Posted in Evangelista Bintang Tiga

Wong Tack tunjuk ajar kakitangan DBKL

Calon DAP untuk kerusi Parlimen Bentong dalam pilihanraya yang lepas ialah Wong Tack, pengerusi gerakan anti-Lynas, Himpunan Hijau.

Tax

Dalam video – klik untuk tonton – di atas, boleh dengar Wong Tack menegur (minit 3.00):

“Ini saya punya tax money. I’m a businessman. My tax money is building this park [Dataran Merdeka]. My tax money, and you are just our servant.

J-Star ada membentangkan rencana tentang Wong Tack yang ditulis oleh Regina Lee semasa kempen PRU13:

http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/03/13/Wong-Tack-to-contest-Bentong-seat-under-DAP-banner.aspx
http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/03/13/Wong-Tack-to-contest-Bentong-seat-under-DAP-banner.aspx
Regina Lee (reginalah) on Twitter
Scissorati Regina Lee: Press secretary to the Minister of Youth and Sports

Author:

I have no Faceook or Twitter.

31 thoughts on “Wong Tack tunjuk ajar kakitangan DBKL

  1. That’s a real funny thing to say for someone who even actually ran for political office. Tu bukan namanya menegur, tu namanya berlagak lebih-lebih tak sedar diri.

    1. WHAT TO DO, WITHOUT WONG TACK AND KAKIS WE THE SERVANT MELAYUS WILL MATI KEBULURAN WHAT!!!

      ‘My tax money is building this park (Dataran Merdeka)’

      Walawei, can’t be more classy than that!

  2. Wong Tuck is a good green employer who helps Sabahans cut down trees and plant palm oil. He is also a good taxpayer supporting the good people of Malaysia and Canada.

    http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2013/04/10-people-turn-up-wong-tack-cancels.html

    We all know that if we do not cut down all the trees of Sabah, Pinoy illegals will hide in the forest and later become Malaysians. He contributes by producing palm oil that can be made into palm oil cosmetics. Chinese girls can use the cosmetics and become so pretty that they can ENTICE Caucasian Christian Canadian men. He saves from girls from a second class life of drudgery in Malaysia.

    To hear him speak, come to Penang.

    http://penanginstitute.org/v3/events/upcoming-events/479-21-sept13-zero-waste-management-by-mr-wong-tack

    After listening to his talk at the PISA, make sure you buy organic Pork Free PISAng Goreng fried in PAS coloured green palm oil. Our beloved foodie YB Zairil Khir Johari can bear witness to this.

    Insya Allah Pulau Pinang Bersih dan Hijau.

  3. Betul tu, dia seorang pembayar cukai..lain-lain kuli mak bapak dia.
    Cuma nak tanya, mak bapak dia tok net tok wan dia asal dari mana..
    pegawai kerajaan melakukan tugas mengikut undang2 …kalau tak setuju, nak ikut cara mak bapak dia….. tentu dia tahu pintu keluar..

  4. Dia ingat dia saja bayar cukai. There’re thousands of taxpayers out there. If everyone starts to argue on Wong Tack’s logic there’ll be chaos.”Eh ini saya punya jalan saya bayar tax.” No way a govt can be administered with stingy people like Wong Tack around.

    1. Saya pun bayar cukai, saya tak mau you duduk sini taman sebab saya bayar cukai lebih daripada you, saya mahu enjoy Hari Malaysia, you apa bikin sini, ramai-ramai, saya sakit mata wor!

      And BTW saya rasa ini Wong TakdakOtak takkan berani kata ini macam sama itu Whites atau Orang Indians gomen servants kat Canada wor!!!

  5. helen,

    izinkan saya untuk memberi komen sepatah dua ratus kata.

    kepala bapak ko la wong tack! ko ingat ko sorang je kat malaysia ni yg bayar tax? org lain tak bayar tax?

    kalo bayar tax maksudnya dah boleh buat ikut suka kepala bapak kau? mcm tu lebih 1 juta rakyat malaysia yg bayar tax termasuk aku boleh buat ikut suka la atas alasan rakyat.

    hai nasib baik bukan aku penguatkuasa dbkl kat situ. kalo tak, takyah citer banyak kasik pelempang je. apa nak jadi pun jadi la.

    nasib baik ko tak jadi ahli parlimen ari tu. kalo tak lg rendah standard ahli parlimen kita yg mmg dah sedia sampah esp dr golongan kawan2 dapster ko tu.

  6. Let’s see how much tax does Wong Tack actually pay? Going by his logic, then if I pay more taxes than Wong Tack, then I can kick him out off Dataran Merdeka – where my tax money goes to building it. Lame dude with a blackout mind.

  7. “Ini saya punya tax money. I’m a businessman. My tax money is building this park [Dataran Merdeka]. My tax money, and you are just our servant.

    dia seorang punya tax money ke?
    cakap tak pakai akal….dah tu menghina oegawai DBKL pulak.

    duit tax/cukai dibayar tu dia claim dia punya?
    memang kebodohan yang nyata. tax dibayar kerana prasarana yang telah disediakan.

    mungkin ada yang kata prasarana disediakan dengan duit cukai dia pulak.

    agaknya diaorang ni lupa bagaimana kerajaan yang awal/pertama terpaksa pinjam duit untuk pembangunan sedangkan cukai/tax belum dapat dikutip dengan sempurna…..

    wong tack ni buta sejarah….!

  8. Your tax money my ass!!! Just like all the Chinese parents who sent the kids to private school and demand special and extraordinary treatment from the school and teachers.

    You know what they said to the teachers??” I pay your salaries and therefore you have to fulfill my demands!!” Only Cina buat perangai tongong macam ni tau. [edited-deleted]

    1. Ikut logik Wong Tack, orang Melayu juga ada menentukan apa yang diajar dan siapa pengajar di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina. Cukai yang dibayar oleh orang Melayu juga digunakan untuk pembiayaian sekolah Cina.

      Tapi Dong Zong nak tentukan siapa guru sekolah.

      Sama juga cukai yang dibayar oleh orang Islam digunakan untuk membiayai sekolah Kristian.

      Kalau ikut logik orang macam ini. Yang ini saya punya, bukan lu punya, satu dunia pun boleh jahanam.

  9. Pegawai DBKL tu patut jawab, “Lu ingat lu sorang bayar tax ka? Gua pun bayar tax juga la! Bodoh punya orang.”

  10. kalau macam tu petronas,esso,glc yang bayar tax macamana pulak?saya yang bayar tax berpuluh ribu setahun boleh ke kata saya bayar tax ma.. sukahati sayalah nak parking ,tidur,bela ayam,babi,atas dataran merdeka boleh tak?

  11. Hi Helen,

    Peculiar chinese style ! Ada banyak wang, apa pasai duduk Malaysia ? Taiwan bagus meh… kawan sama Jackie Chan ke… atau di China…. dah tentu terjamin 100% chinese !

    Sombong tak bertempat.

  12. Saya seorang penjawat awam. Saya pun membayar cukai. Ini bermakna I am my own boss.

    Masalah manusia macam Wong Tack ini adalah otak di atas kepala lutut. Penjawat awam harus menjawab kepada semua rakyat jelata, baik yang membayar cukai atau tidak, Kami bukan bekerja untuk ahli politik tetapi kerajaan, dan kalau difikirkan balik, kerajaan mana kat dunia ini yang bukan berdiri di atas titik peluh dan keringat golongan marhaen?

    Baik menara warisan atau taman merdeka, semuanya ada melibatkan kepentingan tertentu. Merdeka Park has been closed for decades, tetiba semua kecoh dan nostalgik bila nak buat bangunan baru. Semua yang bertandang kat Pavillion KL hari ini berapa kerat yang ingat Bukit Bintang Girls School yang dipindahkan? Siapa masih ingat apa yang ada kat atas Tanah KLCC sebelum twin tower dibina?

  13. I remember I paid tax long time ago. So can I build my house inside Istana Negara? Since my tax money is used to build Istana Negara, I think I have the right to it.

    1. Grandmarquis,

      And this should be the answer.

      “Hang ingat negeri ini bapak hang yang punya’.

  14. Typically..thats what the malaysian Chinese generally think of themselves..second class Masters of the Bumiputera servants…demand equality but assign inferiority on Bumiputeras

  15. I believe wong tack is just bull shitting that he paid taxes. Even if he did, maybe a diluted statement of income was given to LHDN.

    He has to prove to us that he paid his taxes ( sales tax, service tax not included ok…!!!) Give us a certified true copy of taxes paid then you can have bragging rights……

    Many do not believe a single word uttered by this good -fo-nothing green frog

  16. Please lah chinaman , dont talk about paying taxes and all the the crap……you lah chinaman who will cheat on your tax returns so that you dont have to pay the goverment, 1st class cheaters and liars you chinaman

  17. Can I borrow or rather use my timeshare MIGs to fly double quick time to say London where I can stretch my legs, sit in the park in autumn while I’m wowed & impressed terribly by the “genetically superior” Caucasian women passing by?

    Or perhaps take a turn to go down to the depths of the ocean just because I can since I’m a taxpayer.

    And while we’re at it, can the Armed Force allow me a couple of hours in their tanks so I can crush the cars that take up my reserved parking space?

    And bring on them Walther P99 pistols. I’d like to tote one around town since I’ve paid for it.

  18. Kampung nerayan!! kampung nerayan!!

    Oi Kampung Nelayan la … Belajar cakap betul betul la Wong Tak. Tak tau bezakan L dan R

    Cina kalau marah selalu berlagak lebih tapi cakap macam tahi. Pegawai DBKL patut ejek dia sampai dia panas dan cuba tumbuk. Baru la ada fight sikit…

Comments are closed.