Posted in SUCKER

Kan awal-awal saya dah kata

Berita petang tadi: Lebih 700,000 rumah di sekitar wilayah Gombak, KL, Petaling, Klang/Shah Alam dan Hulu Langat mengalami gangguan bekalan air, mengikut laporan Sinar Harian.

syabas-no water

MB Khalid tak cakap benar

Pada Jumaat minggu lalu, saya dah pesan, ‘Orang S’gor baik sediakan balang sebelum bekalan air putus’ (Helen Ang’s blog, 20 Jun 2014)

Lazimnya jangkaan saya adalah betul, tepat dan jitu.

Empat tahun lepas, Putrajaya telah memberi amaran bahawa Lembah Klang akan mangalami krisis air. Orang Selangor – 60 peratus yang mengundi Pakatan (dan seraya menganggap 40 peratus yang memilih BN sebagai teramat bodoh, jahat dan korup) – tidak mempercayai cakap para pakar perunding air.

Majoriti penghuni Selangor (yang taksub itu) lebih rela menelan bulat-bulat apa yang dicakap pemimpin Pakatan mereka (yang maksum itu).

Orang S’gor baik sediakan balang sebelum bekalan air putus - Helen Ang 2014-06-26 19-32-48
https://helenang.wordpress.com/2014/06/20/orang-sgor-baik-sediakan-balang-sebelum-bekalan-air-putus/
http://www.malaysiakini.com/news/137794
http://www.malaysiakini.com/news/137794

Gaji exco Selangor RM3.24 juta setahun

Sudah menjadi tabiat yang tidak bisa dikikis lagi bagi orang pro-pembangkang sering sahaja melontarkan pelbagai tuduhan dan tohmahan atas sesiapa yang menyokong BN.

Ini atas sebab orang pro-gomen sememangnya bodoh, jahat dan korup berbanding penyokong Pakatan yang rata-rata cerdik pandai, baik belaka dan bersih suci.

Pemimpin-pemimpin Pakatan pula bagai malaikat dan semua orang dilarang mempunyai sikap kritis terhadap mereka.

Setiap tahun, orang Selangor membayar gaji RM3,240,000 kepada anggota-anggota exco mereka yang disayangi itu kerana menjalankan tugas dengan begitu sempurna sekali mentadbir negeri.

Orang bijak di Selangor semestinya dipimpin orang yang lagi bijak. Maka para pemimpin bijak-bijak ini wajib dibayar gaji besar yang setimpal dengan kebijaksanaan para penyokong mereka, yakni the 60 percent so cleber voters of Selangor.

GajiExcoSelangor

airDeadly Water

Water

angkatbaldi

(249 patah perkataan)

Author:

I have no Faceook or Twitter.

20 thoughts on “Kan awal-awal saya dah kata

  1. So the next time kalau DAPster yang asyik menyalak kata orang yang tak undi PR tu bodok, bongok, low class.. cakap balik la kat diorang “Banyak minum air lombong kot, tu yang bengap”

  2. Bodoh sombong state government! 6 years of Pakatan rule and get to drink mining pool poison. Imagine if they govern the nation! We’ll end up digging our own wells and chopping firewood for fuel (because of Pakatan’s dengki with Tenaga). That is if we aren’t dead yet from poisoning.

    So WICKED, EVIL

  3. To continue. ..

    So WICKED, EVIL and HEARTLESS! I PRAY the Pakatan poisoners in Selangor will find it in their “caring,” “loving,” “noble” etc hearts to reverse their stubborn ways and given us clean and regular water supply.

    Btw Helen, my mum said she was talking with her gang of ah pors in USJ before the May general election. They were discussing it when some women started referring to a “keling por.” (Apologies to Indians. Don’t mean to insult, just relating what happened.) Curious, my mum asked who? Turns out they meant Hannah Yeoh! I thought it was funny that despite her song-and-dance over the race of her daughter, in the eyes of some Chinese, she’s Indian because of her husband.

  4. Orang yang menyokong PR sebenarnya bodoh dan sombong. Kalau mereka cerdik mereka harus tahu perkara begini boleh terjadi. Politics is an art of manipulation to achieve certain aims. Here Khalid & PR are really manipulated us into believing that we will not be facing water crisis. The fact is we are facing the water crisis after only a month of raining season.

    Do we have to vote for them again next PRU14?

  5. stupid voters will get stupid representatives.
    Yet big fat pay……….. tak MALU KAH ..a big shame.
    Lama lama jadi big fat mum.

  6. What Is the Mandate of Heaven?
    By Kallie Szczepanski

    …..Signs that a particular ruler had lost the Mandate of Heaven included peasant uprisings, invasions by foreign troops, DROUGHT, famine, floods and earthquakes.

    Of course, DROUGHT or floods often led to famine, which in turn caused peasant uprisings, so these factors were often interrelated……

  7. Tak perlu pergi ke warong kalau nak minum kopi O atau teh O atau apa apa O. Kerajaan Selangor Pakatan Rakyat akan bekalkan minuman berkhasiat tersebut selang hari. Tapi kena tunggu.

  8. Helen,
    memang betul…awal lagi helen sudah kata.
    memang betul…sebelum tu pakar2 pun sudah kata.

    tapi, penyokong2 PR sudah lama beriktikad bahawa pakar-pakar tu orang UMNO dan UMNO itu korup. sudah melekat di hati mereka bahawa dan projek Langat 2 itu adalah wayang UMNO untuk buat duit…

    apabila skrg sudah terbukti bahawa mereka sendiri yang kena angkut air, seharusnya kita tanya kepada rakyat Selangor….

    ‘apa lagi yang rakyat Selangor mahu’?

    empangan sudah kering…
    lombong pun sudah dikeringkan…
    selangor maju, kaya maka setiap rumah ada pili air…
    tapi bila buka…yang keluar cuma ‘air-angin’..
    yang bunyinya sesayup bunyi ‘kentut’…

    alahai ‘selangorku’…

  9. Had breakfast bwh pokok wth one Pakatan hardcore. Dulu ketua pemuda kampung kami.

    Sighing non stop.

    …..”Masjid dah gitu kosong. Nak posa berapa hari. Dewan JKKKpg used only for meeting. Padang bola rumput aje nampak sihat, dulu tiap hari fully booked. Dewan pun sama.”

    “Masalah Pakatan semua nak rebut jawatan saja, glamour lebih tapi dah dapat tak tau nak buat kerja. Nothing moves!”….. Baru timbul kesedaran.

    Tengok udah perangai Video Queen, oghang kalut angkut air, dia dok kalut cari special pass Sarawak! Keluarga mendiang tengah berkabung dia nak juga buat lawak.. Memang YB Badut..

  10. Melaka learned from her water crisis in 1991. Since then not so much water problems. Even the drought early this year does not really affected Melaka. Is Selangor heading to similar Melaka 1991 water crisis?

    1. Selangor should start thinking about having Newater as alternative like Singapore. : D

  11. now PR leaders protecting the state govt saying its not their fault but “relevant authorities” . bla bla bla

    as the chinese saying goes : the first to strike is the stronger

    1. re: “now PR leaders protecting the state govt saying its not their fault”

      Not to worry. The Dapsters and the Pasters believe that everything is Umno’s fault.

Comments are closed.