33 thoughts on “PAS dah tak harapkan DAP lagi, Umno pula lama dah menyampah kat MCA

  1. Melayu & Cina makin terpisah kerana hukum spt potong tangan yg barbarian.

    1. Terpisah kerana dua jenis undang-undang yang berbeza dikenakan ke atas Melayu dan Cina masing-masing.

      Rapatkan saf supaya sama rata sama rasa.

        1. Darjat Melayu sebenarnya lebih tinggi kerana ikut hukum Allah manakala Cina masih ikut hukum kanun jenayah tinggalan penjajah British.

          Pada lazimnya, apa hak istimewa yang orang Melayu ada, orang Cina selalunya mahukan juga.

          Jadi bagi tujuan mewujud dan mencapai kesetaraan, patut diberikan sahaja hak hudud juga kepada mana-mana orang Cina – misalnya evangelista DAP – yang turut menggerla tuhannya ‘Allah’.

          Ada baiknya dinaikkan darjat Cina evagelista, misalnya si Hannah Banana, yang pantang dipandang “low class”.

          1. he…he… hannah banana… blackie… patut nya tahap status hannah kat bawah je… kena ikut hukum kasta

      1. Rapatkan saf…betul tu Helen.. alang alang selok pekasam, biar sampai ke pangkal lengan

        Ustaz dan ustazah DAP pun dah pandai pakai baju Melayu, bersongkok dan bertudung, rajin pergi surau dan masjid, dah pandai sebut alhamdulillah, dah pandai ambil nas nas Alquran dalam ceramah, dan juga dah pandai nak guna Allah dalam agama Kristian.

        Ustaz dan ustazah celop DAP ni tak perlu gusar hukum hudud kerana jenis hukuman lebih kurang sama dengan hukum dalam kitab Injil perjanjian lama.

        Nabi Isa pun pernah cakap undang-undang lama ni masih terpakai kepada pengikut beliau ;

        “Do not think that I have come to abolish the Law or the Prophets; I have not come to abolish them but to fulfill them. For truly I tell you, until heaven and earth disappear, not the smallest letter, not the least stroke of a pen, will by any means disappear from the Law until everything is accomplished.” Matt 5:17

        Maknanya hukum hudud Nabi Musa dan amalan orang Yahudi masih diguna pakai lagi. Ini termasuklah hukum hakam kosher dan sebagainya.

        “No more pork”; boleh tahan ke.

    2. Sigh!!!!!!! Sad Right when we talk about hand irself per se…

      India’s “Untouchables” Face Violence, Discrimination
      Hillary Mayell – for National Geographic News
      June 2, 2003

      More than 160 million people in India are considered “Untouchable”—people tainted by their birth into a caste system that deems them impure, less than human.

      http://news.nationalgeographic.com/news/2003/06/0602_030602_untouchables.html

      India’s Dalits still fighting untouchability

      27 June 2012 Last updated at 04:53 GMT

      “I am a Dalit,” Dr Sonkar said. “In that case, wash your glass when you are done,” the shop owner said. “He didn’t want to touch whatever I had touched. I made it impure. I am an untouchable,” says Dr Sonkar.

      http://www.bbc.com/news/world-asia-india-18394914

      1. Ambiga, who is a Brahmin loves to champion this oxymoronic platform:- “All religions are equal under the same transcendent truth”

        Then I want to know why it is I don’t believe she is of superior caste by birthright, and why some of my friends are “untouchable” – why is the cow exalted over human beings?

    3. Jangan mengarut. Melayu dan Cina terpisah kerana politik kebencian melampau kaum Cina DAP.

    4. Komen yang pendek akal. Melayu dan Cina dah lama terpisah walaupun tidak ada hukum potong tangan tu.

  2. Dap dapsters dapat kuasa syok sendiri haram satu rumah kos rendah pun tak didirikan untuk opr Cina Melayu India macam mana mau perang hapuskan ketuanan UMNO.

    LKY with his failed policies wanted to bypassed Malay leaders and Sultan MCA all towekys party bodek pemimpin Melayu mau kekayaan sekarang DAP mau kuasa nak jadi kerajaan nanti semua jadi batu nisan Cina balik Tongsan.

    1. re: “yang putus bekalan air”

      Takpe. Yang 59.4 peratus pemilih yang dok mengundi Pakatan tatjkala PRU13 masih lagi sayangkan Menteri Besar and Mem Besar mereka.

  3. Dalam negara berbilang kaum jgn mainkan isu rasis ni… buruk padahnya…. boleh menghancurkan negara…. org politik boleh memajukan negara dan org politik juga boleh menghancurkan negara…

  4. isu hudud bukan perkara utama yg memisahkan penyatuan kaum… tetapi hudud menjadi modal untuk memperolehi keuntungan politik yang menjarakkan hubungan kaum….

  5. Pas guna hudud untuk tarik sokongan melayu, DAP, MCA dan Gerakan guna hudud juga untuk tarikh sokongan Cina… UMNO sahaja yang lebih bijak dalam membendungkan isu perkauman ini dari merebak…. oleh itu padukan sokongan kepada UMNO untuk memerintah Malaysia….

  6. Helen,
    that why they call it politics , today friend tomorrow enemies and oppsite when you like it

    1. Jangan lupa kaum India juga dalam hal ni. Dahlah sejak azali tersisish kerana KASTA mereka….

  7. MCA sudah tidak relevan lagi. Langkah terbaik ialah untuk Tiong Lai dan Ka Siong panggil satu EGM untuk bubarkan MCA dan galakkan ahli-ahli mereka join DAP.

    1. Ahli-ahli mereka dan termasuk sebahagian pemimpin mereka dah pun join DAP sebenarnya.

  8. Dah lupa undi Keristian kat Sabah Dan Sarawak ke? Majoriti sini Keristian, tau tak?

    Ke mana perjanjian 20 point apabila nak tubuh kan Negara Malaysia.

    Nak Hudud, buatlah kat Semenanjung saje. Jangan mimpikan nak buat sini, tau?

  9. Dear Aunty Helen,

    How about Melayu DAPsters? What will people like Mat Sabu, Mujahid, Khalid Samad, KJ, Saifuddin Abdullah and others think about this? Or people like Anwar and Marina? There are people who seems not so happy to be Melayu.

    1. Perhaps someone can tweet Dapster Khairy for his comment.

      Kalau Menteri Belia itu sendiri terlalu sibuk, bolehlah Regina Lee setiausaha akhbar Scissoratinya itu tolong jawab sebagai jurucakap bagi pihak majikannya.

  10. Ahli UMNO ramai yang menyampah dengan talibarut DAP dalam BN iaitu MCA tapi PM Najib suka sangat sampai merayu-rayu minta MCA menganggotai kabinet semula.

    1. Pak kaduk.

      Itulah Najib. Kalau dikatakan bodoh, dia marah.

      PRU13 ada rahmat juga. ia menyedarkan Melayu terutama pemimpin UMNO bahawa tanpa orang cina pun UMNO boleh berkuasa.

      Cuma malangnya Melayu bila dapat pemimpin macam Najib yang masih tak nampak nampak lagi. Najib masih enggan terima kenytaan bahawa orang Cina sudah meninggalkan BN SELAMA LAMANYA.

      Kenapa? Kerana dalam BN, UMNO berkuasa. Dalam PR pula, DAP yang jadi “boss”. PAS setakat kucing kurap saja. Jadi jika Bn tumbang, maka yang paling untung ialah orang Cina. Sebab kuasa politik berpindah pada mereka.

  11. Hudud dan perkauman tiada kena mengena. Evangelista, Buddha, Hindu dll tidak sama tuntutan amalan nya berbanding Islam. Dalam Islam ‘ hidup ku, matiku kerana Allah SWT ‘ ( jika mahu penerangan lebih terperinci, rujuk lah Jabatan Agama Islam atau PERKIM untuk bukan Islam dalam bahasa sendiri ). Yang jadi ‘havoc’ hudud itu hanya potong tangan ! Ia tidak semudah itu !

    Yang sama ialah logik nya menjadi manusia terbaik dan baik hati, tidak bermusuhan. Semua bangsa di lahirkan begitu. Beza nya pengaruh persekitaran dan pendidikan. Ibu bapa yang mencorak.

    Hanya Evangelista Dap yang inginkan berbeza dan keberasingan. Menuntut yang bukan-bukan ! Tidak pula mahu mendalami keindahan dan ilmu Islam. Terus bersangka buruk dan buat tomahan. Dalam Islam semua permasalahan berjawab dan di jawab. Bukan jawaban yang di buat dan di sediakan oleh Melayu. Semua nya dari Allah SWT.

    Jadi kenapa tuntut Nama Allah SWT jika tidak kenal dengan Tuhan Yang Satu ini ? Jangan sampai di ‘hududkan’ seperti yang begitu hebat menyanggah NYA !

  12. kick the bloody mca buggers out,or better still BN should purchase life time dap membership, and present it to these mca dungus as a token.

    i say mca dungus coz it difficult to define their stupidity , take for example dungu wee cry baby siong , wtf is he doing a consensus in bukit gelugor!!! consensus for what f***?

    no wonder chinaman all cabut from mca….with deputy presidents with this kind of stupidity or just playing stupid for the benefit of the chinese on a whole

    1. A gentle Confucian rejoinder for everyone concerned:

      “Wisdom, compassion, and courage are the three universally recognized moral qualities of men.”

      “Without acquainting oneself with the rules of propriety (adab), it is impossible for the character to be established.”

      “Without feelings of respect, what is there to distinguish men from animals?”

      1. Wisdom, compassion and courage, 3 qualities the DAP do not possess.

        Rules of propriety ? The DAP promote the opposite, therefore they have no character to speak of.

        The DAP is not a party of men. They are a party of Iguanas selling Iguana saliva packaged as Holy Water.

Comments are closed.