Bayangkan. Kalau atas apa-apa kejadian yang tidak dingini Tuan Guru Hadi Awang tidak dapat melaksanakan tugasnya sebagai Presiden … maka timbul kemungkinan

Perbadanan Bekalan Air (PBA) Pulau Pinang
Ahli-ahli lembaga PBA
Pengerusi: Lim Guan Eng
Timbalan pengerusi: Mohd Rashid Hasnon, juga Timbalan Ketua Menteri (I) Pulau Pinang
P. Ramasamy, juga Timbalan Ketua Menteri (II) Pulau Pinang
Lim Hock Seng, juga Adun DAP Bagan Jermal
Mokhtar Mohd Jait
Lau Keng Ee, juga Adun DAP Pengkalan Kota
Ng Wei Aik, juga panglima kanan Lim Guan Eng
Sim Tze Tzin, juga bekas setpol Anwar Ibrahim
Teh Yee Cheu, juga Adun DAP Tanjung Bungah
Bukankan pelantikan mereka-mereka (yang disenaraikan di atas) berupa satu bentuk kronisme kerana keutamaan diberikan kepada ahli politik – kecuali Mokhtar Mohd Jait – yang rata-rata bukan profesional bekerja dalam sektor pembekalan air.
Mengata dulang paku serpih, mengata orang evangelista yang lebih — kononnya BN mengamalkan kronisme and nepostisme manakala orang DAP bersih dan suci. Hampeh!
Menyusuli:
saudari helen, dap bukan tak sedar mereka adalah pengamal kronisme dan nepotisme tegar. tinggal lagi mereka perlu berlagak mereka suci dan melepaskan tuduhan kekotoran, kejahatan dan salahguna kuasa kepada pihak lawan.
mereka setiap masa sedang berperang dengan nilai moral mereka sendiri. mereka berpura-pura mereka robot dan tak tahu nilai moral. lagak dan lakonan mereka sebenarnya sedang melorongkan mereka ke arah jalan gelap.
mereka ketawa sekarang tetapi selama mana mereka boleh ketawa. 100 tahun? 200 tahun?
Down the cliff every body ! PAS !!! – they say POYO…ooO
POCOYO so much better….
Ini semua poyo……..
:Dsarah
Why all of them in the website have front initial as TUAN. why not Y. Berhormat as most of them are YBs.
Gelaran ‘Tuan’ itu nyiru yang digunakan mereka untuk cuba menutup bangkai gajah.