Posted in Uncategorized

Lagi konsultan Najib meragam — kutuk kerajaan “gila dan menghina”

Najib Razak telah membentuk Majlis Konsultasi Perpaduan Negara pada 26 Nov 2013. Ia bukan suatu tindakan yang wajar.

Kemudian Najib memilih pula selebriti televisyen Wardina Safiyah (gambar, bawah) untuk menanggotai MKPN itu. Ini lagi keputusan yang tidak wajar.

wardina

Hari ini Wardina dilaporkan dalam Harakah – lihat screenshot, bawah – sebagai berkata tindakan kerajaan adalah “gila dan menghina”.

Wardina mencemuh perbelanjaan DBKL untuk sambutan tahun baru 2014 sebagai “gila dan menghina”, dan didakwanya bahawa sebanyak RM15 juta dihabiskan bagi acara “detik 2014”.

MyKMU.net telah memperbetulkan kata-kata Wardina yang tersasar.

Mengikut MyKMU, RM15 juta yang disebut Wardina itu sebenarnya keseluruhan peruntukan DBKL untuk Tahun Melawat Malaysia termasuklah sambutan Tahun Baru 2014 beserta pelbagai acara lagi sepanjang tahun.

RM15 juta DBKL sambut 2014, gila dan menghina
http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/24598-rm15-juta-dbkl-sambut-2014-gila-dan-menghina-wardina

Sekali lagi timbul tanggapan kurang elok terhadap kerajaan gara-gara terlepas cakap oleh seorang konsultan Najib.

Ini semua memang salah Perdana Menteri kita.

dbkl

Dari awal-awal dah pelantikan Wardina itu dipertikaikan. Orang pun tahu Wardina siapa. Hanya Najib yang CLUELESS.

Langkah Najib untuk menubuhkan “Konsultasi” Perpaduan tersebut pun satu keputusan yang tidak kena pada tempat. Lagi clueless …

Baik cepat-cepat pecat si konsultan sebelum Umno ditenggelamkan mereka ke dasar Sungai Pahang.

PemanduPoll

Disemak: 1 Jan 2014

Author:

I have no Faceook or Twitter.

18 thoughts on “Lagi konsultan Najib meragam — kutuk kerajaan “gila dan menghina”

 1. Wardina memang blur. Bila dia dilantik, saya sudah geleng kepala. Kenapalah wanita seperti ini yang dilantik. Sudahlah suka cakap lepas (pada saya dia atas sedikit dari YB Fauziah tu), tidak boleh ditegur pula.

  Tapi berlakon macam baik lah sangat. Nasihat orang bang boom bang boom jaga mulut dan perbuatan, tapi bila time dia bercakap main lepas boleh pula. Ish ish ish

  DAn somehow, years by years dia nampak macam orang yang tidak berpelajaran pula sedangkan dia ada diploma. Kenapa ya?

  :dsarah

  1. Ia salah Najib kerana melantiknya. Tak payah pun nak tubuhkan ‘consultancy’ perpaduan itu. Najib yang melebih.

   1. Najib tidak salah dan tidak patut berasa bersalah sama sekali dengan melantik Wardina atau sesiapa sahaja sebagai ahli MKPN.

    Sebelum melantik seseorang ahli dalam apa-apa organisasi yang dibentuk oleh kerajaan sudah tentu dia telah membuat penilaian yang cermat lagi teliti berkenaan watak dan kelayakan seseorang. Sudah tentu penasihat-penasihat beliau telah memberi cadangan dan pandangan soal perlantikan ini..

    Setidak-tidaknya Najib tidak mahu semua ahli yang dilantik merupakan “Pak Angguk”. Najib mencari kelainan dalam menerima pandangan dan kritikan agar dia tidak dilanda sindrom syok sendiri dalam mentadbir negara.

    Najib berhasrat melihat idea-idea yang menentang arus dari mereka yang tidak sebulu dengannya.

    Sebagai orang awam, kita hanya boleh melihat dan menilai sejauh mana kebijaksanaan Najib mengolah pandangan dan idea yang kritikal ini.

    Berjayakah Najib untuk menundukkan bulu yang sedang menegang itu sehingga menjadi tunduk dan lusuh sehingga tidak bermaya menentangnya lagi….!

    Sama-samalah kita melihat rentak dan gendang dalam tarian mereka itu…..!

    1. re: ” Sudah tentu penasihat-penasihat beliau telah memberi cadangan dan pandangan soal perlantikan ini..”

     You said it bruder!

 2. kenapa lah najib ni perlu byk sgt konsultan?
  tu semua kan kos kpd kerajaan yg ditanggung pulak oleh rakyat.
  please lah najib …wake up lah or else step down.

  1. Betul. Najib. U r being paid to work. If you cant perform , just quit. No point of hiring consultant for billions of ringgit. It shows that your ministers and you are just not capable to run a country of 27 million people.

   1. ” U r being paid to work. If you cant perform , just quit.”

    Baru kini kau sedar…? Jika begitu anda tergolong dalam kalangan mereka yang ketinggalan bas…! Tidak guna menjerit dan maki-hamun. Salahkanlah diri sendiri kerana telah berjaya diperdayakan oleh kerajaan umno/BN…!

    Wajar kamu berasa sakithati. Padan muka kamu sekelian…..

    1. Muda,

     Pandangan anda adalah munasabah dan bernas hanya apabila anda dalam keadaan tidak marah..

     Dalam keadaan biasa, saya banyak berkongsi rasa ketidak puasan hati dengan sebahagian dari keputusan/tindakan kerajaan.. namun malang, setakat ini masa marah anda lebih lama dari masa tenang.

  1. The RM15m is supposed to be the budget for Visit Malaysia Year and other programmes throughout the year, aside from tonight’s celebrations.

   Wardina’s rebuke is that the RM15m is only for the New Year’s eve event.

 3. Men Loves (cocky) beauty without brains.

  For talking crap she got kick-out from WHI to the less popular MHI.
  When she was still talking crap in MHI they kicked her out again.

  Now she ventures into craps in free-speeches.
  …. like all of us.

  Or Me ?Tor For?

 4. Used her brawn not her brain. Senang aje cakap. Lengkapan rumah fully sponsored and then boleh tayang through fb. Riak tapi berceramah bukan main lagi.

 5. Strategi najib ni jelas.. dia lantik mereka yg diluar kotak UMNO dengan maksud agar apabila sampai masa nya nanti, dia akan berkata bahawa keputusan dia adalah juga hasil nasihat mereka yg di luar kotak UMNO ni,..

  Jadinya silap adalah hasil kesilapan bersama.. najib oh najib.. jika tidak kerana anwar yg jadi alternatif kepada najib, dah lama kena ‘guling’ dia ni.

 6. Amboi Wardina, gila dan menghina? Yang dia jadi model untuk tudung-tudung tak mampu milik tu tak gila pula ye? Harga tudung bodo pon sampai rm200… tak menghina agama dan perempuan muslimah pulak? Die ni patut sumbat socks je dalam mulut dia… cakap banyak macam pandai sangat….

Comments are closed.