Tolong dedahkan peranan Kit Siang dalam peristiwa 13 Mei

July 25, 2014 at 3:46 pm 32 comments

Jangan mudah tunduk kepada terjahan ‘anti-Semitisme’, yang mana dalam konteks politik Malaysia mengambil rupabentuk tuduhan “anti-Cina”. Kononnya sesiapa yang mengkritik tindakan Israel adalah “anti-Semitik” manakala sesiapa yang mengkritik DAP adalah “anti-Cina”.

Begitu cepatnya gelaran “rasis”, “pelampau” dan “anti-Cina” dilontarkan terhadap mana-mana orang Melayu yang berani mengkritik masyarakat Cina mahupun pemimpin DAP – contohnya laporan berikut, ruj. ‘Mantan Ketua Hakim Negara seorang pembohong, rasis dan ekstremis, kata Guan Eng’ (bawah).

Dakwaan “anti-Semitisme” / “anti-Cina” sebenarnya sekadar satu alasan semata-mata untuk menepis desakan akauntabiliti (kebertanggungjawaban) yang wajar disahut DAP.

Kit Siang: “Zam, are you ‘Malaysian first, Malay second’ or ‘Malay first, Malaysian second’?”

Kelmarin Lim Kit Siang ada mengajukan soalan ‘Malaysian First’nya yang bebal kepada Tan Sri Zainuddin Maidin (yang telah diturunkan pangkat ke “Datuk Zainuddin” oleh muryidul am DAP tersebut).

Tulis Kit Siang:

“But Zainuddin is quite happy and comfortable with the police double standards with false accusations against me that I was the cause of the May 13 riots in Kuala Lumpur when I was not even in Kuala Lumpur during the May 13 riots in 1969 – with no action taken by the authorities against such malice and hatred!

“Again, if any DAP leader had threatened May 13 riots in the country, he or she would have to face the full weight of the law – and rightly so, because all Malaysians cherish peace, harmony and unity in our multi-racial, multi-religious and multi-cultural nation. But Zainuddin is quite happy that no action is being taken by the police or authorities although May 13 threats had been openly made at least three times this year by racial and religious extremists and chauvinists.

“I invite Zainuddin to join me to foreswear the language of division, extremism, hatred and injustice and to embrace the language of unity, moderation, tolerance and justice to build a united, democratic, just and prosperous Malaysia for all Malaysians, regardless of race, religion or region.”

Kit Siang dijulang para pengikutnya selepas dibebaskan daripada tahanan ISA pada 1970

Kit Siang dijulang para pengikutnya selepas dibebaskan daripada tahanan ISA pada 1970

Persoalan-persoalan yang masih kabur

(1) Kit Siang: “false accusations against me that I was the cause of the May 13 riots”

Kalau ia tuduhan palsu, kenapa pula Kit Siang ditahan ISA hampir 1½ tahun mulai 18 Mei 1969?

“I was not even in Kuala Lumpur during the May 13 riots,” kata Kit Siang.

  • 11 Mei 1969: Kit Siang balik ke rumahnya di Petaling Jaya setelah tempoh panjang berkempen pilihanraya
    .
  • 12 Mei 1969: Kit Siang merancang untuk pulang ke Melaka di mana dia bertanding kerusi Parlimen Bandar Melaka
    .
  • 13 Mei 1969: Kit Siang berlepas ke Kota Kinabalu pada belah pagi dan dengan itu berjaya mengelak daripada berada di ibukota KL ketika peristiwa berdarah itu tercetus
    .
  • 14-17 Mei 1969: Kit Siang berada di Singapura kerana mengambil penerbangan laluan Kota Kinabalu-Singapura ekoran lapangan terbang Subang ditutup angkara darurat. Kit Siang telah singgah di rumah Devan Nair, iaitu Ahli Parlimen Bungsar (ejaan lama bagi ‘Bangsar’) 1964-69 yang kemudiannya pernah dilantik menjadi Presiden Singapura.

Sumber: The Right to Differ— A Biographical Sketch of Lim Kit Siang (ms.41)

Kit Siang juga bekas setpol Devan Nair yang merupakan pengasas DAP

DevanNairKitSiang

Kit Siang mencatat nota ketika bosnya Devan Nair membuat sidang akhbar

“Equality for the languages, cultures”

Pada 13 Mei sejurus sebelum menaiki pesawatnya di lapangan terbang Subang, Kit Siang telah mengeluarkan kenyataan akhbar yang mangatakan:

“The entire Malaysian people and nation is on the move and on a great wave for change. The DAP has emerged as the leading Opposition party in the country, with the largest Opposition Parliamentary group.

“Our victory in the West Malaysian general elections is only the first step and the beginning of our crusade for equality and justice in Malaysia, equality for the races, languages, cultures and classes — a Malaysian Malaysia.”

Nota sampingan: “A Malaysian Malaysia is the antithesis of a Malay Malaysia …” deklarasi PAP pada 8 Mei 1965 (ruj. buku Dr Cheah Book Kheng, Malaysia: The Making of a Nation, ms.101)

Perarakan mayat Lim Soon Seng, 9 Mei 1969

Perarakan membawa jenazah Lim Soon Seng melalui perut ibukota KL, 9 Mei 1969

Nota: Lim Soon Seng boleh dianggap sebagai ‘Teoh Beng Hock’ zamannya

(2) Kit Siang: “all Malaysians cherish peace, harmony and unity in our multi-racial, multi-religious and multi-cultural nation”

Betulkah DAP menghargai keamanan, keharmonian dan perpaduan?

Cuba anda teliti asas-asas bagi penahanan Kit Siang di bawah ISA dan penangkapannya pada 18 Mei 1969.

Menghasut melalui ucapan berapi-api yang menjejaskan ketenteraman awam

“Since July, 1968, you, Lim Kit Siang, have been acting in a manner prejudicial to the maintenance of public order in Malaysia in that in the several speeches you have made since the date you have deliberately and intentionally roused intense communal feelings thereby promoting feelings of hostility between different races in Malaysia and causing suspicion and disunity to grow between them.”

DAP menyambut kemenangan PRU di jalanan

DAP menyambut kemenangan Mei 1969 mereka di jalanan

Kit Siang ditahan di bawah ISA atas sebab-sebab:

(1) Mencetuskan perpecahan dan perbalahan kaum.

(2) Membayangkan kerajaan cuba menghapuskan bahasa-bahasa ibunda di samping kerajaan tidak bersikap adil kerana enggan meletakkan bahasa-bahasa lain setaraf dengan bahasa Melayu.

(3) Menyelar MCA bersubahat dengan kerajaan (maksudnya Umno) untuk mengehadkan penggunaan bahasa Cina dan justeru itu, tindakan tersebut digambarkan sebagai penindasan ke atas masyarakat Cina.

(4) Menuduh Perikatan, yakni parti pemerintah, mengamalkan “dasar-dasar perkauman” yang mengakibatkan golongan bukan-Melayu dilayan bagai “warga kelas kedua”.

(5) Menggambarkan bahawa kuota dan hak istimewa orang Melayu adalah suatu diskriminasi.

(6) Mendakwa kerajaan mahu menubuhkan “Malay Malaysia” beserta kerajaan Malaysia, menerusi persatuan OIC, mempunyai niat untuk menghantar orang Malaysia pergi bertempur di Timur Tengah dengan matlamat menawan bandar Jerusalem bagi pihak dunia Islam.

Sumber: Grounds on which the order of detention is made, allegations of facts

DAPmultiracial

DAP parti pelbagai kaum, konon

(3) Kit Siang: “I invite Zainuddin to join me to foreswear the language of division, extremism, hatred and injustice”

Kit Siang menggambarkan seolah-olah hanya dia dan partinya sahajalah yang mendakap erat “the language of unity, moderation, tolerance and justice” demi membina perpaduan nasional walhal mereka CUKUP HIPOKRIT.

Pandai sangat dan begitu ligat mereka menuduh orang BN semua “rasis”, “ekstremis”, “pelampau agama” (religious bigots) dan Nazi.

Once and for all, biar Kit Siang cakap dengan terang dan jujur sama ada DAP mahu lagi berpegang kepada cita-cita mereka untuk menghapuskan Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan, iaitu pertikaian teras yang menjadi tonggak perjuangan PAP dan DAP dalam tahun 1960-an sehinggalah ke gelombang baru Ubah.

Objektif DAP masih tidak nampak berganjak daripada konsep Malaysian Malaysia.

Mama dan Grandpapa Dapster

Mama dan Grandpapa Dapster

Adakah DAP bertekad untuk menghapuskan Perkara 153?

Dasar DAP dari segi pembentukan negara bangsa (on nation-building) terus lagi berpaksi kepada usaha memansuhkan pembahagian warga Malaysia kepada kelas Bumiputera dan Bukan-Bumiputera (“abolition of the division of ‘bumiputra’ and ‘non-bumiputra’ and the implementation of ethnic equality”).

Ruj. http://dapmalaysia.org/en/about-us/vision-mission/our-objectives/

Pokok pangkalnya senang. Pelaksanaan dasar sama rata etnik (“implementation of ethnic equality”) secara automatiknya akan bermakna Perkara 153 Kedudukan Istimewa orang Melayu bakal terhapus dalam amalan pentadbiran negara.

Tak payahlah DAP berpura-pura dan bermuka-muka lagi dengan belitan umpama Hannah Yeoh dengan tweet “Heartacheputar alamnya itu.

(1,140 patah perkataan)

Grounds on which order of detention made

Advertisements

Entry filed under: Evangelista Bintang Tiga. Tags: , .

Kiki bakal diusung sebagai awek cun DAP? Which is longer: PKR election or sheep pregnancy?

32 Comments Add your own

  • 1. mymassa  |  July 25, 2014 at 4:19 pm

    Sis…artikel sis telah mymassa tolong sebarkan.

    http://mymassa.blogspot.com/2014/07/gempar-bukti-lim-kit-siang-menghasut.html

    Reply
    • 2. Helen Ang  |  July 25, 2014 at 4:28 pm

      Terima kasih.

      Reply
  • 3. Cikgu Kampong  |  July 25, 2014 at 4:47 pm

    Helen,
    Kit “Malam” ops, should be “Siang”, (tak lama lagi boleh jadi Kit Kat) should first abolish Chinese schools which have not contributed to national unity. Orang Melayu is always Malaysian bcoz this is Malay Land. Otherwise, the Malays should fight to rename Malaysia to “Malay Land”. Walaupun bagi saya, Zam bukanlah pemimpin hebat Islam/Melayu, tetapi mencabar Zam menampakkan kebodohan Kit Siang. Zam tak mampu gegarkan DAP, dan beliau tiada dalam hati dan kamus hidup majoriti Islam/Melayu Malaysia.

    Cikgu banyak kali ketengahkan di ruang eksklusif yg Helen sediakan ini, bahawa org Melayu tak bencikan Cina yg mahu hidup aman dan mahu sama2 membina negara dgn semangat Perlembagaan Malaysia dan agreed social contract. Orang melayu tidak menentang budaya Cina dan bahasa Cina tetapi bukan sampai peringkat Bahasa Melayu dan bendera Malaysia dipijak, dihina dan diketepikan oleh “bangsa penumpang” yg diberi peluang hidup di Tanah Melayu ini. Kebencian kpd bangsa Cina sangat membuak bila melihat perangai Cina DAP, ultra-kiasu dan chauvanist pelampau Cina yg semakin memualkan yg tidak menguntungkan pembinaan negara dan wawasan 2020. Apatah lagi, sejarah mahu diubah oleh DAP dan kuncu-kuncu Melayu PKR dan PAS.

    Dalam banyak pertemuan, mesyuarat dan persidangan antarabangsa yg cikgu hadiri, Cikgu rasa malu bila ramai Mat Saleh, Negro Afrika dan Arab tanya cikgu, Kenapa Cina Malaysia sangat teruk dan tiada semangat patriotik?

    Reply
    • 4. islam1st  |  July 25, 2014 at 9:21 pm

      ‘Orang Melayu is always Malaysian bcoz this is Malay Land.’

      Absolutely! Malay Land jadi Malaysia, Malay cultures de facto jadi Malaysian cultures. The non-Malays are welcome to enrich it, but not via denying the obvious, first and foremost!

      Reply
    • 5. AC-DC  |  July 28, 2014 at 3:41 pm

      “..should first abolish Chinese schools which have not contributed to national unity. Orang Melayu is always Malaysian bcoz this is Malay Land. Otherwise, the Malays should fight to rename Malaysia to “Malay Land””

      Two contradictory statements in the same paragraph. Next to each other.

      The Sabahans and Sarawakians do not agree to Malaysia being renamed as ‘Tanah Melayu’.

      West Malaysia is Malaya. East Malaysia is not.

      Reply
      • 6. kama  |  August 2, 2014 at 5:28 pm

        as far as i know, tanah melayu refers to peninsular malaysia. let’s not split hairs over the obvious, shall we?

        Reply
  • 7. Mulan  |  July 25, 2014 at 5:11 pm

    Saw this.
    http://mymassa.blogspot.com/2014/07/tahniah-hadiah-ramadhan-dari-lim-guan.html

    Lucky. I was planning to go to KFC in Komtar. Yuck.

    Reply
    • 8. islam1st  |  July 25, 2014 at 9:23 pm

      Perhaps pengunjung2 komtar should visit uptown bandar perda instead, for their raya shopping?!

      Reply
  • 9. xynalhamzah  |  July 25, 2014 at 6:12 pm

    Dap keluar masuk masjid n surau, pakai pakaian melayu,puasa,bla…
    bla..bla…

    Kenapa Dap tak nak keluar masuk kuil,pakaian india,masak n makan sama india kat kuil,bagi ceramah kat kuil,etc.???

    Reply
  • 10. roslan bin othman  |  July 25, 2014 at 6:51 pm

    Kit [Siang] dan DAP ingat jenerasi dan orang terlibat semasa isu 13 mei semua dah mati hanya dia saja seorang yang hidup , kaa neaa!!! Saya ketika tu mungkin masih muda tapi faham dan dapat merasai suasana yang berlaku ,

    Bapa saya sendiri ditahan dan dipukul oleh samseng cina ketika tu di Sg besi nasib baik ada askar meronda dia selamat tapi samseng tadi minta maaf la sayonara jangan salah orang atau askar kerana mereka ini sah komunis , yang patut di bunuh, cuma menyamar sebagai orang awam , sebahagian adalah komunis yang mengambil kesempatan menghasut dan sama-sama menyertai perarakan.

    Tanya kit [Siang] apa dia buat di halaman rumah MB selangor dato harun bersama suku sakat komunis ahli-ahli Dap yang lain apa dia buat ditiang bendera yang jelas dia mempunyai tahap moral yang rendah, menyebabkan kemuncak orang melayu naik marah sebelum itu dah ada berlaku insiden-insiden rusuhan orang melayu dipukul malah ada yang mati dibunuh.

    Tapi apabila melayu naik amok maka banyak orang-orang cina terpaksa cari perlindungan.

    Sebenarnya DAP dan komunis ketika itu mengambil kesempatan menghasut dan menanam dan menyemai kebencian orang cina keatas kepimpinan melayu dan raja-raja melayu , sehingga kehari ini sentimen ini masih diguna terhadap masyarakat cina walau sesaat pun puak DAP ini langsung tak beri ruang kepada minda orang cina untuk menerima idea-idea keharmonian kaum menurut perlembagaan.

    Mereka DAP adalah kesinambungan hasrat dan cita-cita pihak komunis untuk memerintah malaya cuma diera moden ini mereka sudah tinggalkan imej lama dengan rupa demorkrasi moden tapi idea-idea yang masih sama. sekarang mereka nampak dah macam berjaya menguna kaldai-kaldai budak melayu yang sudah tak ada jati diri dan buta sejarah, yang seronok dengan idea-idea samarata yang palsu semata-mata ,

    Tak pa mungkin satu hari mereka akan sedar kenapa tengku aziz keluar daripada DAP yang sememangnya parti kiasu dan rasis tiada tolok bandingnya ,

    keep our good work HELEN for our future nation.

    Reply
  • 15. alfie  |  July 25, 2014 at 6:52 pm

    Sebab di bawa kerajaan Ahjibgor dia berlembut dan berkompromi dan tidak bersuara dengan orang Cina MCA dan DAP tentang isu isu hak bumiputra, setiap kali hak hak Melayu yang tidak lagi di terima oleh orang Cina dan MEREKA di ingatkan kembali maka Melayu melayu ini di label sebagai rasis.

    Orang2 Cina sudah mempunyai ‘ownership’ ke atas perkataan rasis walau pun dari segi kontex sudah lari di sebabkan Ahjibgor dayus dan tak berani TEGUR Cina2 ini SEKARANG setiap orang melayu yang berjuang untuk hak melayu di panggil RASIS walaupun kadang2 isu yang di bela tidak bersanggut dengan orang Cina. Ahjibgor sudah bukak ‘open hunting’ season untuk orang Cina memlabel orang melayu sebagai RASIS dengan apa apa isu yang bertentangan dengan agenda dan nafsu mereka.

    Thanks for NOTHING,Ahjibgor!!

    Reply
    • 16. islam1st  |  July 25, 2014 at 9:29 pm

      ‘Ahjibgor dayus dan tak berani TEGUR Cina2’

      ‘Ketua Polis Negara diminta beri maklum balas hampir 30 laporan polis terhadap DAP, Kit Siang’

      http://www.bangkit.info/2014/07/ketua-polis-negara-diminta-beri-maklum.html

      Reply
    • 17. shamshul anuar  |  July 26, 2014 at 9:44 am

      Alfie,

      Sikap Melayu ialah kita tak buka cerita lama (May 13 1969) sebab pada kita yg lepas tak usahlah dikenang.

      Niat adalah baik. Tetapi bila kita tak cerita maka orang ramai tak tahu. DAP pula secara berterusan beritahu orang Cina yg penyebab May 13 ialah Dato Haron dan Tun Razak (maksudnya Melayu la).

      Yg DAP tak bagi tahu ialah jika Melayu yg sebabkan May 13, kenapa ada perarakan orang Cina yang masuki Kampung Baru beberapa hari sebelum May 13.

      Kit Siang selalu kata dia tak ada di KL pada May 13. Benar. Tapi apa dia buat beberapa hari sebelum tu?

      Saya pernah tinggal di Kampung Baru masa muda muda dulu. Dan ketika tu Tok-Tok Haji (yg berusia 20an) ketika May 13 berkata mereka nampak Kit Siang di Kampung Baru memaki hamun Melayu.

      Dan peristiwa yg tak boleh dimaafkan ialah kencing di hadapan wanita wanita Melayu yg berada di rumah Dato Haron di Kg Baru. Satu perbuatan biadap untuk tunjuk kemaluan pada wanita.

      Saya sentiasa cakap perkara ni jika sda orang Cina mahu mula fitnah Tun Razak dalam hal May 13. Mereka cepat cepat tukar topik bila saya bercakap hal ini.

      Reply
      • 18. alfie  |  July 26, 2014 at 3:45 pm

        Panggilan pihak yang membuat kacau atau lah subjective. Apa satu pihak yang menlabel sebagai ‘terrorist’ orang yang sama di label sebagai ‘freedom fighter’. Dengan tidak bersuara untuk menegur orang2 Cina ini Ahjibgor memberi peluang kepada orang2 Cina ini untuk menggubah sejarah bila mereka mengambil alih kerajaan bahawa apa yang mereka berkata adalah BETUL sebab sekarang mereka sudah berjaya menimbul ‘doubt’ dalam faktor sejarah lama.

        Kesimpulan nya orang2 Cina ini akan terus berbohong dan membuat fitnah selagi TIDAK di halang atau dakwaan dari kerajaan Ahjibgor.

        Malangnya nasib Melayu jika di fitnah dan di ugut oleh orang Cina dengan steering lock macam Kiki mungkin tindaskan pantas telah di ambil.

        Reply
        • 19. shamshul anuar  |  July 26, 2014 at 5:26 pm

          Alfie,

          Sebab tu la saya kata Najib mesti letak jawatan.

          Masa nak cari undi, cari Melayu. Ada Najib tanya Melayu bila dia mansuhkan ISA dan kini cuba mansuhkan Akta Hasutan? TIDAK. Najib biar BAR COUNCIL pula beri cadangan dalam hal ini. Macam minta Israel beri cadangan macam mana nak jaga kepentingan Arab.

          Reply
  • 20. beastofburden  |  July 25, 2014 at 8:09 pm

    Lim Kit Siang , Dap and the chinaman its nothing to do wth politics, its all about Propaganda.

    “Propaganda consists of the planned use of any form of communication or action designed to affect the minds, emotions, and action of a given group for a specific purpose.”

    And we know how good chinaman are at it ,given they had a leader with that little red book

    Reply
  • 21. Dandy  |  July 25, 2014 at 11:12 pm

    The whole world knows who started the May 13 riots in Malaysia and he is now deceased. These are all based on dipomats reports by their various embassies which are mostly located in Kuala Lumpur.

    But in Malaysia, isn’t it surprising that the blame game is still being used to hoodwink duggu Malaysians based on political, race and religious biasness.

    Go get a life!

    Reply
    • 22. Helen Ang  |  July 25, 2014 at 11:22 pm

      Really? Where did you read the diplomats’ reports and what did they say?

      Proof your allegations. At present, I consider your insinuations to be the vilest slander against a deceased person.

      Not that I’m at all surprised to hear fitnah coming out of an evangelista mouth.

      Reply
      • 23. 513witness  |  July 26, 2014 at 12:20 am

        Dear H

        To dandy and his ilks. You may quote whatever reports, diplomats or others. What I witnessed and heard during that 2nd week of May ’69 , can never be erased. I was there.

        It is important for future generation to know the truth. The Jinjang joes were all over Batu Rd shouting and throwing insults to us innocent bystanders.

        Reply
  • 24. maae  |  July 26, 2014 at 1:43 am

    The sentiment. The truth. The on going racisms. The Kiasus, The Brahmin and their games.

    Thanks Helen for the sake of our ‘Perpaduan dan Kontrak Sosial’. Lately, it has been ‘so Sial’ due to politics of hatred. Evangelistas and the gang, seven, five and three stars. You know whom.

    Just refer to Another Brick On The Wall. Tax evaders. The reality. They talk a lot. They shout aloud as if the biggest taxpayers but…

    You see, all the lies beneath their carpets !

    ( Happy holidays Helen. Visit your Muslims/Malay friends this Hari Raya. Wishing all – Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Bathin )

    Semoga Allah SWT menyatukan kita semua menjadi Rakyat Malaysia yang sentiasa hormat menghormati, bekerjasama. Terutama kaum Cina di sektor swasta – be open minded and open heart . MH 17 and MH 379 , mangsa-mangsa teraniaya semoga di cucuri rahmat. Tragedi yang boleh menyatukan semua Rakyat Malaysia.

    Reply
  • 25. Adam Smith  |  July 26, 2014 at 10:56 am

    Cik Helen

    Keep up the good work. You and you alone has the capability to create real unity among Malaysians. Your writings all this while is directed at creating the true understanding — that all races in this country must know where they came from so that collectively they would know where they want and could go to. We need your reality checks.

    HOW I wish the MCA (and to a lesser extent MIC) is doing what you are doing alone. On the contrary, MCA leaders had declared that they would join the Government (vote I AGREE at cabinets meetings) then outside, especially among the Chinese, would attack the very decisions that they had just agreed to!

    How many FACES these people have? I think they all full of feces.

    Your work is vital for Malaysians to develop real understanding of how to live together. Regrettably, the DApsters wanted Malaysian Malaysia then, now and forever. You have been vilified. Not frequently. Always. But you must not be stopped. We are all behind you.

    No matter how much DAPsters try to camouflage this using their newly minted words, including bringing in Christianity, and DAP Christian evangelistas, going into masjids and suarus, and other deceits into the their political equation, it is still MALAYSIAN MALAYSIA.

    Interestingly (perhaps tellingly to some of us) that was also the SAME EXACT battle cry used by Lee Kuan Yew, when Singapore was part of Malaysia! And there is no way in hell that the DAP = PAP they would protest.

    The Melayus, particularly the UMNO members could not accept it then and thus would not accept this NOW. The same goes for most of the Bumiputras from Sabah and Sarawak.

    Surprisingly, it appears that Kit was able to fool PAS. It would seem that PAS members had bought into the DAP’s Malaysian Malaysia-Christianity formula. How strange.

    But could Kit and the DAPsters fool the majority of the voting bumiputras? Only time will tell.

    Even among PAS members, how many would vote DAP?

    As observed in Shah Alam, Chinese voters (for sure 100% DAP members) would vote PAS – YB Khalid Samad, who had seriously made HRH Sultan of Selangor, very very angry.

    I hope the Chinese had time to contemplate the damage this had done to the DAP iin particular and to their political fortunes in general, now and in the future.

    Can DAP count on the same favour from PAS members? Better hope that it would be so. Otherwise Kit and Gang is leading the Chinese in Malaysia to climb up the wrong tree.

    What would happen if the political climate brewing noe would swept more of the Tan Sri Zam type of Ministers into government and would occupy most of the important ministries in Putrajaya?

    Or even how long their beloved Ajib Gor would remain liberal and maha tolerant as he is now. He too could be persuaded to change. Most politicians do. Observe the persona Najib put on when he was addressing the UNNO AGMs, formerly as Youth Head and recently as its President.

    Remember only leopards do not change spots!

    Back to PAS —

    Dr. Bakri Musa told of a story of an imam who had grown very tired of his neighbour. He always borrowed the imam’s donkey along with his complete farming tools. So much so that whenever he needed, the donkey or his tools were always not available.

    One day, the imam decided enough is enough. So one morning he hid the donkey behind his house.

    True to form, the neighbour turned up at the imam’s home that morning to borrow the imam’s donkey. The imam told him he had released the donkey and it would only come home in the evening.

    Unfortunately, for the imam, as soon as he finished speaking, the donkey brayed (a donkey’s call just as dogs would bark). The neighbour immediately told the imam that the donkey was still there as he had just heard its bray. And that he would go to the back of the imam’s house to fetch the donkey!

    The imam immediately replied, and in a rather authoritative tone, to his neighbour — would he rather believe a donkey or the words of a religious man – his imam?

    The man replied of course he believe his imam. He left the imam’s house without the donkey.

    So Kit may NOT have fooled any PAS members at all. What may have happened was that PAS members had believed their imam (tok guru Aziz) rather than use their own own logical thinking process (that of investigating the donkey’s braying)?

    BUT there are many outstanding issues UMNO could use to instigate PAS members into investigating the braying of the donkeys. Not least significant are the Allah and Hudud issues.

    Back to the Kit and May 13

    We have this saying — “siapa makan cili (cabai) maka dialah yang akan rasa PEDAS”

    Kit and gang’s sensitivity is always in OVERDRIVE when anyone mentions May 13, particularly who did what and why, in that ugly ‘incident’.

    Even when TS Mahyuddin reminded us that if we do not tone down the racial and religious rhetoric – we could be heading back to the ugly May 13 – Kit and his DAPters gang accused him of sedition.

    Why so sensitive one?.

    All Tan Sri Zam said and would always say is that Kit Siang had a big role in the May 13 incident. Big enough to cause it.

    I think he would say that again and again — literally “siang dan malam”.

    For Kit to deny that he had a role (big or small) in the incident is akin to saying Karl Marx had no role whatsoever in the Russian Bolshevik revolution.

    Karl Marx was dead almost 100 years before the Russian revolution and yet there would not be any historian who would say that Karl Marx has no role whatsoever!!

    Kit boarded a plane to Kota Kinabalu on the same day May 13 incident erupted in KL. So kit was away in the morning when May 13 troubles broke out in the afternoon of the same day!

    But being just a few hours away from the Chow Kit areas was enough for Kit and DAPsters gang — to say Kit that had ZERO role in May 13? Come on lah!

    There is an English word than came to mind — instigator. Instigators roles, throughout human history – cause more dramatic impacts – sometimes mass murders and miseries to the human societies — on a very large scale – than the acts of the perpetrators themselves.

    The role of Herr Hitler – another ghost the DAP always relish to invoke – in the atrocities during WW2, comes to mind too. 20 million soldiers and civilian died in the WW2. Who was the instigator? Churchill of Hitler? Americans or Japanese?

    So is Kit a dear leader or just a cowardly instigator??

    If he has no role in May 13, prove the ISA detention charge sheet was wrong. Take the Home Ministry and the Government to court. Let the record speaks for itself or forever OWN up to your deeds or misdeeds, and live with it.

    TQ Cik Helen for the space to share my opinion with your readers.

    Reply
    • 26. AC-DC  |  July 28, 2014 at 3:49 pm

      “What would happen if the political climate brewing noe would swept more of the Tan Sri Zam type of Ministers into government and would occupy most of the important ministries in Putrajaya?”

      Considering the fact that Zainuddin Maidin had been a lacklustre minister with a penchant for putting his foot in his mouth, and a ‘tin kosong’ as they call it, our government would be even more ineffective.

      And an ineffective government filled with donkeys would only accelerate the decline of Malaysia.

      Reply
      • 27. Helen Ang  |  July 28, 2014 at 4:05 pm

        re: “a penchant for putting his foot in his mouth”

        He’s a straight shooter unlike the evangelista sly, silver tongue that says and means nothing even behind their politically correct words uttered for effect.

        @hannahyeoh’s tweet: Who are the dead children she is referring to, who are injuring them and where is the killing taking place?

        null

        Doesn’t say. And neither are there any other tweets by Madame Biawak on the topic either. The crocodile tears (see her two teardrop-emoticon) tweet which has no context whatsoever is a standalone in her Twitter timeline.

        I’d rather have Zam anytime on our political stage than the DAP evangelistas who are ‘exquisite’ in their politically correctness but so sneaky and so fake.

        Reply
        • 28. AC-DC  |  July 28, 2014 at 8:07 pm

          He shoots straight into his foot. His derogatory remarks about BJ Habibie earned him serious criticism from the Indonesians, including from their President.

          And then, there is that infamous interview on Al Jazeera when he was Information Minister. His political career has produced anything of value except unintentional comedy.

          And that false accusation of Air Asia serving pork on its flights.

          Reply
          • 29. Helen Ang  |  July 28, 2014 at 8:21 pm

            re: “infamous interview on Al Jazeera”

            You’re making a mountain out of a molehill just because his pronunciation of one word missed the mark. When Obama visit, Najib in his speech twice slipped up in pronouncing the “proliferation”.

            Below you can watch Hannah Yeoh slip on the word “humility” when she meant “humiliation”.

            0:51: “Politicians who value families, marriages, their spouse, will legislate with that in mind and govern like a caring government. We must never be like politicians from BN. Some of them, you know, have belittled the institution of marriage and even caused public HUMILITY [sic] to their spouse because of adultery.”

            Reply
            • 30. Helen Ang  |  July 28, 2014 at 8:25 pm

              Grammar correction:

              During
              Obama’s visit …

              And taking your cue, AC-DC, on Zam’s al-Jazeera interview, I shall (when I next have the occasion to refer to Hannah’s pronunciation and word use), refer to her 2012 address to the DAP convention as Hannah Yeoh’s “infamous” speech on the adultery of BN politicians.

              Reply
            • 31. AC-DC  |  July 29, 2014 at 11:50 am

              “You’re making a mountain out of a molehill just because his pronunciation of one word missed the mark.”

              It is not JUST because of one word, but the way he conducted himself in the interview, and the answers he gave to the interviewer…

              Reply
  • 32. Wajib Baca -Peranan Kit Siang dalam peristiwa 13 Mei |  |  July 31, 2014 at 12:22 pm

    […] ha […]

    Reply

Dijemput memberi komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


My blog, my like

Helen Ang

Recent Posts

RSS TKO — Tranungkite

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Kalender

July 2014
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Pengunjung

  • 7,579,086 hits

Archives

Feeds


%d bloggers like this: