The Malays in PKR and PAS join UMNO in BN

      The Indians well have no where to go.

      1. The Christian, English-speaking Indians will go with Pakatan and the Hindu, Tamil-speaking Indians will go with BN.

        Like a divorce, one parent gets a kid each.

        1. ini dah macam korea utara dan korea selatan

          satu bangsa (satu keluarga) sudah terbahagi kepada dua buah negara yg berbeza ideologi dan saling bersenget hati

          thanks for your sharp analysis Helen!

          kasihan kepada bangsa india, kena “ngap” juga oleh DAP evangelist tu

    4. I think some tuan ibrahim tuan something just made statement that pas telah diperanjingkan oleh dap. So melayu pas sudah sedar and hopefully the melayu will also sedar.

  8. baguslah jika MCA berambus dari BN. Semua kerusi yg ditandingi MCA dlm pru13 akan diambil alih oleh umno dlm pru14 nanti, maka kerusi yg dimenangi umno/BN dlm pru14 bakal meningkat.

  9. Utusan Kampung updates

    Utusan Malaysia reporter chased away from Penang swearing-in ceremony.

    http://www.mole.my/content/uusan-malaysia-reporter-chased-away-penang-swearing-ceremony

    ‘When asked to comment, new State Assembly Speaker Law Choo Kiang said the the security guards had made the mistake of using the old directive.

    He said that he never prevented reporters from covering proceedings in the state assembly.

    “I would like to clarify that the incident occurred because of a technical error by the security guards. I promise that it will not happen again.”‘

    error, typo, software hiccups are buzz words to get away with a lot of things these days. Soon our remaja will pick this up, very soon…

    1. Hahaha agree islam1st. We need to accept their error but if these happen to goverment they tiaw crazy crazy ooooo…

      :D sarah

      1. sifat (ultra) kiasu DAP (takut yg bukan2…..takut tak bertempat….takut yg dibuat2…takut yang direka-reka…..) sudah mula menampakkan diri dan bertambah dari masa ke semasa- diwarisi dari PAP S’pore

        macamlah seperti masalah SAKA yg sering menghantui kehidupan sebahagian orang melayu

          1. Saka = Sejenis Jin yang menganggu kehidupan manusia.

            You can watch this paranormal activities in youtube.

          2. long time ago and in fact nowadays as well, some people has made agreement (perjanjian) with certain entity such as orang bunian ke, jin ke etc in order to achieve their objective – kuat perkasa ke, cantik ke, kaya raya ke….

            but with this entity, you have to take care and ‘feed’ them, else they would disturb not only you but also your future generation since they dependent on the owner…if the previous owner pass away, then the entity would be indirectly and automatically inherited by your next generation – some know and aware but some they don’t know

            this entity somehow would control way of our thinking which sometimes could make the affected person become less rational compared with those people with free of saka

            to remove saka, then we could go through a ritual to officially disconnect with the entity

            another explanation:

            “Saka adalah jin yang berada dalam tubuh manusia yang sudah sekian lama hingga menjadi sebati dengan manusia itu. Ini berlaku sama ada seseorang itu tahu atau tidak, kerana ia datang dari keturunannya. Kemungkinan ilmu ini telah dipelajari oleh nenek- moyangnya dahulu. Boleh jadi Jin itu sendiri yang memilih untuk mendampingi keturunannya yang dia kehendaki tersebut ditinggalkan oleh nenek moyang pembawa saka apabila mereka telah meninggal dunia. semasa mereka hidup, mereka telah berkawan dan membela jin-jin tersebut yang dikenali dengan pelbagai nama. Jin yang dijadikan khadam oleh nenek moyang inilah akhirnya menjadi saka yang diperturunkan dari ayah kepada anak dan kepada cucu oleh pembela-pembela jin-jin tersebut.”

            http://ruqyahisra.com/mengenal-jin/tanda-tanda-seseorang-memiliki-saka/

            so DAP telah mewarisi “jin” bernama ultra-kiasu drpd PAP
            jin ini digunakan utk mengganggu bukan saja ketenteraman jiwa orang sekeliling tapi org itu sendiri pun sudah tidak rational kerana sudah dikuasi jin saka

            dear Helen, orang2 tua ada berpesan – sebaik2 jin adalah sejahat2 manusia, jadi kalau jin yg jahat dah menguasai manusia tu yang dunia jadi huru-hara

            1. re: “so DAP telah mewarisi “jin” bernama ultra-kiasu drpd PAP. Jin ini digunakan utk mengganggu bukan saja ketenteraman jiwa orang sekeliling tapi org itu sendiri pun sudah tidak rational kerana sudah dikuasi jin saka”

              Setuju.

              Sekarang ni orang Cina dan anak cucu mereka akan terpaksa memelihara jin DAP tu.

              re: “this entity somehow would control way of our thinking which sometimes could make the affected person become less rational compared with those people with free of saka”

              Dapsters nyata sudah dikuasai saka DAP, amat tidak waras pemikiran mereka.

              re: “jadi kalau jin yg jahat dah menguasai manusia tu yang dunia jadi huru-hara”

              DAP dan evangelista pasti akan huru-harakan negara kita. Itu jamin.

              1. “…if the previous owner pass away, then the entity would be indirectly and automatically inherited by your next generation – some know and aware but some they don’t know
                this entity somehow would control way of our thinking which sometimes could make the affected person become less rational compared with those people with free of …”

                Sounds like the Global Elites Illuminati to me

          3. Saka I believe refers to spirits that are passed down through generations.
            Personally I wish people would stop believing in such superstition.
            I enjoy horror movies very much though.

            1. re: “Personally I wish people would stop believing in such superstition.”

              Malaysians of all races are superstitious.

              Apart from teh tarik, roti canai and badminton, superstition would be in the Top 5 things that pull Malaysians together, hahaha.

          4. SAKA ialah Jin/hantu/syaitan yang dipelihara dan diwarisi kepada keturunan seseorang untuk mendapat kekayaan tetapi akan menyusahkan apabila pemalihara meninggal dunia kerana perlu di warisi oleh waris yang sama. Sekiranya tiada yang mewarisi maka ia akan menganggu keturunan tersebut sehingga ada yang setuju untuk menjadi tuannya yang baru.

            :D sarah

              1. macam roh nenek moyang. tok hijau etc.

                Ala Helen, Cina pun ada semayang latuk melayu (wa cina kawan cakap), itu minta nombor ekor, jaga kilang masuk badan cina tak tahu BM, terus pandai cakap BM, fasih macam melayu wor.

                kan ada tiap-tiap tahun buat oo Helen. Siap buat kenduri. Wa tengok dekat rumah wa dulu-dulu, siap isap puting lagi itu latuk…

          5. Helen,

            SAKA is some sort of “spirit” passed from one generation to another.

            The problem with malay is that they over emphasizes this “saka” thing. they like to take tring easy way attributing any incident because of “saka”.

            And no thanks to selfish movie industry, “saka” is “immortalised” again.

            Anyway, saka is a very minor issue in Malay community. the bigger problem is refusal of UMNO to confront Anwar who would sell (and have been selling anything) to be the Prime Minister.

            If only DR M is now the Prime minister.

            What a wish.

          6. Helen,

            saka ialah ‘waris’ ilmu hitam yg diwariskan turun-temurun. ilmu hitam selalunya berkait rapat dengan berdamping dengan jin dan syaitan. meminta bantuan jin dan syaitan untuk berbuat onar seperti ilmu penunduk, ilmu penyeri muka, susuk, santau, guna-guna, ilmu pengasih dan banyak lagi, you name it, you’ll get it..

            selalunya ilmu ini, yakni jin pendamping akan di wariskan dari ayah/ibu ke anak atau datuk/nenek ke cucu. jika tak diwariskan akan susahlah nak mati. kena bukak bumbung dan sebagainya. bayangkanlah kalau tinggal di kondo/apartment/flat. kan takdak bumbung. adeh!

            dalam Islam mengamalkan ilmu ini adalah syirik dan hukumnya haram dan berdosa besar.

            kalau ada masa baca ni buat memahami lebih mendalam tentang SAKA dan dilema penerima saka:

            http://catatanseni.blogspot.com/2012/05/pesan-tuk-besar.html

  10. The politics or non-politics of the Chinese, Malaysian Chinese, are becoming interesting day by day.

    Who will call the MCA EGM to join the Singaporean Trojan Horse DAP and be subsumed by it after it failed to deliver the conquered Malaysia to Lee Kuan Yew to save his legacy ?

    After this the BN as led by the UMNO with the 13 component parties might as well revive the British established ‘Protector of the Chinese’ offices in Penang and Kuala Lumpur. The one in Kuala Lumpur is still available and leave the Chinese, the Malaysian Chinese, to their own devices. In reality, a form of disenfranchisement concerning the Chinese, Malaysian Chinese, forever locked inside the Opposition.

    This is the difference between politics of emotions or whatever and realpolitik.

    1. re: “In reality, a form of disenfranchisement concerning the Chinese, Malaysian Chinese, forever locked inside the Opposition.”

      Exactly, sir. You have eaten enough salt to see this. The kiddies chanting “Ini kali lah” have not. They only slurp Kool-Aid.

  11. Every word that comes out of the Chinese, Malaysian Chinese, during this critical period of their history should be recorded. I am of the opinion that the events of today will make interesting historical research tomorrow. It is amazing that a group of people, the Chinese, well-known for their astuteness and wisdom end up this way even though they command a minority of 24.5% of the total population.

    As I have always said that the Malaysian Chinese are the best treated even better than Singapore, Hong Kong, Taiwan, China and the rest of the World. Some of the Opposition members became might wealthy because of the system of Malaysian democracy and yet, they seem to find it repulsive after partaking of the lucre and now work to bring the system’s downfall in a diverse society.. What are they going to replace the existing with ? Normalcy ?

    In Lee Kuan Yew’s Singapore, you will find the answers to the future of Malaysia and all these 9 failures of his happened in a fairly homogenous society !

  12. Dont you guys think there is a trend forming in front of your eyes. The chinese dont care for politic for political sake. its business that they covet.

    And by using that very premise that chinese politic is business, i ll say that DAP calling for MCA to join them is really a reverse pyschology to trigger PM to give more to Chinese through MCA. It doesnt make much sense for all Chinese based political party to be one side. It makes more sense to be represented on both side and promote the business interest for the Chinese politic.

    Malay biggest fear has always been ‘jangan berpecah belah’. And PM biggest fear is not to be seen as racist and ‘jangan berpecah belah’. PM is currently recycling old guard and putting them ‘old hand’ all over national corporations.

    I see more role will be given to MCA by BN and more of DAP role to instigate for MCA to jump ship will only speed up the process of more inclusivity of MCA with BN. Just a matter of time

    1. li dosh, Sir, how to do profitable business without peace, stability and harmony ? The velocity of money slows to a crawl. This ain’t no business for anybody but only for mischief makers a’la mode.

  13. Even before the Singaporean Trojan Horse DAP gained power to conquer Malaysia for the brilliant Lee Kuan Yew with his 9 failed Policies for Singapore to save his legacy, we note that their 1st grade moneyman is already talking of the billions and billions of ringgits which will surely flow into their pockets from the MCA. As I said in a previous comment, YOU JUST HAVE TO LOOK AT SINGAPORE TODAY AND SEE CLEARLY WHO MADE ALL THE MONEY, MONEY, MONEY FROM ZERO BASE ! Unless, you are totally blind, deaf and dumb. REALPOLITIK has gone with the wind !

    SEE THE THINKING BEHIND ALL THE HOLINESS OF THE DAP POLITICS – it is MONEY, MONEY, MONEY.

    See how the obsession of the MCA leadership with money, money, money brought about their ignominous downfall. AND WHAT IS BEHIND THE MONEY, MONEY, MONEY ? It is SEX, SEX, SEX AND MORE SEX.

    We must assume that the Singapore Trojan Horse DAP has not given up on sex too but only interested in MONEY, MONEY, MONEY unless they have not heard of MAN AND WOMAN SINCE ADAM.

    1. LOL.

      Pls explore the current DAP-MCA relationship from your sources. You may be able to tell us more.

  14. Ms H. The heart of all Malaysian politics is the nub, the BN as led by the UMNO with the 13 component parties. The Singaporean Trojan Horse DAP and apparently the MCA (according to some of the chaps here) have joined forces to do things their Way. I AM IN FAVOUR OF DOING IT MY WAY WITHIN THE CONTEXT OF A CHINESE UP-BRINGING AND TEACHINGS WHATEVER THESE MEANT IN A MALAYSIAN ENVIRONMENT OF FELLOW MALAYSIANS !

    Their Way especially the DAP’s confrontational and aggressive tactics did not work for 47 long years and will not work even with their enhanced performance with 100% support from the Chinese, the Malaysian Chinese.

    In fact, the DAP has already abdicated its powers to the PKR and the PAS and is already in the identical position as the MCA in the BN. The DAP has succeeded in leading the 100% Chinese, Malaysian Chinese round and round in circles in the zero sum game of no returns for the Chinese themselves by the apparent enhancement of some virtual political powers which are only known to themselves.

  15. Ms H. The political leadership, if any, of the Chinese, Malaysian Chinese, whether it is due to an over-provision or under-provision of intellect as compared with the brilliant Lee Kuan Yew with his 9 failed Policies for Singapore can be determined whether it is the right or wrong way at the present time. Man proposes. God disposes. We are dealing with human problems here which I believe mostly created by the Chinese political leadership themselves through the decades and not of recent origin. This defect only cropped up when the Malaysian ‘knife edge’ politics became imbalanced through the serious neglect by the nub, the BN as led by the UMNO with the 13 component parties from 2003- when the proverbial goodies flowing down the power pyramid dried up and were seen to defy gravity by flowing up to the tip. EXACTLY LIKE IN GOLF OR TENNIS, WHEN EVERYONE WANTS TO KNOCK-OUT TIGER WOODS OR ROGER FEDERER WHEN THEY SEE THESE ICONS ARE WEAKENING ! This is human nature for you and me. This is the law of the human jungle, where the strong bullies the weak !

  16. Ms H. After 2003, with all the ‘low hanging fruits’ to quote the Singaporean parachutists (October 2008 was still far far away), the BN dinosaur was properly weakened for the eating, someone or some pundits saw it was possible to topple the BN in 2008 but he or they did not provide the magic formula to do so – ONE EASY STEP. The Opposition did what was in their minds which limited their options and failed once in 2008 to take power and failed twice in 2013 to take power. If you count in the 1997 holiday trip to Disneyland by the DPM, the failures to succeed are 3 times. Hey ! No one claims to be the Malaysian Robert Bruce yet.

  17. Frankly speaking, I am not that worried about the long-term ‘threat’s posed by DAP, PKR and PAS to BN. DAP will self implode one of these days, especially when LKS is no longer around or is no longer able to ‘protect’ his loud mouth son LGE from the claws of other super duper ambitious DAP members. PKR will disintegrate the minute Anwar is gone. I very much doubt that PAS can reinvent itself when Hadi Awang calls it quit.

    1. you are exactly right Setem

      adakah semua president parti2 politik itu akan hidup selama2nya??

      frankly telling also, from the bottom of my heart i do love and care very much of this nasib parti bulan yg satu ini…nak ditegur….dia lagi hebat bagi nasihat….nak diperbetulkan …dia lagi hebat berhujah dgn segala nas dan hadis….”bodoh sombong…” kah mereka…??

      nampak terang dan nyata mereka di”ngap” oleh dapters evangelist..masih tak sedar lagi….

      PAS adalah salah satu aset terbesar orang melayu dgn ahli yg sgt “taat” dan komited…

      sebab tu dap evangelist “sanggup” berbuat apa saja demi memenangi hati PAS utk meraih undi berharga PAS

      nak jadi MB selangor pun kecut…

      kalau benar sekarang MB selangor diterajui oleh PAS even though mereka dari pakatan – i would be very proud of them as well…

      tapi harapan tinggal harapan – harapan yg sgt berjerebu

      dan adakah Haji Hadi sudah betul2 groom his future leader of PAS??

      kalau pun nak jadi president seumur hidup….kena fikir juga nasib parti yg bakal ditinggalkan itu

    2. Setem, you are right. there is no leadership of note in the Singaporean Trojan Horse DAP. This proven by themselves which sat around for 47 long years without knowing what to do. And all of a sudden, they jumped into bed with the very rich PKR and the very pious PAS and allied themselves (these hard-core types) with the new Christians. Time will tell.

Comments are closed.