Posted in Evangelista Bintang Tiga

Subang Jaya’s “organic vegetarian bak kut teh” and multiple “allahs”

(I) Demure kindergarten teacher Vivian

“She looks so demure. So unlike her sex kitten image,” a journalist covering the event remarked — in article by The Star Online editor Philip (below).

Pengarang The Star Online
Philip, The Star Online editor

(II) Who says it’s pork?

Continues from ‘They’re still denying that bak kut teh is pork‘.

Subscriber comments sourced from the same Malaysiakini article cited earlier, http://www.malaysiakini.com/news/236058

A mualaf – ‘Hang Tuah PJ’ – says she cooked ready mix bak kut teh spice with chicken.

bakuteh7

‘Tok’ says that “bak kut teh can be chicken meat type”.

bakuteh8

‘survivor’ wants to sell halal beef/ayam/kambing bak kut teh.

bakuteh9

(III) What kind of people are they?

Still insisting that Alvivi’s bak kut teh need not be pork even though we can see from the Facebook poster photo that the sex blogger duo had pork (piece with a layer of lard) clipped between their chopsticks.

But ‘Raja Chulan’ says he/she personally finds “the one using mutton to be the best”.

bakuteh12
http://www.malaysiakini.com/news/236119

Mahashitia says: “Even Chinese vegetarians do have their own Bak-kut-teh which is of course purely vegetarian”.

Next we shall hear that the demure kindergarten teacher Vivian and her friend Alvin are tree-hugging vegans.

bakuteh13

One up on everybody else is ‘Hang Babeuf’ of Subang Jaya with his/her “organic vegetarian bak kut teh”.

bakuteh11

(IV) Christian commenter invokes “allahs”

Subscriber comments @ http://www.malaysiakini.com/news/236119

‘Charges not indah’ wrote in Malaysiakini: “Bak kut teh is a very nutritious herbal soup even if it is boiled without any meat or any bones.” (see screenshot below)

“We eat bak kut teh but we do not eat pork. We are christians and the bible says many verses against pork.”

‘Charges not indah’ – the devout non-pork eating Christian commenter – took to task Malaysiakini columnist S. Thayaparan for offending all the gods and all the Allahs, saying:

“Your heading [article headline: ‘No peace in religion’] is wrong. You offend all gods. You offend all allahs. You go to the vatican and confess your sins. We have peace in allah and in religion. Only you have no peace because you have religion but no allah.”

No peace in religion - Malaysiakini 2013-07-20 14-07-28

(V) Ong Kian Ming wins #sahur

The DAP evangelist MP Ong Kian Ming is still tweeting daily about his breakfast and iftar.

Does he berbuka puasa with vegetarian bak kut teh too?

imokman Bersahur di rumah

Alvin Sex Blogger

OngKianMingAllah

Ong Kian Ming says
Ong Kian Ming says

Related:

“Kepala hotak ingat bodo ke apa” nak ditipu bak kut teh itu bukan babi

Author:

I have no Faceook or Twitter.

51 thoughts on “Subang Jaya’s “organic vegetarian bak kut teh” and multiple “allahs”

  1. This is what I term as central and collective damage control by paid RBAs nonetheless.

    Basically get together, decide to white wash Bak Kut Teh. Make it more kosher and less haram to Muslims. Talk about pork is haram among Christians also would do great help (wonder what FFC would say about this?), so that hopefully some Malays (espcially in PKR and PAS, must probably) can put a defend to the Bak Kut Teh haram consensus. And not to mention, please do hijack Malays and Muslims identities for good measures. Sneaky. Lidah Bercabang cultists. Everything goes for these people.

    What kind of people are they? They and only they themselves what kind of people are they. Surely a different animal, this bunch.

    1. And as for the small letters and multiples allah, I have these to say, keep testing the water guys and jangan disangka air yang tenang tiada buaya dan bila dah terhantuk nanti baru terngadah ye!

      Harap-harap nasi tidak menjadi bubur hendaknya, sebab ada orang akan genggam bara sampai jadi abu dan selalunya bila kita menang sorak, kampung tergadai!

  2. Oh well, I’ve seen nasty and sneaky comments from both sides of the divide in other blogs and sometimes here too. I am by what Alvivi did and they should be punished. Frankly I am also disgusted by the comments of people like Ibrahim Ali, Zul Nordin and others of similar ilk.

    The government should show some gumption and take action across the board. The way things are going action does seem pretty one-sided.

  3. Helen,

    Setelah membaca bertimbun-timbun lontaran pendapat para komentar minggu ni berkenaan alkisah “bak kut teh” dan “al-kitab”, saya merasa rindu dengan zaman remaja dulu.

    Dulu orang cina bangga berbangsa cina, orang india megah dengan bangsa india dan melayu tetap dengan bangsa melayunya. Semua bangsa hidup dengan cara masing-masing, hormat-menghormati sesama lain menjadikan Malaysia sebuah negara berbilang bangsa yang aman makmur.

    Kenapa perlu ada ‘Bangsa Malaysia’ yang ‘confused’ dengan identiti sendiri? Sampai dah tak tau mana yang salah, mana yang betul….

    1. Dino, i really missed the time when my chinese friends and me went together to pasar ramadhan both at penang and keyel……long time ago….yup of course during tun m’s time

      they loved to eat and enjoyed all kinds of food
      so they took the opportunity to see, buy and taste heaven of food collections, all just at one place called as pasar ramadhan

      i am not sure how’s penang nowadays under pastor LGE …

      at one point i feel very sorry to see our young malaysian like Alvivi could be sooooo confused with the diversity of malaysian cultures

      to be frank….i my self are not comfortable with some of our chinese cultures like at penang – they used to burn a very huge colok just by road side (would contribute to air pollution)..and some also would play loud and noisy religious ritual days and nights (disturbing neighbourhood to have piece of mind) ….but i would remember my mom’s advice whereby we shouldn’t say anything bad about other cultures or religions – just keep quite and respect them

      anyway, do this young pair of Alvivian ever heard an advice as what my mom said above???

      or who is their reference/mentor/idol anyway..???

    2. Bukan-kah orang Cina Malaysia gemar memelihara anjing sebagai teman keluarga mereka? Tapi, ada orang Cina lain tersinggung hatinya kalau ia di tahan daripada memakan daging anjing yang enak dan wangi rasanya itu.

      Nah, kalau pemakan anjing itu mengada-adakan sesuatu di facebooknya untuk mengusik pecinta anjing, kira siapa tak akan marah? Lepas itu pelawak tak mengaku salah tapi mendakwa ia sebenarnya memakan “daging vegetarian anjing”.

      Aduhai! ya Allah Maha Pencipta kita, terima-lah ibadah puasa orang mukmin!

      Rasulullah pernah meriwayatkan hal seorang pelacur yang berkasihan pada seekor anjing yang sungguh dahaga tetapi tak dapat sampai kepada air dalam perigi; lalu perempuan itu sendiri menaikkan air dari telaga itu untuk dibagikan kepada haiwan yang tercabar itu. Rasulullah bersabda bahawa perbuatan saleh perempuan itu akan menyampaikannya ke syurga esok hari kelak.

      Sila tonton rencana “bak kut teh” ini: [YouTube]

  4. Saudari Helen, Komen YB Ong Kian Ming mengatakan dinegeri Sarawak dan Sabah telah lama mengunakan perkataan “ALLAH” di dalam kitab injil adalah tidak betul.

    Sebenarnya perkataan “ALLAH” hanya lah di gunakan oleh penganut kristian gereja Sidang Injil Borneo sahaja di mana mereka mengimpot kitab injil berbahasa indonesia dari Kalimantan.

    Bagi gereja gereja lain mereka masih menggunakan bahasa inggeris dimana isu perkataan “ALLAH” tidak timbul samasekali. Penganut SIB di anggar di Malaysia tidak lebih 500,000 orang.

    Pada akhir tahun 90 an, SIB telah mula bertapak di Lembah Klang maka oleh kerana keadaan tertentu isu “ALLAH” mula di pertengahkan oleh individu individu tertentu sehingga lah isu ini mula di politikan semasa era Perdana Menteri Abdullah Badawi.

    SIB bermula di sebar oleh pederi dari Australia kepada orang orang ulu di Sarawak pada tahun 1928. Sila baca keterangan yang di keluarkan oleh SIB KL berikut:

    SIB Beginnings

    “We are inspired by God to build a strong, excellent and dynamic church to influence the nations, impacting generations.”

    Founders of SIBKL in October 1928, three Australian missionaries, Hudson Southwell, Frank Davidson and Carey Tolley set sail from Adelaide and arrived in Sarawak a month later. Together with a timber merchant by the name of Alexander Henderson, they established a base on the little-known island of Borneo and started the Borneo Evangelical Mission, now known as Sidang Injil Borneo (SIB).

    In the early years, the three pioneering missionaries had to adapt to a massive cross-cultural shift besides tackling snake infested jungles and mountainous terrains. They also had to contend with the steamy hot tropical climate as well as tropical diseases such as amoebic dysentery and malaria. In spite of all these obstacles, the three missionaries pressed on.

    After mastering the Malay language and the local native dialects, the missionaries began sharing the love of Jesus to the indigenous people of Sarawak. For many years, the labour was hard and the fruits were scanty. It was said that Carey Tolley prayed so much on his knees over the map of Borneo that calluses began to develop on his knee caps!

    As the years passed by, God rewarded their perseverance and hundreds and thousands of natives turned to the Lord, first in Sarawak and later in Sabah. They forsook their old ways of head-hunting and getting drunk on tapai (rice wine). The change was so dramatic that it even caught the attention of the Raja Brooke of Sarawak.

    Previously, they were drunk before dawn with tapai, now they are drunk before dawn with the Holy Spirit.

    To date, SIB has over 500,000 members in Sabah and Sarawak making it the largest Christian denomination in Malaysia next to the Roman Catholic Church..(fahami ayat ini secara strategi).

    Mereka ini lah yang begitu kuat untuk mengunakan Kalimah “ALLAH”. Saya harap saudari dapat membuat research mengenai SIB dan Isu penggunaan “ALLAH” yang menjadi punca kekalutan agama di antara penganut islam dan kristian.

    Masalah ini telah di bincang semasa Mantan Perdana Menteri Tun Mahathir.

    Terima Kasih.

    Salam Hormat.

    1. Terima Kasih dengan pencerahan anda, tapi selalunya orang lebih suka buat andaian sendiri. Macam DOKTOR OKM dan ramai lagi yang punya agenda jahat selari dengan tuan-tuan mereka!

  5. Komen komen daripada penyokong Alvin dan Vivian untuk menjustifikasikan konon konon mereka tidak bersalah dalam isu ‘bak kut teh’ adalah daripada mereka yang mempunyai’ lidah tidak bertulang’!

    Manusia jenis lidah tidak bertulang memanglah suka putar belit cakap mengikut sesuka hati dan kesesuaian kepentingan mereka!

    ‘Bak kut teh’ makanan Cina bukan? Dari azali lagi menggunakan tulang/daging babi, betul tak? Mungkin pada zaman moden ada yang telah menggunakan daging binatang lain, tapi pada dasarnya tetap manu makanan menggunakan tulang/daging babi.

    Jadi kalau anda mengiklankan berbuka puasa dengan makanan itu, orang Islam tetap menganggap sebagai satu penghinaan!

    Sepatutnya orang orang macam Alvin/Vivian dan penyokong penyokongnya di atas sedar daging babi merupakan najis mughalazah mengikut hukum Islam. Mengaitkan sesuatu ibadat Islam dengan benda benda najis merupakan suatu penghinaan yang orang Islam tidak boleh terima kecuali mereka golongan Islam baka yang tidak cintakan agamanya dan yang tidak tahu hukum hakam agama!

    Tidak bolehkah gunakan makanan lain yang tidak haram bagi umat Islam untuk mengucapkan “Selamat Berbuka Puasa”

    Satu soalan cepu emas kepada penyokong penyokong tegar Alvin dan Vivan’,

    “Bolehkan anda jamin 100% secara jujur dan ikhlas bahawa ‘bak kut teh’ yang dimakan oleh pasangan ini dalam iklan tersebut dibuat dari daging yang halal dan bukan babi ?”

  6. Hari Krismas ni boleh kot aku antar ucapan
    ~~Selamat Hari Krismas *anna *eoh Cina Anak Haram Jadah~~

    Rasanya tak ada yang salah, kan?

    Kalau nak tolong betulkan mana yang tak betul, nak rosakkan lagi apa yang dah rosak, jom kita buat sama-sama. No problem, kita semua rakyat Malaysia, boleh pakat tanggung sama2.

    Biar sama2 langkah ke zaman sebelum merdeka balik. Itu saja kesan dan akibat yang kita boleh kongsi bersama. Tak akan wujud win-win situation dan tak perlu ada sikap mengalah bila masing2 sudah mahu menang semata2.

    1. Apa kata CNY ni kita ucapkan selamat dengan buat poster orang cina balik Tong San dengan ucapan, ‘Happy CNY & Selamat Balik Kampung!!!’

      Kelakar ke tak kelakar?

  7. Waaaa…how easy they ignore it! Shut your mind!

    In Malaysia, ‘Bah kut teh’, by default, is directly and specifically referred to PORK. It is a common among Malaysian that bah kut teh is pork.

    Don’t you remember when you mentioned it to your mum or your friends? Shut your mind, spin it around and you will believe your own bluff.

    1. I noticed the two tweets that claimed bah kut teh can also be made from chicken – one looks like a dog and the other looks like a tiger. Me thinks they should both be using the avatar of a Red Bean.

      My Chinese pals tell me that bah kut teh actually means pork ribs herbal soup. If these red beans want to do damage control and spin the issue to their advantage, they should do it more intelligently. They sound as idiotic as their Chief Red Bean Lim Guan eng.

  8. Helen ,

    Saya ada ramai kawan Cina , masalahnya nak explain yg daging(meat) tak kiralah ayam ,lembu ,kambing pun yang tak ikut cara sembilih yang betul adalah tidak halal .

    Komen tentang adanya bak kut teh ‘halal” sebab menggunakan daging selain dari babi menunjukkan Chinese tak pernah mahu belajar mengenal orang Melayu . Oleh kerena nak pertahankan dua insan yang jelas cuba menghina Muslim mereka sanggup menghalalkan makanan yang tak halal seolah olah mengatakan kepada Muslim yang sekarang mereka sudah boleh pergi kedai makanan dan memesan ‘bak kut teh ” untuk berbuka puasa …amat amat jijik .

    1. re: “Oleh kerena nak pertahankan dua insan yang jelas cuba menghina Muslim mereka sanggup menghalalkan makanan yang tak halal seolah olah mengatakan kepada Muslim yang sekarang mereka sudah boleh pergi kedai makanan dan memesan ‘bak kut teh” untuk berbuka puasa …amat amat jijik.”

      Saya setuju. Perangai evangelista – yang oleh kerana hendak memenangkan DAP sanggup cuba memutar-belit supaya yang hitam dijadikan mereka putih, dan yang putih dijadikan mereka hitam – adalah amat amat menjijikkan.

        1. Cakap dengan mereka putih tetap putih dan hitam tetap hitam.
          Walaupun dicampurkan putih dengan hitam, hasilnya tidak akan jadi putih asli atau hitam asli!

          He,he,he harap faham maksud tersirat saya!

  9. 10 years ago Zulkifli Noordin made a comment regarding other religion, up till now people cant forgive him . One of the comment that I remembered “tiada maaf bagi mu” – come from Malay

    Ibrahim Ali: threaten to burn bible. threaten ok. not done yet. people lynching him.

    And now why people easily forgive Alvian whilst they still cant forgive Zulkifli for his “sin” 10 years ago.

    And now why people easily forgive Alvian when they literally post the picture; damage is done whilst Ibrahim Ali done is just post a threat?

    1. The “people” you refer to are Dapsters and Evangelista Bintang Tiga. They like that one ma.

  10. The “Halal” BAK KUT TEH mentioned here by many, pse list the names, restaurants etc so we will be able to despatch our team for inspection of their “Halal” certificates.

  11. For someone reported to be “unemployed” and the other a Tabika teacher, I find this couple very suspicious, what more the boy getting Singapore scholarship for this further studies?

    Apakah mereka ini telah ditanam oleh pihak2 tertentu untuk menghuru harakan keadaan diMalaysia?

    3Bank terbesar Singapore telah didowngrade, ratings ke negatif baru2 ini (15th Julai).

    Jiran2 bisness Cina sibuk rumour mongering wang ringgit tak laku, HKong, Taiwan bla bla taknak terima, kena exchange kat bank sja. Are they trying to create tension here and make our rakyat PANIC?

    Nah, 2doors away from me, 2shop-lots sold for RM1.2m each to Singaporeans. The car accessory local Chinese was given 3months notice to move out from the premises, been operating there for the last 17years! Nah, sewa nak dinaik la tu siapa susah kalau bukan rakyat Malaysia sendiri!

    I hope the authorities siasat mendalam who this two sexploits are all about, definitely it has little to do with the BAK KUT TEH. A blogger reported that they believe the mum already ran off to Singapore??

    1. … and his father is working in Singapore?

      Very2 suspicious. They were ramping on sex and this was not as effective to stir us here, so touch the sensitivities of religion, why not?

      1. haiiyaa….lagi2 singapore…..

        girl fren si vivian tu org s’pore
        si alvin tu belajar kat s’pore
        mum lari ke s’pore
        father kerja kat s’pore

        s’pore to anak emas israel…..huhu

        1. Let’s be fair to mother, she has never approved of her daughter behavior. When the sex video broke out the first time, she actually disowned Vivian and kicked her out from the house. I think she can’t just bear any further embarrassment created by her daughter.

          Itulah padahnya melawan cakap mak bapak …

    2. my chinese boss pula risau dengan exchange rate ringgit yg katanya semakin turun berbanding mata wang asing
      nak import barang pun susah – nanti jual tak untung

      dia kata – how come malaysia ekonomi okay…tapi nilai ringgit boleh lebih rendah dari negara2 yg lebih teruk dr malaysia

      dan dia cepat2 kata …semua ni bukan sebab pembangkang…tak kisah siapa perintah…..nilai ringgit tetap akan mengalami masalah…..eh apa kes …kenapa tiba2 nak defend pembangkang….haha

      1. “dia kata – how come malaysia ekonomi okay…tapi nilai ringgit boleh lebih rendah dari negara2 yg lebih teruk dr malaysia”

        Manage Float – so that our products and services become cheaper and more competitive compared to the rest.

        That is what China is doing, their suppress their currency value for a long time so that their products and services become cheaper.

  12. Once upon a time I worked in the city named KL, in a multiracial office where I was the only Malay in my particular department. As a norm, we would all go out together for lunch. But on the days that I opted out, the guys would declare it bak kut teh lunch. The first time it was mentioned, i asked and was informed that it was pork herbal soup. We had a good relationship, they could have pranked me but they respect me enough to tell me without the usual jokes. And so we worked together happily ever after.

  13. Ask any Hokkien speaking housewife when someone says “Bak Kut” are they referring to any meat in particular?

    When mum or dad tells me to buy “Bak Kut” at the market, I don’t stop to ask them which meat in particular they’d like me to buy.

  14. I loved S. Thayaparan’s piece on the issue. The funny thing is this seems to be one in a recent line of pieces that is displaying his dissatisfaction and frustration at PR.

    I liked that your blog was linked to in the article.

  15. kalau aku kata… Selamat Hari B*** Krismas…m ereka boleh terima tak? kalau tak boleh terima.. jangan mereka hina agama Islam… it takes two to tango…

  16. Ms H. The extent that these bunch of Chinamen/women went to irritate (insult) the dignity and sensitivity of another community in what used to be a peaceful, stable and harmonious beloved Malaysia is absolutely stupid and thick-headed. This sort of behaviour all over the media should be dealt with in the harshest terms under the Rule of the Laws, no more or less. This is mass misbehviour of the worst kind by SHORT CIRCUIT.

    We must respect all our fellow compatriots whatever the shortcomings. Have the teachings of the Bible thrown overboard in the new Christian churches. ?

    Please go and ask another Chinese person/s what a short-circuited Chinaman/woman means. You may ask the British in British Malaya too.

  17. Ms H. AND THE WHOLE OF SUBANG JAYA WAS BUILT SPECIALLY TO GIVE AFFORDABLE HOUSING TO THE MALAYSIAN MIDDLE INCOME GROUP BY THE BN AS LED BY THE UMNO WITH THE 13 COMPONENT PARTIES through SIME DARBY in 1981, lest we forget !

    1. I am very certain there is no limit to the depth you sink to spread your sick and filthy fitnah. Sod off.

    2. This sounds like Mama DAPSter’s one liner comment on twiiter. Entah entah dia kut Helen?

    1. I should have titled this posting ‘Subang Jaya’s “orgasmic vegetarian bak kut teh”?

      1. Helen,

        Now, “these’ people who mock islam, Prophet Muhammad SAW, Malays feel that they “own” everything. as such, what other communities say does not matter anymore.

        Until reality set in,. That nobody is indispensable. that there is a limit that never to be crossed.

        Were I to be the PM, I would in no time strip that boy off his citizenship.

    2. I wonder what Alvin and Vivian are thinking right now? Who they hate the most over all this?

      Melinda Gooi must be shivering like hell now, knowing that the government is not taking any nonsense anymore….

      1. looking at our daily activities…..the company, the suppliers, the customers, the contractors, the government, the people and most malaysian…..everybody is sooo busy doing their own works for their bread and butter…..developing our beloved country

        this harmony, peace loving & developing country is sooo heaven that Alvivi must learn to appreciate……open up their mind and see the beauty of malaysian social diversity (if they want to…)

  18. Only a perfect hypocrite will eat Vegetarian Bak Kut Teh, or Vegetarian Duck. You want to kill a pig/duck but you are afraid of “karma”. It is just like you want to run out and strip someone but you take a cold shower. The urge to eat meat is there but you console yourself that you eat vegan.

    Do you know that in England you can’t sell vegetarian Bah Kut Teh or Vegetarian Duck? Either you want to kill and eat and animal or you just eat vegan. Sheer hypocrisy. I was at Tesco and they sold Bah Kut Teh instant noodles which is marked halal. I would kill a pig and then put the carcass into the noodles and the soup mix. No doubt the soup mix and noodles are halal but my garnishing isn’t and so is my intention of the meal isn’t. Please don’t tell me save Babe (the movie character) because he is cute. Such bullshit.

    Same rubbish as you must pay tithes but it is fine to eat pork as you are blessed by grace.

    Blessing are not to be chosen like apples in a supermarket.

    1. All available (in public domain) photos of Philip would look almost more or less like that, I reckon :)

      null

      null

Comments are closed.