Posted in Gunting Dalam Lipatan

Aduan akan dibuat kepada KDN tentang putar-belit jahat The Star

Bekas pengerusi sebuah cawangan DAP telah merujuk kepada penasihat undang-undang untuk memulakan proses tindakan terhadap The Star.

Beliau juga akan membuat laporan kepada polis dan Kementerian Dalam Negeri dalam minggu ini. Menurut Tan Tuan Tat, niat terselindung The Star sengaja memanipulasi kenyataannya wajib disiasat.

Laporan putar-belit oleh akhbar evangelis itu mempunyai kesan memburuk-burukkan BN.

The Scissorati strike again

Dial_M_BlogNah, matilah engko Umno!

Berikut ialah laporan di mukasurat 15 akhbar Utusan hari ini bertajuk ‘Tuan Tat dakwa artikel mengelirukan’.

“KUALA LUMPUR : Bekas Pengerusi DAP Cawangan Sungai Pelek, Tan Tuan Tat akan mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar harian bahasa Inggeris, The Star kerana didakwa menerbitkan artikel yang mengelirukan mengenainya.

Beliau berkata, perbuatan itu dilakukan menerusi artikel bertajuk ‘Don’t blame BN over booklet release’ yang disiarkan akhbar tersebut 15 Julai lalu.

Menurut Tuan Tat, wartawan The Star pada mulanya menghubungi beliau untuk mendapatkan komen tentang artikel yang disiarkan portal berita Free Malaysia Today (FMT) bertajuk `Booklet on DAP polls irregularities surfaces’ pada 12 Julai lalu.

“Malangnya, dalam artikel tersebut, The Star telah menyunting semua rujukan yang dibuat terhadap artikel FMT dan menggambarkan seolah-olah saya memberi komen mengenai buku kecil yang ditulis oleh Father Augustus Chen itu.

Tindakan ini saya percaya disengajakan akhbar berkenaan untuk memberi gambaran seolah-olah saya mempunyai pengetahuan atau sebarang kaitan dengan penerbitan buku kecil berkenaan,” katanya.

Tambah beliau, susulan penyiaran artikel terbabit, beberapa kenalan daripada DAP dan pakatan pembangkang menghubunginya dan menuduhnya sebagai pengkhianat.” — sumber: Utusan

***  ***  ***

MCA kini berkecimpung dalam suratkhabar pro-pembangkang The Christian Female pula.

Timbalan presiden MCA Liow Tiong Lai menulis sebuah kolum dalam akhbar The Malay Mail hari ini. The Malay Mail banyak menyiarkan rencana tulisan Malaysiakini kerana kedua-dua media ini mempunyai perjanjian untuk berkongsi sumber.

Dalam rencananya yang bertajuk ‘Change is the only constant‘, Liow berkata MCA berjanji akan mentransformasi.

Daripada media Gunting Dalam Lipatan, sekarang MCA tanpa berselindung lagi sudah ‘UBAH’ kepada bersekongkol dengan media yang terang-terang pro-pembangkang.

Author:

I have no Faceook or Twitter.

7 thoughts on “Aduan akan dibuat kepada KDN tentang putar-belit jahat The Star

  1. the star memang jahat, tapi kerana menghormati ramadan, aku tak nak komen pedas kat sini. :) (tunggu malam sket hehe)

    salam ramadan kpd semua pembaca blog helen.

    1. (tunggu malam sket hehe)

      Alamak Bro Ramadham ni Siang dan Malam la.. tunggu le lepas raya. But then again kalau lepas raya pun tak jaga mulut, maknanya Ramadhan ni tak berapa khusyuk le…

      1. hahahaha….terlebih gelak plak baca tulisan bro IDA and lol….

        tapi terlebih gelak pulak bila saya lihat apa yang diberitakan oleh helen.

        pada saya itu tuan tat pun cina jugak….

        kalaupun dia saman the star…saya percaya akhirnya kes akan selesai kat luar mahkamah.

        [edited – deleted]

  2. I believe THE STAR has to pay for whatever bad writing and intention they created to destroy this very intricate fabric of multi ethnic and multi religion of Malaysia – in short the newspaper is destroying the nation

Comments are closed.