Posted in Evangelista Bintang Tiga

Gereja menyamar sebagai tadika di Kepong

Sayap pemuda Isma mendedahkan niat jahat Kristian Evangelis:

“BANGI, 13 Feb – Persatuan Belia Islam Nasional (Pembina) Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) hari ini telah berjaya mengumpulkan 158 pelajar IPT dalam ‘Forum Kristianisasi Di Malaysia: Membongkar Agenda Tersembunyi’ baru-baru ini.

Forum ini bertujuan menyedarkan mahasiswa akan bahaya ancaman akidah yang sedang kian melanda umat Islam di Malaysia.

Para mahasiswa telah didedahkan dengan perancangan yang tersembunyi oleh pihak Kristian Evengalis yang berniat jahat merosakkan akidah umat Islam.” (Baca seterusnya di laman Isma)

TeresaApalah
Saudara-mara Teresa yang terlibat?

Tipu

Kata ia bangunan ‘tadika’ tetapi sebenarnya berfungsi sebagai gereja

DBKL mengeluarkan notis pindah kepada Gereja Methodist Cina Kepong dengan mengarahkan gereja tersebut segera melapangkan premis yang didudukinya. Jikalau gagal berbuat demikian dalam tempoh 14 hari, gereja itu akan dikenakan tindakan oleh DBKL dan bangunan mereka dirobohkan.

Notis-notis DBKL bertarikh 19 Sept 2013 dan 4 Feb 2014 menyatakan bahawa gereja itu yang terletak di Taman Sri Bintang, Kepong telah menyalahi undang-undang.

Gereja tersebut didapati menggunakan tapak tanah yang didaftarkan ‘tadika’ sebagai sebuah tempat rumah ibadah tanpa kelulusan perintah pembangunan. (Baca seterusnya di laporan bertajuk ‘Kepong Church given 14 days to move out or face demolition’ di akhbar Kristian The J-Star)

HannahKingdomCheque

Ketua pastor Gereja Methodist Cina Kepong ialah Kok Chin Ngin. Adakah dia secara kebetulan seorang saudara-mara Teresa Kok?

Agama Kristian sedang berkembang dengan pesat sekali di Selangor. Gambar atas: Hannah Yeoh menerima cek sumbangan berjumlah RM12,000 bagi pihak KINGDOM CHRISTIAN FELLOWSHIP BHD (nama “syarikat”). Christianity is a big business in Malaysia.

Kariah gereja Kepong itu berkembang daripada 5 orang anggota pengasas pada waktu penubuhannya kepada lebih 800 orang pada hari ini.

Gambar hiasan (bawah): Calvary Convention Centre, iaitu gereja paling besar di rantau ini, terletak di Bukit Jalil, Kuala Lumpur

Calvary-Convention-Centre-Bukit-Jalil1

(281 patah perkataan)

Disyorkan baca:

Now Kit Siang says Teresa has “magic mirror”

Author:

I have no Faceook or Twitter.

46 thoughts on “Gereja menyamar sebagai tadika di Kepong

      1. But my question is pointing to this -> “Sayap pemuda Isma mendedahkan niat jahat Kristian Evangelis:” . Is this yours or this Isma punya statement?

        1. It is a paraphrase of the third para of the Isma article, “Para mahasiswa telah didedahkan dengan perancangan yang tersembunyi oleh pihak Kristian Evengalis yang berniat jahat merosakkan akidah umat Islam”.

          Why don’t you answer me why you don’t find anything wrong with Kit Siang’s press statement?

          1. Orang Kristen dan Ajaran
            Posted on Agustus 19, 2011 by DB

            Amsal 22:6 Didiklah orang muda menurut jalan yang patut baginya, maka pada masa tuanyapun ia tidak akan menyimpang dari pada jalan itu.

            Kita akan berdoa untuk pendidikan di Malaysia. Pada masa ini, ada tanggapan bahawa kerjaya seorang guru mempunyai kedudukan yang rendah dalam pengiktirafan sosial. Akibatnya kerjaya yang mulia ini telah kehilangan daya tarikan. Inilah masanya orang Kristen yang bekerja sebagai seorang guru menjadi ‘penginjil’ di kalangan pelajar.

            Mari berdoa untuk pendidikan di Malaysia supaya bidang ini menjadi tempat pelayanan dan misi gereja sehingga sekolah-sekolah dipenuhi oleh guru-guru dan pengetua Kristen. Berdoa juga supaya guru-guru Kristen mengekalkan standard tinggi dalam kehidupan sebagai pendidik dan mereka bertindak seperti garam dan terang di sekolah-sekolah.

            Untuk Sabah dan Sarawak, mari kita berdoa supaya belia-belia Kristen akan memohon untuk menjadi guru di tadika-tadika KEMAS dan berdoa supaya pembiayaan cukup untuk melatih dan menyokong guru-guru Kristen di tadika Kemas.

            http://fgacbdidopu.wordpress.com/

          2. “Why don’t you answer me why you don’t find anything wrong with Kit Siang’s press statement?”

            —saya rasa beliau tidak mampu menjawab directly persoalan ini kerana sifat bongkak, hipokrasi dan prejudis yang tebal. Lihatlah nanti akan ada spin dan diversion bila menjawab.

            1. I think it was purposely written that way with “open ended interpretation” so to speak, and left the general public to do their own interpretation. They are the master of manipulation and if the oppo. (meaning BN) is not careful they will be trapped in their own words, and they emerged as winner.

              Other examples of their tactics include answering a question with another question; and create a chaos, let the public suffocated with the brouhaha, pick the issues to their liking and emerge as savior at the end.

              1. Kamu nak jadi sapa ni, yahweh atau yahweh melayu? Dahle krisis identiti, soalan pun tak terjawab, tak kira le posting mane pun, jawab je le.

                Agaknya kamu kot yg terlebih makan pil kuda, hehe. Sabaq noo

          3. Why dont you answer the question? How come you dare incite but run away at the first inquest? You are well and truly a disgusting political freak Helen.

          4. Anwar Ibrahim Akan Selamatkan Orang Kristian Di Selangor.

            Seperti yang kita tahu, polemik dan masalah yang dihadapi oleh rakyat Malaysia yang beragama Kristian bermula di Selangor. Ya memang benar kita boleh menunding jari kearah kerajaan Persekutuan namun begitu hakikatnya kerajaan Negeri Selangor gagal dalam mengawal kesamsengan JAIS yang berada dibawah peruntukkan undang-undang kerajaan negeri Selangor.

            Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sememangnya perihatin keatas rintihan kaum minoriti yang sering dinafikan hak mereka. Dan dengan ini kami di CU4M ingin menyuarakan sokongan kami terhadap kempen Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai PRK N25 DUN Kajang.

            Adalah dengan ini kami akan menggerakkan segala tenaga dan usaha kami untuk memastikan Datuk Seri Anwar Ibrahim memenangi pilihanraya tersebut dan seterusnya menjadi Menteri Besar Selangor sekaligus melindungi semua orang-orang Kristian di Negeri Selangor daripada sebagarang ketiadakadilan dan penindasan.

            Semoga Allah, Yesus dan Ruhul Kudus melindungi dan memberi kemenangan kepada beliau untuk menerajui negeri Selangor yang kita semua cintai ini.

            http://christianunited4malaysia.blogspot.com/2014/01/anwar-ibrahim-akan-selamatkan-orang.html

            1. Anwar Ibrahim Akan Selamatkan Orang Kristian Di Selangor.
              After 2 sodomy and 1 corruption he is really a good candidate to save Selangor Christians.

              Wow. Really LYNAS. Laugh your nigger ass silly. LYNAS my invention.

      1. bila komen sila rujuk article dan kes yang ditulis, jika tidak nanti macam macam boleh cerita

  1. The other lady in the picture is datin jasmine heng abdullah – wife of datuk zainal abidin putih – independent non- exe director of cimb

  2. tipu kiri, tipu kanan. Daftar syarikat Berhad, tapi buat money laundering secara berleluasa. BNM tiduq ka?

    Kata nak buat tadika tapi buat Gereja. Kata nak buat pusat konvensyen tapi buat Gereja. rumah kedai beli buat Gereja. unit shopping kompleks buat mini Gereja.

    tipu kiri, tipu kanan untuk ibadat konon.

      1. Convention Center is still part of the church just like Dream Center was part of DUMC.

        You are so on-the-ball in your knowledge about these Christian things. So which church do you regularly attend?

          1. Have you figured out whether the Federal Constitution ‘allows’ you to be a Melayu considering that you’re not a Muslim?

    1. Evangeiblis kalau tak menipu tak kena lah. Yawyeh ke Lord ke what have you pun depa ni tipu dengan tukar nama ikut sedap mereka saja tanpa mengira sensitivity kaum lain.

      Finally there is light these evangeiblis see at the end of Anuwar anal.

Comments are closed.