Posted in Evangelista Bintang Tiga

Hannah mahu tindakan polis diambil terhadap pertubuhan-pertubuhan Islam yang tunjuk perasaan

Pengerusi Wanita DAP Selangor Hannah Yeoh berkata dia memandang berat ugutan yang dibuat terhadap naib pengerusi kebangsaan partinya Teresa Kok.

“Saya berharap pihak polis dan Menteri Dalam Negeri akan mempunyai cukup ikhtiar untuk mengenakan tindakan ke atas pertubuhan-pertubuhan yang cuba menghasut supaya seorang wakil rakyat akan diserang dengan ganas,” tambah Hannah.

TeresaHannah

Gambar depan balai polis semalam: Teresa dan Hannah 2×5 evangelista

“Kekhuathiran saya yang paling besar ialah bakat mereka untuk merekayasa,” kata Puan Speaker lagi yang mencurigai niat NGO-NGO Islam membakar sentimen supaya orangramai akan benci kepada Teresa.

Selain itu Hannah juga berkata bahawa ia lebih baik jika Jabatan Pendaftaran Pertubuhan menyiasat pertubuhan-pertubuhan Islam yang mengadakan tunjuk perasan dengan tujuan menghasut dan menyemai kebencian terhadap pemimpinn DAP daripada ROS menumpu kepada [salahlaku pemilihan] partinya. (Sumber: The J-Star)

DAPkomunisalafbaru
Perbuatan melampau evangelista DAP mengundang tindakbalas NGO-NGO Islam
teresa-kok-blood
Semua anggota masyarakat “bangsa Cina” terpalit angkara perangai ekstrim evangelista DAP

Dua hari lepas, sekumpulan pertubuhan-pertubuhan Islam menyembelih ayam dan kemudiannya melumurkan darah ayam itu ke atas kain rentang (gambar atas) sebagai tanda marah mereka pada beberapa orang pemimpin pembangkang yang didakwa telah menghina Melayu dan Islam.

teresa-kok-480x300
Teresa, Hannah, En. Hannah, Nurul dan Tian Chua bersama pengerusi Christian Federation of Malaysia (CFM) Uskup Ng Moon Hing

(215 patah perkataan)

Author:

I have no Faceook or Twitter.

31 thoughts on “Hannah mahu tindakan polis diambil terhadap pertubuhan-pertubuhan Islam yang tunjuk perasaan

 1. Ini bukan Islam, ini adalah orang yang memberikan nama buruk dan menghina agama Islam dengan menggalakkan keganasan.

  1. Sejak bila threat of ‘tampar’ menggalakkan keganasan. Was there a threat of death to these ppl? Penampar’ adalah cara org Melayu nak tunjuk how rude a person is.

   And sejak bila pula ‘malaysian’ understand Islam to have an authority to say ‘Ini bukan Islam’?

   1. Sama ada ‘threat’ tampar itu menggalakkan keganasan ataupun tidak terpulang kepada pandangan subjektif masing-masing. Yang pasti, menawarkan ganjaran untuk menyebabkan kecederaan terhadap seseorang adalah jenayah.

 2. eh…teresa kok langgar batas bole plak. diam plak si hannah ni.

  bila kena serang balas balik mula bising memacam

  ambik sekali tindakan kat teresa dan geng dap, PR yang sibuk menghasut orang mcm LGE tu

 3. ROTFL, Kah! Kah! Kah! Kah!

  Kenapa takut pulak? Itu kan baru demo aje. Seperti kata Acik-Ducik, Melayu semua ibarat Pelakon Hollywood Pegang Senapand aje.

  PADAN DENGAN MUKA KAU….

  1. I wrote:

   “…while many Malaysians still think we can shoot rifles with one hand like in Hollywood movies.”

   Tak tahu baca ke? Bodoh betul si LOL ini…

 4. Saya kadang kadang menjadi terlalu geram dengan kelicikan (pintar dalam aspek putar belit) pemimpin pemimpin pembangkang terutama Hannah Yeoh dan Theresa Kok dalam memusingkan cerita. Kini seolah olah mereka cuba menggambarkan diri menjadi mangsa dan orang Melayu pula yang ‘ganas !.

  Cuba renung kembali kronolgi peristiwa peristiwa yang telah berlaku sehingga muncul peristiwa peristiwa sekarang! Siapa yang mula memburukkan keadaan dengan menimbulkan isu isu sensitive terutama yang membabitkan agama Islam dan perkara perkara yang telah dipersetujui dan telah termaktub dalam perlembagaan?.

  Jawablah dengan jujur!

  Apa, mereka ingat orang Melayu Islam tidak ada maruah dan akan terus berdiam sekiranya setiap masa dijadikan ‘punching beg’? Itu DAYUS namanya. Orang DAYUS tidak masuk syurga!

  Sekarang orang orang Melayu Islam telah mula bertindak balas. Peristiwa NGO Islam menyembelih ayam dan melumurkan darah ayam di atas muka muka pemimpin biaDAP satu menifestasi kemarahan mereka.

  Pandai pula Hannah Yeoh meminta Polis dan KDN menyiasat NGO NGO tersebut. Muka TIDAK TAHU MALU, pada hal golongan inilah yang sentiasa menghina PDRM. Macam juga Ambiga bila peniaga peniaga mula berniaga di kawasan rumahnya pandai pula minta bantuan polis.

  Kenapa tidak panggil Red Bean DAP’s army atau Unit Amal Pas?

  Saya lihat orang Batu Pahat, tempat kelahiran LKY, LKS dan LGE telah mula menyiarkan gambar Pahlawan Selempang Merah dalam FB. Ini juga satu amaran kalaulah mereka faham!.

  Saya memang berdoa agar tidak berlaku tragedy buruk. Ramai yang tidak berdosa akan menjadi mangsa. Kalau peristiwa buruk hanya menimpa musibah kepada golongan yang kurang ajar ini, baguslah cepat cepat berlaku supaya Malaysia dapat dibersihkan dari anasir anasir jahat!

  Pada saya majority masyarakat Cina adalah orang baik baik dan amat rajin bekerja. Masyarakat Cina kampong saya menjadi sahabat saya. Mereka yang sama sama membesar begitu ‘busy body’ dengan hal hal kehidupan saya. Begitu juga perlakuan saya terhadap mereka. Bila musim perayaan kami, kami akan menghantar juadah antara satu sama lain.

  Alangkah malangnya kalau situasi harmoni dan aman damai ini dirosakkan oleh segelintir kecil manusia gila kuasa dan kurang ajar!

  1. per: Pandai pula Hannah Yeoh meminta Polis dan KDN menyiasat NGO NGO tersebut. Muka TIDAK TAHU MALU, pada hal golongan inilah yang sentiasa menghina PDRM. Macam juga Ambiga bila peniaga peniaga mula berniaga di kawasan rumahnya pandai pula minta bantuan polis.

   Menawarkan ganjaran kepada seseorang untuk menyebabkan kecederaan kepada orang lain adalah jenayah.

   Berniaga di depan rumah kediaman seseorang tanpa lesen juga menyalahi undang-undang.

   1. Haiyya why making fuss mah… ganjaran menampar teresa hanya satu bentuk ‘satirical’ lah ! Jangan jadi bodoh lah.

    1. mycitizen,

     Sama ada ganjaran itu adalah satirical ataupun tidak mestilah melalui proses siasatan/undang-undang oleh pihak berkuasa. Zahid sudah kata tak perlu siasat kerana ia sekadar lempang dan bukannya bunuh. Perbuatan melempang itu masih belum terjadi.

     Bukan ‘make a fuss’ tapi mempersoalkan ketelusan pihak berkuasa dalam isu ini.

     1. Hah…Do you mean teresa satirical video is her way to test ketelusan pihak berkuasa eh???

      Why did teresa not produce satirical video on things such as ‘building bridges’ or ‘Anak bangsa Malaysia’ or the ‘cec election’.

      Aiyoyo…

   2. Citizenmy,

    Baca betul betul komen saya. Saya yakin Bahasa Malaysia anda cemerlang berdasarkan bahasa yang anda gunakan dalam komen itu. Anda sebenarnya faham maksud saya, cuma minda putar belit anda serupa sahaja dengan HY dan Theresa.

    Saya tidak kata perbuatan Ngo Ngo Islam itu ‘cemerlang’ dan perbuatan peniaga peniaga berkhemah di hadapan rumah Ambiga sebagai tindakan yang Bijaksana.

    Saya cuma mengatakan perbuatan ini adalah TINDAK BALAS terhadap provokasi provokasi melampau terhadap agama Islam dan orang Melayu!

    Ingat, sekali lagi saya tegaskan, orang Melayu Islam tidak DAYUS.

    Adat di dunia , ‘For every action there will be a reaction’

    Begitu juga adakah perbuatan menyindir dan menggunakan perkataan seperti ‘ malai si’ video Theresa perbuatan yang terpuji? Tidak menyalahi undang undang?

    Apakah mengetuai perhimpunan haram tanpa permit dan sampai menjejaskan periuk nasi orang lain, tidak melanggar undang undang?

    1. Norlin,

     Terdapat ‘double standard’ dalam reaksi polis mengenai isu video Teresa. Sekarang, Zahid Hamidi kata siasatan polis tidak diperlukan terhadap perbuatan ‘NGO Islam’ yang menawarkan ganjaran untuk melempang Teresa. Perbuatan menawarkan ganjaran untuk menyebabkan kecederaan adalah satu jenayah walaupun perbuatan ‘melempang’ itu masih belum dilakukan. Sudah cukup bukti dalam bentuk saksi dan video serta berita mengenai identiti orang yang menawarkan ganjaran. Sepatutnya, polis sudah boleh menyiasat dan pendakwaan juga boleh dilakukan.

     per: Begitu juga adakah perbuatan menyindir dan menggunakan perkataan seperti ‘ malai si’ video Theresa perbuatan yang terpuji? Tidak menyalahi undang undang?

     Polis sudah pun memulakan siasatan.

     per: Apakah mengetuai perhimpunan haram tanpa permit dan sampai menjejaskan periuk nasi orang lain, tidak melanggar undang undang?

     Ya. Itu adalah menyalahi undang-undang. Sudahpun ada kes mahkamah terhadap sesetengah pemimpin PR.

     per: Saya cuma mengatakan perbuatan ini adalah TINDAK BALAS terhadap provokasi provokasi melampau terhadap agama Islam dan orang Melayu!

     Tindak balas perlulah berpatutan (proportionate) dengan provokasi. Teresa buat video. NGO Islam boleh membalas dengan apa jua cara. Menawarkan ganjaran untuk mendatangkan kecederaan adalah tindak balas yang berlebihan.

 5. Yes you are right hanna yeo, how can these groups of people issue threats to our beloved theresa kok.

  But as you and theresa have always treated these people as racist, it is best to just ignore them. No point to waste your political talent on side issues. Also, surely you and theresa cannot place your trust in the police. You know la the police…

  Perhaps you and theresa should combine to produce more satirical videos, maybe the next video something about the ‘dynasty’.

 6. While I don’t condone what Teresa said, I don’t agree how the NGOs dealt with this. Slaughtering a chicken just for the purpose of smearing its blood to show a point is wasteful, cruel and emotion-driven.

  If the video Teresa made is a bait, then these guys have swallowed it hook line and sinker. If one wants to follow the ways of the Prophet, the best way is to KEEP QUIET. Let the chauvinists bark and cast the first stone.

 7. Aiik.. bersuara pulak siTembam ni. Ada bunyi tak masa si Namewee dan pasangan sex tu bikin kacau sama kaum Bumiputra terutama Melayu Islam?

  Teresa Kok ni buta bahasa, mungkin bila exam semua sekadar hafal sja tu pasai dia lulus.. Tapi in reality, BM/BI tak fasih;

  Pronunciation selalu tak tepat – karut jadi kalut, beri jadi beli, urat jadi ulat… bukan saja dia sentiasa binggong dengan cakapan orang lain, dia cakap pon orang lain binggong! hahahahaha Nak pi gereja to “pray” silap2 orang dengar dia kata “play” kat situ. Faham2 saja le otak manusia apalagi dgn scandal2 dunia paderi Churches suka play dgn budak2 lelaki.

  Whenever Teresa Kok give a speech anywhere in BM or BI, she will confuse people. She is fit only to serve her community yang hanya fasih dalam bahasa ibonda dia sendiri saja. Not National or International level.. supaya tak misunderstand her, masuk aje telinga kanan dan keluaq telinga kiri.

  Teresa Kok pon satu, kalau tak fasih bahasa tu tak usah le asyik nak berKoKOK sana sini..

  1. Sebab shelf-life (tarikh luput) TK sudah hampir. So terpaksalah dia take pot shots via satirical videos or what have you.

   Only she is a big coward. Cannot take the heat of her own action. Carilah evangelistas yg lain termasuk nurul untuk bagi support.

   People who live in glass houses should not throw stones.

   TERESA KOK IS THE PROVOCATEUR. So LIVE WITH IT.

 8. Helen,

  The more i observe the more its evident that pr is adopting the zionist method of political propaganda.

  Provoke the opposite side with all possible measures. When the other side reacts, blame them for being exactly what they themselves are doing – racism, bigotry, intolerance & even terrorism. Note the opression of palestininans & the ensuing intifadas & israel labelling them as terrorists.

  With anwar at its head & with his zionist connections (wolfowitz, perle, cohen et al), its not surprising that anwar holds conmand over world media. Note that even windows8 is not spared as all news reports on local news are opposition views.

  The evengalists are all closet zionists who wish for the establishment of israel to help expedite the return of isa (pbuh), at all costs. Hence they work in tandem with the jewish zionists. Look at their methods, even cny is not spared.

  Najib the retarded lame duck shot himself in his webbed foot when he abolished the i.s.a. to appease these zionist agents. Note that the zionist centre in asean which is in spore has & will always maintain the i.s.a.

  Najib had also allowed pilgrimage to jurusalem & inadvertantly help ease the communication network. Shot himself in the other foot when they are starting to campaign from the holy land against him in pru13.

  What does the forseeable future holds? Our much celebrated cultural landscape will draw all into chaos, even east msians are angry now. Its up to us to educate our community that we are all pawns in this evil grand scheme of things & put a stop to it.

  On the other hand, are najib & anwar different sides of the same coin?

  Then, we’re totally screwed.

 9. PIMPINAN TINGGI DAP RESTUI.
  TAK RASIS.
  KALAU UMNO DAN MELAYU CAKAP BARU RASIS.
  GILA PUNYA OTAK.

 10. All the Prophets in the Bible prayed as Muslim pray today, and this includes Jesus (as) and his disciples.

 11. Petikan dalam bible;

  So David (Daud) arose from the ground, washed (wudu) and anointed himself, and changed his clothes; and he went into the house of the lord and prostrated himself there.

  -2 Samuel 12:20

 12. “So they shall wash their hands and their feet, that they die not: and it shall be a statue for ever to them, (even) to him and to his seed throughtout their generations”.

  -Exodus 40:31-32

 13. “And Moses and Aaron and his sons washed their hands and their feet… when they came near unto the altar, they washed; as the Lord commanded Moses.

  -Exodus 40:31-32

Comments are closed.