Posted in Gunting Dalam Lipatan

Wee Choo Keong ticks off The J-Star’s hypocrisy

Former MP Wee Choo Keong blogged:

“With such headline the Star will at least appear is to be impartial. It will also kill the ‘rumours’ [once] and for all that the Star’s top management is under the control of an opposition sympathiser and supporter of the forces that are forever finding faults with the administration while hypocritically ignoring the faults of opposition leaders.”

Read more at his blog, HERE

I propose that Wee be appointed Transport Minister. (Padan AirAsia nanti … kan bagus?)

Leave the MCA politicians in the ICU where they belong. See also Kadir Jasin’s — ‘No need for MCA to join cabinet’

Below: An older version of Scissorati Regina Lee; June Wong is now The J-Star’s top editor following Chun Wai’s move-up to CEO

june-wong-with-irene-fernandes

(127 words)

Author:

I have no Faceook or Twitter.

8 thoughts on “Wee Choo Keong ticks off The J-Star’s hypocrisy

  1. Helen,

    Saya telah mengikuti tulisan Helen sejak awal tahun lalu sehingga kini. Dan saya dapati you sangat kritikal dan obsessed dengan J Star dan daki-dakinya.

    Nampak sangat you ada geram sama mereka. Ada apa-apa kah yang telah terjadi ke atas you yang menyebabkan you sangat menyampah dan geram dengan mereka.

    Saya sekali sekala ada juga baca karangan mereka. Biasalah reporter, karangan mereka selalu berat sebelah. Kalau karangan mereka straight tak ada controversi siapa nak baca. Begitu juga dengan blog-blog. Jadi kerana cari makan mereka kena putar benda yang straight jadi terbelit, baru ada sensasi. Jadi yang terkena belit kena lah pandai pula ia buka belit supaya yang terbelit jadi lurus semula.

    Tahu kah Helen, salah satu golongan yang akan masuk neraka selain yang terdiri dari pemimpin yang tak amanah, orang yang kafir kepada Allah, ulama yang simpan kebenaran dan tidak mencegah kebatilan ialah reporter yang memesongkan kebenaran dan malaporkan kebohongan.

    Jadinya kita janganlah ikut rentak mereka dengan kemarahan tetapi hendaklah membetul mereka dengan kebenaran.

    1. re: “hendaklah membetul mereka dengan kebenaran”

      Yang evangelista itu sudah tidak mampu diperbetulkan. Cuba tengok bagaimana mereka bermati-matian mengatakan bahawa Allah beranakkan Yesus.

      The J-Star ialah sarang evangelista.

      WCK pun nampak geram sangat dengan suratkhabar itu.

    2. Pada pandangan saya, saudari Helen sebenarnya dapat mengenalpasti bahawa The Star adalah lubuk DAP yang berselindung disebalik suratkhabar awam yang tidak berpihak.

      Kebanyakan orang tidak sedar bahawa jarum-jarum kehancuran disebarkan oleh The Star ini.

      Saya dulu tak berapa sedar sangat tapi lama-kelamaan bila tengok berita dalam Star tu tak ada langsung berita pasal isu-isu nasional yang kritikal dan memerlukan perhatian awam tetapi isu-isu mengarut seperti apa pelakon porno Cina Alvivi tu punya aktiviti dan lain-lain seumpamanya.

      Saya dah tak baca The Star sampai sekarang.

      1. Saudara patut tidak boikot The Star sepenuhnya.

        Sila baca artikel2 bernas yang ditulis oleh their star political analyst, Joceline Tan.

  2. betul saya tak baca the star.bulan ramadhan kempen beer for ramadhan season.pork chop.free sex without married,orgy,anti islam,anti malay,anti anything with agung,sultan.anti police,anti army,anti anyhing with law about gay marriage.freedom to change agama ,pro lesbian,pro gay,pro everything that orang islam larang.kalau boleh islam dihapuskan,jais,jawi,jakim lupus,agung lupus,orang melayu mati terus.hanya ada ketuanan cina,bumiputera di hapuskan,deb di hapuskan,semuanya disebarkan dalan the star yg diketuai orang kuat dap..

    1. Thanks for making the connection.

      Just as KJ is Anwar 2.0, Regina is a young version of June.

      And Regina Scissorati Lee is right now in the very lap of Umno’s inner sanctum. How lah for BN to survive GE14 like this?

Comments are closed.