Begitu hina kaum India di kacamata DAP

September 23, 2013 at 9:54 pm 61 comments

Seorang bekas Adun DAP hari ini berkata pengasas DAP, iaitu pemimpin keturunan India bernama Devan Nair, tidak diberi langsung pengiktirafan oleh parti tersebut.

Adun Kota Alam Shah penggal lepas M. Manoharan berkata gambar Devan Nair Chengara Veetil (1923-2005) tidak pernah dipaparkan sama ada dalam laman sesawang DAP mahupun di mana-mana pejabat DAP. Malah beliau tidak pun disebut namanya dalam lidah rasmi parti mereka The Roket. — sumber: FMTWhy no DAP founder portrait at party premises?’ (23 Sept 2013)

Walhal pengasas DAP itu bukan calang-calang orang tetapi pernah juga menyandang jawatan Presiden Republik Singapura.

onnjaafar

Pengasas Umno iaitu Onn Jaafar telah diberi penghormatan ‘state funeral’ (gambar atas) apabila beliau meninggal.

Pengasas MCA Tan Cheng Lock diperingati dalam catatan di laman sesawang MCA.

MIC pun turut menghargai jasa pangasas parti mereka dengan mengimbau sejarah sumbangan beliau.

Gambar Syed Hussein Alatas, iaitu pengasas Gerakan, ada digantung di pejabat-pejabat parti tersebut.

Namun lain pula DAP.

Cuba anda tengok pada laman rasmi http://dapmalaysia.org/newenglish/au_oh.htm.

Klik untuk besarkan

DAP Website- Our History 2013-09-23 21-27-36

Sejarah pembentukan DAP dikupas seperti berikut:

“Formed in October 1965, Democratic Action Party (DAP) Malaysia was formally registered six months later on March 18, 1966 as a social democratic party “irrevocably committed to the ideal of a free, democratic and socialist Malaysia, based on the principles of racial equality, social and economic justice, and founded on the institution of parliamentary democracy”. (SETAPAK DECLARATION, made in the first DAP National Congress in Setapak, Kuala Lumpur on July 29, 1967).”

Tidak ada disebut bahawa Devan Nair sebenarnya yang bertanggungjawab mendaftarkan DAP.

Nama Devan Nair terus dighaibkan sahaja daripada sejarah DAP yang ditulis oleh konco-konco Dinasti Lim.

India tiada maruah dalam DAP

Sikap DAP yang tidak memandang kepada orang India terserlah melalui tweet oleh Hannah Yeoh di bawah yang memberitakan kepada umum bahawa suami ‘Bangsa Malaysia’nya bercakap bahasa Kantonis kepada anak-anak ‘Cina’ mereka.

hannahyeoh- Shay communicates with my mom

RamNoTamil

Dalam pada itu, Encik Hannah Yeoh tidak berbahasa Tamil (rujuk tweet atas) — “My Tamil is non-functioning”.

Pada hakikatnya, apa-apa yang berunsur ciri keIndiaan – contohnya bahasa Tamil – tidak mempunyai nilai di kacamata orang Cina DAP.

Bayangkan kalau ia DAP yang memerintah negara. Budaya-budaya lain kecuali Cina dan Kristian pasti akan dipandang begitu hina.

Advertisements

Entry filed under: Mama DAPster. Tags: , , , .

MCA “treated like shit by Umno” Seademon should

61 Comments Add your own

  • 1. LOL  |  September 23, 2013 at 10:17 pm

    Re. Begitu hina kaum India di kacamata DAP

    “Bukan salah ibu mengandung, Memang Nasib Celaka Badan” begitulah nasib kaum India di Malaysia ni.

    Reply
  • 2. kampong lad  |  September 23, 2013 at 10:40 pm

    perkataan pariah ni bukan dirujuk kpd kasta kepercayaan hindu. dlm konteks di m’sia ni, ada melayu pariah, ada cina pariah & ada tamil pariah. jadi parti dap ni memang pariah irrespective of race or belief.

    Reply
  • 3. VTT  |  September 23, 2013 at 10:43 pm

    Better to stay with BN, lah if u Indian. Big joke. You see how Kamalanathan and Waythamoorthy cannot fight for Indians, no ball to speak when temple broken, when children made to eat inside toilet. They are slaves only. Then UMNO will tell them to shut up and stop casuing trouble.

    Reply
    • 4. am  |  September 24, 2013 at 12:41 am

      mental retarded… who to fight for indian.. no body, even indian.. they bz fighting among they self.. umno terhegeh sibuk jaga kaum india.. sifat orang melayu cepat kesian..

      Reply
      • 5. Helen Ang  |  September 24, 2013 at 9:53 am

        re: “sifat orang melayu cepat kesian..”

        It is a good trait. Don’t lose it.

        Reply
        • 6. islam1st  |  September 24, 2013 at 7:10 pm

          No lah Helen. Baik sangat people would deem you bodo. They don’t appreciate you, one thing. They further hurl insults at you, then how?

          Reply
          • 7. Helen Ang  |  September 24, 2013 at 8:45 pm

            Sifat cepat kesian itu mengimbas kepada sifat-sifat ir-rahman ir-rahim, bukankah begitu?

            Those people that deem you bodo, don’t appreciate you, and hurl insults at you akan menerima balasan yang setimpalnya pada suatu masa depan kelak. Saya percaya terhadap hukum karma.

            Reply
    • 9. RINA  |  September 24, 2013 at 8:25 am

      Mustahil takder yg nak fight. Where’s Ambiga? The Bar Council full of Indians. Where are all the Indian Doctors? Next door to me is a clinic run by Indian family, hubby/wife/2sons.. Ananda and Fernandez?

      Ramai tapi mana semua lari?

      Reply
      • 10. Keris  |  September 24, 2013 at 11:42 am

        Kaum orang2 India masih dilumpurkan oleh budaya “chauvinism kasta” dan perkauman “superiority-inferiority complex”. Itulah sebab kesiannya kawan2 India kita yang orang biasa saje atau orang2 miskin. Bukankah sekalian manusia itu semuanya anak-cucu Bapa Adam dan Ibu Hawa? Kalau bukan Nabi Muhammad s.a.w. dengan risalah Al-Quran dunia kita ini masih terbelenggu oleh prejudis perkauman dan prejudis keahlian dalam tiap2 perkara. Masih ada Tuhan yang menilai manusia pada keadaan hati kita bukan percapaian zahir sahaja.

        Reply
    • 11. Servant of God  |  September 24, 2013 at 9:26 am

      “when children made to eat inside toilet”.

      Mau kata you tara baca punya worang, you pandai tulis mari. Tapi, itu gambar besar2 sudah tunjuk, itu bukan toilet, kenapa you masih cakap itu toilet?

      Saya nasihat, lu jangan minum itu todi lagi. Jadi bagus punya worang.

      Yes, I’m deliberately writing like this to insult you. Just you, VTT, and only you. Just in case you didn’t understand, OK?

      Reply
      • 12. islam1st  |  September 24, 2013 at 7:11 pm

        Todi is good, some here would agree!

        Reply
    • 13. antihipokrit  |  September 24, 2013 at 8:14 pm

      Dei thamby.. lu punya rumah pun meja makan sebelah toilet lagi mau byk cerita.

      Reply
  • 14. islam1st  |  September 23, 2013 at 10:55 pm

    Surprise, Surprise

    Reply
  • 15. beastofburden  |  September 23, 2013 at 10:59 pm

    What does he mean ” My Tamil is non-functioning” why since married chinese tamil language denounced by Mrs Speaker. You really think Ram Queen control cant speak tamil at all…please lah …..these are the indians who try to hide behind a charade to avoid anything related to tamil/indians. Many of these species around now days especially the Evangelist type. i guess before he met Mrs Speaker his Tamil was functioning now its just dysfunctional …

    Reply
  • 16. 513 witness  |  September 23, 2013 at 11:02 pm

    This VTT spinning the school toilet story in spite of the facts given by minister KamalN ? What’s wrong with u dude ? Go smoke some where else

    Reply
  • 17. Anak Pasir Gudang  |  September 24, 2013 at 1:02 am

    Biasalah sejarah politik tanahair…

    Anwar Ibrahim pun takda pengiktirafan dalam potret2 Ketua Pemuda UMNO di PWTC.

    Lim Chong Eu pun takda dalam potret2 Presiden MCA di Wisma MCA.

    Ada pengasas2 asal UMNO pun tak lagi diiktiraf sebab dah berpecah ke PKMM, PAS dan parti lain2 pada awal zaman Pra-Merdeka & pasca-Merdeka…

    ~ Anak Pasir Gudang

    Reply
    • 18. ASH  |  September 24, 2013 at 10:51 am

      I don’t know what happen to your head …tak kan UMNO nak letak gambar musuh yang hentam dia orang hari hari kat Ibupejabat mereka …..jadi pandai sikit la bila nak komen.

      Reply
    • 19. Mulan  |  September 24, 2013 at 12:08 pm

      Pergi ke MOF di Putrajaya dan gambar Anwar ada di sana sebagai Menteri Kewangan.

      Siapa kata ada sejarah yang ditukar? Kecuali sekarang Chin Peng sebagai negarawan Malaysia, seperti yang diperjuangkan oleh politikus hari ini.

      http://www.nst.com.my/life-times/health/jeff-ooi-defends-bangkok-trip-to-pay-respects-to-chin-peng-1.361209

      “Jelutong MP Jeff Ooi said he went to pay his respects to the 88-year-old in his personal capacity “as an avid reader of Malaysian history”.

      “I have no feelings as I didn’t live in the age of brutal war against Japanese invaders nor the civil war during the Insurgency.

      “But I do have strong feelings over how the Thai and Malaysian sides respected the 1989 Hatyai Peace Accord which both countries anchored to fruition.

      “All parties who participated in ending the civil warn must be accorded with due respect as peacemakers,” he said when contacted via Facebook today.

      Ooi had posted photographs of his trip to pay respects to Chin Peng, on the popular social networking site.”

      Baguslah kalau kita buat rombongan kuil Yasakuni khasnya peminat sejarah Perang Dunia Kedua.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Yasukuni_Shrine

      Jom kita melawat!

      Reply
      • 20. islam1st  |  September 24, 2013 at 7:17 pm

        ‘Yasukuni is a shrine to house the actual souls of the dead as kami, or “spirits/souls” as loosely defined in English.’

        Kami, 10,000 banyak, yang mati diatas kekejaman CP dan anak buahnya tidak setuju dia dibawa pulang ke Malaysia. Abu pun Kami tak rela.

        Kami-the dead spirits/souls of Malayans killed by the CP and CPM.

        Reply
  • 21. Pakatan Puak Pembohong  |  September 24, 2013 at 9:43 am

    Reading this, I remember a conversation I had with a Chinese who is a hardcore supporter of the DAP. The issue was the police’s crackdown on secret societies and the involvement of Indians in such groups.

    He said the reason so many Indians turn to crime was because of the government’s policies of marginalizing the Indian community. When I pointed out to him how Indians were, are marginalized in the DAP, he got mad.

    This is a cautionary tale to Malaysians. Malays should remember this at all times. Just because we are the majority, that does not mean that we will not be marginalized. Look at the Indians and how the DAP treats them.

    Reply
  • 22. Kass  |  September 24, 2013 at 9:52 am

    Paria , Pundek..Cummi umbu..that’s what the DApigs thinks about Indians an other races, also to the Malays as well which they have worse degradotary (oops mine the spelling) terms

    Reply
  • 23. alwieabdullah  |  September 24, 2013 at 10:28 am

    mari kita lupakan kaum india yang sudah lupa jatidiri mereka kerana sudah berkahwin dengan budaya evangelista.

    mari kita menilai tentang betapa kaum India terpinggir di negara ini,

    saya terfikir kenapa kerajaan BN tidak mengaturkan satu program peneroka baru untuk kaum India di bawah seliaan Felda?

    Sudah lama penerokaan tanah rancangan di bawah agensi seperti Felda telah berjaya meningkatkan taraf hidup orang Melayu dan sekarang sudah ada FGV untuk meningkatkan nilai dengan industri hiliran dan tawaran saham yang dicemburui ramai pihak.

    Tetapi, orang India yang asalnya bekerja dan tinggal di estet-estet mempunyai kemahiran perladangan dan sekiranya digembleng mereka ini untuk pembukaan tanah perancangan baru saya percaya mereka akan berjaya meningkatkan taraf hidup. Lagipun, siapa tak mahu dapat rumah dan ada tanah ladang sendiri dan saham dalam FGV?

    Saya percaya jika dibuka rancangan ini, cina-cina DAP akan terlebih marah gila…..!

    Reply
    • 24. Helen Ang  |  September 24, 2013 at 11:07 am

      re: “saya terfikir kenapa kerajaan BN tidak mengaturkan satu program peneroka baru untuk kaum India di bawah seliaan Felda?”

      Memang patut diadakan satu rancangan seumpama itu bagi India bekas pekerja estet.

      Reply
  • 25. maae  |  September 24, 2013 at 10:29 am

    “Bayangkan kalau ia DAP yang memerintah negara. Budaya-budaya lain kecuali Cina dan Kristian pasti akan dipandang begitu hina”.

    100% correct Helen. he..he…ENCIK hannah teoh pun tak iktiraf hubby dia tamil ( benci tapi rindu )…. kalau di baca sejarah Devan Nair camana LKY treated dia, orang india gerenti bertambah sakit hati macam sekarang. Melayu lama sakit hati daaa….

    Chin Peng pujaan hati ku…. dengar Kerajaan Selangor buat mesyuarat di sana… bijak sungguh ! Nanti diorang kata, dah sampai MESTI lah lawat pahlawan mereka ( mandi darah melayu ) di samping konon nya mesyuarat. NIAT SEBENAR . Mana MB agak nya ye?

    Pelik lah anda ni Helen. CEC langsung tak pernah bincang….. udang balik mee ke ? hmmm..

    Reply
  • 26. calvinsankaran  |  September 24, 2013 at 10:46 am

    One of the best example of the “de-indianization” of Indians is the Penang DCM2 Prof Rama. Before he joined DAP he was known as a figher for Indian poor and Tamil people all over the world. He even achieved international fame due to his fight for Sri Lankan Tamil’s plight.

    However the moment he joined DAP, he underwent the sinofication and de-indianization. He approved the KBP robbery and allowed the Dear Leader to marginalize the community.

    He even told Indians approaching for help as “he cannot be seen as a rep for Indians as he’s a rep for all Malaysians”. I wonder if he realises that if he’s not an Indian, he won’t be the DCM2. Like the president of Singapore or the gorilla at the Zoo Negara, he’s there for show and for people to gawk at.

    Reply
    • 27. islam1st  |  September 24, 2013 at 7:20 pm

      ‘he underwent the sinofication and de-indianization.’

      Some Malays had been made Cina as well by the very same process.

      Or was it the other way around? Zairil?

      Reply
      • 28. calvinsankaran  |  September 25, 2013 at 8:45 am

        Zairil is as much Malay as I am a Mat Salleh.

        Reply
        • 29. islam1st  |  September 25, 2013 at 4:50 pm

          ‘Zairil is as much Malay as I am a Mat Salleh.’

          Then, I must be a Viking!

          Reply
        • 30. Setem  |  September 25, 2013 at 7:23 pm

          I can’t never be an Eskimo.

          Reply
  • 31. KA  |  September 24, 2013 at 11:16 am

    saya rasa orang indian pun confius jugak dengan bangsa mereka.Saya pernah jumpa kawan kelas anak saya berumur 12 tahun dan berkata oh ada budak india kat kelas ni ye, tapi di jawabnya, I’m kristian auntie, not indian. :)

    KA

    Reply
  • 32. The International Jew  |  September 24, 2013 at 11:19 am

    Yet the BN failed to seize on this opportunity. What are the BN papers doing ? They should report this. What a waste of opportunity.

    Reply
  • 33. Survivor  |  September 24, 2013 at 11:44 am

    Anthony Loke, when asked, said that

    “We don’t even have the current chairman’s portrait in the headquarters. We are a people’s movement, we don’t idolize anyone,”

    and that failed account is being worshiped like a deity in Penang.

    Reply
  • 34. azhar  |  September 24, 2013 at 1:03 pm

    orang india tak boleh ikut rentak orang cina berpolitik. sebab mereka masyarakat minoriti yang sangat kecil, ekonomi pun kurang kukuh dan tiada suatu negeri pun memungkin orang india akan mempunyai kuasa penuh melainkan menjadi setakat memenuhi kuota sahaja. Di samping itu boleh dikatakan semua kawasan parlimen dan Adun yang ditandingi oleh masyarakat india adalah dasar kerjasama dengan melayu atau cina dan mungkin atas ikhsan kedua dua kaum tersebut.

    mereka kena fikir baik-baik arah yang sesuai atau lebih memberi keuntungan kepada mereka.menyebelahi pembangkang adalah arah yang tidak tepat. perubahan masyarakat india terletak pada diri mereka sendiri.

    Reply
  • 35. antihipokrit  |  September 24, 2013 at 8:16 pm

    Dalam politik, adalah bijak jika kaum yg paling minoriti menyebelahi MAJORITI utk kesejahteraan mereka

    Reply
    • 36. azhar  |  September 24, 2013 at 11:50 pm

      setuju

      Reply
  • 37. islam1st  |  September 24, 2013 at 8:25 pm

    ‘Penjenayah kaum Melayu paling ramai ditembak mati bagi tempoh antara 2009 hingga tempoh (Januari-Ogos) 2013 dengan iaitu 56 orang, kata Kementerian Dalam Negeri (KDN).’

    http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/melayu-paling-ramai-ditembak-mati-kata-kdn

    Helen, what say you?

    Reply
    • 38. Helen Ang  |  September 24, 2013 at 8:35 pm

      Melayu membentuk 55 peratus penduduk negara wor. Orang India baru 7+ peratus.

      Reply
      • 39. islam1st  |  September 25, 2013 at 1:02 am

        Correct. Correct. Correct.

        At least we can’t say the Malay Mata only point and shoot, bang-bang, Indians only, can we?

        Reply
        • 40. Helen Ang  |  September 25, 2013 at 10:45 am

          Bukit Aman said 71% of gangsters are Indians. It makes Indians, who incidentally make up 7.1 % of the population, more vulnerable to be shot dead.

          Why don’t you point out the last 5 reported (in newspapers) cases where Malay suspects are ambushed, raided and shot dead by police?

          Reply
          • 41. islam1st  |  September 25, 2013 at 4:58 pm

            ‘Bukit Aman said 71% of gangsters are Indians.’

            But assuming this, by layman’s standard, with the Melayu Mata only trigger happy to bang-bang non Melayu, to some la, then don’t you think we should have more non Melayu being shot dead?

            Reply
            • 42. Helen Ang  |  September 25, 2013 at 5:01 pm

              re: “don’t you think we should have more non Melayu being shot dead?”

              Don’t you think enough Indians are being shot dead as it is?

              Reply
              • 43. islam1st  |  September 25, 2013 at 5:06 pm

                ‘Don’t you think enough Indians are being shot dead as it is?’

                Actually I don’t see as enough Indian, or Chinese or even Orang Asli being shot dead by the PDRM. If these are criminals. Poses threat to us all. And if the circumstances allow, then they might as well be dead.

                Hitam, Putih, Koko, Kuning is actually immaterial. I highlighted the KDN reports since some of us thinks that PDRM are trigger happy to commit genocide on non Malays. I have a problem with that. It is wrong and false to think so, don’t you think?

                Reply
                • 44. Helen Ang  |  September 25, 2013 at 8:13 pm

                  re: I think racial profiling does happen.

                  e.g. Indian youth on a motorbike … fat Chinese Ah Soh on a motorbike … middle-aged Malay man on a matorbike with a tudung woman riding pillion

                  If you’re walking alone on a deserted road, which motorcyclist will you be afraid of?

                  Similarly, I do think police act tougher on Indian, Indonesian and African men.

                  Reply
                  • 45. islam1st  |  September 25, 2013 at 10:51 pm

                    ‘Similarly, I do think police act tougher on Indian’

                    Should Hadi Ho lets the Gangster Cina gets away scott free simply because of bangsa?

                    PDRM consists of Malaysians of all races. It would be dumb to do so. Racial profiling by the laymen is never the same with criminal profiling regardless of bangsa. How would PDRM be effective in its operations if this is widely practiced?

                    How would the Indians in PDRM feels and in turn how would that helps them in menjalankan their tugas in PDRM?

                    I simply begs to differ with that opinion. Of course you can think so, too.

                    Reply
                    • 46. Helen Ang  |  September 25, 2013 at 10:53 pm

                      re: “PDRM consists of Malaysians of all races.”

                      I thought you all complaining that the Chinese shun the police force?

                    • 47. islam1st  |  September 25, 2013 at 11:03 pm

                      ‘I thought you all complaining that the Chinese shun the police force?’

                      The participation needs to be more lah Helen. Despite PDRM big guns like Hadi Ho and few others, the Chinese participation are lacking.

                      Except for the own guy, I bumped into the other day in Komtar. More and more Chinese needs to masuk polis.

                      If the Malay Mata is bad and tak boleh diharap, duit makan kakis, then the Chinese and other non Malays should masuk polis and show, by examples that it can be done otherwise. The bad practices must go!

                      But of course it is thus easier to keep the anti everything Melayus going, isn’t it?

                    • 48. Helen Ang  |  September 25, 2013 at 11:16 pm

                      No offence meant to the CID director but he’s a Muslim and therefore, some Chinese such as the detractors of Ridhuan Tee and of Annie’s mother (even tho’ Annie is an anon blogger and therefore her mom is doubly anon, the Dapsters still hentam Annie’s mualaf mother kaw-kaw) would not consider Hadi Ho Abdullah to be ‘Chinese’.

                    • 49. islam1st  |  September 25, 2013 at 11:25 pm

                      No offence meant to the CID director but he’s a Muslim and therefore, some Chinese such as the detractors of Ridhuan ‘Tee and of Annie’s mother (even tho’ Annie is an anon blogger and therefore her mom is doubly anon, the Dapsters still hentam Annie’s mualaf mother kaw-kaw) would not consider Hadi Ho Abdullah to be ‘Chinese’.’

                      Hadi Ho is the current Bukit Aman big gun. Before him there are countless others, Cina, non Muslim Cina who had been made ‘ketua’ of some sort in PDRM. Being a journalist I’m sure you are aware of them.

                      Cina Muslim being bashed because of the anti Malay sentimen as these people are being labelled as ‘Masuk Melayu’.

                      It is ok for a Cina to be like mendiang CP and Sun Ho and husband, but never a Ridhuan Tee.

                      You without ‘Masuk Melayu’ already kena bashed kaw-kaw. Imagine if you did revert to Islam, InsyaAllah? Then all hell would break lose, I’m pretty sure!

                      I’m sure you can have the labels which will be thrown at you, in your head now, yes?

                    • 50. Helen Ang  |  September 25, 2013 at 11:46 pm

                      :)

                      Yes despite the fact that I declare “Aku Cina” (unlike the “I’m-not-Indian-actually’ Jerusubangites) and identify with the Buddhist community and I’ve said that I come from a Chinese-speaking family (i.e. my late parents spoke to each other in Chinese) and I support the continued existence of Chinese schools and like MCA – but unlike DAP – I do not wish to see hudud enforced as the law of this land, and I’ve highlighted the Tan Yi Min case when their DAP godlings kept a disgraceful, deafening silence, yet the Dapsters still go berserk at me.

                      What kind of people are they?

                    • 51. islam1st  |  September 25, 2013 at 11:50 pm

                      ;)

                      ‘What kind of people are they?’

                      I guess we all know too well what kind of people are they, maybe HH, HY, and AC-DC can clarify?

              • 52. Setem  |  September 25, 2013 at 5:55 pm

                i think not enough gangsters have been shot. There should be more, regardless of the race.

                Reply
  • 53. I am Mulan  |  September 25, 2013 at 8:40 am

    Sebelum saya ternampak Cina DAP tua mengeluarkan perkataan rasis terhadap cashier Melayu di sebuah hypermarket di Penang. Saya tahu orang itu ahli DAP bila dia membuka wallet ternampak kad ahli DAP. Dia panggil Melayu kerja lambat, tangan perlahan, matematik teruk.
    Mari kita pantau sama ada matematik DAP dah bertambah cekap Ahad ini. Setahu saya cikgu IT di Penang tak bagus pasal kalian tak pandai Excel.

    Reply
    • 54. islam1st  |  September 25, 2013 at 5:01 pm

      ‘Cina DAP tua’

      Itu orang dulu komunis maa!

      Reply
      • 55. Setem  |  September 25, 2013 at 5:54 pm

        descendents of samsengs also.

        Reply
  • 56. ayi  |  September 25, 2013 at 5:04 pm

    orang india malu mengaku india. diorang dah tak cakap tamil. india masuk islam panggil diri diorang mamak. india masuk kristian panggil diri diorang eurasian. bubuh nama anak marooli thamby jadi samuel. fernandes. makan steak and wine. dah tak minum todi. malu cakap bahasa atau tamil. cakap nglish. malu mengaku mak pak tamil sambut thaipusam. tapi lidah india tu tak malu pergi cari curry daun pisang dekat briekfield.. hey thamby poorah. where is your originality tamil dey..

    Reply
    • 57. Helen Ang  |  September 25, 2013 at 8:02 pm

      Ya tak ya juga. Orang India yang minum todi diumpat evangelis sebagai “low class” tetapi orang India yang minum wain akan didekati sebagai kenalan high class.

      Reply
  • 58. Lousy.Engineer  |  September 25, 2013 at 8:44 pm

    In defend of poor Mr HY, his non-functioning Tamil is probably due to him growing up in a non-Tamil speaking (also probably well-to-do) family. I have an Indian school mate who also have non-functioning Tamil. I recalled another Indian schoolmate of mine (who could speak Tamil) labeling him India ciplak, lol.

    Is HY dictating what sort of language her husband should speak to their kid (hahaha)? If that’s the case, he has my sympathy. Actually I quite frequently bump into Indians who could speak Chinese (one Indian security guard here could converse in Hokkien and my whole Sikh neighbor family members in my hometown could speak Cantonese!)

    Reply
  • 59. Bujal  |  September 29, 2013 at 8:01 pm

    Program felda bukan hanya untuk melayu, tetapi juga untuk orang india dan cina, cuma penyertaan dari kaum ini amat kurang, pada masa felda ditubuhkan dulu, estet estet masih agresif lagi, jadi kaum india lebih selesa di estet, malah penduduk felda juga secara curi curi menjual hasil ladang ke estet kerana harga yang mahal.

    Sebelum menentukan apa apa program, harus di catatkan permasalahan dengan mendalam. Saya rasa program sudah ada, cuma perlaksanaan mungkin tidak agresif, perlaksanaan kena diberi perhatian, bukan untuk india sahaja, untuk kaum lain yang memerlukan….. perlaksanaan yang lembab dan tidak ikut sistem harus diberi perhatian, namun perhatian secara mikro terhadap pekara ini sering dianggap remeh…

    Reply
  • 60. Wajib Baca -Peranan Kit Siang dalam peristiwa 13 Mei |  |  July 31, 2014 at 12:22 pm

    […] Kit Siang juga bekas setpol Devan Nair yang merupakan pengasas DAP […]

    Reply
  • 61. Roslee Bin Abdul Aziz  |  May 9, 2015 at 10:18 am

    DAP ni parti perkauman tengok Singapura sudah.Melayu tak ada peluang lagi jadi President.

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

RSS TKO — Tranungkite

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Kalender

September 2013
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Pengunjung

  • 7,580,156 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: