Posted in Evangelista Bintang Tiga

@YouTiup ‘anak buah’ The J-Star disoalsiasat SKMM kerana menghina raja?

SKMM kesan individu hina Institusi Beraja di media sosial‘, kata laporan Berita Harian sekejap tadi.

Ada aduan dibuat kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia berhubung pemilik akaun Twitter @YouTiup aka Stevie Chan atas dakwaan beliau telah menghina Almarhum Sultan Azlan Shah.

Siapa si @YouTiup ini?

Twitter - YouTiup- umno is like a pig, if it wears

Stevie Chan merupakan “personaliti” Twitter kegemaran The J-Star yang dipupuk para pengarang akhbar tersebut dengan sering dia diberi publisiti.

Malah @YouTiup pernah menjadi tetamu undangan khas The J-Star bagi rancangan ‘Live Session’ Star iPad.

Twitter  TheStarEC AskYouTiup session

Twitter - TheStarEC- @hadimohdnor hi hadi! do give

TheStarEC following

Star Editor's Choice (TheStarEC) YouTiup

Gunting dalam Lipatan

Bukan setakat itu sahaja, para Scissorati yang bertenggek di sarang evangelista tersebut juga begitu suka menemurah @YouTiup untuk dimasukkan pandangannya dalam suratkhabar mereka.

Bermakna The J-Star sengaja mahu mempromosi orang yang sememangnya selalu menghasut dan memaki-hamun.

Masih ingat lagi tak? Suratkhabar MCA itu digantung permit percetakannya pada tahun 1987 di bawah ISA kerana kesalahan mengancam ketenteraman awam.

Kecenderongan The J-Star untuk mengusik ketenteraman nampaknya belum lagi dikikis kerana ia masih banyak memberi galakan kepada penyokong pembangkang yang sudah tidak boleh dibuang tabiat mereka menghina dan menghasut.

Baca, The Star mendokong twit yang melagakan Najib dan Muhyiddin

-YouTiup- site-thestar.com.my - Google Search

DAPSubangJaya Cina YouTiup

Hannah Yeoh (hannahyeoh) on Twitter YouTiup

Hannah Yeoh Najib

Hannah Yeoh YouTiup

Twitter - YouTiup- you don't say

Twitter - YouTiup- regular masturbation

Twitter - YouTiup- @nazrinfaris i agree. in fact

(176 patah perkataan)

Berkaitan:

The overweaning presumption of the evangelistas

Author:

I have no Faceook or Twitter.

19 thoughts on “@YouTiup ‘anak buah’ The J-Star disoalsiasat SKMM kerana menghina raja?

  1. They can incite their kind to spew nonsense and show as much hatred towards us Muslims, Malays and Bumiputras for all we care. Our kids are too busy chasing after their whatever papers to have that much spare time to waste anyway.

    Don’t take too long okay (been almost 5yrs already), nanti anak cucu kamu semua tertinggal jangan cemburu dengan kami okay!

    1. I’m sure the The Star would have been proud with the CinaTM himself.

      In China this guy will be shot dead. No question ask!

      1. re: “In China this guy will be shot dead.”

        China does not have lese majeste laws and even Thailand which does, does not impose capital punishment.

        1. ‘China executed more people last year than the rest of the world combined.’ and they don’t need lese majeste at all. Apparently a nuisance like that CinaTM himself will do.

          “If the case is deemed to be detrimental to social stability, the government might order the courts to issue the death penalty,” said Liu Weiguo, a Shandong-based rights lawyer.’

          http://www.theatlantic.com/china/archive/2013/05/why-china-executes-so-many-people/275695/

          I’m sure the CinaMan has got the attention he’s seeking. Syabas. Youtiup, you go and tiup some more. Solat lima waktu and bersunat also this guy had mocked.

          ‘Do you still remember how they voted thumbs up “Happy” (20%) and “Amused” (20%) at the news that the Wanita MCA vice chairman had died from cancer?’

          Very sick people. How many years of Cina culture again?

      2. re: “I’m sure the The Star would have been proud with the CinaTM himself.”

        I think if the J-Star had a reader feedback facility like Malaysiakini, their commenters will not only sound like @YouTiup but also behave like the mob that lynched Alifah Ting.

        Do you still remember how they voted thumbs up “Happy” (20%) and “Amused” (20%) at the news that the Wanita MCA vice chairman had died from cancer?

        1. Agaknya di sekolah vernakular tak ada waktu untuk pendidikan moralkah, ethics ke? Dia orang adab yang paling basic pun tak nampak kelibat.

          Dapsters ni tak tahu nak hormat orang dan budaya dan ugama orang lain ke? Takkan semuanya nak di kutu, hingga ke orang meninggal pun nak jadi target. Ini bukan lagi kurang ajar malahan tak ada ajar langsung. Ini biadap tahap DeadSea slime.

          1. @YouTiup bukan lepasan sekolah vernakular.

            Dia lebih mirip evangelista (dia ajukan soalan WWJD: What Would ‘Jesus’ Do? mahupun soalan WWJD itu dirujukkannya kepada Nabi Mohammad).

              1. Memang saya bersetuju.

                Si evangelista ni suka campurtangan hal ehwal orang Islam.

                null

                  1. Memang sakit hati, kita yang Quran thumping (pinjam kata2 Patrick Niamah Teoh) and tungging terbalik 5 times a day, all this while, dia orang pula senang2 nak ambik kredit?!

                    Sunat pun tidak, ada muka nak ajar kita orang! [deleted]

                1. The biggest joke is that these DAPster Evangelistas seem to be clueless about the fact the grotesque Islamic politicking has been stemming from their Islamist PAS pals – how thick can you get up there? So after decades of futile struggle in their respective fields, today once fiercely radical Maoists and Wahhabis have joined forces “95% homogenous” (the Hadi Index) and morphed into religio-political capitalism by means of leftist liberalism of the Anwari kind! Is there a more confounding corruption of personal and social values?

  2. No thanks to Najib., this is what you get for abolishing ISA

  3. Hello Helen…

    Biasalah gunting dalam lipatan macam tu la… Cuma bagi saya sepatutnya kerajaan bertegas dengan Youtiup ni… Tapi biasalah nanti jadi la macam Namewee… Siap boleh buat filem Nasi Lemak lagi… Siap jadi anak angkat si Nazri lagi… Entah la…

  4. He is not the only one. There is another non-brahmin girl by name of Preyena, who tweeted and insulted the Sultan, in response to RSN Rayer remarks about the Almarhum Sultan Perak Funeral cost.

    1. ‘RSN Rayer remarks about the Almarhum Sultan Perak Funeral cost.’

      Helen, could it be RBA’s are doing this and gets to hina Sultan and at the same time do the baling batu sembunyi tangan by blaming it on UMNOs? I actually think so.

      Killing two birds with one stone!

Comments are closed.