Posted in DAP MENGKHIANATI KAUM CINA

‘1Malaysia’ dibakul-sampahkan?

Bersambung daripada ‘Akhirnya tamat juga riwayat 1Malaysia

Najib-1Malaysia-01“If Umno goes back to its BN principle of inclusiveness, it can get the support of the Chinese back,” Khoo told The Malay Mail Online. (Sila baca rencana Malay Mail kelmarin bertajuk ‘MCA’s reforms hollow without Umno’s, analysts say‘)

Penganalisa politik yang dipetik kata-katanya oleh Malay Mail adalah merujuk kepada Khoo Kay Peng, bekas pengarah eksekutif Sedar, iaitu badan think-tank Gerakan.

Adakah Perdana Menteri 1Malaysia mempercayai BN akan boleh meraih kembali sokongan masyarakat Cina sekiranya beliau bersikap lagi “inklusif” sepertimana yang disyorkan oleh Khoo di atas?

PM kena tanya pada konsultan tujuh-bilion-ringgitnya terlebih dahulu kot.

“Apa lagi Cina mahu?”

Cina DAP mahu Utusan digantung lesennya oleh Najib sementara The Heat dibenarkan untuk menyambung semula operasi harian.

HannahUtusan1Malaysia

Author:

I have no Faceook or Twitter.

9 thoughts on “‘1Malaysia’ dibakul-sampahkan?

 1. UTUSAN MALAYSIA selling lies.
  THE ROCKET is selling shit….
  HY, look yourself in the mirror.
  What is your comment on CEC election.
  You are good at calling other liars………it sounds so stupid.
  You should be ashamed of yourself !!

  1. lies worse than shit? you can lie that you are selling perfume, when in fact you are selling shitty perfume.

 2. Haiya, Hannah Yeoh, kenapa ‘attack’ Utusan Melayu sahaja?

  Akhbar akhbar harian lain seperti, ‘The Star, Nanyang Siang Pau dan Chinese daily yang lain tidak ‘jual pembohongan’ setiap hari ke? Kenapa pilih akhbar Melayu sahaja? Orang kata you racist nanti marah. Kenyataan you itu tidak ke racist yang melampau?

  Gua sampai bila bila pun tidak akan undi you dan parti you. Bukan kerana you Cina DAP tapi, sikap lu yang tidak adil. ‘Kuman seberang lautan lu ada nampak tapi gajah depan mata lu ada buta pulak!’

  1. Utusan ni masalahnya tak pandai tipu… STAR dan akhbar Cina pandai tipu. Paper mana yg asyik kena saman dan kalah kes di mahkamah? sial jawab.

 3. Aiya! so many Khoo Kay Peng in Malaysia, the other two are Tan Sri Khoo Kay Peng ( supporter of City Harvest Church Singapore) and Professor Emeritus Dr Khoo Kay Peng.

  One interesting fact about Prof. Dr. Khoo Kay Peng is that his son is Melvin Khoo, one of Malaysia renounce Indian Classical Dancers.

  Re. “If Umno goes back to its BN principle of inclusiveness, it can get the support of the Chinese back,”

  But the Chinese want UMNO dead, how to be inclusive?

 4. Dari dulu lagi tak faham dengan 1Malaysia. So kalau dah tamat riwayat, eloklah dibakul-sampahkan, di hantar ke incinerator dan dibakar sampai jadi abu.

 5. Selagi Kerajaan mengambil sikap nak ambil hati orang Cina cauvanis pada hal orang yang hendak dijaga kepentingan mereka itu bukan nya terdiri dari mereka yang susah. Sekiranya ini masih menjadi sikap dan pendirian Kerajaan maka pemerintah yg ada ini harus berhati-hati sebab BN masih menjadi pilihan orang Melayu dan Islam kerana pendirian mereka yg tidak berganjak mempertahankan kalimah Allah dari disyirikkan semasa PRU13 dahulu.

  Lupakan matlamat 1Malaysia dan manifesto itu sememangnya patut pun dibakul sampahkan. Ini adalah kerana Islam sudah lama membawa konsep 1DUNIA dari dahulu kini dan selamanya. Kerajaan yg sedia ada harus tumpukan utk buat yang hak. Kita pasti selamat dunia dan akhirat. Insyallah

Comments are closed.