KJ cabar pengkritik ukur baju di badan

August 20, 2013 at 11:56 am 53 comments

Tweet Ketua Pemuda Umno:

Twitter - Khairykj- Mungkin Chief Nazri emosi masa ... 2013-08-20 11-42-13

Khairykj- Yang dok cabar Chief Nazri

Khairy Jamaluddin membayangkan bahawa orang Umno yang mengkritik Nazri Aziz tidak berupaya “single-handedly lawan pembangkang”.

KJ pula lantik pembangkang jadi setiausaha akhbar.

Berkaitan:

Nazri lantik anak, KJ lantik Regina Lee

KJ tegur semua calon agar “jaga imej parti” / setiausaha akhbarnya kata: “Screw you guys”

Tweet setiausaha akhbar KJ bayangkan Melayu malas (“semua orang cuti”)

Advertisements

Entry filed under: Gunting Dalam Lipatan. Tags: , , .

Is MCA still a legal society? Gaji Nedim, pegawai khas kementerian

53 Comments Add your own

  • 1. Pakatan Puak Pembohong  |  August 20, 2013 at 12:04 pm

    Dia jemput penyamun masuk rumah dia sendiri. Dia tak kenal rupa bentuk penyamun.

    Persoalan sekarang, berapa ramai lagi orang Umno yang lantik orang pembangkang jadi staf mereka selain dari KJ.

    Boleh buat senarai Helen ?

    Reply
  • 2. Qalam Qabut  |  August 20, 2013 at 12:08 pm

    Aku jugak nak cabar Khairy untuk gunting rambut di kepala sendiri!

    Reply
    • 3. shamshul anuar  |  August 20, 2013 at 10:26 pm

      Qalam qbut,

      Khairi pun elok juga bertanding di Subang Jaya pada pilihanraya akan datang. Dia kan rasa Melayu tak cukup bagus untuk jadii setiausaha beliau. Jadi tak payah le bertanding dikawasan pekat melayu.

      Masa tu baru tahu langit tinggi rendah.

      Reply
      • 4. Ibni Ismail  |  August 21, 2013 at 9:56 am

        Cadangan yang tu Shamsul.. Kita minta Helen sampaikan pada kawan baik dia si Regina tu.. boleh Helen?

        Reply
        • 5. Qalam Qabut  |  August 21, 2013 at 4:23 pm

          Mana beraninya. Berjerebu nanti ponggongnya. Satu lagi jaguh kampung. Tapi boleh kata kebanyakannya jaguh kampung, kan?

          Mintak pakar statistik kita ulas, berapa ramai hero di gelanggang lawan, berapa ekor jaguh kampung sendiri?

          Reply
      • 6. SamKL  |  August 21, 2013 at 12:01 pm

        KJ tu mana berani…Subang Jaya tu jauh sangat drp Rombau; cuba bertanding kat Rasah / Seremban…mau terpadam nama dari internet…

        Reply
  • 7. alwieabdullah  |  August 20, 2013 at 12:20 pm

    KJ kata ukur baju di badan sendiri?
    Alahai KJ….!

    Reply
  • 8. gurindam  |  August 20, 2013 at 12:27 pm

    kalau nak beli baju untuk orang lain, nak ukur kat badan sapa bro?

    Reply
  • 9. Keris  |  August 20, 2013 at 1:40 pm

    Mungkin ada petua ternilai dalam cerita ini: [YouTube]

    Reply
  • 10. RINA  |  August 20, 2013 at 1:45 pm

    KJ, kalau rakyat tak kritik nanti MPs yang tak faham bahasa terbawa2 babies mereka masuk Pakleman macam mana?

    Pening kepala Tuan Speaker dah kena sediakan pampers and milk formulas and buaian dalam Dewan.

    To some anak muda dengan infant sama sja.. you boleh bawa kenapa mereka tak boleh.

    Reply
    • 11. Helen Ang  |  August 20, 2013 at 1:49 pm

      re: “Tuan Speaker dah kena sediakan pampers and milk formulas and buaian dalam Dewan”

      Bisa diatur. Mungkin Dewan Undangan Selangor akan mempeloporinya.

      Reply
      • 12. RINA  |  August 20, 2013 at 3:29 pm

        KJ terpaksa protect la, apa mungkin dulu FIL dia yg bawa/introduce dia to Opis kut? Bapa bawa anak same tune.

        KJ nampak serabut cara menjawab ni.. Itu la simpan lagi “Regina mengelabah” as his Press Sec, boss pun turut mengelabah!

        Reply
  • 13. Latif  |  August 20, 2013 at 1:55 pm

    Helen…

    Drama drama drama drama drama drama

    Reply
    • 14. Helen Ang  |  August 20, 2013 at 2:07 pm

      Drama P. Ramlee Madu Tiga?

      Reply
      • 15. Setem  |  August 20, 2013 at 4:37 pm

        ‘Anakku Sazali’ kot?

        Reply
  • 16. LOL  |  August 20, 2013 at 2:28 pm

    Is Muhkriz Tun Dr, Mahathir contesting for the UMNO Chief post in the next UMNO General Assembly?

    I TRULY, DEEPLY, MADLY hope that he is and he will, the reason he lost during the last UMNO GA, because THIS “BUDAK HITAM@Si KITOL alaf baru MERASUAH” and proven guilty.

    Reply
    • 17. Hesmel Faznee Faisal  |  August 20, 2013 at 2:54 pm

      I assumed you’re referring to the UMNO Youth Chief post, which I doubt he would. Age (Mukhriz is closing to 50) is one of the factor why Brader Mukhriz wouldn’t want to contest for the post. I suggest he goes for the UMNO Supreme council or, the post of the Vice President.

      But then again, in politics everything is possible..

      Hesmel Faznee Faisal

      Reply
    • 18. Qalam Qabut  |  August 20, 2013 at 3:04 pm

      …THIS “BUDAK HITAM@Si KITOL alaf baru MERASUAH” and proven guilty.

      Ye ke? Kalau dah proven guilty, then pasal apa dia ada lagi? Pasal apa tak dilondehkan jawatan itu dari dia dan bagi pada yang hak? UMNO bodoh ke? Si Kitol ni tak malu ke?

      Tapi hebat gak! Sekarang si Kitol dah jadi menteri, dan nak pertahankan jawatan semasa PAU nanti. Hodoh sungguh politik yer?

      Reply
      • 19. Setem  |  August 20, 2013 at 4:39 pm

        quote, “Kalau dah proven guilty, then pasal apa dia ada lagi?” unquote.

        FIL dia Presiden UMNO masa tu…..ish…ish…ish….tak paham ke?

        Reply
      • 20. Ibni Ismail  |  August 20, 2013 at 7:49 pm

        Proven guilty? by whom?

        Isa samad already proven guilty by UMNO courts also reelect this time by our PM Najib..emm Najib Oh Najib.. now he appoint this Shahrizat after agree to let her resign before and decide that she is not winnable candidate at last PRU..

        Reply
        • 21. LOL  |  August 21, 2013 at 9:27 am

          “Semalam, Lembaga Disiplin UMNO mengumumkan 15 daripada 29 ahli UMNO yang disiasat pihaknya didapati bersalah dengan kebanyakannya berkaitan dengan amalan politik wang.

          Antara yang menarik perhatian umum ialah calon Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam yang didapati bersalah melakukan politik wang dan dilarang daripada bertanding atau terpilih sebagai Timbalan Presiden UMNO.

          Banyak pihak yang kurang berpuas hati kerana calon Ketua Pemuda, Khairy Jamaluddin turut didapati bersalah kerana terbabit dalam amalan politik wang tetapi hanya diberikan amaran.”

          http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0319&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_02.htm

          Reply
          • 22. Ibni Ismail  |  August 21, 2013 at 9:58 am

            Really!! I miss that one.. Thank you.

            Reply
    • 23. shamshul anuar  |  August 20, 2013 at 10:30 pm

      LOL,

      No need for Mukhriz to go for Ketua pemuda post as he is approaching 50 soon. Besides, Mukhriz now is the MB of Kedah. which means he has already “made” it.

      I believe Muhkhriz should concentrate on Kedah. He should just go for Ahli Majlis tertinggi UMNO.

      Reply
  • 24. Ibni Ismail  |  August 20, 2013 at 4:29 pm

    Kita kena faham kenapa Nazri agak emo bila menjawab isu nadem dia tu.. Pak Lah boleh lantik menantu dia, Anwar boleh lantik anak dan isteri, LKS boleh lantik anak dan menantu dia, Hadi Awang pun lantik menantu dia juga, Nik Aziz pun pernah lantik menantu mengetuai GLC negeri,…. Bila tiba kat Nazri, habis semua orang balun dia.. Nasib Nazri lah.. tidak tahan? sila berhenti dengan kadar segera..

    Selepas election, saya agak kritikal dengan kerajaan PM Najib. Kecewa dengan beberapa keputusan pentadbiran beliau. Banyak keputusan Tun M dulu yang saya tidak bersetuju tetapi beliau nampak jelas tegas dalam menegakkan keputusan beliau. PM Najib ini hampir ketahap menjengkelkan.

    KJ ni sedang mencari tapak untuk menjadi PM. He is Anwar in making.. We wait and see..

    Reply
    • 25. Setem  |  August 20, 2013 at 4:45 pm

      KJ’s path towards PM will be different from Anwar’s path.

      Anwar’s path up the enchelon was mapped by Dr M, until Anwar became like ‘Si Tanggang’.

      KJ needs to play up many dramas in the future to achieve his PM ambition. He doesn’t have the same ‘cable’ Anwar had last time; his cable upward was cut off when his FIL was pushed aside.

      But one must have the knack of wiggling thorugh political web in order to survive in highly competitive UMNO. If one survives UMNO politics, he’ll be able to tackle UMNO/BN’s political enemies.

      Reply
      • 26. Ibni Ismail  |  August 20, 2013 at 7:41 pm

        KJ nasib baik terhalang dari menjadi si Tanggang kerana Tun Lah telah menarik diri terlebih dahulu.

        If KJ can survive by next election,.. he will be our next PM provided that Tun M already being call by his creature that time..

        Reply
    • 27. Anonymous  |  August 20, 2013 at 8:30 pm

      If KJ becomes the PM, habislah Malaysia! Blogger Syed Akhbar Ali of Outsyed The Box has revealed an sms he received from an UMNO insider that Ketua Pemuda has [edited-deleted]. Most of us have to perah our keringat just to get RM1000.00 […]

      Reply
    • 31. shamshul anuar  |  August 20, 2013 at 10:34 pm

      Ibni ismail,

      Yup Now i realise why my mother when she had been alive often said she felt something is not right about Anwar(she passed away in 1994).

      As for Nazri, he is plain “rude”. He simply refuses to see the criticism is because UMNO is different from DAP, PAS or PKR. UMNO is still lucky that malays have “soft spot” for the party. Criticism means people still care.

      Do not wait until Malays say “pergi mampus le dengan UMNO’.

      Reply
  • 32. Anti hipo  |  August 20, 2013 at 7:03 pm

    Wow the *** guy mencabar org ye ?
    Apa kata kita cabar dia declare asset dia….

    ____________________________________________________________________________

    Sorry, your recommended link filtered. — Helen

    Reply
  • 33. Formerly Durian Vendor  |  August 20, 2013 at 10:34 pm

    Helen,

    I accept the challenge. I am more than capable of handling the opposition in Parliament. I do have the mental and brain capacity to do even better than Chief Nazri.

    Please get Chief Nazri to resign and make way for me. Alternatively KJ resign himself.

    Bodoh punya KJ. Your job in Parliament is your duty as we have voted for you. If you cannot handle opposition, then what is your job then ?

    So by doing your job does not give you a licence to do what ever you want including practicing nepotism.

    KJ, we are your boss. We voted for you. We also can vote someone else in the future.

    Stop calling Nazri Chief. We are your Chief. Bodoooh!!!

    Reply
    • 34. LOL  |  August 21, 2013 at 9:30 am

      Re. “Bodoh punya KJ. Your job in Parliament is your duty as we have voted for you. If you cannot handle opposition, then what is your job then ?”

      PRU14 nanti suruh dia bertanding kat Lembah Pantai. Boleh menang tak agaknya kalau pandai sangat.

      Reply
    • 35. Ibni Ismail  |  August 21, 2013 at 9:42 am

      Very good idea.. KJ will be happy to hear that there is a capable UMNO people can handling oppo.. until yesterday, he only think that his chief is the very only one that can handle this small thing.

      Reply
  • 36. Mustapha Ong  |  August 21, 2013 at 6:49 am

    Saya adalah di antara sahabat lama kepada kedua-dua pemimpin UMNO yang tersebut, Nazri dan KJ sejak sekian lama di dalam UMNO. Pada pendapat saya, kita harus menerima hakikat perlantikan pembantu-pembantu khas itu selagi telah diperkenankan oleh PM sendiri tidak ada apa-apa masalah dan kontoversi.

    Yang pertama, sesungguh nya perlantikan anak Nazri ke jawatan PK untuk mengendalikan kerja-kerja kawasan parlimen harus diperkemaskan tentang peranan dan kedudukan anak beliau selagi beliau tidak bertentangan dengan prinsip perjawatan di kementerian beliau. Jika ada masalah di antara Menteri, anak dan setaf yang lain, maka kita harus tahu menyelesai nya dengan sebaik-baik nya.

    Bagi KJ yang telah melantik Regina Lee sebagai Setiausaha Akhbar lagi tidak ada sebarang masalah. Tidak salah jika kita melantik anggota pentadbiran daripada pihak pembangkang yang ada wawasan dan kaliber!

    Kerajaan BN amat termuka dan telah melantik ramai daripada kalangan pembangkang yang kaliber. Jadi tidak hiaran lah jika satu ketika nanti PM melantik Nurul Izzah atau Tony Pua untuk mengisikan jawatan-jawatan penting di GLC.

    Reply
    • 37. LOL  |  August 21, 2013 at 9:32 am

      Re. “Saya adalah di antara sahabat lama kepada kedua-dua pemimpin UMNO yang tersebut, Nazri dan KJ sejak sekian lama di dalam UMNO. ”

      Sebab anak kau si Omar Ong tu kawan dan business partner KJ@BUdak Hitam@ Si Kitol Araf Baru.

      Reply
    • 38. Ibni Ismail  |  August 21, 2013 at 9:46 am

      Saya menghormati padangan tuan. Inilah pandangan yang menyebabkan PM Najib berkelakuan seperti sekarang ini.

      Reply
    • 39. LOL  |  August 21, 2013 at 9:57 am

      Re “Kerajaan BN amat termuka dan telah melantik ramai daripada kalangan pembangkang yang kaliber. Jadi tidak hiaran lah jika satu ketika nanti PM melantik Nurul Izzah atau Tony Pua untuk mengisikan jawatan-jawatan penting di GLC.”

      What an UTTER BULL

      Reply
    • 40. islam1st  |  August 21, 2013 at 10:12 am

      Pakcik with all the money … takkan lah tak dapat nak appoint seseorang untuk perkemaskan bahasa kebangsaan anda…agak teruk for a Melayu.

      Reply
      • 41. LOL  |  August 21, 2013 at 11:05 am

        Re. “Pakcik with all the money”

        The fact is he and his family via his son Omar Ong have benefited from the government via KJ is understandable, but to come here and try to sugarcoat comment with what is best and not for BN/Government is UTTER BULLOCK.

        Reply
      • 42. Setem  |  August 21, 2013 at 1:59 pm

        Dia guna google translator beta version, kot?

        Reply
        • 43. islam1st  |  August 21, 2013 at 6:06 pm

          Dia keep on barking dia no less Melayu than you and me, so dia kena la walk the talk, tak gitu pakcik Ong?

          Reply
      • 44. LOL  |  August 21, 2013 at 5:51 pm

        Re. “agak teruk for a Melayu.”

        Seperti OKM, Kafir Harbi yang bertopengkan Islam untuk mengaburi mata pengundi-pengundi Melayu “Pakcik dan anaknya” adalah cina yang bertopengkan Melayu.

        Reply
    • 45. LOL  |  August 21, 2013 at 10:23 am

      “Mohd Omar Ong bin Mustapha Ong was a scholar of Petronas. He was offered scholarship in May 1989 to do A-level in the UK and to study in Oxford University. He has repeatedly defaulted from his obligation in the scholarship agreement with Petronas.

      The revelation of Omar Ong’s appointment as a member of the Board of Director of Petronas will mean that the Board of Direcor have honoured a scholarship defaulter with this appointment.

      Omar completed his study and graduated from Oxford with a Bachelor’s degree in Politics, Philosophy and Economics. On February 16th, 1995 he joined Petronas as Executive. He later resigned and join Multimedia Development Corporation (MDC) on February 1st, 1997.

      Omar was employed for nearly 2 years and at the time of resignation, had not fulfill his compulsory service. Petronas agreed to transfer the compulsory service to MDC being another Government Company..

      His stinct with MDC lasted few months more than 3 years for he resigned on March 31, 2000. This is in breach of the scholarship agreement and he was informed by the Education Services Unit on June 2000.

      Consequently, he was issued a Letter of Demand in January 2001 from the Legal Service Unit of Petronas. By September 2001, Lee, Hishamuddin & Co. was appointed to start proceeding against Omar. Judgement was obtained against Omar in February 2003.

      After MDC, Omar joined McKinsey & Co, London, and operated in Kuala Lumpur. He later co-founded Ethos & Co. in February 2002.

      In February 2004, he was appointed Special Officer 1 to the Deputy Prime Minister. A deed of settlement was signed in May 2005 and he was to serve the Government of Malaysia for an assigned period of 4 years 10 months. In the event of another breach of contract, he will be required to pay a settlement of RM120,000.

      Omar resigned and rejoined Ethos & Co. in February 2006.

      Appreciate you could publish this comment in your blog in order to get reactions from Omar Ong or Petronas to this revealed details.

      This should serve to alert Najib that the man he agreed to be appointed as Director for Petronas is a Petronas Scholar who defaulted on his loan.

      Najib’s insistance on the Board of Director of Petronas to appoint Omar Ong will put them in a difficult position to breach their own internally long practised policies and will be expected to be given exception.

      As another Petronas Scholar, I ask why should defaulter Omar be an exception?”

      http://anotherbrickinwall.blogspot.com/2009/05/omar-ong-scholarship-defaulter-catch-22.html

      Reply
    • 46. Najib bukan Sultan UMNO  |  August 26, 2013 at 5:03 pm

      Kau lantiklah Nurul Izzah dan Tony Pua. Tidak hairanlah nantik PM DAP akan melantik…
      PM UMNO dan Melayu kalau lantik Nurul Izzah dan Tony Pua akan kena bambu keluar dari UMNO mcm Najib kena bambu keluar lantik Hindraf.

      Bukan blank check. Presiden UMNO bukan Sultan UMNO.

      Reply
  • 47. Antisinoman  |  August 21, 2013 at 11:38 am

    We can’t know for sure about what KJ is thinking. Maybe his intent to keep Vagina Lee is in line with the familiar adage–keep your friends close and enemies even closer.

    Reply
    • 48. Helen Ang  |  August 21, 2013 at 3:00 pm

      re: “even closer”?

      Hmmm…

      Reply
  • 49. I am Mulan!  |  August 21, 2013 at 11:50 am

    Finally Zairil is single again. Gone is Ulfah and Dahlia.

    See the wikipedia reedit by BGbot

    http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Zairil_Khir_Johari&diff=568909504&oldid=568222830

    “Zairil married Ulfah Zainal Abidin and had a bersanding ceremony on 29 January 2008. The bersanding was attended by Tun [[Mahathir Mohamad]] and [[Tengku Razaleigh Hamzah]]. http://sirehphotography.fotopages.com/?entry=1425544/.

    − Zairil is now married to Dahlia Hamzah. He has one daughter Emma (born to Ulfah Zainal Abidin) and one son Riahn. http://www.fz.com/content/ge13-daps-zairil-well-received-during-first-walkabout/ In his free time, he likes to read, cook, and watch movies, and is a self-confessed foodie.http://www.zairil.com/

    Replaced by
    Zairil is married and has one daughter and one son. In his free time, he likes to read, cook, and watch movies, and is a self-confessed foodie.http://www.zairil.com/

    Reply
    • 50. Helen Ang  |  August 21, 2013 at 2:58 pm

      It goes to show how active the Dapsters, the DAP operatives and their politico’s online admins/officers are.

      Reply
      • 51. islam1st  |  August 21, 2013 at 6:10 pm

        UMNO duit banyak tapi kena tinggal seribu batu…still bengang dengan PM kucing sebab gagal main kompang untuk iklan raya 2013!

        Reply
  • 52. I am Mulan!  |  August 23, 2013 at 12:57 pm

    Looks like our friend the IMAMOK has put behind his Islam days. The DOCTOR OKM is now praying at a temple. (Can a Christian pray in a temple?)

    Reply
    • 53. Helen Ang  |  August 23, 2013 at 1:55 pm

      Thanks for the tip-off, Mulan.

      Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

Kalender

August 2013
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pengunjung

  • 7,632,010 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: