Posted in Evangelista Bintang Tiga

Para blogger Umno akan diganti dengan konco-konco Regina, kot

Blogger-blogger Umno tidak cukup Gaya, Mutu, Keunggulan, lebih kurang tu lah … ikut kata ketua baru Biro Media Umno yang mahukan kandungan lifestyle diberi tekanan mulai sekarang.

Pengamal media sosial Cina sebenarnya “way above you” (lihat profil bawah) dalam medan tempur maya, ni pada hemat bos-bos Pemuda Umno.

cina™ (YouTiup) on Twitter

Blogger Annie telah berkata semalam:

“Maybe Umno should hire an entire DAP’s cybertrooper battalion to spear head its cyber war effort… led by Regina, of course. The present ones, whoever they are, were quite useless.”

Agaknya begitu jugalah yang dibisik Regina dalam telinga Khairy.

Dah dua pusingan DAP menang perang propaganda — PRU12 dan PRU13. Pemuda Umno mahu menarik pengundi baru daripada golongan belia bandar yang lebih sofistikated dalam menggunakan Internet.

Rasa-rasa VVIPs Pemuda Umno mungkin telah berjaya diyakinkan bahawa para blogger Umno kurang memahami kehendak dan tuntutan pemasaran dan packaging, yang mana nyata sekali, si evangelista Event Manager paling pakar dan paling licik.

Twitter - reginalah- I'm having a pigeon problem

Paling tidak apa

Lagipun, Scissorati lebih agresif – “I could just shoot those little buggers” (lihat tweet atas) – berbanding orang Melayu.

Orang Melayu terlalu berlembut. Tidak cukup garang sepertimana Setiausaha Akhbar KJ yang marahkan orang “you dumb fuck” (lihat tweet bawah)

KJ mendokong Politik Baru. Pasti dia merasakan blogger-blogger Umno – yang tidak cukup agresif, tidak cukup garang dan tidak cukup ‘attitude’ (gaya) itu – masih lagi berada di takuk lama.

Ambillah pedoman Regina “the brightest spark at the Umno general assembly“.

Twitter - reginalah- WTG1499. Go back to driving

Rintihan pejuang-pejuang siber yang hati kecil mereka tersentuh dengan arah haluan baru dibawa KJ-Regina:

  1. http://waklongman.blogspot.com/2013/12/misteri-kehilangan-cocodilly-ibdil.html
  2. http://mymassa.blogspot.com/2013/12/tanyaibdil-ibdil-adakah-lifestyle-anda.html?m=1
  3. http://aku-tak-peduli.blogspot.com/2013/11/instagaram-addictbiar-betul-kharykj.html?m=1
  4. http://medantempurkedah.blogspot.com/2013/12/tanyaibdil-kenyataan-ibdil-diputar.html?m=1
  5. http://dinturtle.blogspot.com/2013/12/siapa-mamat-paling-glamer-pau-2013-ni.html?m=1
  6. http://gelombangkick.blogspot.com/2013/12/najibrazak-dengar-khairykj-jawab-betul.html?m=1
  7. http://theflyingkick.blogspot.com/2013/12/ibdillah-ishak-rupa-rupanya-ketua.html?showComment=1386150451893&m=1
  8. http://taipingmali.blogspot.com/2013/12/bmb-ibdillah-vs-bloggers.html?m=1
  9. http://daengselili.blogspot.com/2013/12/khairykj-tunfaisal-najibrazak-ini-bukan.html?m=1
  10. http://kulaanniring.blogspot.com/2013/12/kenyataan-pengerusi-bmb-bakal-bikin.html?m=1
  11. http://riziqin.blogspot.com/2013/12/link-blog-blog-yang-menangkis-kepoyoan.html
  12. http://www.penembak-tepat.com/2013/12/repost-mymassa-tanyaibdil-ibdil.html
  13. http://jkkk-kotasarangsemut.blogspot.com/2013/12/malas-nak-buka-akaun-instgram-tapi-nak.html
  14. http://headbomb.blogspot.com/2013/12/hah-lifestyle-lah-sangat-sepatah-haram.html
  15. http://zmsegamat.blogspot.com/2013/12/ibdillillah-ishak-pengerusi-biro-media.html
  16. http://www.1peluru.com/2013/12/lifestyle-cara-cara-memasak-nasi-ayam.html
  17. http://bela-13.blogspot.com/2013/12/11-dalilmengapa-ibdil-lebih-popular.html
  18. http://sangkakalajari9.blogspot.com/2013/12/pengerusi-bmb-ppum-jangan-pandang.html
  19. http://aktivispendangjr.blogspot.com/2013/12/pertama-kali-aku-terluka-dengan.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
  20. http://penadaritanahmelayu.blogspot.com/2013/12/kurangkan-politik-tentera-maya-hingga.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
  21. http://jendelamy.blogspot.com/2013/12/tanyaibdil-apa-maksud-kenyataan.html
  22. http://truthvaccine.blogspot.com/2013/12/pau2013-pra-sekolah-intensif-media.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
  23. http://tenteramaya.blogspot.com/2013/12/pau2013-tanyaibdil-pengerusi-bmb-ibdil.html
  24. http://harapan-esok.blogspot.com/2013/12/tips-memilih-topi-untuk-lelaki-sejati.html\
  25. http://theunspinners.blogspot.com/2013/12/idli-masih-novice-diam-dengar-belajar.html
  26. http://semuthitam80.blogspot.com/2013/12/pengerusi-biro-media-baru-di-geng-bang.html
  27. http://waklongman.blogspot.com/2013/12/kemas-kini-terakhir-entri-blog-milik.html
  28. http://matkilaupenang.blogspot.com/2013/12/video-permohonan-maaf-ibdil-pengerusi.html
  29. http://justread-whatever.blogspot.com/2013/12/an-asshole-in-pemuda-umno.html
  30. http://bumiyang.blogspot.com/2013/12/panglima-perang-maya-umno-hadapi.html
  31. http://lamanizzs.blogspot.com/2013/12/video-ibdil-ajak-pengamal-media-pro.html
  32. http://www.mazidulakmal.com/2013/12/ibdillillah-ishak-pengerusi-biro-media.html?m=1

Author:

I have no Faceook or Twitter.

9 thoughts on “Para blogger Umno akan diganti dengan konco-konco Regina, kot

  1. Kak Helen dan kawan2
    Even Pak Mandala’s death is politicised by the Pakatan leaders. Shameful .

    RIP Pak Mandela.

    Tian Chua ‏@tianchua 4h Reading #ALongWalktoFreedom in Kamunting reminded us that ISA detention ordeals were too trivial 2complain if compared Mandela’s experience.Retweeted by Ong Kian Ming

    Glenn Packiam ‏@gpackiam 7h If a prophet is one who gives voice to the tears of the oppressed & challenges the powers that be, then #Mandela is one of the greats.Retweeted by Hannah Yeoh

    BTW. Mama Banana sakit. Poor thing.
    Hannah Yeoh ‏@hannahyeoh 14h 3 week old cough is giving me raw-post-surgery-like-pain today on the chest. Painful with every cough I take. Annoying!

    1. Sadly these are the very people that will have jailed Mandela, should he be here. The very reason why Mandela and Mahathir satu kepala!

  2. nak buat macam mana Helen, sejarah Si Kitol berulang kembali…..
    suruh Melayu baca sejarah, ramai yang buta sejarah…..

    1. ..jika orang melayu membaca sejarah bangsa mereka, sudah tentu meraka akan mendapat pencerahan kenapa perwakilan umno dari P.P mencadangkan 1Malaysia kepada 1Melayu…!

      Memang terlalu ramai Kitol dan raja Mendaliar dalam kelompok ini….

  3. Look like she’s the one KJ needs maybe, tough and straight talking. Maybe darah muda macam tulah, what’s her background anyway?

      1. Agree, sekolah baru tahun 2014, LGESS, only open for those above 21 years old and exclusively for the bullies, ICT savvy, 6 mth course and jobs guaranteed, height not taller than LGE and cannot be as beautiful as Rainbow, only 50 seats available.

        Any comment?

Comments are closed.