Posted in Mama DAPster

Rumah urut business boom di Jerusubang Sin City

Gerakan Youth chief Tan Keng Liang berkata dalam tweetnya hari ini: “Selangor Pakatan govt leaders increase own salary up to 373%. Now increase business license fees up to 400%. Apa lagi? @hannahyeoh

Twitter - tankengliang- Selangor Pakatan govt leaders ... 2013-12-21 20-30-23

Subang Jaya sarang maksiat

Tweet oleh Shfq Shuhaimi: “rumah urut yang menyakitkan mata. Ramai org salahkan DAP sebab rumah urut di Subang Jaya.”

“Rumah urut bersepah”

Lebih kurang 80 lesen peniagaan diluluskan bagi rumah urut di Subang Jaya pada 2012.

Tahun 2013 jumlah lesen rumah urut ada berapa?

Kos lesen peniagaan di Subang Jaya dinaikkan 400 peratus wor.

Twitter - ShfqShuhaimi- @aisalinglung @faizalkifli ... 2013-12-21 20-52-27

MB tidur

Menteri Besar yang Muslim buat tak endah.

Orang No.2 dalam hierarki jadi lah MB (Mem Besar) pengganti.

Pendapatan MPSJ naik berapa ratus kali ganda hasil kutipan lesen rumah urut?

khalidPuanSpeaker

Twitter - aisalinglung- @ShfqShuhaimi @faizalkifli ... 2013-12-09 15-38-53

Mem Besar alim-alim bertudung

merayau ke merata-rata

kota dosanya

Madam Speaker of Selangor
Madam Speaker of Selangor

Twitter - aisalinglung- @ShfqShuhaimi @faizalkifli ... 2013-12-09 15-22-30

Orang Islam yang duduk di “Subang Jaya City of Sin” pun terasa malu dengannya …

Author:

I have no Faceook or Twitter.

16 thoughts on “Rumah urut business boom di Jerusubang Sin City

  1. rumah urut. it’s a good business. bring profit and bring healthy subangnite to lead a helathy life. after all, more chrisitians and muslims visit the place compared to any buddhist or hindu. so, let’s try to bring peace and harmony to subangnites with a healthy mind and body.
    ini kali lah!

    1. Mula-mula urut. Kemudian urut urat.
      Lepas itu Evagentista datang. Nanti bertaubat.

      Pandai. Encourage sin. Get more sinners. Then convert the sinners!

      Fatt lor!

  2. Evangelist subang jaya boleh lah tambah contribution kepada city harvest dari 10% ke 1000%. Sebahagian dari kutipan rumah2 urut akan disalurkan kepada city harvest. Something like ‘protection money’.

    Masihkah PAS mahu sekongkol dengan mereka? Bersubahat dengan maksiat. PAS buka lah mata. Jangan lah permainkan agama.

  3. operator sincity yg terdiri dr tokay rumat urut, judi haram dan kelab2 malam tak kisah naiklah smp 10000 kali ganda pun xde hal. serupa dengan syarikat2 rokok. mereka tak kisah pun kjaan nak kenakan brp byk cukai janji mereka boleh meniaga secara sah.

    cuma masalahnya tempat2 maksiat tu kecenderungan dia lg tinggi nak porak perandakan keluarga dan masyarakat sedangkan rokok yang bodohnya melayu2 di subang sbb redha dengan benda2 maksiat. sebab benci umno py pasal gejala sosial dan moral kat tempat duduk sendiri pun xde hal tutup sebelah mata.

      1. Very successful Helen. The majlis will get a lot of revenue but the customer will sooner or later will suffer. But what to do, it the now that matter for this kind of people not the future.

        :dsarah

  4. Wanita2 yg brgmbar dgn mem Besor Klu tahu banyak umah urut bersepah pasti tidak mahu dekati mem tu.

    Pasti bukan stakat picit2,wajib ada khidmat songsang.

    Khalid G buat2 cam Selangor pekan siam gitu

  5. not only just business licence, ‘processing fee’ to ensure you get business license also high. LOL.

    before some bitches dispute this claim and thinking that the holy city of jerusubang is free from corruption, think again.

  6. Helen,

    TMI did a deceitful reporting. Recently they said that the johor islamic authorities delayed in issuing the shariah lawyers practicing license because they want to stop the sultanah lawyers from representing in court.

    This is very wrong. The late issuance has never been an issue. Last year it was also delayed due to processes/ formalities but qualified lawyers could continue until its issued. No issue was raised.

    Similarly this year. But tmi purposely want to create an impression of high handedness of the Islamic authorities and the sultan. They are simply bloody liars.

    Ps. One of sultanah’s lawyers may be barred coz he/she has not been practicing with one in johor. But her other lawyers are qualified. This is a separate issue altogether.

    1. Yes, I’m well aware of the nature of TMI.

      I blame UMNO! and particularly Najib Razak for allowing all the alternative media to freely go on a fitnah spree, esp. when his own wife is their chiefest target.

      The media would not dare to behave like this in Singapore.

  7. Korang cuba tenguk video ni. Bijak benar maksalleh.. patutlah mereka jajah bangsa lain. kalau kita tak cerdik skit, kita pun akan kena tipu gak macam ni.,, so hati-hatilah ok.

    [YouTube]

Comments are closed.