Posted in Evangeliblis

“Ya Allah, lindungilah dan peliharalah Malaysia daripada bala dan malapetaka!”

“Ya Allah, lindungilah dan peliharalah Malaysia daripada bala dan malapetaka!”, begitulah bunyi doa oleh Yang Di-Pertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim) senator Asyraf Wajdi Dusuki.

Twitter - drasyrafwajdi- Ya Allah, lindungilah dan

“Mahathir’s fault”

Sebelum ini, DAP telah terang-terang men”celaka”kan Umno.

Parti Kristian tersebut memang tidak boleh duduk senang kalau tidak mengkritik Melayu “Umnoputra” yang rata-ratanya orang Islam.

Baru-baru ini, bencana kapalterbang MH17 terhempas pun mahu disalahkan pengikut DAP ke atas mantan presiden Umno Tun Dr Mahathir Mohamad. Lihat komen pembaca yang menyebut “Mahathir’s fault” di laman Lim Kit Siang.

BAWAH: Komen oleh pembaca Kit Siang berbunyi “Mediocrity … Mahathir’s fault” pada tajuk berita ‘Some other Asian carriers abandoned Ukraine airspace months ago’

abandoned Ukraine airspace
http://blog.limkitsiang.com/2014/07/18/some-other-asian-carriers-abandoned-ukraine-airspace-months-ago/

Masjid gelanggang untuk evangelista berpolitik

Malaysia ialah sebuah Muslim country yang mengamalkan sistem kerajaan raja berperlembagaan.

Sultan adalah ketua agama Islam di negerinya. Beberapa hari lepas, DYMM Sultan Selangor bertitah bahawa “masjid dan surau adalah tempat umat Islam”.

Masjid dan surau bukan tempat untuk orang Kristian bersuka-suka.

Baginda sultan turut menegaskan bahawa agama Islam tidak dibenar sama sekali untuk diperalatkan “sebagai modal politik”.

“Janganlah dijadikan masjid sebagai gelanggang untuk berpolitik” adalah peringatan yang disampaikan baginda sultan kepada para politikus yang masih berdegil lagi mahu menggunakan masjid dan surau sebagai arena untuk mereka mencari publisiti murahan.

BAWAH: Mahupun Sultan baru memberi peringatan, Hannah Yeoh tetap ke Surau Al Taqwa

Hannah Yeoh (hannahyeoh) on Surau Al Taqwa

“As usual Umno is stupid”

Malaysia ialah sebuah Muslim country yang raja Islamnya terpaksa berkali-kali mengulangi larangan baginda supaya masjid tidak disalahgunakan.

Adun Jerusubang Hannah Yeoh mentweet tentang kehadirannya kelmarin di Surau Al Taqwa. Puan Speaker telah mengenakan tudung semasa kunjungannya meskipun sebelum ini dia mengugut akan membuat laporan polis terhadap sesiapa yang mendakwa (tuduhan palsu) dirinya sudah masuk Islam.

Malaysia ialah sebuah Muslim country di mana puak pelampau Kristian boleh begitu riak menghina parti yang mewakili majoriti orang Islam.

Lihat komen anak,bangsa,malaysia yang mengatakan “As usual Umno is stupid” menyalahkan parti Melayu tersebut dalam kes pesawat MH17 yang ditembak jatuh dalam serangan oleh pengganas Kristian.

PAS blasts MAS for using high risk route - Malaysiakini 2014-07-18 13-50-04
http://www.malaysiakini.com/news/269160
The Ant Daily - Half Baked
http://www.theantdaily.com/Don-t-miss-these/1Malaysia-1-2-half-baked-notion-of-3-4-tiga-suku-nation#sthash.IkjK1Jyq.dpuf

1Malaysia, ½ (half) baked notion of ¾ (tiga suku) nation

Apa erti wartawan Mike Tan – lihat atas – yang menulis minggu lepas di Ant Daily, sebuah portal berita pro-pembangkang tegar, mengatakan Malaysia ialah sebuah negara “tiga suku”?

Saban hari ada sahaja sindiran pedas terhadap kerajaan dan tanahair dibuat oleh orang Kristian.

Namun ianya orang Melayu-Islam pula yang didakwa kerap menyakitkan hati orang Kristian.

Macai-macai Ibrahim Ali – yang pernah dituduh mahu membakar kitab Injil – sekarang ini dibayangkan oleh anak,bangsa,malaysia sebagai bertanggungjawab ke atas perbuatan vandalisme merosakkan salib.

http://www.malaysiakini.com/news/269156
http://www.malaysiakini.com/news/269156
http://www.malaysiakini.com/news/269156
http://www.malaysiakini.com/news/269156

“Broken crosses at Christian cemetery”

The J-Star memberitakan bahawa lambang-lambang salib makam Kristian di Kampung Tunku, kawasan DAP di Petaling Jaya telah dirosakkan pada awal hari Khamis.

Perkasa dibayangkan oleh sesetengah Kristian sebagai pihak yang sengaja mewujudkan sentimen perkauman yang seterusnya berjaya menimbulkan suasana ketegangan agama. Di samping itu, anggota-anggota Perkasa pada hemat mereka adalah samseng yang dibela Umno, kononnya.

Bagi puak Anak Bangsa Malaysia ini, dipercayai dan amat diyakini mereka bahawa Malaysia sedang ditimpa bala kerana Umno, Perkasa dan Isma yang sungguh melampau telah menganiaya golongan minoriti, iaitu Kristian yang merupakan “hanya 9 peratus” penduduk.

BAWAH: “Many of their [Umno] ministers and MPs are not only dangerously clownish but also exhibit a dangerously violent bent towards mass murder

Najib's grandmother was on ill-fated plane
http://www.malaysiakini.com/news/269126
http://www.malaysiakini.com/news/269241
http://www.malaysiakini.com/news/269241

(565 words)

Author:

I have no Faceook or Twitter.

21 thoughts on ““Ya Allah, lindungilah dan peliharalah Malaysia daripada bala dan malapetaka!”

  1. Nak minta Msia dilindungi dari bala dan malapetaka bukan setakat doa saja tapi mesti disertakan dgn amal sekali iaitu mencegah segala perbuatan maksiat yg makin berleluasa spt hiburan melampau, pergaulan bebas,rasuah,etc…yg mana sebahagiannya adalah dianjurkan oleh gomen sendiri lebih2 lagi dlm promosi Tourisme Msia 2014.

    Bila berlaku tragedi MH17 bawah batang hidung mereka,barat dan media mereka tak kaitkan pula dgn kristian teroris, kristian militan,al qaeda etc,…seperti yg selalu mereka labelkan pada org islam.

    Cameron hanya anggap mereka sebagai culprits.

    Perbuatan mereka yg tak henti2 menghina gomen melayu muslim ini sama macam anjing yg jika diberi makan atau dihalau, ia tetap menjelirkan lidahnya.

  2. Buat Ketua Polis Negara, Polis Di Raja Malaysia (PDRM) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), bertindaklah dengan kadar segera sepertimana sepantas kilat kertas siasatan dibuka dan diambil ke atas pesalah buli jalanraya, Kiki yang terus dipanggil memberi keterangannya. Buktikan kepada RAKYAT MALAYSIA yang tuan-tuan budiman bertindak dengan adil berpaksikan undang-undang untuk semua kaum.       

    Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2014/07/hina-kapten-pesawat-mh17-dan-maki.html#7BdSGu3iK8zT3jkb.99

  3. HA,

    Cowards and bullies are usually the ones who throw stones and hide their hands.

    Not only is their hypocrite blood oozing freely in their veins, they make a grand show out of it. And truly, they do not deserve to be called citizens of Malaysia.

    The name calling and blame game (of MH17) has already begun, and in the name of “open society” our limp leaders has just let it be. Even blaming people totally unconnected the event. What a sorry and sad state of our people.

    Many of these people may be learned but certainly in the eyes of the public, are not educated.

    The only reason these people who “claimed” to be Christians, and followers of Jesus Christ dare to cross the fine line is because there are Muslims themselves who do not respect their own religion and made a mockery of what is essentially a holy element. And there are many fine examples of these Muslims, men and women.

    And in their shallow knowledge of Islam, promote their own brand of Islam leaving out the essence. They forgot: A little knowledge is a dangerous thing,

    Anyway HA, many thanks to you for putting many issues in the right perspective I shudder to think of what will happen if people like you is missing among our almost 30M population.

    Have a nice day/weekend

    1. re: “Not only is their hypocrite blood oozing freely in their veins, they make a grand show out of it.”

      @cmlimguaneng made 3 tweets with 3 photos of himself offering condolences:

      null

      null

      null

    1. Besar tu ‘makna’ doa u… Tersirat dalam tersurat bgi mereka yg memahami ‘game plan’ by DAP n Israpore to bumi tanah melayu.

  4. What about the muslim family in Penang who also lost their daughter? Muslims not important to LGE?

    Well, why not, when young Malay Muslims flock to DAP without much ado. Easy to deal with these young ones without the need to show compassion to other Muslims.

    Behaviour like this by the likes of Lim Guan Eng is what is making many Malays intensely dislike Chinese, Christians and evangelistas. But I hope the Muslims do not lump all Chinese and Christians into one mosntrous group. There are many among them who still have respect for their other fellow citizens of different ethnicities and religions.

    To right-thinking and fair-minded Malaysians lie the future of a united, harmonious, tolerant nation.

  5. Doa tanpa usaha tak akan berhasil Semua ini punca dari Najib dan Najib harus dipecat dengan segera sebelum lebih ramai nyawa rakyat yang tak berdosa hilang.

    1. setuju 1000%…setelah satu demi satu bala & mudarat berlaku angkara PM najib, adalah satu ketololan bngsa melayu & umat Islam yg hnya tau berdoa tanpa berusaha untuk menghentikan punca bencana tersebut.

  6. Ref: They make a grand show.. of cause Mutiara Bulletin going reef circulation even can bring them inside a jamban and later used as a toilet paper lo… apa mau buat sudah tau lagi mau tanya ka

  7. Christian-Muslim arguments notwithstanding, the “wahhabi vs sufi” quarrels have been going on for a long time within the fold of Islam. Some insights into argumentation from a respected Sufi sheikh:

    [YouTube]

    Truth be told, the wahhabis worldwide have taken their arguments into a bloody revolt against Syria and Iraq, and the imperialist Zionists are close behind supporting the radicals . . . .

    1. [New Delhi, July 13 2014]:
      The “All India Ulama & Mashaikh Board” (AIUMB), an apex body of SUNNI SUFI MUSLIMS of India, has been serving the community and country with a larger goal of creating harmony in the society and reducing the risk of radicalization of Muslim youth and general people of the community who are falling in the trap of Saudi Arab funded & guided Wahhabi elements and organizations for several decades.

      Indian Muslims are of the strong view that Islamic State in Iraq and Syria, or ISIS, is a terrorist organization carrying the agenda of Saudi monarchy to create hegemony in Muslim world through chaos, anarchy and social disturbance by killing innocent human beings, and vandalizing the rich cultural and historical heritage of Sufi Sunnis and Shias alike.

      Since the supporters of ISIS are also at work in India under a different name and style and they have on earlier occasions demonstrated their allegiance to Wahhabi/Salafi ideology by organizing meetings and protests in favor of the Saudi/Qatar-led Wahhabi-Salafi movements in Qatar and other Islamic nations. For example, the Indian government in the past have certainly noticed these Wahhabis organizing so many protests in favor of Muslim Brotherhood (Ikhwanul-Muslimin, which has been declared as a terror outfit) so it is necessary for Indian Muslims i.e. Sunni Sufi Muslims.to put up a strong resistance (against them).

      http://www.rina.in/national/protest-against-isisisil-wahabisalfi-ideology/#comment-225799

      PAS has for decades been closely affiliated with the Muslim Brotherhood’s Islamist ambitions to establish a Salafi Islamic State in Malaysia.

      1. re: “PAS has for decades been closely affiliated with the Muslim Brotherhood’s Islamist ambitions to establish a Salafi Islamic State in Malaysia.”

        And now PAS has the greedy-3G DAP Christian evangelistas to help them achieve their ambition.

        1. They’re similar in tone : Hadi Awang has always pronounced Muslims who did not vote for his PAS as kafir unbelievers; and the City Harvest DAP pastors keep pronouncing anyone who does not buy into their idiosyncratic evangelism (a.k.a. no-race bangsa Malaysia) as non-Malaysians.

          Both these political parties have just recently manifested their corrupted internal electoral processes for all to see – just what kind of state do they crave to turn Malaysia into with all their religious professions and contrary behaviours?

          1. So true. Someone tweeted that the PKR election is taking longer than India’s general election involving 814.5 million voters.

            After two months of voting, PKR members are still unable to elected their party leaders.

            As for the DAP, their worms are beginning to crawl out of their corrupt can.

  8. Helen.

    Kebanyakan manusia yang beragama sentiasa lupa bahawa tiap-tiap bencana yang menimpa manusia adalah sebagai peringatan dari Ilahi kerana kemungkaran yang berlaku. Trajedi tidak semestinya berlaku di dalam negara tetapi juga boleh terjadi di luar negara yang melibatkan negara ini,

    Ianya juga tidak semestinya berlaku kepada orang yang melakukan kemungkaran, tetapi juga kepada mereka yang tidak melakukannya. Oleh itu kita harus mengambil iktibar dan memberhentikan segala kemungkaran yang ujud di negara ini seperti LGBT, rasuah, pembohongan, penipuan dll.

    Orang-orang yang menyokpng dan memperjuangkan kemungkaran2 ini hendaklah bertaubat dan berhenti dari melakukan perkara ini. Jika kita masih terus dengan kegiatan kemungkaran ini, maka tidak mustahil malapetaka seperti ini berlaku di dalam negara dan di hadapan mata kita.
    Doa,

    “Ya Allah, Ya Rabb, aku memohon kepada Mu agar kau memelihara dan melindungi negara ini dan penduduknya dari bencana yang tak diduga. Dan berilah kami rahmat-Mu dan kasih sayang-Mu agar kami sentiasa terhindar dari kemurkaan-Mu. Berilah kami petunjuk-Mu dan bawalah kami kejalan yang lurus dan penuh dengan hidayah-Mu. Ya Allah, Engkau adalah Tuhan Yang Satu, yang memiliki dunia dan akhirat, hamba-Mu juga memohon kepada-MU supaya Engkau membuka hati mereka2 yang memusuhi Mu dan orang-orang yang beriman dengan-Mu agar mereka bertaubat dan mula mentauhidkan-Mu kerana mereka telah terlupa janji mereka dengan-Mu. Maha Suci Engkau Ya Allah, kabullah doaku. Amin.”

  9. DAP memalukan keristian. dap menggunakan keristian untk kepentingan politik mereka. Penganut keristian sebenar tidak memusuhi islam,

    Kenapa salahkan Najib. Contohilah rakyat dan kerajaan Netherland, mereka kehilangan hampir 200 rakyat tapi taklah bising menyalahkan MAS AIRLINES, Inilah contoh manusia yang bertamadun. Saya kagum dgn mereka.

    1. re: “DAP memalukan keristian.”

      Apa jenis manusia yang tidak kenal nama Tuhan mereka sendiri dan sanggup pula menggadai namaNYA untuk digantikan dengan ‘Allah’ (name Tuhan agama lain) hanya kerana percaturan politik?

      Terlalu jijik!

  10. MKini blatantly calling the Ministers incompetent… When are the Ministers going to sue? Do the Ministers know no dignity?

Comments are closed.