Posted in Mama DAPster

Hannah Yeoh sekali lagi sekat pengkritik-pengkritik di Twitternya

Oooh, ramainya orang yang sudah disekat Speaker Selangor di akaun Twitternya — lihat tweet-tweet di bawah.

Dari dulu-dulu lagi dah banyak pengamal media sosial, terutamanya di kalangan pegawai-pegawai khas MIC, yang dok komplen perihal sikap Hannah Yeoh yang pantang dikritik.

Tambah komen satu lagi — Bukankah kerajaan Pakatan Selangor yang menguar-uarkan Akta Kebebasan Maklumat?

Juga lihat bawah: Kenapa Hannah Yeoh hanya merungut tentang “MIC dan Umno troops” sahaja (yang memantau gerak-gerinya)?

Orang MCA tak ada apa-apa kritikan terhadap Hannah Yeoh, ke?

Maklumlah, para pengarang J-Star pun begitu teruja sehinggakan telah mentweet pelantikannya sebagai Speaker sebanyak 10 kali dalam tempoh sehari suntuk melalui Twitter akaun ‘Star Online’ serta buat tak banyak endah cerita gaji lumayan Speaker baru-baru ini.

BACA:THE SNEAKY STAR KENAKAN NAJIB

MCA ini sebenarnya bukan berada di pihak BN. Mereka betul-betul musuh dalam selimut yang bersekongkol dengan DAP.
.

Twitter - hannahyeoh- MIC & UMNO troops using nasty

Kalai கலைசெல்வன் (AlaramKalai) on Twitter 2013-12-09 14-21-08

Disyorkan baca:

S’gor jadi 3.5 kali lebih bersih, jalan 3.5 kali lebih elok

Author:

I have no Faceook or Twitter.

10 thoughts on “Hannah Yeoh sekali lagi sekat pengkritik-pengkritik di Twitternya

  1. Ikut suka dia lah nak sekat ke tak…lu apa hal Helen? Kuman seberang laut namapk, gajah depan mata tak nampak?

    1. Dia orang No.2 dalam hierarki kerajaan Selangor yang menjanjikan ‘ketelusan’ dan merangka Akta Kebebasan Maklumat.

      Kalau orang kenamaan BN menyekat sama tahap yang dibuat Hannah Yeoh, takkan Rosmah boleh difitnah dan dicerca dengan sebegitu teruk sekali, termasuk oleh YB Speaker sendiri di Twitter (tweet itu sudah dipadamkan oleh HY tetapi saya ada screenshot).

      1. ‘Dia orang No.2 dalam hierarki kerajaan Selangor yang menjanjikan ‘ketelusan’ dan merangka Akta Kebebasan Maklumat’

        Cakap tak serba bikin. Kata dulang paku serpih. Ketam nak ajar anak berjalan.

        Sama macam LGE yang kononnya minta kerajaan bagi kebebasan media, tapi dia sendiri yang sekat itu sekat ini. Media ni, tak boleh masuk sini, tak dijemput, kena tunggu kat pagar, please lah CAT konon. BS!!!

    2. hahaha…

      Gajah…

      Hannah Yeoh ke gajah tu?
      Patutlah sri hartamas tak nampak salah Hannah Yeoh langsung.

  2. It is not uncommon that these people block others comment who are critical on them. Some of the “prominent” bloggers also do it although in blog front they sounds great and “intelligent”. 2 that I known are blogger syedoutsidethebox and sakmongkol. The first one is not what you think he is. Very ular. The second one, and MP but shamelessly block critical comment on his blog.

    The only opposition blogger that earn my respect in term of blog transparency is YB Khalid Samad. Although he is one of my most hated pakatan MP, but on that aspect, he is very transparent, no matter how critical we are on him as long as we can keep the boundary of decency.

    1. syedoutsidethebox also tak balas my shout out. So much of kritik Najib bagai bila kita persoal dia balik, dia tak publish. Saya punya kawan pun sama, kena ini macam, dia sudah printscreen.

      Sedih lah ini macam Pak Syed. Kata kebebasan media. Terbuka la bagai?

      Yenna Paa?

  3. bertwitter tapi orang lain tak boleh komen dah kira berseronok sendiri dan mungkin juga satu sakit mental.

Comments are closed.