Posted in Evangeliblis

Isma: DAP perangai macam Yahudi!

mahu Ketua Menteri ditahan untuk siasatan

Dalam kes berkaitan bajungu, pucuk pimpinan DAP ketara menunjukkan “tindakan angkuh samseng yang sangat tidak wajar”, kata Isma.

Menurut Abdul Rahman Mat Dali, naib presiden NGO Islam itu:

“Ketika menonton video klip di media baru ini, saya  terkejut, kecewa dan  geram melihat aksi Ketua Menteri bernama Lim Guan Eng. Belum pernah saya dengar atau lihat seorang yang memegang kedudukan rasmi pemimpin negeri bertindak ala samseng membidas, melawan dan mencabar Ketua Polis Negara.”

lim-guan-engAbdul Rahman berkata, bagi parti chauvinist tersebut “yang betul hanyalah apa-apa yang memberi untung kepada agenda DAP”.

Tambah beliau, “Dia buat boleh, orang lain buat tak boleh! Macam perangai Yahudi”.

Dalam ruangan pojoknya di Ismaweb, Abdul Rahman telah menggesa supaya siasatan dilakukan segera terhadap setiausaha agung DAP itu yang sedang menaungi sebuah pertubuhan haram melebih 9,000 orang anggota. Pada hakikatnya, bajungu mampu menggugat keselamatan negara.

Katanya lagi, Guan Eng telah “menzahir dalam dan luaran sifat bongkak ala samsengnya dengan mencabar Ketua Polis Negara sebagai penguatkuasa keselamatan nombor satu”.

“Saya fikir rakyat yang rasional mengutuk unsur samseng Guan Eng selaku KM Pulau Pinang itu dan memuji keberanian dan sikap professional Tan Sri Khalid selaku KPN,” sambung naib presiden Isma tersebut.

gengSTAR

Yahudi Yeoh

.
Kupasan di atas oleh Isma adalah tepat dan jitu.

Dapster memang tidak boleh dipisahkan daripada gengster, dan perangai evangelista DAP sebetulnya lagi teruk Yahudi – kita punya Yahudi Yeoh berkali-kali lebih licik berbanding puak Zionis Israel.

Spesi biawak Yahudi Yeoh teramat pandai bermuka-muka dan sering menyamar pula.

DapsterPaper

Sesumpah menyelinap masuk

Pada hemat bekas Ketua Polis Negara Hanif Omar, pasukan berseragam bajungu yang bergaya polis bantuan itu dilihat sebagai mempunyai potensi untuk mencetuskan penentangan terhadap kerajaan pusat.

Beliau dipetik Bernama berkata penyalahgunaan kuasa serta tindakan agresif pasukan itu juga boleh mengancam ketenteraman awam, dan akhirnya mungkin membawa kepada peristiwa 13 Mei sekali lagi.

Mengikut laporan Agenda Daily kelmarin, mantan KPN itu berkata perkara yang lebih membimbangkan ialah ketiadaan mekanisme tapisan bagi menentukan setiap ahli bajungu yang diambil adalah bersih daripada penglibatan jenayah.

Ketirisan dalam proses pengambilan ini boleh menyebabkan penjenayah “menyelinap masuk dan bersembunyi dalam pasukan keselamatan itu”, kata Hanif.

Bajungu sebiji macam sesumpah DAP yang suka mengenakan tudung untuk menyelinap masuk masjid.

(348 patah perkataan)

 

Author:

I have no Faceook or Twitter.

17 thoughts on “Isma: DAP perangai macam Yahudi!

  1. Helen,

    “DAP perangai macam Yahudi”.

    NO. DAP IS YAHUDI.

    Yahudi bukan di negara Arab saja. Di sini pun berlambak. Species yang tak pernah peduli pada orang lain, tak mahu bersyukur, suka putar belit, suka memberontak, suka menghasut.

    Ramai orang melayu masih tak sedar betapa bahayanya DAP ni. Betapa zalimnya DAP ni. Ini kerana kuasa masih di tangan umat Nabi Muhammad SAW.

    Bila kuasa terlepas dari tangan, barulah Melayu sedar betapa zalimnya DAP ni. Macam orang Arab lah. Bila diberi peringatan oleh orang orang alim tentang bahaya ikut cakap British menentang Sultan Turki, mereka buat tak peduli.

    Bila Kerajaan Osman tumbang, barulah orang Arab berdepan dengan Yahudi yg mengganas. Dan orang orang Arab yang dulunya di bawah perlindungan kerajaan Osman seperti anak ayam kehilangan ibu.

    1. Pergi cakap dengan najib. Segerakanlah usaha hapuskan akta hasutan.

      dulu dia hapuskan ISA. Jenayah pun meningkat mendadak. Kini nak hapuskan pula akta hasutan. Lengkaplah usaha mempurak perandakan Malaysia.

  2. We need organizations like ISMA and PERKASA to take the racist DAP/Gerakan/MCA head-on more so now when we have a weak PM or almost non-existent PM who seems to be busy eating durian in Singapore.

    1. That the reason for WHY ISMA and PERKASA come into existence , because UMNO dah layu dan longlai.

      Don’t blame ISMA and PERKASA, the evangelist and chauvinist only have themselves to be blamed.

  3. Kalau tak silap baca paper, KM Penang cabar KPN untuk berdebat sahaja.

    Kalau berdebat tu dikira samseng dan perangai Yahudi, agaknya yang keluar paper mengugut bakar tu dan ni, May 13, memaki hamun, pulau orang dsbnya semua tu digelar apa?

    Setan tak?

    1. setakat baca paper theSTAR tu tak payah lah, tak baca ke artikel helen tulis tu? orang ISMA tu tengok kat youtube , LGE cabar polis… ko ada tgk kat youtube tak?

    2. Orang Cina sendiri pun dah mula gelar dia Arrogant atau Sombong… memang adat orang berkuasa mudah sangat untuk jadi angkuh dan gila.

      1. Yup, with them puak lidah tak bertulang, there’s just no point in debating because all they do is putar-belit. It’s heads they win, tails you lose.

  4. Said it once and saying it again; Tokong should have been the first one to be arrested and charged under Societies Act 1960 (Section 41 on Unlawful Societies and Section 42 on Penalties on Office-Bearer, Section 43 Penalties on Member of Unlawful Society or at the very least for approving, endorsing and defending an illegal organisation (whatever the charge may be for that).

    No need to wait for 51 NGOs or 1 NGO to make noise like in Susan Loone’s case. Especially after he challenged the IGP.

    TDM wouldn’t have hesitated.

    Biadap must be dealt with accordingly.

    1. Sokong 100%. Tak payah cakap banyak dengan depa ni. Just charge them in court, no need to debate this and that.

      One can visualise how Guan Eng was brought up.. he carries around at all times a very troubled face muka tak jernih, tak tenang and the way he reflectively jumps at the slightest thing?

      My Apek jiran, the doter quietly concentrating on her homework, copying the chinese writings silap sikit aje kena whip with rotan sampai kelupur2, tht kind of fear instilled since small. As young as 5yrs old already being abused such in the name of discipline? Bila kita tegur depa tala kata kita tak tau mendidik anak kita jadi orang baik2. Baik je orang macam Guan Eng tuuuuu? Muahahaha

      It is all in their upbringging, their own elders don’t know how to show respect to their own kids when they grow up, macam mana mereka nak learn to respect orang lain?

      Tak payah berlembut, humban saja masuk penjara if they are found guilty. Hanya dengan cara mereka diajar masa kecik2 (asyik kena hukum lotan dgn mak ayah aje) dulu will they learn their lessons.

      1. And as if not enough disrespect from home, pi sekolah homework tak siap cikgu pun lotan juga. Given full permission by the kids’ parents.

        Abused kids grow up to be abusive themselves towards others. Tak caya go see how the Japanese didik their prescholars. Macam emas as they are the Nations most precious asset. Seen how the youngs show their respect their elders or their leaders? Lagi not out if their sight, terbongkok2 tak panggung kepala. Kalo Guan Eng lives in Japan sure kena terajang wan.

        1. If Hannah Yeoh lived in Japan, I wonder if she’ll walk three steps behind her husband or her skinny husband will walk three steps behind her?

  5. The Penang CM’s initiative to assemble 9000 security personnel to secure his state agenda works against the civic culture of the national society.

    He is acting to retaliate for some personal grouse against the authority; but he must find another meaningful way to right the wrong he believes he has been subjected to.

    This is a country with a reliable police force that keeps the peace well.

  6. not all jews are zionist… so not all chinese are DAPters/extremist/chauvinist.. but they r so small in number.. the extremes are more..

    I know some chinese who appreciate being malaysian by trying to be malay or at least fascinate with malay culture. they are true malaysian.. not like some who dont even speak proper malay.. to malay it is an insult if you r born bred in this country but cannot speak malay… most malays dont say this.. they just talk among themselves.

  7. kalau gangster berkawan dengan dap dan parti komponen PR, gangster pun berkawan dengan parti komponen BN , umno, mic, mca, gerakan etc…2×5 je semuanya

Comments are closed.