Posted in Evangelista Bintang Tiga

Seorang lagi Ahli Parlimen DAP kini sudah jadi pakar Islam

Steven Sim (gambar bawah) adalah pengarah Pendidikan Politik Kebangsaan bagi partinya DAP. Dalam ucapannya semalam di Kajang, beliau telah mengutuk “politik 13 Mei” Umno sebagai “politik perkauman, politik kebencian, politik fanatik dan ekstrimis”.

Sebaliknya, DAP mahu memperkenalkan satu Politik Baru “yang berasaskan prinsip Al Quran, Surah ke-49, Surah al Hujurat, ayat ke-13,” kata Ahli Parlimen Bukit Mertajam DAP tersebut. Lihat, ‘Amalkan politik 4913 dan tolak 513, kata Steven Sim‘ (FMT, 12 Mac 2014).

Steven Sim ialah seorang Kristian “lahir semula”.

Steven-Sim-300x202

Sebelum ini, ianya seorang juga Ahli Parlimen Pakatan, William Leong (PKR-Selayang), yang berlagak ustaz dengan memberi tafsiran ayat-ayat suci Al-Quran –  ruj.’Time for good sense and goodwill to prevail’ (FMT, 14 Jan 2014).

William Leong juga seorang Kristian.

Ahli politikus pembangkang Kristian nampaknya terlalu gemar bermain politik agama mahupun ia bukan agama mereka sendiri yang ditunggang.

Seorang lagi ialah Teo Nie Ching (gambar bawah) yang mengeluarkan tweet berlapik tentang Perdana Menteri. Kiasannya yang berbaur lucah berbunyi, “Sedang seluruh dunia mencari pesawat yang hilang, Najib sedang mencari ayam. Fantastic” diterjemah daripada bahasa Cina.

TeoNieChing

Sebenarnya tweet Nie Ching itu terlalu biadab tetapi ia masih juga dipertahankan dengan bermati-matian oleh para Dapster.

Teo Nie Ching pun seorang Kristian.

Politikus DAP yang bermasalah semuanya Kristian.

Di samping Nie Ching dan Steven Sim, yang selainnya ialah Teresa Kok, Tony Pua, Hannah Yeoh, Ong Kian Ming, Yeo Bee Yin, Rajiv Rishyakaran (kedua-duanya Adun yang bercadang untuk meminda Enakmen 1988, negeri Selangor), Betty Chew, Hew Kuan Yau (yang memakai jolokan ‘Superman), James Ngeh Koo Ham dan David Nga Kor Ming.

Twitter hannahyeoh Hubby & I both preaching in 2013-01-03 18-10-28

(247 patah perkataan)

Author:

I have no Faceook or Twitter.

48 thoughts on “Seorang lagi Ahli Parlimen DAP kini sudah jadi pakar Islam

    1. “Cunning” is the more apt word than “clever”.

      The slick and cunning exploit religion (Gospel) to satisfy their Greed for Glory and Gold.

  1. Mereka-mereka ini tidak faham dengan fahaman mereka sendiri. Kalau betul mereka-mereka baca, baca dan baca keseluruhannya kitab bible mereka akan keluar daripada ajaran kristian. Mereka hanya mendengar kata-kata hikmat dari paderi-paderi mereka. Mereka tidak menyelidiki keseluruhan bible itu sendiri. Ini masalahnya.

    Teman saya pernah berdakyah menyuruh saya masuk ugama kristian, saya senyum dan menyuruh mereka kaji balik keseluruhan Bible itu dan menyarankan mereka membaca suatu buku bertajuk “The complete Idiot’s Guide to Islam by Yahya Emerick Abdullah Huang”.

    Berbulan telah berlalu, akhirnya kami betemu di suatu bazar Ramadan tengah membeli makanan untuk berbuka. Ia menyapa saya dengan mengucapkan Asalam Mualaikum kepada saya dan bertanya Haji lama tak jumpa. Haji saya dah Islam sekarang. Terima kasih Haji kerana memberi ingatan kepada saya, nama Saya sekarang Abdullah.

    Itu pun jika Allah mahu memberi hidayah kepada mereka!!

    Semuga Allah membuka hati mereka dapat melihat kebenaran. Insya-Allah.

    Saat Jais
    http://www.treat-cure.com
    http://saatjais.wordpress.com

    1. 11:5 Tetapi tiap-tiap perempuan yang berdoa atau bernubuat dengan kepala yang tidak bertudung, menghina kepalanya, sebab ia sama dengan perempuan yang dicukur rambutnya.

      Sy setuju kalo mengikut al kitab terjemahan baru mdm speaker selangor patut masuk islam pastu masuk pas hehe.

      Adakah dia menghina kepalanya sendiri setiap kali pergi gereja dan memberi ceramah agama. 1 korintus 11.5 ada jawapan dan ada 1 lg ayat dari al kitab, kalo mdm speaker bacalah kitab bahasa malaysia tu, patutkah seorang perempuan itu berdoa tanpa bertudung? Juga dari 1 korintus 11.13 kalo x silap sy

  2. Rule #1: I will never listen a Christian ‘lahir semula’ especially when they wanna ‘memandai’ about Islam. Just like William Leong, he will pick whichever verses in the Quran that fulfils his intention, and not giving the whole truth. It is this kind of hypocrisy that I detest the most. No wonder RPK says that he finds Christians the most hypocritical people on earth. They like to ‘memandai’ telling Muslims about Islam, the teachings of Islam as well as the content of the Glorious Quran according to their own interpretations, and yet they are not Muslims.

    I am no expert on the Christian Bible and at least, I don’t ‘memandai’ telling the Christians (especially evangelists) that the Bible says this, the Bible says that, etc.What’s funny is that I do read articles in other people’s blogs (Christians that is) whereby they say Allah is Satan, Allah is devil, Jesus is the Truth and what not, and yet some Christians here insist on using ‘Allah’ as the Malay translation for their Al-Kitab. How hypocrite can they be? Can they blame the Muslims for thinking that they are up to no good? Only Allah the Almighty knows what is concealed within their hearts. May Allah S.W.T. protect us from Falsehood and let the Truth prevail.

    1. re: “May Allah S.W.T. protect us from Falsehood and let the Truth prevail.”

      Please pray also for God to protect us from them.

  3. More from David of Perak.

    Buy chicken chicken Prime Minister: Malaysia addition of an international laughing stock. (Google Translate)

    “Wang sister trust, Xiaofen unreliable.” Please justice, 323 together with the extreme land rights activists refused to stealing MCA candidate Chencang. (Google Translate)

    1. Very Anak Bangsa Malaysia of them to keep tweeting in hanzi which 3/4 of the Malaysian population does not read.

      1. ADD:

        Very Anak Bangsa Malaysia of them to keep taunting in hanzi — “claps, claps, claps” for DAP (to borrow the applause from Teo Nie Ching).

      2. Ni bukan Bangsa Malaysia, ni BANGSAT.

        Tahniah kepada PAS, taulah kita semua sekarang apa guna PAS dalam Pakatan.

        Patutlah berani benar puak DAP ni.

  4. I thought thats your role! oops sorry, you are more like the “kafir” defender of islam, just like the prophet’s uncle. Rejoice Helen R.A., untuk ini anda akan ditempatkan di neraka teratas, kurang panas. LOL

    1. Your trademark ‘LOL’ demented sign-off again, yahweh Melayu?

      Nice try but tolonglah jangan mempermainkan gelaran “R.A.” dengan tidak semena-menanya, okay.

    2. Memang tak patut sdr menentukan tahap/tingkat neraka bagi seseorg tak kira agama pun. Jgn ambilalih Allah.

      Beradablah walaupun kpd bukan Muslim.

      Helen, not all Muslims are like this fellow.

      1. He assumes a dozen different names in my blog. One of the other names by which he calls himself is ‘yahweh melayu’. His other pseudonym is “jiwa sakit”.

          1. Correct, he has admitted as much.

            I’ve told him not to take out his angst and identity crisis in my blog. But still he keeps coming back.

              1. He’s angry because he thinks I’m defending Islam or am championing the cause of Islam.

                There are already so many defenders and champions of Islam in the NGOs and they do not need me to swell their ranks.

                On the contrary, my aim is merely to clarify (mencerah) so that the majority can understand that these DAP evangelistas are not representative of Chinese or even of mainline Christians.

                Teresa Kok, in fact, has disrespected CNY with her deliberate troublemaking. When I was a child, my mother had taught me to pray for ‘peace and security’. What Teresa wrought with her video was discord and strife, and on our important Chinese festive occasion.

                She is an Evangelista First who exploited CNY.

                1. ‘When I was a child, my mother had taught me to pray for ‘peace and security’.’

                  What exactly did T.KOK pray for in her CNY 2014 videos Helen?

                  1. Dear Lord

                    As I am reaching 50 at the end of the month, I want to achieve my lifetime goal to be famous actress.

                    I want to be famous and glamorous like Evita Peron of the Chinese cinema.

  5. Al-Hujurat verse 13 translation:
    “O mankind! We created you from a single pair of a male and a female, and made you into nations and tribes, that ye may know each other (and appreciate on another). Verily the most honoured amongst you in the sight of Allah is the most righteous one. And Allah has full knowledge and is well acquainted with all things.”

    RE: Menurutnya (Steven) lagi, mesej ini jelas bahawa kepelbagaian bangsa dan kaum bukan ciptaan orang politik, kita bukan Cina kerana MCA kata kita Cina, kita bukan Melayu kerana Umno kata kita Melayu, kita bukan India kerana MIC kata kita India.
    “Tapi kepelbagaian bangsa dan kaum ini ialah perkara semulajadi, ciptaan Tuhan, atas kebijaksanaan Tuhan sendiri. Dan kepelbagaian ini bukan untuk kita gaduh, tengkar, dengki, lawan, tapi untuk kita berkenalan, untuk kita beramah mesra,” jelas beliau.

    The proclamation of verse 49:13 is exactly the social credo that we the faithful stand by, as before, so now and will be tomorrow. This is exactly why Hannah’s nullifying of her child’s race as “Indian” in official documentation, does nothing to promote her honor in the sight of Allah; Indeed, she and her child do not attain to “righteousness” by means of the simplistic self-proclaimed “Anak Bangsa Malaysia” protestation.

    1. Dan kepelbagaian ini bukan untuk kita gaduh, tengkar, dengki, lawan, tapi untuk kita berkenalan, untuk kita beramah mesra,” jelas beliau.

      Pandainya yang berhormat ini. Kepelbagaian ini adalah supaya kita hayati Ma-lai-sei-a, rampas kalimat Allah, panggil orang rasis, flash mob kangkung dan ayam.

      Cakap satu bikin lain.

      1. Isn’t it the classic “do as I tell you; don’t do as I do” syndrome?

        Just what are they evangelizing about, Jesus my lord, Messenger of Allah?

  6. .cuba rujuk keseluruhan ayat Al Quran.

    banyak peringatan,panduan,penjelasan,pemberitahuan,keterangan,
    amaran,ingatan dan seumpamaya kepada umat islam dalam menjalinkan kehidupan termasuk cara menjalani kehidupan dengan orang kafir.

  7. Hannah tweeted dia dan pasangannya “preaching” di tempat berasingan. Hannah seorg preacher. Kalau di kalangan org Islam beliau “ustazah” atau ada ilmu agama dan layak berdakwah.

    Perangainya tak sepadan dgn “peranan” sbg preacher. Beliau riak. Sikap riak dan menunjuk2 Hannah rupanya disenangi penganut2 pegangan Hannah. Patutlah naik tocang Hannah.

    Bagi mu agama mu.

  8. Nampaknya DAP yang extreme pada 1980an, lebih jujur.

    Ketika itu mereka enggan pakai songkok dalam Dewan Rakyat/Negeri atau pada majlis adat-istidat Raja-Raja. Apabila ahli politik DAP, kebanyaknya Evangelist Christian dan sudah ‘berkawan’ dengan PAS yang satu ketika dulu juga extreme dan musuh ketat mereka, dengan rela hati memakai songkok, siap berbaju Melayu.

    Yang wanita pula, berpakaian baju-kurung siap bertudung, hingga sanggup masuk Masjid dan surau untuk berceramah.

    Ahli politik PAS dan PKR pula masuk Gereja untuk berceramah. Ahli politik Evangelist DAP pun sudah pandai mengunakan ayat-ayat Al-Quran untuk berceramah kepada orang Islam.

    Nampak gayanya, Nik Aziz dan Haji Hadi telah berjaya ‘mendekatkan’ orang yang ‘lahir-semula (born-again) kepada Islam.

    Itukah yang di katakan “PAS for All”?

    Atau pun Pak-pak Lebai itu telah terpedaya?

    Patutla, ramai orang berkata, yang orang yang menggunakan Agama untuk berpolitik, tidak cerdik.

    1. re: “yang orang yang menggunakan Agama untuk berpolitik, tidak cerdik”

      Orang yang menggunakan Agama untuk berpolitik sebenarnya terlalu licik. Ianya para mengikut taksub mereka yang kurang cerdik.

      1. Dear Helen.

        Maksud saya, Tok-tok Guru PAS tidak cerdik dan mereka mudah terpedaya apabila melihat puak Evangelist memakai songkok dan baju kurung/Melayu.

        Sudah tentu bila pemimpin mereka tidak cerdik, pengikut taksub mereka, lagi tidak cerdik. Mereka mudah terpedaya dengan orang yang bijak mengunakan ayat-ayat dari Quran dan hadith, lebih-lebih lagi, bila di sebut dalam bahasa Arab. Pasal itu mereka menyorak dengan kagum dan bangga sekali bila Nga Kor Ming menghafal ayat itu dan menyemburkannya ketelinga mereka, dalam bahasa Arab. Mereka lebih gembira mendengar sesuatu yang mereka tak faham.

        1. re: “Tok-tok Guru PAS tidak cerdik dan mereka mudah terpedaya apabila melihat puak Evangelist memakai songkok dan baju kurung”

          Tak tahu lah sama ada orang ni Tok Guru atau tidak tetapi yang pastinya mereka odikal yang mudah diperdaya.

          null

          1. Islam akan bangkit kali kedua sebelum kiamat..

            Ini keyakinan umat Islam.

            Maka tidak hairan ada yg perjuangkan Islam melalui politik..

            Ada juga mengunakan bangsa dan keturunan dll.

            Islam hanya bangkit persis seperti kebangkitan pertama iaitu melalui dakwah dan tarbiah yg berterusan..

            Hingga tercetusnya masyarakat Islam yg telah terdidik dan berakhlak mulia.

            Perjuangan melalui politik, bangsa dll pasti gagal..

            Kegagalan mereka bukan maknanya Islam tidak lagi bangkit tetapi kebangkitan Islam bukan melalui mereka..

            1. Benar percakapan Putri Hang Li Po. Kita perlu balik kepada pengkalan aqidah dan amalan tok guru-tok guru Melayu klasik yang alim dalam kerangkaan hal-hal agama, dan arif dalam ilmu makrifatullah, iaitu mereka yang betul faham pada bab: 1) tauhid, 2) fiqh & 3) tasawuf

              TOK KENALI (1871-1933) : Mengenai seorang Ulama’ & Waliullah

              TOK KENALI: Rencana TV [YouTube]

  9. HY in her tweet said she and her house are going to serve the Lord.

    Here Lord is referred to Lim Kit Siang and Lim Guan Eng depending who is in her house.

  10. ‘Steven Sim (gambar bawah) adalah pengarah Pendidikan Politik Kebangsaan bagi partinya DAP. Dalam ucapannya semalam di Kajang, beliau telah mengutuk “politik 13 Mei” Umno sebagai “politik perkauman, politik kebencian, politik fanatik dan ekstrimis”.

    Sebaliknya, DAP mahu memperkenalkan satu Politik Baru “yang berasaskan prinsip Al Quran, Surah ke-49, Surah al Hujurat, ayat ke-13,” ‘

    This is not news to me. Memang ketam selalu nak suruh anak berjalan lurus. What I want to know is, Apa lagi Cina mahu?

  11. Mereka ni semua asal usul keturunan sembah kat macam2 berhala… baru convert duk tengah excited.

    1. Years ago the whole of Ramadan, overhead bridges or along the mosques one can see many “olok2 Muslims-like-DAP-leaders” lined along the sidewalks as beggars. Many Indians and old dirty looking Chinese flew all the way from India and China; some olok2 have their whole leg in cast, some breastfeeding dirty looking babies bla bla

      Many of them are foreigners trying to con the Muslims aiyoo, I am getting very suspicious la.. Apa mungkin many of these DAP leaders today are children of these beggars? Otherwise dari mana mereka belajar jadi Muslim olok2 kalau tak dari ibubapa mereka sendiri?

  12. re: ‘Years ago the whole of Ramadan, overhead bridges or along the mosques one can see many “olok2 Muslims-like-DAP-leaders” lined along the sidewalks as beggars. Many Indians and old dirty looking Chinese flew all the way from India and China; some olok2 have their whole leg in cast, some breastfeeding dirty looking babies bla bla’

    Dia orang naik Air India/China Airlines mai mengemis kat sini?

    Betol ke ni? :)

    1. Hang ni pasti bukan oghang KL.. Dulu kat jejantas Cow Kit sepanjangan mereka duk hulur tangan. Kebiasaan Muslims kalau oghang gila aje buat kerja tak senonoh macam ni. I caught one Indian fella, dah selesai ‘mintak sedekah serban atas kepala dia humban masuk longkang.

      .

      1. Memang saya bukan oghang KL, kakchik oi.

        Chek oghang utagha tapi biasa jugak tengok depa dok mintak sedekah di Chow Kit/Pudu apa semua dulu ni.

        Ok lah kakchik…lain kali kalo jumpa oghang buat kerja tak senonoh mcm ni, kakchik tolong tampar macam boye, ok?

        Kalau belah utagha, depa kata tolong boh penampak jepun sebijik…biaq jatuh tekangkang! :)

  13. Okay macam ni le Cik Helen. Kita andaikan these newly converted descendants of immigrants macam bayi baru belajar nak merangkak. Kalau you ade baby besaq tu, you peghati gerak geri mereka.

    Ape saja ada kat lantai habis mereka colek masuk mulut, tahi cicak ke dan kalau mak tak sedar, tahi sendiri pun mereka masuk dalam mulut. They still are too mentah to differentiate what is edible and what is tahi!

    Tembam dan Suami dia tu dari golongan baru aje belajar nak merangkak tapi rasa teramat dah pandai nak ajar satu dunia macam mana nak tateh! Muahahahaha

  14. Tunggu Falixia Yeap pula pakar Islam pulak. Pakar Islam yang beri nasihat pada budak-budak liar yang pergi tengok Pharrel Willaims.
    Aduhai.

    http://terengganutoday.com/berita-utama/felixia-yeap-ambil-iktibar-kejadian-di-konsert-liar

    Salah satu sebab mengapa saya tinggalkan hidup dahulu dan bertekad untuk menutup aurat dan mengenali agama adalah kerana saya dah serik melihat kawan2 di sekeliling saya yang asyik bergelumang dengan dadah, parti2 liar, mabuk tak tentu arah, dan one night stands…

    Seperti tiada haluan dan makna hidup selain daripada berjoli siang malam… in my opinion.

    Secara jujurnya, walaupun susah untuk dipercayai, saya memang TAK minum walaupun dari dulu lagi, atau terikut2 sekali dengan semua tu… tapi setakat melihat kehidupan orang di sekeliling saya seperti tu dah cukup membuatkan jiwa saya merasa kosong.

    Semoga kita boleh ambil iktibar dari kejadian FMFA yang telah meragut beberapa nyawa baru2 ini…

    https://www.facebook.com/FelixiaYeapOfficialPage

  15. Jika ingin menggali langsung dari Al Qur’an dan As Sunnah maka diperlukan kompetensi sebagaimana yang disampaikan oleh KH. Muhammad Nuh Addawami sebagai berikut,

    a. Mengetahui dan menguasai bahasa arab sedalam-dalamnya, karena al-quran dan as-sunnah diturunkan Allah dan disampaikan Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi Wasallam dalam bahasa Arab yang fushahah dan balaghah yang bermutu tinggi, pengertiannya luas dan dalam, mengandung hukum yang harus diterima. Yang perlu diketahui dan dikuasainya bukan hanya arti bahasa tetapi juga ilmu-ilmu yang bersangkutan dengan bahasa arab itu seumpama nahwu, sharaf, balaghah (ma’ani, bayan dan badi’).

    b. Mengetahui dan menguasai ilmu ushul fiqh, sebab kalau tidak, bagaimana mungkin menggali hukum secara baik dan benar dari al-Quran dan as-Sunnah padahal tidak menguasai sifat lafad-lafad dalam al-Quran dan as-Sunnah itu yang beraneka ragam yang masing-masing mempengaruhi hukum-hukum yang terkandung di dalamnya seperti ada lafadz nash, ada lafadz dlahir, ada lafadz mijmal, ada lafadz bayan, ada lafadz muawwal, ada yang umum, ada yang khusus, ada yang mutlaq, ada yang muqoyyad, ada majaz, ada lafadz kinayah selain lafadz hakikat. ada pula nasikh dan mansukh dan lain sebagainya.’

    c. Mengetahui dan menguasai dalil ‘aqli penyelaras dalil naqli terutama dalam masalah-masalah yaqiniyah qath’iyah.

    d. Mengetahui yang nasikh dan yang mansukh dan mengetahui asbab an-nuzul dan asbab al-wurud, mengetahui yang mutawatir dan yang ahad, baik dalam al-Quran maupun dalam as-Sunnah. Mengetahui yang sahih dan yang lainnya dan mengetahui para rawi as-Sunnah.

    e. Mengetahui ilmu-ilmu yang lainnya yang berhubungan dengan tata cara menggali hukum dari al-Quran dan as-Sunnah.

    Bagi yang tidak memiliki kemampuan, syarat dan sarana untuk menggali hukum-hukum dari al-Quran dan as-Sunnah dalam masalah-masalah ijtihadiyah padahal dia ingin menerima risalah Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi Wasallam secara utuh dan kaffah, maka tidak ada jalan lain kecuali taqlid kepada mujtahid yang dapat dipertanggungjawabkan kemampuannya.

    Diantara para mujtahid yang madzhabnya mudawwan adalah empat imam mujtahid, yaitu:
    – Imam Abu Hanifah Nu’man bin Tsabit;
    – Imam Malik bin Anas;
    – Imam Muhammad bin Idris Asy-Syafi’i ; dan
    – Imam Ahmad bin Hanbal.

    Mengharamkan taqlid dan mewajibkan ijtihad atau ittiba’ dalam arti mengikuti pendapat orang disertai mengetahui dalil-dalilnya terhadap orang awam (yang bukan ahli istidlal) adalah fatwa sesat dan menyesatkan yang akan merusak sendi-sendi kehidupan di dunia ini.

    Rasulullah shallallahu alaihi wasallam bersabda,“Barangsiapa menguraikan Al Qur’an dengan akal pikirannya sendiri dan merasa benar, maka sesungguhnya dia telah berbuat kesalahan”. (HR. Ahmad)

    1. Ms Helen, Reciting Al Quran with Tajweed (not mentioned above) need 7 years from an hour a week class for matured student. When non muslim preaching to muslim with quranic verses it shows the disrespect without looking in the meaning of the verses itself. Another ‘hijacked’ Ms Helen.

Comments are closed.