Posted in Waaaah... impressed

Rosmah can cook

I like to eat kangkung, says Najib’ @ http://beta.malaysiakini.com/news/252006

Malaysiakini 2014-01-17 17-51-28Shahrizat

I like to eat kangkung too“, says Rosmah.

“Me three,” says Rosmah’s BFF Shahrizat.

When Shahrizat drops in for dinner, she brings the beef and Rosmah does the cooking — Kangkung Daging Belacan.

(41 words)

You might also wanna read:

Apa lagi yang Najib boleh buat?

Author:

I have no Faceook or Twitter.

5 thoughts on “Rosmah can cook

  1. Wolf of Wall Street got Oscar Best Picture Nominee – the first Best Picture nominee for Malaysia – ever.
    http://oscar.go.com/nominees

    But filem anak Rosmah itu pun sudah kena ban.
    http://www.hollywoodreporter.com/news/wolf-wall-street-censored-banned-671059

    For the time being, Wolf has been banned altogether in Malaysia and Nepal (ironically, Red Granite CEO Riza Aziz is the stepson of Malaysia’s prime minister). Sources within Malaysia’s government film office told THR that the distributor of the film realized upon screening it that it would face huge problems with the censorship board because of its profanity, nudity and sex.

    Soalan: Apa Najib boleh buat?

  2. Soalan: Apa Najib boleh buat?
    Jawapan:
    Takde apa-apa…
    Sebab: Dia ni lembab…terhegeh-hegeh…!
    Apa lagi boleh dia buat…?
    Masih takde apa-apa…
    Selain berucap panjang…
    Mungkin dia akan hanya ‘mengucap panjang’….
    Sebab: Masa tu semua dah hancur…dah lunyai…
    Kangkung daging belacan sudah terlebih masak…hangus!
    Kerana terlalu lembab dan asyik terhegeh-hegeh…
    takde satu kerjanya betul-betul siap…
    maka terpaksa suruh penasihat buat….
    tapi bila penasihat tengok duit….
    semua tukar jadi punahsibat!

    Apa lagi Najib boleh buat?
    Kalau sayangkan negara….berhentilah.
    Bila bisnes tak boleh nak diteruskan, eloklah ‘cut-loss’…!

    Tapi Najib memang tak boleh buat apa-apa…
    Sebab: Dia memang tak faham-faham…selain dari dia buat-buat tak faham!

    Sampai kita rakyat ni pun jadi sama-sama tak faham!

  3. I have been away so this kangkung thingy is strange to me. Price of kangkung gone down? The PM likes kangkung? Everything is kangkung now? Can someone explain?

    I like kangkung too: kangkung belacan, sotong kangkung, gado-gado, pecar to name a few. Some people even boil the kangkung and eat it with sambal belacan.

    Explain please someone.

Comments are closed.