Posted in Mama DAPster

Mana Umno Selangor nak sorok muka, ye

Ke mananya hilang maruah Umno Selangor?

Dah lah disepak terajang DAP, inikan oleh pemimpin wanita pula.

Speaker Yeoh slams Umno’s fickle hudud fling‘ (Malaysiakini, 13 June 2014)

HannahKick

Eyeball to eyeball

And Umno blinked first …

lizardeye

(32 words)

Recommended:

Is DAP Chinese or are they more Christian?

Author:

I have no Faceook or Twitter.

33 thoughts on “Mana Umno Selangor nak sorok muka, ye

  1. That’s where we are wrong Helen. It’s not UMNO Selangor, it’s Pemimpin tertinggi UMNO. They are the ones yang tak tahu malu, penting kan tembolok sendiri. They have lost everything already, including our trust…and hope.

    1. Hannah Yeoh menyelar Adun Umno Sungai Air Tawar:

      “If an assemblyperson is not ready or prepared to debate or stand by his or her motion, he or she should never have wasted the state assembly’s time by tabling it in the first place.”

      Kalau tak berani main poker, jangan.

      Umno Selangor’s bluff was called despite that they actually had a good hand in this issue.

        1. Hahahaha.

          Habis lah Umno kali ini.

          You all (Melayu) pandai-pandai lah jaga diri, okey?

          1. Yes, habislah Melayu (bukan UMNO sahaja) kali ni.

            “You all (Melayu) pandai-pandai lah jaga diri, okey?”
            Hey Helen, jangan lah cakap macam tu!

            1. ‘)

              Well at least I’m not using any humiliating words on Umno Selangor. It’s enough that they got a dressing down from the Madame Speaker.

              But seriously lah, “you all” in trouble.

              Johor is the last BN fortress to withstand the DAP assault and now Johor Umno caca marba.

              Then in Sabah & Sarawak, the Christian natives are being agitated.

              Here in Selangor, there are so many bola tanggung by Pakatan (e.g. water issue) but Umno Selangor is unable to killer smash.

              1. Be careful with what you wish for. I have commented at length wrt this issue. It is not our PM is “Lembik”, in fact he is trying very hard to uphold the social fabric of this country.

                In particular wrt the Malay-Chinese relationship which can snap anytime. Judging by the current scenario it will only take a spark to do it all and there is no turning back after that.

                Any sign given (even the slightest) by our PM that BN no longer needs Chinese and the Chinese component party will trigger a massive backlash to the Chinese population, as the Malay in general will take it as GOOD TO GO. And you Cik Helen together with 10% Chinese will become the collateral damage.

                There are several groups out there are really anti-Chinese, where politically they have differences and still argue along the same political issues (the same old tired issue), but all of them have one common goal and you can guess what it is.

                PM kita adalah seorang insan yang sangat tinggi kesabarannya, he may not be the best but he is doing all he can to stop “The Clash of the Titans” at any cost, walaupun adakalanya maruah beliau dan keluarga dipijak.

  2. Helen,

    you kata, “Here in Selangor, there are so many bola tanggung by Pakatan (e.g. water issue) but Umno Selangor is unable to killer smash”.

    i kata,”Memang betul apa you kata.. UMNO Selangor sudah ‘sakit’…. malah terlalu sakit sejak darahnya disedut di ibujari kaki oleh ‘si-Toyo-L”.

    UMNO Selangor sudah jatuh lembik…. sesekali akan terdengar ‘suara-suara’ cuba bangkit dari keadaannya yang tenat malangnya… sudah 2 penggal gagal….

    kata seorang kawan… kalau betul UMNO Selangor sudah cukup kuat, namakan seorang ‘bakal MB’…!

    jawapan dari kem UMNO masa PRU13 lepas….: SENYAP!

    maknanya UMNO Selangor akan semakin tenat malah mungkin nazak sebab MB Khalid akan terus salurkan air minum dari lombong yang bertoksik tinggi!

  3. Helen.

    Pemimpin-pemimpin UMNO di Selangor dan juga di negeri lain dah keliru dan nyanyok. Mereka dah lupa kepada asas perjuangan parti itu ditubuhkan iaitu membela, menjaga dan mempertahankan pusaka orang-orang Melayu. Sebab itu penubuhan UMNO berasas kaum iaitu Melayu.

    Malangnya oleh kerana sekarang Pemimpin-pemimpin utamanya nak accomodating isnpirasi kaum-kaum lain maka perjuangan asalnya telah sedikit demi sedikit diketepikan. Mereka hanya perjuangkan inspirasi Melayu apabila ada PAU dan bila adanya PRU di tempat-tempat yang melibatkan kaum Melayu. Apabila luar dari PAU dan PRU mereka perjuangkan liberalisma.

    Sebab tu bilamana pemimpin-pemimpin negeri dan di bawahan nak garang sedikit, mereka tidak dapat meneruskan kejantanan mereka kerana ada warning dari peringkat atas. Oleh kerana itu terpaksa lah keris yang telah dihunus terpaksa disimpan balik dalam sarong.

    Tahu kah Helen, sekarang ini orang-orang Melayu sekarang bukan sahaja dah lesu dengan perjuangan nasionalisma mereka tetapi juga dengan agama Islam mereka. Sebab itu mereka mudah dikotak-katik oleh [DAP] dan evangelista kristian. Bahkan kini ada golongan parti Islam yang tidor dalam sarong yang sama dengan golongan [DAP] dan evangelista.

    Saya khuatir satu hari nanti Malaysia akan jadi macam Bosnia – dipecah 3.

    1. re: “Saya khuatir satu hari nanti Malaysia akan jadi macam Bosnia – dipecah 3.”

      :D

      Bahagian pertama: Sabah & Sarawak

      Bahagian kedua: Perlis, Kedah, Kelantan, Terengganu, Pahang

      Bahagian ketiga: Pantai barat Dapsterland (lebih tua warna merahnya kawasan tu, maka lebih kuat pengaruh DAP)

      null

  4. Umno (Selangor) nak tunjuk kepada orang Melayu yang mereka lebih layak dari Pas dalam membela Islam nah di beri peluang tak berani pula. Dah termasuk perangkap yang di pasang sendiri.

    Saya sudah agak perkara ni akan berlaku (tarik balik usul) kerana orang2 yang konon nya the champion of the islamic faith ni selalu nya mereka lah yang hipokrit. Kalau Cik Helen tanya orang Melayu biasa adakah mereka ambil serious akan isu hudud ni mereka akan senyum saja. Kalau nak undi kami jangan buat kerja bodoh.

  5. ADUN BN Selangor tarik balik usul hudud

    “Katanya, penarikan balik usul itu adalah untuk memberi peluang kepada 15 Adun daripada PAS mengemukakan sendiri usul berkenaan memandangkan hudud adalah agenda utama perjuangan parti tersebut.”

    Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/adun-bn-selangor-tarik-balik-usul-hudud-37685?cp

    They have learned the trick on the art of and war on perception. Create an issue then pull out it at the last minute. This has been done by Pakatan through their various media many time. They may look stupid to you, but they are doing the right thing i.e let the champion of “Hudud” do the job, and they will back it up 100% just like in Kelantan.

    Please read “Hudud : PAS Terikat Dengan Perjanjian PR – Ahli Parlimen DAP”

    http://www.anwaraidc.com/?p=47599

      1. It is not my attempt to whitewash thing. But the Kelantan Hudud “Debacle” has set a “path” on how to go about tackling Hudud by playing with PAS. PAS has proved it that they can’t do it, and why should UMNO lead the way especially in Selangor where PAS ‘telah cucuk hidungnya” oleh DAP. You will see the same pattern all over again wrt Hudud from now on.

        If you follow the news, Nik Azis has come up with the statement that he is against Dyana’s stance on Hudud during PRK Teluk Intan. The question is why only now, why not at the height of the PRK Campaign?

        1. Added.

          UMNO needs PAS supporters in Selangor just like DAP does. The Chinese votes are irrelevant at this point of time.

        2. Alahai Cik Helen, kita relax kasi mereka yg ngaku diri cedik pandai bernafas sikit. Biaq depa takbir ikut selera mereka supaya penyokong tegar depa dpt rasa minuman air lombong puas2.

          Anak muda kampung kami takde KJ untk membela. Three quarters of them dh keluaq kerja oberseas. Kumpul wang bawa balik buat business. Sementara tu biaq pi pakatan, tunggu GE14 semua mai balik UNDI Umno….

          Beauty about Malay Muslims nak cari kerja mudah diterima. Nah kat Singapore aje, $2500 anytime tak termasuk obertime which can be anywhere bet $2000+ ini tk termasuk elaun2 lain… Nah x 2.5, RM10K anytime. Ade coy Apek berani bayar byk tu kat new Malay graduates????

          Wokay, Pemuda akan tetap berjuang demi bangsa, agama dn negara dn menyumbang bakti dimana sja mereka berada.. Kj bole kasi bela itu Amoy Regina duk tepi dia while Pemuda lain merantau mencari ilmu dan pengalaman dirantau orang…

          Dek pepatah Kera di hutan minum susu anak sendiri kelaparan, thts what KJ is to esp rhe young Malay graduates!!

          1. That’s the spirit. Venture out of your comfort zones and prove that you can make it anywhere and depend on handouts. Just like the pendatangs years ago.

            1. What safety comfort zone r you talking about? We leave home as young as 12yrs old… away fm families you ingat senang ke?

              Tongkat? Semua budak sekolah dapat rasa tongkat la.. Keperluan asas. pun semua, termasuk PATI dpt rasa tongkat.

              Tapi tak bersyukur, itu sja. Macam YTL, dpt tongkat gergasi pun putar belit kata tak pernah dapat rasa apa2.

              Agama mereka tak ke ajar apa erti kesyukuran?

              1. Comfort zone here simply means wherever you are most comfortable and secure, does not mean or imply special position. Yeah, gotta agree leaving the family to go to sek. asrama is tough what with the midnight call by seniors. It makes men out of boys but them sometime they go overboard and you end up like DSAI.

          2. Re. Biaq depa takbir ikut selera

            I have commented about carrot and cane approach much earlier, and I have seen a clear pattern now. BN akan membiarkan Pakatan terjerat dalam permainan mereka sendiri.

            In Kedah Muhkriz has called for cooperation between UMNO and PAS. Hudud is hardly mentioned and an issue in this state.

            In Kelantan, UMNO has won 12 seats in PRU13 and has played along with PAS game very well, which is Hudud-Centric and supported by the Federal Gomen.

            In Selangor, despite winning more seats than PKR, PAS was not given the MB post. Trust me they are brewing inside currently.

            If Anwar goes back to Hotel Sungai Buloh, and god forbid both Nik Azis and Haji Hadi should kick the bucket, judging by their current health stage, there will be chaos within. Both of them are they key obstacle that prevent cooperation between UMNO and PAS, kerana dendam kesumat lama mereka pada UMNO.

  6. kemana agaknya melayu Islam malaysia ni nak mengadu. dgn kerajaan najib, makin lunyai nasib kita. ingin mengadu dgn pr, kerajaan bayangan anwar, makin terbenam dalam tanah adalah. melayu Islam akan hancus bawah mamat ni. ekonomi, politik, hak beragama dan hak dalam perlembagaan semua nak dijual. malang sungguh nasib melayu Islam malaysia. sebatang kara, tiada tempat untuk mengadu.

    http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2014/06/pemimpin-dah-tak-berminat-untuk-menjaga.html

    Melayu akan jadi macam MH370?

  7. Saya setuju ngan LOL. Kata orang puteh testing the water. Ingat orang UMNO bodoh kah. We Malays will always be with UMNO no matter what.

    Just wait when Anuar goes inside, then we MALAYS will be more united. PAS will leave PR.

    1. Nak sihat senang aje.. Bawa bertenang dan belajar spt oghang Islam.. Rendah diri, jangan riak, takbur dan sentiasa bersyukur dan berterima kasih dgn apa yg diberi. Jangan jeles dgn kemempuan oghang lain, jgn menghina, mengherdik dan hati jgn busuk..

      Best cure for heart problem. Minda sihat badan pun sihat ya En LKS..

      1. I think Gerakan has proven him wrong, plus LKS Malay-Muslim-Centric strategy has back fired. The Chinese will vote against anything Malay.

        Gerakan has the upper hand now, the trick is to start doing voter registration, just like what Mama Dapster has been doing all this while to secure her position.

    1. re: “apa masaalahnya”

      :-/ No idea.

      But since you bring it up, I looked for your comments in SPAM and found them there.

  8. kemana agaknya melayu Islam malaysia ni nak mengadu. dgn kerajaan najib, makin lunyai nasib kita. ingin mengadu dgn pr, kerajaan bayangan anwar, makin terbenam dalam tanah adalah. melayu Islam akan hancus bawah mamat ni. ekonomi, politik, hak beragama dan hak dalam perlembagaan semua nak dijual. malang sungguh nasib melayu Islam malaysia. sebatang kara, tiada tempat untuk mengadu.

    http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2014/06/pemimpin-dah-tak-berminat-untuk-menjaga.html

    melayu akan jadi macam MH 370?

  9. Right or left neither Pas or UMNO is taking the lead there are others i.e NGO’s Malaysia Perkasa / Isma they are now like a burning candle to the Malays but a thorn in the flash to the Dap Chinese look what Egypt now

Comments are closed.